PDA

View Full Version : РИБОЛОВ

Pages : 1 2 [3]

ivan dimitrov
02-11-2016, 23:24
Благодаря за информацията. Допълва "картинката". След класическото капо сутринта ми стана ясно че ако ще закриваме сезонът подобаващо, ще трябва да се спускаме надолу.
Верно от брегът е лудница, особено на най подходящите места. Обаче пък има и предимства, най голямото е че не ме пържи слънцето. Освен това ми е по лесно да отделя време късно вечер и рано сутрин. Резултатите обаче са несъпоставими в по вечето случаи. Хората са го казали - няма пълно щастие.
Абе....сигурно ли е че водата е околу 15гр?
Щот аз днес хванах едни риби, направо замръзени.....

trustworthy
05-11-2016, 22:40
Вчера и днес бяхме в Поморие. Водата е 15 градуса там. На снимката е вчерашния улов на тримата в лодката. Днес беше по-слабо и имахме към 7-8 кг на човек. На Галата - Паша Дере днес е дало по около 10-15 кг на някои лодки, доколкото разбрах.

ivan dimitrov
05-11-2016, 23:39
Добър улов! Браво!

RUNNING WILD
09-11-2016, 19:48
верно отличен улов и то качественна риба.

trustworthy
13-11-2016, 08:05
Неофициалното закриване на сезона се състоя в петък, в Бургаския залив. Ще зазимяваме лодката вече.
Затвърдих си впечатлението, че южното крайбрежие е в пъти по-красиво от северното, макар и да ни изгони на финала с лошо време.

ivan dimitrov
14-11-2016, 09:42
Неофициалното закриване на сезона се състоя в петък, в Бургаския залив. Ще зазимяваме лодката вече.
Затвърдих си впечатлението, че южното крайбрежие е в пъти по-красиво от северното, макар и да ни изгони на финала с лошо време.

Защо неофициално? Гледайки какво е времето, вероятноста и смисъла да риболовстваш до 6-ти клони към нула. Освен ако не се "спешиш" и да подгониш попчетата. Не зная дали южното черноморие е по красиво, но рибите там са по вече и ги има по дълго. Поне подобаващо сте приключили сезона. Аз не мога да се похваля със същото.

trustworthy
15-11-2016, 07:44
Попчета бих ловил, ако не беше толкова студено. Тази година така и не ги лових, че се забавихме с лодката и сафридът вече беше излязъл.
Един познат мисли да ходи към Созопол към четвъртък-петък, но доколкото чувам, дори и на Синеморец вече риба почти не се появява, та закриването ще е официално май :yes:
Беше страхотен сезон на морето тая година!

ivan dimitrov
15-11-2016, 23:24
Е, то все ще се стопли по някое време. Ако не тая година, другата, по следващата....
Поповете се ловят и постед зима. На буната на Панорама, февруари месец - 8 риби - кило и няколко грама. И това дебелоусто попче, не лихнус. Дзверове! Ама след като си ловил лефери, да отидеш да ловиш попове.....може, ама....

trustworthy
25-11-2016, 22:08
Златното правило е, че се лови каквото има, а не каквото ти се иска, за съжаление :)
Днес пак са изкарали добри количества в Бургаския залив. Който има желание, може да се пробва утре. Аз в тоя студ предпочитам да гледам морето от брега :coolio:

ivan dimitrov
25-11-2016, 23:51
Златното правило е, че се лови каквото има, а не каквото ти се иска, за съжаление :)
Днес пак са изкарали добри количества в Бургаския залив. Който има желание, може да се пробва утре. Аз в тоя студ предпочитам да гледам морето от брега :coolio:

О-о-о-о, ако го гледаш от брегът, пак си добре. Аз го гледам по тИлИвизията само.
Ще открадна малко време, да се пробвам да хвана писия, обаче. То ясно че няма как да хванеш нещо което го няма, но като има няколко вида е кеф да хващаш избирателно един(предимно).

petio26
07-04-2017, 19:06
Здравейте, колеги! От няколко месеца разглеждам лодки за захранване в български и чуждестранни сайтове. Харесах си една лодка от ловни.бг, но тъй като никога не съм поръчвал от този сайт, ми се искаше да попитам дали някой е купувал нещо от него, чували ли сте нещо за него и имате ли отзиви? Цената не е никак малка, затова искам да съм сигурен преди да поръчам.

tihomir77
23-04-2017, 16:55
Баща ми често си поръчва неща от там и мисля, че не е имал проблеми досега.

RUNNING WILD
24-04-2017, 22:56
Здравейте, колеги! От няколко месеца разглеждам лодки за захранване в български и чуждестранни сайтове. Харесах си една лодка от ловни.бг, но тъй като никога не съм поръчвал от този сайт, ми се искаше да попитам дали някой е купувал нещо от него, чували ли сте нещо за него и имате ли отзиви? Цената не е никак малка, затова искам да съм сигурен преди да поръчам.

аз бих те посъветвал да се откажеш от тая лодка,по добре си купи малка надуваема лодка оправи я за 15 минути влез и си пусни шамандурата и си захрани и виж какво става,с лодката можеш да видиш релефа и дъното може да се ориентираш и с голяма точност да си вкараш колкото искаш захранка също и въдиците и ако ти клъвне голям рибок си мобилен да търчиш след него и какво ли не,тия лодки за захранка са за малки тихи езерца и ти като вкараш на 200 метра няма как от брега да добиеш представа къде да изсипеш и на колко си от шамандурата ще те лъже визуално че си доне я а ти ще си на метри,освен че губят обхват и при вятър не става и ги кълват птици и кво ли не се удари некои джет в нея и кво ли не а ако има мъгла или е нощтно време изобщо па не можеш да ползваш,.за захранване има прашки добрите стигат 70 метра и повече има ракети за царевица има стикове за протеинови топчета и тн.според мен е кофти инвестиция почти безсмислена,по добре малка лодка лесна за обслужване те са леки и много бързи по вода с 20 загребвания като няма вятър минаваш 100 метра.така и така за да вкараш шамандура да маркираш ти трябва лодка е за какво ти е тогава лодка за захранка няма смисъл.