PDA

View Full Version : Alfa Romeo 155 Бензин или дизел?

RomeoSpark
21-01-2011, 17:22
:oops: Здравейте на всички. Малко ме затруднихте с този математически въпрос за регистрация, но се справих :rtfm:.. Та по моят върпос...Събрах 1600 лева и понеже съм малко заклет алфист, в такъв смисъл, че съм страшно впечатлен от марката, от към визия и комфорт. Интересуват ме 2та конкретни модела на 155ците, а именно дизел или бензин. До колкото знам за бензин е най-добре 1.8 или 2.8 8в, но такива за момента няма на оферта поне не в моя бюджет :new_Eyecrazy:. Но за сметка на това попаднах на няколко добри оферти за 1.7 туин спарк и ТДИ като едната е пловдивска http://www.cars.bg/u264446 другата е кюстендилската http://www.cars.bg/u266536 - това са дизеловите, сега бензиновите едната е от Видин http://www.mobile.bg/11289296598461929 другата http://www.mobile.bg/11294401781623243 .
Така... Ще съм ви много благодарен ако споделите къде и какво да гледам за скрити дефекти. Навит съм да взема дори с мен колега от форума от София да дойде с мен да види и той, защото си нямам много представа за скрити дефекти при алфичките, пък ще почерпим :grin:... Според вас добри ли са офертите...бензина или дизела е по-добър като двигател. Търся си по принцип икономичен автомобил от семейството на алфите...Ако взема бензинка без Газова ще гълта ли много в София ? Дизела не ме интересува колко ще харчи, тъй като ще намирам нафта на добра цена. Задължително гледам да са с климатик/климатроник. Това е в общи линии, благодаря ви отново :go:

ванката
21-01-2011, 18:19
Аз имам 155 2.5TD от шест години и досега съм дал за ремонти само около 7 000лв иначе колата е страхотна ама да си я гледаш от терасата.А за скритите дефекти какво да кажа освен че тя цялата кола си е един скрит дефект

RomeoSpark
21-01-2011, 18:22
:big_whoops: Стиига бе...Е това наистина ме уплаши...Значи да се насоча към бензиновото :chair:

ванката
21-01-2011, 18:29
Колегите ще си кажат мненията и за бензиновите но според мен и там е същата работа

RomeoSpark
21-01-2011, 18:34
Е ти направо разби всичко децко в мен... :new_Eyecrazy:

Pastora
21-01-2011, 18:53
Нещо колегата е случил на куца работа. Аз със смяна на двигател(комплект със скорости) - сам си ги счупих, регулатора на вентилатора(втора ръка), зареждане на климатика, горна и долна помпа съединител, ремъци клима и алтернатор, масла 2 пъти, хидравлична течност, спирачна течност, антифриз, термостат Вернет и др. неща съм дал малко на 1000 лева. Хубавото е, че повечето неща ги има втора ръка на добри цени оригинални. Цялата предница с истински носачи ти е не повече от 350 лева с труда. Съветвам те бензинка 8 клапанова. Няма да сменяш ангренажни ремъци - с верига е. А аз мислех, че съм с лош късмет.

Gandi_MC
21-01-2011, 19:02
Според мен бензиновата е по удачен вариант!!!Части втора ръка се намират по лесно доколкото виждам в обявите за коли на части!Това си е мое мнение де!Погледни в "Mobile.bg" има поне 4-ри коли до сумата,която си събрал!
Успех!!!

ванката
21-01-2011, 19:09
Пасторе недей да залъгваш човека.Съвета ми е да забрави за тази марка и изобщо за италиански коли.Както казах колата е страхотна ама да си я гледаш от терасата

Pastora
21-01-2011, 19:10
Пасторе недей да залъгваш човека.Съвета ми е да забрави за тази марка и изобщо за италиански коли.Както казах колата е страхотна ама да си я гледаш от терасата
Мненията са като задниците, аз си имам един и това ми е мнението.

ванката
21-01-2011, 19:17
Прав си.И все пак поддържам гореказаното от мен

cobra_11
21-01-2011, 19:37
Колега за 1600 лв. едва ли ше си купиш нещо като кола . Аз съм за 1,9 ТД ,ама не тази от обявата .Много приличен разход , стар и изпитан мотор на Фиат.За 90 коня си върви прилично.Ако си бензинов фен 1.8 или 2.0 8клапана . Успех с търсенето.

Petronii
21-01-2011, 19:53
Кой си ти бе? Как започваш да се пристрастяваш бе? Бакшиш ли си?

RomeoSpark
21-01-2011, 20:02
Само не се карайте, моля ви... Другия варянт е да изчакам малко...Да посъбера 2200-2500 и чак тогава да огледам :busted_cop:

koolio
21-01-2011, 20:12

Ми що не я смени за 6 години като си толко недоволен?

Petronii
21-01-2011, 20:15
Приятелю от години имам 2.0 тс и съм си доволен. Този автомобил е добър избор, но проблема е, че няма добре запазени. А това за дизелите казано от ония пич си е жива лъжа.

koolio
21-01-2011, 20:32
Към колегата - АЛфа Ромео 155 е една от най-сполучливите алфи, произвеждана някога, а аз твърдя и една от най-сполучливите коли в този клас въобще. Единственият, но сериозен недостатък е, че вече е твърде стара - моделът е спрян от производство преди 14години, а последният читав бензинов двигател - преди 16. Затова имай предвид, че дори да купиш кола в перфектно техническо състояние - двигател, скоростна кутия, окачване, неизбежно ще имаш по някоя занимавка с по някой дребен или не толкова дребен чарк - вентилаторче, брава, нещо по тоците. Добрата новина е, че вече са доста евтини, все едно поддържаш Лада. Ако това не те плаши, можем да продължаваме нататък. :)
За бензин или дизел - по мое мнение няма подходящ дизел за тази кола. 1.9 на мен ми идва слаб, но това си е мое мнение. 2.5 е хубав по принцип, но разходът е почти като на бензинов, а е значително по-скъп за поддръжка. 1.7 бензин също не е добър вариант - гори колкото, че и повече от другите, а е значително по-слаб като вървеж. За 16-клапановите бензинови въобще не гледай, по-добре смени марката. Накратко - неиздръжливи на натоварвания, чупливи и със скъпа поддръжка. Най-добре е 8-клапанов 1.8 или 2.0 бензинов мотор, който и да избереш, няма да сбъркаш.
Аз от почти 3 години карам 1.8 бензин 8 клапана. За това време съм минал 43000 км. Разходът е между 11,5 и 13/100 в София по средно натоварен маршрут и според зависи от сезона. Извънградско - от под 7 до над 10, най-често около 7.5 при скорости 120-150.

Прилагам и таблица с разходите, които съм направил за 3 години и 43000 км, сам прецени много или малко са, като имаш предвид, че не търпя колата да не е изправна.

РАЗХОДИ ЗА РЕМОНТИ

Дата Ремонт Сума лв
Февруари.08 Носачи 152
Амортисьори 144
тампон двг 46
Труд 200
Март.08 маркуч гор. Рейка 30
маркуч обр. Бензин 10
Април.08 ламбда сонда 198
Юни.08 съединител 450
Юли.08 кабели и свещи 158
Септември.08 дръжка врата 103
Октомври.08 махане катализатор 30
Ноември.08 гумички колектор 76
датчик нал. Масло 40
труд 130
Декември.08 комутатор 35
Април.09 водачи сп. Апарати 64
Юли.09 серво спирачки 180
Септември.09 гарнитура 30
вентилатор клима 20
Ноември.09 долна помпа съед. 95
Януари.10 термостат 100
Юли.10 перка радиатор 50
смяна гумички 100
Ноември.10 външно каре 95
2536

РАЗХОДИ ЗА КОНСУМАТИВИ

Дата Консуматив Сума лв
Февруари.08 масло селения 81
дискове и накл. 100
Април.08 гуми 500
01.Април реглаж предница 27
Ноември.08 масло аджип 68
Август.09 чистачки 68
Септември.09 масло 6л и филтър 93
Ноември.09 зимни гуми 392
Април.10 масло селения и филтър 100
Декември.10 масло селения и филтър 84

RomeoSpark
21-01-2011, 22:09
Значи от цялата история като гледам си поддържаш колата отлично. Всичко купуваш ново и да е хубава марка...и пак излиза евтино според мен :grin: Значи ще изчакам още малко да огледам за 1.8 или 2.0 8в

koolio
21-01-2011, 22:55
Значи от цялата история като гледам си поддържаш колата отлично. Всичко купуваш ново и да е хубава марка...и пак излиза евтино според мен :grin: Значи ще изчакам още малко да огледам за 1.8 или 2.0 8в

Правилно се ориентираш, но най-вече гледай колата да е запазена, защото ако се метнеш на издъхнала, каквито са поне 80% от предлаганиите, ще имаш много ядове.
Възможно е аз в скоро време да продавам моята, та ако не си намерил дотогава ...

Tedo
21-01-2011, 22:59
Romeospark, събери още малко кинти и взимай тази 155 1.8 8V (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55480), гледал съм я и е много добра
Иначе знам и една двойно по-евтина 1.8 8V която се продава в момента но няма нищо общо с горната

ванката
21-01-2011, 23:31
Не я смених защото за 13 000лв колата ми вече е перфектна и не си заслужава да правя подаръци на някой.А кой съм Аз е без значение важното е че Alfaromeo не е кола която може да те закара от точка А до точка Б безпроблеми и без да изпсуваш поне 10 пъти

koolio
21-01-2011, 23:45
Не я смених защото за 13 000лв колата ми вече е перфектна и не си заслужава да правя подаръци на някой.А кой съм Аз е без значение важното е че Alfaromeo не е кола която може да те закара от точка А до точка Б безпроблеми и без да изпсуваш поне 10 пъти

Мене си ме кара. И не само мене.
И как така е перфектна, пък не може да те закара. Нещо си противоречиш ...

cobra_11
22-01-2011, 09:16
Ванка , няма смисъл да убеждаваш хората тук що за кола е 155-та. Напиши аджеба за какво си дал 13 бона на тая твойта 155-ца ?!.

toki4a
22-01-2011, 10:40
Прав си.И все пак поддържам гореказаното от мен

да и аз я имам от четири години и половина навити около 54 хил. клм. по колата нищо не е правено !!! ,освен 2 те скоросни кутии който разбира се сам си ги потроших!!!

endeavour
22-01-2011, 11:07
Аз карам 16 клапанова бензинка само щото преди пет+ години като търсех,не намерих дизел. За това време(68 к км) съм сменил ремък,ролки, свещи и един маншон на карето.Е, разбира се масла,филтри и гуми.А, забравих и бензина! Та... кой както улучи.

Alfa User
22-01-2011, 11:10
Ванка , няма смисъл да убеждаваш хората тук що за кола е 155-та. Напиши аджеба за какво си дал 13 бона на тая твойта 155-ца ?!.

Абе има едни хора тук във форума, дето не само че говорят наизуст, ами ... ай да не довършвам.
Има едно простичко правило - колата или те кефи и си я поддържаш, или я сменяш.
Място за изказвания от типа "колата ми е перфектна, ма не става за нищо" са без извинение пълна глупост. Освен това ... с тия 13 бона ще направя всяка 155 по-добра отколкото е излязла от завода !!!
Та сега по темата. Както каза колегата koolio, 155 е един от най-успешните модели на концерна от що-годе новото време. Икономична (разход от 8/100 за 130 коня и купе от почти тон и половина много ли са ???), красива, здраво окачване (в сравнение с по-новите), комфортна. За сравнение една пи*а въшка от типа на Корса 1.2 има разход над този на 155 2.0 ...
Иначе за моторите - дизел ако те влече, 1.9 TD е най-изгодния вариант. Здрав, дуракоустойчив, доказан с времето. И това че не върви, е абсолютна глупост - ако всичко си му е наред, включи ли се турбината - набира доста сериозно, дори наравно или по-добре от някои от бензиновите мотори... Другия огромен плюс е, че при него липсват поне 3 от най-скъпите електроники на бензинките, което спестява много главоболия и пари. 2.5 TD е страхотен мотор - адски върви наистина, но в 95% от случаите шанса е да попаднеш на прецакан мотор, и оттам се започва ходене по мъките. VM мотора стана рядък като боксерите вече - никой почти не ги прави...
От бензиновите варианти най-изгодни и подходящи за нашите условия са верижните 1.8 и 2.0 (8 клапановите). 16v моторите са капризни към всичко, скъпи за поддръжка, а откъм динамика и мощност дават не чак толкова повече от 8v.
Това от мен. За последно - наистина гледай колата да е читава и да е гледана добре. Ако попаднеш на "каруца", наистина може да се откажеш от марката... Но пък едни 13 бона ще те оправят със сигурност :mrgreen:

endeavour
22-01-2011, 14:54
Всъщност слушал съм от познавачи,че в коша на 155 1,9TD може да се сложи 1,9 JTD. Не съм спец,но ако това е вярно,за мене въпроса "дизел или бензин" е решен окончателно.

gallena
22-01-2011, 15:50
Много ме кефи плевенчанина :-) (ако е такъв наистина)напуках се от смях......

Пич, ти да нямаш Пасат:-)... хаха

VFTI
22-01-2011, 16:13
Ако сега трябва да си купя кола за возене то тя ще е твърдо 155 95г. новото купе и 1.7 8клапана...Мисля, че двигателя е достатъчно вървежен. Няма да е много малтретиран....Ест. ако изпадне 1.8 читава няма да я откажа, ама НЕ СМЯТАМ ЧЕ Е УДАЧНО да се отхвърлят добри оферти за 1.7 8в!!!

Иначе колегата може да е дал и 15хил лв. за ремонти, ама това е защото НЕ чете форума:mrgreen::mrgreen: Имам познат, който три пъти си прави ремонт на алфата и трите пъти за по 1000лв. и колата пак не е в движение...тааа щом незнаете какви части и майстори ви трябват, то тогава това си е ваш проблем. Това не е опел или гоуф, та си трябва едно малко четене из форума и съм сигурен, че никой никога няма да даде 13хил. за поддръжка на 155....

Аз лично бих се насочил твърдо към бензиновите агрегати 8клапана...И 1.9 си има ядове...

Иначе няма казвам много...само ще се цитирам няколко мои изказвания....

Миналия ден се видях с колега от форума, на който му дадой стелки за 155цата(впрочем такива от 147 пасват доста добре и аз съм с такива)...та той си е купил 155 1.8 8в 93г. за 3000лв. Колата е много добра! Колегата се пише "Sabko" -Съби и просто този човек ми напълни за пореден път дошата и ме накара да се чувствам ГОРД, че притежавам този почти 19годишен метал наречен 155 YEAHHHAAAAAAAAAAAAAA :):):):):):)
Тааа който иска да кара 156 ! Айде да не звуча прекалено сектантски ама 156 НЯМА НИЩО повече от една 155ца с новото купе! Ама нищо....Таа аз лично вместо да си купувам 156 за 3 бона 97г. бих си взел 97г. 155....

155 мания, 155 страст, 155 желание, 155 ухание,155 тръпка, 155 секс, 155 движение,155 качество,155 надежност, 155 чувства, 155 красота, 155 сексапил, 155 дом,155 семейство!!!!!!!!

Часът е 1.20 през ноща...Преди 15мин се прибрах...От къде ли? От срещата...с коя ли? С НЕЯ...Тя красивата, тя пленяващата, тя сърцеразтуптяващата....просто тя...The Legend 155 2.5 V6 93" rosso...

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=30218&stc=1&thumb=1&d=1253919995

Всъщност вечерта трябваше да протече като среща с гаджето(говоря за човешко същество)....а протече като някакъв филм в мисли за нея...нея...любовницата...ТЯ!Мъркащотo V6 котенце, което с леко подканяне се превръща в разярена лъвица гонеща стадо антилопи(голфове)....Ключовете бяха в джоба ми...нямаше ли най-после да свърши тази среща с гаджето? Копнеехх да се кача в нея..нея....любовницата...ТЯ! И ето! Мрънкане, женски прищявки и лека караница...Но не не не...това ни най-малко не ме накара да се ядосам...Напротив...знаех че отивам при нея....нея....ТЯ!

Седнах вътре...завъртях ключа 800об. и нищо...нищо...прекрасния V6 беше толкова балансиран,че не се усещаше никакви вибрации или потропване или звук....Потегляне...1500-2000-3000об..аххх какъв звук...с какъв финес се ускорява тази кола до 3К...Прескачане на 3000об. ииии злобно изреваване на шестака...6К и втора предавка...ооооо дааа знаех че тази вечер ще правя секс и го правех вече...точно с нея и точно в този момент... Леко отпускане на педала и отново...3000об. злобно изреваване страхотно разгръщане на целия въртящ момент и всичките 165коня....всичко остава на заден план...картината толкова бързо се променя...И кой постави тези ограничения на скоростта?....Човек усеща че държи в ръцете си нещо! Нещо повече от кола... Машина която като че ли прилича на човек...Стъпила здраво на земята...с уникално пътно поведение и с невероятен звук съпровождащ мига на върховен екстаз...30км. по-късно и всичко свършва...Знам че е време да я прибера...паркирам я и я оставям да си полежи кротко, знаейки че ще ме чака...и скоро ооо скорооо пак ще го правим....

http://www.youtube.com/watch?v=-YuEXIZJX9o

http://www.youtube.com/watch?v=euDLm1AZrc8

П.П Изневярата е лошо нещо...но тооолкова приятно...особенно когато си самотен...(пак говоря за коли :tooth:)

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=565560#post565560

-----------------------------------------------
-----------------------------------------------

Днес..25.12.10г 14.00часа..необичайно топло...излизам навън и виждам една леко мокра тъмносиня 155ца...мммм снегът се топи и слънцето леко се отразява в нея...Джанти суперки надпис 2.0 и звука на тракащи 8клапана...8км.+8км. ляв завой 2ра, 70км. спирачки, пак 2ра газззз 3та...отпускам...бавно десен завой, газ-спирачка... звук на 15" джанти суперки търкащи се в асвалта...аларма, усмивка, поглед...запътване към у нас и включване на комптъра...

Тааа така пичове...Днес нещо ми щракна из главата и ми дойдоха разни мисли...Тааа реших да пусна тази темичка, за да се порадваме, посмеем и позабавляваме, като едновременно с това всеки един от нас да отдаде почит на любимата марка и модел...Смахнат съм..знам..и вие го знаете...окей... да не продължавам...:tooth:

Та така направих едно кратко забавно дневниче КАК аз ВИ ВИЖДАМ всички ВАС след 10години и всеки един от НАС с нашите 155ци! Сигурен съм, че пропускам и много хора, пък и няма как да свързвам всички ви :):) Та ако съм пропуснал някой може и вие да го добавите и вие да драснете как биха изглежали нещата след 10години...
Както казах, нещата са изцяло през моя поглед и с най-добри чувства :):) Мисля, че ще е забавно ако има още хора с такива идеи и решат да ги драснат и споделят.

Тааа това е...

П.П Днес наистина ми издадоха удостоверение за извършен психически преглед и ми казаха, че съм ФРЕД!(хихихи...трябваше ми за работа)...та така де не съм луд, фред съм! :tooth: :tooth:

За този коментар има отделна тема в раздел общи приказки-"Семейството на 155-забавната страна"

-------------------------
--------------------------
Иначе и аз трудно се "придвижвам" с моята алфа....Нали така каза "плевенчанина"...и ако плевенчанина не може да чете става въпрос за 170клипа с "придвижване"....
http://www.youtube.com/user/VFTIBG?feature=mhum#g/u
http://www.youtube.com/user/VFTIBG?feature=mhum

П.П И в подписа някак си трудно се придвижвах....едвам изминах 200км. покарах едвам 80км състезателно на пистата и после пак едвам минах още 200км. да се прибера....и това на 2-3 пъти...ама изобщо не разчитам на нея...никога...Защо просто ЗНАМ....

П.П 2 И от балкона и от терасата, и срещу нея, и в нея винаги изглежда добре...
------
----
---
--
-

TS
22-01-2011, 16:41
Хубава количка е,но за съжаление повечето части не ги произвеждат вече .Да е жив и здрав Dani_kucheto (Венци),че ако не беше той нз. Ако ще я взимаш от София мини през Бобо примерно да ти направи една диагностика да ти каже дали си струва. Като разход с който и да е бензинов мотор в София със сигурност под 10~11 няма да паднеш. Инак 1.7 читав не харчи повече от другите.

nicola 59
22-01-2011, 17:10
Здравейте колеги нека и аз да напиша нещо, просто и ясно и ако греша ме поправете. Момчето иска 155 значи като на нас му харесва ,но каква да си купи бензин или дизел и кой бензин и кой дизел .Моето мнение е колата трябва да е възможно по малко години значи новото купе добър мотор които няма скъпо обслужване значи 8 клапана ,но не 2,0 защото 2,0 е стара много кое остава 1,7 и1,8 а 1,8 е като 1,7 само че има вариатор и гори повече за бързина дума не става и двете не са бързи тогава кое е наи рентабилно . Дизел 1,9 тд много по добра от 2,4 не се чупи има един ремък който не струва нищо души нафтата и доста добре върви . Значи според мен колега колата която ти трябва е 155 96 година 1.7 тс или 155 96 година 1,9 тд всичко друго е загуба на време и пари

koolio
22-01-2011, 17:41
Здравейте колеги нека и аз да напиша нещо, просто и ясно и ако греша ме поправете. Момчето иска 155 значи като на нас му харесва ,но каква да си купи бензин или дизел и кой бензин и кой дизел .Моето мнение е колата трябва да е възможно по малко години значи новото купе добър мотор които няма скъпо обслужване значи 8 клапана ,но не 2,0 защото 2,0 е стара много кое остава 1,7 и1,8 а 1,8 е като 1,7 само че има вариатор и гори повече за бързина дума не става и двете не са бързи тогава кое е наи рентабилно . Дизел 1,9 тд много по добра от 2,4 не се чупи има един ремък който не струва нищо души нафтата и доста добре върви . Значи според мен колега колата която ти трябва е 155 96 година 1.7 тс или 155 96 година 1,9 тд всичко друго е загуба на време и пари

Ми не точно, адаш, даже баш обратното. :tooth:
И 94-та, и 96-та са си все стари кошници, важното е коя е по-запазена.
1.7 не гори повече от 1.8 и от 2.0, не е по-евтино за поддръжка, тогава каква е логиката да купи баш 1.7?! Това не значи, че ако му попадне читава 1.7 трябва да я върне де. :)
За дизела съм съгласен.

nicola 59
22-01-2011, 18:23
Ми не точно, адаш, даже баш обратното. :tooth:
И 94-та, и 96-та са си все стари кошници, важното е коя е по-запазена.
1.7 не гори повече от 1.8 и от 2.0, не е по-евтино за поддръжка, тогава каква е логиката да купи баш 1.7?! Това не значи, че ако му попадне читава 1.7 трябва да я върне де. :)
За дизела съм съгласен.

Значи не си ме разбрал точно 2.0 няма от новото купе или поне няма намиране остават 1.7 1.8 според колегите от форума 1.7 е пустиняк а според мен 1.8 е същия пустиняк но пустиняк с вариатор който гори и малко повече а ако е и старото купе е и по грозен пустиняк с вариатор който гори малко повече
Значи 1.7 96 година е за предпочитане защото е красив пустиняк без вариатор и гори малко по малко в градски условия :smile:

ванката
22-01-2011, 18:34
По горе съм написал че за ремонти съм дал над 7 000 плюс цената на колата 6 500 през януари 2005г та става над 13 000лв.Според мен не е нормално за шест години да дам за ремонти повече пари отколкото съм дал за самата кола.Ще се опитам да изброя неизброимите проблеми които ми е създавала тази кола като съм сигурен че ще забрава някои и че за някой части вече не си спомням точните цени но вие сами ще прецените.
през 2005г.
смяна на воден радиатор 200лв,рейка 200лв,кормилни накрайници около 50лв,двата предни амортисьора и тампоните към тях 300лв,двете външни карета 150лв,шлайф на четирите глави+гарнитурите за тях и за капак клапани около 100лв,за работа 150лв,всичко=1150лв
през 2006г.
смяна на предни носачи около 200лв,вътрешни карета 150лв,някакви уплътнения на климатика+пълнене и работа 50лв,биалетки около 30лв,тампони стабилизираща щанга 20лв,горен тампон на двигателя 120лв,ремонт по ABS-а така и не разбрах какво му беше 50лв,обтегач на пистовият ремък с амортисйорчето около 100лв,ремонт на генератора 80лв,за работа 100лв,всичко=900лв.
през 2007г.
смяна на хидравличните повдигачи на клапаните 250лв като имате предвид че при дизелът се свалят и главите на двигателя,отново шлайф на главите 30лв,метална гарнитура за главите 100лв,гарнитура капак клапани 20лв,принудителна смяна на маслото и филтъра 80лв,пътна помощ защото при дизела като умре повдигач пръта излиза от кобиличката и колата не върви 50лв,за работа вече познатите 100лв.След това смяна на предни лагери и предни спирачни дискове+накладки 270лв,работа 40лв,всичко=940лв
през 2008г.
пътна помощ от София до Плевен защото се скъса денферната шайба на коляновият вал 200лв,денферна шайба втора ръка 250лв+пътуване до СОФИЯ за да я разпозная и да я взема 50лв,пистов ремък 30лв,водна помпа 60лв,лагери на паразитните ролки на пистовият ремък 20лв,за работа 50лв,ключ за педала на спирачките 10лв,маркуч за ниското налягане на хидравликата+хидравлично масло и работа 30лв,подгревни свещи 4 по 30лв 120лв,всичко=820лв
през 2009г
смяна на тампони на задният мост 50лв,лагери на задните носачи 70лв,задни амортисьори 80лв,за работа 70лв,отново смяна на обтегача на ремъка защото се счупи от затегнал компресор на климатика 70лв втора ръка,ремък 30лв,компресор на климатика 150лв,гумена муфа на компресора 40лв,хидравлична помпа 80лв,клингеритеното каре на ход.помпата 20лв,масло за хидравликата 15лв,зареждане на климатика 20лв,паразитна ролка на ремъка 20лв,за работа 50лв,две машинки за предните ел.стъкла 100лв,машинка за централното заключване на задна врата+брава 60лв,машинка за централното заключване на багажника 15лв,амортисьори на преден капак 35лв,жила за ръчната спирачка 40лв,ремонт на стартера 80лв,за работа 50лв,всичко=1145лв,
през 2010г
смяна на задните лагер-главини с ABS 140лв,задни дискове с накладки 60лв,електронната дюза 80лв+пререгулиране на четирите дюзи 40лв,радиатор-че на парното 40лв,труд 60лв,двата маркуча на турбото 60лв,термостат за втори път от Рено 5-15лв,пълнене на носачите 50лв,един кормилен накрайник 20лв,маншони 20лв,помпа на съединителя 30лв,работа 50лв,ремонт на нафтовата помпа 200лв,работа 50лв,задно гърне 50лв,мека връзка на генерацията 40лв,датчик за ниво на антифриза 25лв,ксенон на къси дълги светлини 140лв,всичко акумулатор 140лв,8 нови гуми 700лв,всичко=2010лв
ЦЯЛАТА СУМА Е 6965ЛВ.При условие че има поне още 10% за които просто не се сещам.

koolio
22-01-2011, 18:39
За Ауди или БМВ по-малко пари ли мислиш, че щеше да дадеш?
И ако толкова мислиш, че е заради марката, що не я продаде още през 1996-та?

robygas
22-01-2011, 18:45
Ванка, забравил си да добавиш и цената за гориво, винетки, данъци, подкупи и актове от КАТ и.т.н. съпътстващи разходи по колата.:thumbup:

---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

За Ауди или БМВ по-малко пари ли мислиш, че щеше да дадеш?
И ако толкова мислиш, че е заради марката, що не я продаде още през 1996-та?

Тогава още не е бил наясно със скапаните 155-ци.

Pastora
22-01-2011, 18:51
По горе съм написал че за ремонти съм дал над 7 000 плюс цената на колата 6 500 през януари 2005г та става над 13 000лв.Според мен не е нормално за шест години да дам за ремонти повече пари отколкото съм дал за самата кола....
Все едно чета равносметката на колегата ми с Пасат ТДИ 2002 година, само дето при него бяха малко повечко парите за ремонти - просто старата кола си е стара кола и не може да очакваш чудеса. Аз да си сложа в сметката музиката и тубата в колата или парите за тунинг, че тогава ще набъбне ? В автомобилите винаги нещата са такива и няма начин да излезнеш на печалба, камо ли те да си наливат горивото. Шанс...

ванката
22-01-2011, 18:53
.:thumbup:

---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

Тогава още не е бил наясно със скапаните 155-ци.

Точно това е причината

Ilko Ivanov
22-01-2011, 19:01
Половината от това дето си описл колега @ванката, не са дефекти а текущи ремонти дето трябва да направиш по която и да е марка автомобил.
Добре е също да се знае и пробега в км. за тези години.

П.П. Добре, че не си си купил 156-ца... там пък какви "текущи" ремонти на предницата има...

nicola 59
22-01-2011, 19:23
Здравей колега .имам предвид ванката. мотора 2,5 VM е нещо като черна дупка там парите и ремонтите имат друго измерение аз имах 164 с този мотор и виждам че ти не си правил почти нищо и ти предстои още много като ризи бутала алуминиеви супорти на коляновия вал турбо и др. Този мотор се монтира на алфа, краислер вояджер, опел фронтера и др.Които е карал този мотор не повтаря повече никога с марката било то опел или алфа .Желая ти успех

digitalundgrd
22-01-2011, 19:26
П.П. Добре, че не си си купил 156-ца... там пък какви "текущи" ремонти на предницата има...

..и то по няколко пъти на година поради части ментета!

ванката
22-01-2011, 19:37
Пробегът е около 70 000км като за шест години има поне три месеца плътно по сервизите предимно в очакване на части

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:35 ----------

Също имам и четири возения на пътна помощ две от които извънградско

Pastora
22-01-2011, 19:43
Пробегът е около 70 000км като за шест години има поне три месеца плътно по сервизите предимно в очакване на части

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:35 ----------

Също имам и четири возения на пътна помощ две от които извънградско
Както написах по-горе колега - шанс... И аз имах подобен с моята 145-ца, защото не разбирах и си взех гробница(но сега е почти идеална), после си взех читава 155 и я гръмнах(15000 оборота звучат множко за автомобил ежедневка), заради рацерските ми наклонности, но изваждане имах и с другите ми автомобили, да не говоря за КИА Соренто 2005, където хвърли сюзи на 36000км и дадох отмах 5 бона.

koolio
22-01-2011, 20:52
Затова който е предубеден, по-добре да не си купува Алфа или към която марка е предубеден.

Max
22-01-2011, 21:14
Да се намеся и аз като бивш собственик на 155.
За моята някогашна 1.8TS 8v мога да кажа само хубави работи.
Карах я три години, за които минах 50000 км и през това време съм сменил - предни дискове, съединител и консумативи, като подчертавам, че колата си я взех със заминал съединител и износени спирачни дискове.
Другото което мога да кажа е, че това е една от колите, които са ми доставяли най-голямо удоволствие от шофирането, дотолкова че наскоро се бях замислил дали да не си взема една отново :-)

митака-пловдив
22-01-2011, 21:27
Здравей колега .имам предвид ванката. мотора 2,5 VM е нещо като черна дупка там парите и ремонтите имат друго измерение аз имах 164 с този мотор и виждам че ти не си правил почти нищо и ти предстои още много като ризи бутала алуминиеви супорти на коляновия вал турбо и др. Този мотор се монтира на алфа, краислер вояджер, опел фронтера и др.Които е карал този мотор не повтаря повече никога с марката било то опел или алфа .Желая ти успех

Колега,имам Чероки 2.5тд с WM мотор и честно да ти кажа,в момента търся 155 с такъв.За три години,освен масло и филтри,за друго не съм дал и стотинка по мотора.Зимно време пали както на лятно,върви като чума и гори около 10 градско (8 извънградско до 120 км/ч) Като знам този мотор,как дърпа над 2 тона тенекия и върви в калта с 4х4,няма как да не искам същия и на 155.

Моята е 155,2.0 8 клапанова и всичко по горе е вярно.Гори ми под 10 градско,почти никакви пари за подръжка освен стандартните и като купе е много хубава.

Alfa User
22-01-2011, 23:30
Колега,имам Чероки 2.5тд с WM мотор и честно да ти кажа,в момента търся 155 с такъв.За три години,освен масло и филтри,за друго не съм дал и стотинка по мотора.Зимно време пали както на лятно,върви като чума и гори около 10 градско (8 извънградско до 120 км/ч) Като знам този мотор,как дърпа над 2 тона тенекия и върви в калта с 4х4,няма как да не искам същия и на 155.

Моята е 155,2.0 8 клапанова и всичко по горе е вярно.Гори ми под 10 градско,почти никакви пари за подръжка освен стандартните и като купе е много хубава.

Да, всичко това е така, но при едно изключително важно и почти неизпълнимо условие, което написах по-напред. А именно - 155 с читав такъв мотор е почти абсурд да се намери. Аз си търсех такава преди да намеря сегашната ми, и мога с ръка на сърце да кажа, че само на "трупове" попадах ... като не пропускаме факта, че ги и няма много-много наоколо.
Иначе по отношение на поста на nicola 59 - 1.7 ще по-запазен мотор точно поради това, че няма вариатор ... но чак да гори по-малко от 1.8 ... не е вярно. Има едно понятие, наречено "съотношени мощност-тегло", който до голяма степен определя разхода на гориво. Затова и разхода (смесен) на 155 е именно в следния порядък :
1.8 > 1.7 > 2.0 (като разликата е в границата на 0.1~0.3 л/100км).
Простото обяснение : колата си е тежичка, 1470кг не са малко, и затова 143-те коня на 2.0 8v я дърпат много по-лесно от 115-те на 1.7. Отделно от това, наличието на вариатор спомага за по-доброто КПД на мотора в натоварените режими. Как тогава 1.7 ще гори най-малко ??? В града разхода на трите е максимално изравнен - по книжка е 9.7 л. В смесен режим 1.8 е с най-голям разход ... Но всичко това естествено е при положение, че колата е току-що излязла от завода, и се кара с КАЧЕСТВЕН бензин. При пробег над 300 000км, и с нашите горива, надали някой може да гарантира такива цифри :)

Max
22-01-2011, 23:55
Да, всичко това е така, но при едно изключително важно и почти неизпълнимо условие, което написах по-напред. А именно - 155 с читав такъв мотор е почти абсурд да се намери. Аз си търсех такава преди да намеря сегашната ми, и мога с ръка на сърце да кажа, че само на "трупове" попадах ... като не пропускаме факта, че ги и няма много-много наоколо.
Иначе по отношение на поста на nicola 59 - 1.7 ще по-запазен мотор точно поради това, че няма вариатор ... но чак да гори по-малко от 1.8 ... не е вярно. Има едно понятие, наречено "съотношени мощност-тегло", който до голяма степен определя разхода на гориво. Затова и разхода (смесен) на 155 е именно в следния порядък :
Простото обяснение : колата си е тежичка, 1470кг не са малко, и затова 143-те коня на 2.0 8v я дърпат много по-лесно от 115-те на 1.7. Отделно от това, наличието на вариатор спомага за по-доброто КПД на мотора в натоварените режими. Как тогава 1.7 ще гори най-малко ??? В града разхода на трите е максимално изравнен - по книжка е 9.7 л. В смесен режим 1.8 е с най-голям разход ... Но всичко това естествено е при положение, че колата е току-що излязла от завода, и се кара с КАЧЕСТВЕН бензин. При пробег над 300 000км, и с нашите горива, надали някой може да гарантира такива цифри :)

Само за тези 1470кг не съм съгласен :-)
По книжка нали са 1204 за 1.8 и 1214 за 2.0 8 клапановите версии.

ванката
23-01-2011, 00:27
Моята на тръскачката за амортисйорите показа над тон и половина мисля че беше 1570кг.При това разход от 9 на 100 градско е напълно нормален

Pastora
23-01-2011, 00:35
Само за тези 1470кг не съм съгласен :-)
По книжка нали са 1204 за 1.8 и 1214 за 2.0 8 клапановите версии.
Найн, моята е 1280 кила 1.8 8V, на VFTI 1320 мисля(но е без клима). Новите след 1995 са още по-тежки. Реално са около 1350 килца.

Max
23-01-2011, 01:07
Найн, моята е 1280 кила 1.8 8V, на VFTI 1320 мисля(но е без клима). Новите след 1995 са още по-тежки. Реално са около 1350 килца.

Казвам по книжка без заредени флуиди, които да са колко - 8 литра антифриз, 4 литра масло, 63 литра бензин, 4.5 литра течност за чистачки, може би го докарват на килограми колкото казваш :-)

П.П.: 2.5 дизела е друга бира ;-)

П.П.П.: 155 си е много хубава кола, това ми беше основната идея :-)

Pastora
23-01-2011, 09:42
Казвам по книжка без заредени флуиди, които да са колко - 8 литра антифриз, 4 литра масло, 63 литра бензин, 4.5 литра течност за чистачки, може би го докарват на килограми колкото казваш :-)

П.П.: 2.5 дизела е друга бира ;-)

П.П.П.: 155 си е много хубава кола, това ми беше основната идея :-)
Моята беше на лампа и без мен вътре, реално си е 1280 кила почти без гориво. Колкото и да махаш, не може да смъкнеш 80 килограма от антифриз, масло и т.н.

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Alfa-Romeo/6/Alfa-Romeo-155-1.8-TS.html

nicola 59
23-01-2011, 11:12

Точно това имах в предвид мойта 155 1,7 8к сега е на 326000 км и гори смесено около 8 . А преди това имах 155 1,8 8к на тези километри гореше 10 смесено защото ако са нови почти няма разлика ,но на повечко километри 1,8 гори повече защото вариатора или не работи налягането на маслото не е като на нова кола или не работи добре и вместо да помага на мотора му пречи
Моита 155 е 96 година тежи 1370 килограма 1,7 8к :waving:

kavalista
23-01-2011, 12:02
Точно това имах в предвид мойта 155 1,7 8к сега е на 326000 км и гори смесено около 8 . А преди това имах 155 1,8 8к на тези километри гореше 10 смесено защото ако са нови почти няма разлика ,но на повечко километри 1,8 гори повече защото вариатора или не работи налягането на маслото не е като на нова кола или не работи добре и вместо да помага на мотора му пречи
Моита 155 е 96 година тежи 1370 килограма 1,7 8к :waving:
добре де как ги докарвате тия 8 смесено на дълго с газов инжекцион със 100-110 ми гори 9-9,5 в града отива над 13 мотора е читав гаранция давав всичко по колата е 6 как става тая работа вярно че в града мина 5 км и спра след час пак така и може би защото я карам студена затова

Alfa User
23-01-2011, 12:05
МолА ви сА ... 1340 кг е теглото по истински спецификации на 155 1.8 ...
1470 беше максималното тегло, но не помня при какви условия. Тия цифри са ми се набили в главата, защото при регистрацията на първата ми 55-ца имах разправии в КАТ - бяха ми написали тегло на колата 3600кг ?!?!?
(оказа се че тия 3 тона и половина са максималната маса на автомобила СЪС прикачена каравана - тая стойност се използва в Италия поради ограниченията за тегло на някои мостове - ама кой да чете ...)

@kavalista - нормално е разхода на газ да е около 9-10 - това е идеалния вариант, ако всичко е наред по колата. С 2.0 8v съм постигал и 8.5/100, но това беше изключение ... Ако АГУ-то е качествено, ако и монтажа е качествен, и газта е качествена - разхода ще е почти като на бензин при ГИ ... ма нещо много пожелания се насъбраха :)

nicola 59
23-01-2011, 12:47
добре де как ги докарвате тия 8 смесено на дълго с газов инжекцион със 100-110 ми гори 9-9,5 в града отива над 13 мотора е читав гаранция давав всичко по колата е 6 как става тая работа вярно че в града мина 5 км и спра след час пак така и може би защото я карам студена затова

Значи на моита 155 разхода е 6,8 на дълго с 100 км/ч
7,2 на дълго с 120 км/ч
8,0 смесено
8,5 само градско
Тези стойности са валидни само в Италия с този бензин в Словения и Хърватска е плюс 1 литър върху тях а в Сърбия и България 10 на 100 на дълго с 120 км/ч 11,5 градско и ми свети чат пат лапата на инжекциона защото съм със свещи Голден лодж и иска само хубав бензин

TS
23-01-2011, 12:58
Да,но бензина в Италия е друга бира да незабравяме този фактор.За кг и аз съм за 1320кг.Та да не сравняваме горивата в България и Италия :)

Alfa User
23-01-2011, 13:18
Да,но бензина в Италия е друга бира да незабравяме този фактор.За кг и аз съм за 1320кг.Та да не сравняваме горивата в България и Италия :)

Е то точно заради това беше уточнението за разхода де ...
Нямаме пътища, нямаме горива ... ама иначе сме първи европейци ... дае...

Max
23-01-2011, 13:32
МолА ви сА ... 1340 кг е теглото по истински спецификации на 155 1.8 ...
1470 беше максималното тегло, но не помня при какви условия. Тия цифри са ми се набили в главата, защото при регистрацията на първата ми 55-ца имах разправии в КАТ - бяха ми написали тегло на колата 3600кг ?!?!?
(оказа се че тия 3 тона и половина са максималната маса на автомобила СЪС прикачена каравана - тая стойност се използва в Италия поради ограниченията за тегло на някои мостове - ама кой да чете ...)

Офф: Хайде не на нас тия, признай че си имал първата бронирана 155!!! :-)

VFTI
23-01-2011, 14:53
Ето моя разход...Вижда се колко км., дати на зареждане и количество.

Моя стил на шофиране е здраво ръчкане + супер лензене и пестеливо каране..В двете крайности съм. Всичкия разход е на пропан бутан :) софийско и задръствания и околовръстно и на къси разстояния(поне 4пъти в седмица по 2+2км. студено каране) и на разстояния по 14км. по околовръстното, и гонки...

Пестеливото ми каране е до 2200об.-2500об, като трябва да отбележа че моята кола върви МНОГО добре при 1500об. и няма никакви затруднения :)
Няма лъжа няма измама:mrgreen:

Откакто водя тази статистика съм много доволен. Винаги съм знаел че ми харчи около 10л/ 100км. в сф. при икономично каране, но сега си го потвърждавам.

nicola 59
23-01-2011, 15:25
По въпроса за теглото това е италианския талон на моита алфа той е индивидуален и данните са за точно определения автомобил а не за модела

Алфа Ромео 155 1,7 8к 96 година
празен 1395 кг
натоварен 1815 кг от което следва че има 420 кг полезен товар
и има право да тегли ремарке или каравана до 1300 кг от което следва че колата с хора,багаж и закачено ремарке на трябва да надвишава 3115 кг

Flame
23-01-2011, 16:17
Аз съм за бензина-не си представям 155 с дизелов двигател,харесва ми звука на мотора,разхода е добре,при нормално градско каране ми дава около 10 лятото и около 11 зимата на 100км,все още с 10 лв минавам 50 км.За 2.0 незнам как е,но и 1.7 и 1.8 са пъргави мотори.

gallena
24-01-2011, 21:55
И двулитровия не се оплаква от липса на пъргавина :-) шестаците и турбините не се коментират :-)

Flame
24-01-2011, 23:16
И двулитровия не се оплаква от липса на пъргавина :-) шестаците и турбините не се коментират :-)
Е да,но там нямам опит:online2long:

toki4a
24-01-2011, 23:26
и аз съм мерил колата!!, мнението е като на Ники 1280 килца

Flame
24-01-2011, 23:27
Мойта по италянския талон мисля че беше 1340 кила:smartass:

Alfa User
25-01-2011, 07:57
Мойта по италянския талон мисля че беше 1340 кила:smartass:

Тва е вярната цифра, но пак според това дали е с пълен презервоар... или беше резерватив ?!? :scherzkeks:

toki4a
25-01-2011, 08:43
е разлика там 50 60 кила не са от значение моооооже да има повечко кит!!!!!!:smoke:

vaklinator
25-01-2011, 14:49
Според мен е без значение дизел или бензин, зависи кой с какви пари разполага. Двигателите са предостатъчно надеждни и бензинови и дизелови. Аз лично не обичам дизелови машини, ето защо:
1. - Скъпа поддържка, особено на VM агрегат
+ При добри грижи на собственика - отличен мотор
2. - Отвратително лошо качество на нафтата в БГ
- Невероятно слаб бензин в БГ
3. Заради 1. и 2. карам бензинов 8V мотор на газ. Като ще е гарга да е рошава, поне не е прекалено скъпо гориво. А иначе за вървежа на газ, няма да коментирам.
4. Разбира се че не задължавам никой с моето мнение.
Поздрав!

vj_kenetik
25-01-2011, 22:06
Колеги то хубаво бензинови алфи ама покарайте дизелова и тогава можем да говорим за разход.

malkiq_nemo
15-06-2011, 21:57
Колегата си е прав...от извесно време карам 155 1.9тд и от разход на гориво немога да се оплача чесно казано...смесения й разход е между 5.8 и 6.5 литра на 100км.Ако това е много...????,а колкото до това дали ще е бензинова или дизелова зависи от това на какво ще случи!Важното е да е горе долу потдържана!Успех в търсенеето!!!

митака-пловдив
15-06-2011, 23:12
Аз пък имам и бензин и дизел :)

Бензина си е краста,ръмжи,върви повече,пълни душата с две думи.Няма по-голям кеф,да тръгнеш да изпреварваш с 90,пускаш мигача,изключваш пета,междинна газ,трета - леко подаваш газ за да не лашкаш скоростите и полуоските,леко наемаш......и педала в пода :) и както казваше един колега след 4500 об/мин. двигателя реве на страх :) говоря за 2.0 8-клапановите (16-ките ревът от шубе,да не хвръкне някоя биела)

Дизела е по-кротък двигател,по-икономичен и по-евтин за подръжка!!!!!(маслен,въздушен и горивен + масло R.O.W.E 15/40 SS 78лева като си ги сменям сам.На бензина за тия пари немога само маслото да му купя (ама пък го сменям на 15 000).За нафтата има много хубави добавки които подобряват ефекта на петмеза,който ни продават за дизел.Ако имаш нерви,сменяш скоростите на 2000 обр/мин,разхода е доста приличен!!!!Климатика по-малко "спъва" двигателя,изобщо дизела ми легна много на сърцето :)

Хора и вкусове всякакви + мохабета за кучето което каквото там беше казало и накрая си лизнало и под опашката :)

digitalundgrd
15-06-2011, 23:21
и както казваше един колега след 4500 об/мин. двигателя реве на страх :) говоря за 2.0 8-клапановите (16-ките ревът от шубе,да не хвръкне някоя биела)

Хора и вкусове всякакви + мохабета за кучето което каквото там беше казало и накрая си лизнало и под опашката :)

Колега уморените 16ки ревът от шубе ;) Тия каде са гледани и обслужвани на време - нямат страх от високите обороти.

Аз лично всекидневно си вкарвам моя 16в гроб над 7000 оборота...То не беха всяка вечер гонки, то не беха магистрални приключения, писти - Серес, Калояново...

Еб*хти, ако беше толкоз кекав тоя 16в матор, до сега да беше родил 5 пъти....

Нено колко пъти го остави без масло и го кара на писта пак тоя "страхливия" 16в и не е родил...

Иначе за кучето и опашката съм съгласен :prescription:

митака-пловдив
15-06-2011, 23:32
Колега уморените 16ки ревът от шубе ;) Тия каде са гледани и обслужвани на време - нямат страх от високите обороти.

Аз лично всекидневно си вкарвам моя 16в гроб над 7000 оборота...То не беха всяка вечер гонки, то не беха магистрални приключения, писти - Серес, Калояново...

Еб*хти, ако беше толкоз кекав тоя 16в матор, до сега да беше родил 5 пъти....

Нено колко пъти го остави без масло и го кара на писта пак тоя "страхливия" 16в и не е родил...

Иначе за кучето и опашката съм съгласен :prescription:

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P Еййй,дума недавате да се каже за тия 16-ки брей!!!!!!

Майтапа настрана,ама нито искам да се заяждам,нито пък да се бъзикам с някой,всичко е в кръга на шегата и добрия тон.В една друга тема за Алфи със задно пак пуснах мухата 8 - 16 клапанови и всички вкупом ми скочиха на нож :bangin::bangin::bangin::bangin: .

На мен ми остава да гледам американски тунинг на 8 клапановите двигатели и да чакам момента в който някой ще се престраши да пробва и с 16-ки :drunk:

миро
16-06-2011, 00:14
....

Е кво говориш ти, 16 клапановите са най-големите боклуци, дадеш ли един път газ и е родил. Ти ли ще им кажеш.. :bangin:
Например в холандския форум на 55ците, хората там явно са доста заблудени, по-разпространения мотор е 2.0 16 и има един куп проекти, подготвени за писта - валове, окачване и какво ли още не.....

Alexanderbb
16-06-2011, 09:21
Говорете си вие. Докато не се сблъскате на живо със зловеща тракачка за няколко години нищо не знаете. Това е мотор със собствено мнение, когато иска върви когато не иска е кат магаре. И повечето му проблеми идват от нещата около него ама пък той е много зависим от тях :-)

endeavour
16-06-2011, 20:10
Ееей,пичове,я оставете 8-16 клапанови, дизели и т.н. Толкова намаляхме,че като зърна вече 155 въобще не гледам пуши ли или не, фейс ли е или не, с лъскаво сърце ли е или с боядисано... Преди на ден срещах поне 3-4 броя, сега в седмицата ако видя една, е добре. Самата физиономия на 155-цата ми преобръща сърцете. Е.а си и работата,тва май няма да се излекува:sad:

MUROMAN
16-06-2011, 20:14
Ееей,пичове,я оставете 8-16 клапанови, дизели и т.н. Толкова намаляхме,че като зърна вече 155 въобще не гледам пуши ли или не, фейс ли е или не, с лъскаво сърце ли е или с боядисано... Преди на ден срещах поне 3-4 броя, сега в седмицата ако видя една, е добре. Самата физиономия на 155-цата ми преобръща сърцете. Е.а си и работата,тва май няма да се излекува:sad:

Не се лекува и превъзмогва,но малцина го усещат и разбират.:bowdown:

DJ Vladic
16-06-2011, 20:20
Не се лекува и превъзмогва,но малцина го усещат и разбират.:bowdown:

Прав е Мариянооо :) Не ще да се лекува. Хем някой казва, не я ща тая старата бангия... Ама като дойде време за продан, и не ти се дава.

MUROMAN
16-06-2011, 21:25
Прав е Мариянооо :) Не ще да се лекува. Хем някой казва, не я ща тая старата бангия... Ама като дойде време за продан, и не ти се дава.

Аз не можах да превъзмогна мисълта ,че ще си дам 155 за 156 и накрая се отказах. И сега съм много по-щастлив. :firstprize:

Иначе аз съм за 155 - бензин. :firstprize:

VFTI
17-06-2011, 08:11
Например в холандския форум на 55ците, хората там явно са доста заблудени, по-разпространения мотор е 2.0 16 и има един куп проекти, подготвени за писта - валове, окачване и какво ли още не.....

Ами подготвят ги, защото 2.0 8клапановите вече са стари...трудно се намира изгнила, камоли добра и да тръгваш да я правиш....И е нормално, защото в холандия са карали 10годишни 155ци 2006г...Отделно, че предимството на по-новите купета на 155 е безспорно, ама за мен примерно това изобщо не е достатъчно за да си купя новото купе с 16в. въпреки че е супер лесно човек да си намери такава в момента...
И мисля, че това мнение го споделят огромна част от собствениците на 8в във форума...

Иначе винаги в мен е имало една нужда да покарам дизел 155, примерно 2.4 JTD 140коня с чип, права генерация, кулерче:mrgreen::mrgreen:

vaklinator
17-06-2011, 09:14
Иначе винаги в мен е имало една нужда да покарам дизел 155, примерно 2.4 JTD 140коня с чип, права генерация, кулерче:mrgreen::mrgreen:

Ебаси и къде ще си държиш въглищата?

Alexanderbb
17-06-2011, 09:28
Ебаси и къде ще си държиш въглищата?

Как къде? В багажника естествено, даже си има и вратичка да може да си ги гребе в движение :-)

vaklinator
17-06-2011, 09:45
Как къде? В багажника естествено, даже си има и вратичка да може да си ги гребе в движение :-)

Така е .Пред фактите и боговете....

MUROMAN
17-06-2011, 13:56

хахахаха това направо разцепи ефира.:hump::mrgreen:

Васил Петров
17-06-2011, 14:45

Е това е проекта който си заслужава.Но е труден и скъп.По мои леки изчисления ще стъпи на 10000.Но ще стане изрод.

А доколкото 8в и 16в - Всеки си хвали това което има. :-?

миро
17-06-2011, 15:06
Ами подготвят ги, защото 2.0 8клапановите вече са стари...трудно се намира изгнила, камоли добра и да тръгваш да я правиш....И е нормално, защото в холандия са карали 10годишни 155ци 2006г...Отделно, че предимството на по-новите купета на 155 е безспорно, ама за мен примерно това изобщо не е достатъчно за да си купя новото купе с 16в. въпреки че е супер лесно човек да си намери такава в момента...
И мисля, че това мнение го споделят огромна част от собствениците на 8в във форума...

Не си прав, хората инвестират 20 000 в тунинг и ти мислиш, че само заради купето избират по-новите... Стига си им промивал мозъците с тези лененди, ако си бе купил Уно 1.7Д, пак щеше да сектанстваш :mrgreen: :)

Нали имаше някъде 2.4 155ца?

дадин
17-06-2011, 19:02
лично аз имам 155ца 1.9тд.и сим страшно недоволен от нея от към разхот:грацко неможеш я свалиш под 10 а извън грацко е горе долу същата работа.Затова реших да я правя бензинова в момента и слагам мотор 1.8 131кс.от ланчия делта 2.На този мотор разхода в града е 12л.на 100км.а извън града е от 6 до 10 в зависимост от стъпката която и правиш:).Така,че лично моето мнение е твърдо за бензинов мотор но да не е от алфа а от фиат:)

митака-пловдив
17-06-2011, 19:20
лично аз имам 155ца 1.9тд.и сим страшно недоволен от нея от към разхот:грацко неможеш я свалиш под 10 а извън грацко е горе долу същата работа.Затова реших да я правя бензинова в момента и слагам мотор 1.8 131кс.от ланчия делта 2.На този мотор разхода в града е 12л.на 100км.а извън града е от 6 до 10 в зависимост от стъпката която и правиш:).Така,че лично моето мнение е твърдо за бензинов мотор но да не е от алфа а от фиат:)

Май забрави да допълниш че 10/100 градско не е нафта а масло и работата щеше да заспи :crazy: Даваш 30 лева и те возя точно 180 километра градско с дизеловата печка.С бензиновата минавам 80-90 километра с 20 лева.За разход мисля че изобщо неможе да сравняваш 1.9тд с който и да е бензинов двигател на алфа.
И я да попитам,така и така си почнал със заменките,с каква скоростна кутия мислиш да задвижиш тази "ЛанчАлфиа"?
Или не си я правиш ти?

Flame
17-06-2011, 23:24
Не си прав, хората инвестират 20 000 в тунинг и ти мислиш, че само заради купето избират по-новите... Стига си им промивал мозъците с тези лененди, ако си бе купил Уно 1.7Д, пак щеше да сектанстваш :mrgreen: :)

Нали имаше някъде 2.4 155ца?
Прав е Мирко,баче Венци-16 в има по-голям потенциал:flirt:

Alexanderbb
18-06-2011, 09:20
Е това е проекта който си заслужава.Но е труден и скъп.По мои леки изчисления ще стъпи на 10000.Но ще стане изрод.

А доколкото 8в и 16в - Всеки си хвали това което има. :-?

Не знам дали ти е верно изчислението, все пак ти трябват само двигател, скорости и компютър

---------- Post added at 06:20 ---------- Previous post was at 06:18 ----------

Нещо си в грешка. Моята не особено добре работеща в момента чудесия и в момента е на 9,5/100 с климатроника и прекосяваща София през центъра

malkiq_nemo
18-06-2011, 19:56
Няма начин ако всичко е нормално по колата да харчи 10/100 дори и в града!!!Пълен абсурд.Аз до сега съм се качвал максимум до малко над 7/100 в градски условия!!!

дадин
18-06-2011, 20:50
абсолютно всичко е от ланчия:мотор,кутия и компютар,имобилайзар,контактен ключ и каквото още трябва всичко ми е в наличност:)

endeavour
22-06-2011, 12:49

абсолютно всичко е от ланчия:мотор,кутия и компютар,имобилайзар,контактен ключ и каквото още трябва всичко ми е в наличност:)

Аз май не съм в час нещо,щото не мога да сгрея като какъв е смисъла от тая гимнастика? На 155 1,9 нафта е далеч по-смислено според мен да боцнеш 1,9 жтд... Или пък има достатъчно алфови бензинови мотори ,ако си фен на бензина - не виждам що отиваш на ланча.Не съм убеден,че фиатов бензинов мотор е по-добър от алфов, ама ти си знаеш. Ще те разбера,ако тоя ланчов мотор ти е изпаднал отнякъде на далавера,иначе...

Dimicha
23-06-2011, 10:25
Да не е от Алфа,а Фиатов мотор....Аз въпреки,че от скоро имам Алфа,по свои наблюдения мога да кажа,че не е разумна такава замяна.Мой приятел има Фиат Брава 1.6 16V мисля,че 2000-та година и му гори около 7 извънградско бензин,поради което той я кара с газов инжекцион.Мойта ламя Спаска 8V 1992 година ми гори около 8 бензин,но нали се сещате,че скоростите,с които я карам са съвсем различни от неговите.Тъй че пак трябва да се замисли колегата дали да си сложи фиатов мотор.И още нещо-да караш Алфа,пък под капака да е нещо различно...ми то няма смисъл.Алфите за мен са двигател със седалки....т.е. двигател и периферия,всичко останало има второстепенни функции.Е кат махнеш двигатела,то кво остава...

wrc
23-06-2011, 17:28
Ми тя така или иначе си е била с Фиатски мотор/1.9ТД/,а тоя Ланчовия си го извади от мазата,така,че.....смисъл има:-)

RomeoSpark
14-07-2011, 00:19
Здравейтее...доста време мина от както пуснах темата и съжалявам искрено, че не Ви уведомих какво в крайна сметка съм взел ! Та...както бях писал имах 1600лева като бюджет...след дълго търсене, реших да изчакам още месец и половина, но ми излязоха малко непредвидени разходи тъй като ни посъкратиха от старата работа и повече от половината парички си отидоха...та след този месец и малко успях да набавя 1500лева към общия бюджет, но и тогава без резултат за някоя читава красавица 155....затова трябваше да се задоволя със едно Ауди 80:bash:....
Оглеждам се все пак ако успея да продам Германката, и да взема 155ца :yes:

Pastora
14-07-2011, 00:21
Грабвай тази на Кольо, че поне се знае как я е гледал.

Tedo
14-07-2011, 00:25
На dani_ku4eto е перфектна откъм купе двигател и салон има и 15" джанти само тавана е за боя за тия пари (2200) е доста добър избор :yes:

RomeoSpark
14-07-2011, 08:57
Дайте линкове към обявките :boxing::waving:

RomeoSpark
15-07-2011, 00:05
Междодругото като се замисля и на 145 боксерче няма да откажа или 146...много ме радват предниците им...страшно злобно изглеждат. Днес идваха да гледат аудито...ще чакам 2-3 дена и дано го отнесат :Yeeeehaaa:

Satanism
15-07-2011, 00:19

Абе, колега, не знам ти как я караш тая 155ца 1.9ТД, ама аз за 30,000км, предимно градско, с подобна Делта 10 разход не съм виждал никога...7.5-8...8.5 с много зор или климатик...9 и с 2те като абсолютен максимум...
А извънградско харчеше между 4.5 и 5.5...

Alexanderbb
15-07-2011, 09:16
Моята последните 2 седмици категорично е около 9/100. И това е само градско в София от Младост до Люлин с непрекъснато работещ климатроник

koolio
15-07-2011, 10:26
Междодругото като се замисля и на 145 боксерче няма да откажа или 146...много ме радват предниците им...страшно злобно изглеждат. Днес идваха да гледат аудито...ще чакам 2-3 дена и дано го отнесат :Yeeeehaaa:

Ако не можеш да си позволиш по-нова - 156 примерно, 155 е по-добрият вариант.
Виж обявите.

RomeoSpark
15-07-2011, 12:41
Разгледах колега, нищо не ми хареса освен една сивичка, но не е регистрирана и трябва да се вкарам във филмите с държавата :ranting:

koolio
15-07-2011, 13:49
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=911190#post911190

митака-пловдив
15-07-2011, 18:22
Моята последните 2 седмици категорично е около 9/100. И това е само градско в София от Младост до Люлин с непрекъснато работещ климатроник

Kакво те учудва?

Alexanderbb
15-07-2011, 21:32
Kакво те учудва?

Самото количество не ме учудва а по-скоро начина по който се получава. Историята има дълга предистория от миналия Декември (на кратко започна с теч от ГНП то). В момента сякаш помпата, ЕКУ то и педала на газта си общуват помежду си и се самонагласяват. А това не би трябвало да се случва според мен. Все пак става дума за проста помпа с електрическо вместо механично управление

митака-пловдив
15-07-2011, 23:00
Самото количество не ме учудва а по-скоро начина по който се получава. Историята има дълга предистория от миналия Декември (на кратко започна с теч от ГНП то). В момента сякаш помпата, ЕКУ то и педала на газта си общуват помежду си и се самонагласяват. А това не би трябвало да се случва според мен. Все пак става дума за проста помпа с електрическо вместо механично управление

Педала ти е с реостат,имаш (дебитомер или мас сензор,непомня точно) двигателя като цяло е едно прозведение на изкуството,като картина на Дали :) . А ти си тръгнал да гледаш разход.Между другото наистина се самонагласят.Ванчини е двигателя на джипката ми,Чероки 2.5 - разход в града над 12,извън града под 10,ако карам до 120км/ч.Климатика и зима и лято все си се пуска,а перката от -30 до + 40 върти яко,фаровете светят нонстоп (като на всеки американец) така че ако всичките тия неща ги игнорирам,мисля че разхода може да падне много.

Аз много,ама много исках 2.5тд в купето на 155,но просто не успях да попадна на читава.Като знам този двигател как тегли джипката ... :online2long: Пределно ясно е че агрегата е бутиков,ама то пък и ферарита не са масовки :evil:

Alexanderbb
16-07-2011, 08:25
Педала ти е с реостат,имаш (дебитомер или мас сензор,непомня точно) двигателя като цяло е едно прозведение на изкуството,като картина на Дали :) . А ти си тръгнал да гледаш разход.Между другото наистина се самонагласят.Ванчини е двигателя на джипката ми,Чероки 2.5 - разход в града над 12,извън града под 10,ако карам до 120км/ч.Климатика и зима и лято все си се пуска,а перката от -30 до + 40 върти яко,фаровете светят нонстоп (като на всеки американец) така че ако всичките тия неща ги игнорирам,мисля че разхода може да падне много.

Аз много,ама много исках 2.5тд в купето на 155,но просто не успях да попадна на читава.Като знам този двигател как тегли джипката ... :online2long: Пределно ясно е че агрегата е бутиков,ама то пък и ферарита не са масовки :evil:

Оф аз какво има в тая кола знам точно до милиметър + всички зли духове живеещи в нея. Не се сещам за нещо дето да не е поправяно а и повечето части са нови. да не говорим и колко неща съм и добавил. Шантавото е че след много опити да се нагласи ГНП то по правилата накрая с импровизация и определено голяма циклова порция нещата станаха. Но в началото гълташе към 11 а сега е вече на 9 и чувствително намали пушенето. Даже и играенето на оборотите като пуснеш педала изчезва. А капака на изненадите беше че на моята помпа и на помпата дето взех от 155 цата на Дани буксите са различни

mordohy
19-07-2011, 22:50
Аз имам 155 2.5TD от шест години и досега съм дал за ремонти само около 7 000лв иначе колата е страхотна ама да си я гледаш от терасата.А за скритите дефекти какво да кажа освен че тя цялата кола си е един скрит дефект
Не ща да чета всичко, щото и това ми стига!
По-надолу има и още!
Да не си отварям устата, че ще стане мазало, щото е след 21.30 и си правя алкохолни експерименти.
Трябва да си ненормален или просто тъп, да инвестираш 6000-7000 хил. лева, в таратайка, която не те кефи!
Аз не бих се съобразил с мнението на човек, който не е наясно с това, което иска!
Иначе 155 е славна кола, с доказани качества!
Не карам такава, щото ми е голяма, а по-малкото и братче ми пасва , като ръкавица!
Духа им , обаче е същия!

toki4a
19-07-2011, 22:55
По-надолу има и още!
Да не си отварям устата, че ще стане мазало, щото е след 21.30 и си правя алкохолни експерименти.
Трябва да си ненормален или просто тъп, да инвестираш 6000-7000 хил. лева, в таратайка, която не те кефи!
Аз не бих се съобразил с мнението на човек, който не е наясно с това, което иска!
Не карам такава, щото ми е голяма, а по-малкото и братче ми пасва , като ръкавица!
Духа им , обаче е същия!

:clap:

Alfa User
19-07-2011, 23:29
mordohy за президент !!!!! :clap::metal::notworthy::clapping::drunk:

aRm
20-07-2011, 02:11
По-надолу има и още!
Духа им , обаче е същия!

Мисля, че този коментар беше един от най-добрите, които съм чел тук ! Нямам какво повече да кажа, мисля че и собственика на таратайката също :D

П.П : Най-доброто беше с алкохолните експерименти !!! :D

MUROMAN
23-07-2011, 10:46
mordohy за президент !!!!! :clap::metal::notworthy::clapping::drunk:

Много е силен спор няма.:razz:

raoccars
22-08-2011, 21:59
Днес ми предложиха една 155-ца 2.5тд 95г за 800лв и мислех да я купя за сина, понеже скоро ще вземе книжка, но той държи да е бензинка и то 33-ка, като моята бивша бегачка.
Ако някой има интерес към дизела, мога да съдействам.
Колата е червена, в движение, с виещ преден десен лагер и се продава спешно.
Алфа Ромео не е за всеки, та съм се отказал да навлизам в подробности и да убеждавам когото и да било, че си струва.

Da_Fuse
22-08-2011, 22:43
Хмммм... колега, мен ме интересува сериозно, ако можеш да кажеш две думи на лично за колата. :)

Alexanderbb
23-08-2011, 13:00
Днес ми предложиха една 155-ца 2.5тд 95г за 800лв и мислех да я купя за сина, понеже скоро ще вземе книжка, но той държи да е бензинка и то 33-ка, като моята бивша бегачка.
Алфа Ромео не е за всеки, та съм се отказал да навлизам в подробности и да убеждавам когото и да било, че си струва.

Да го беше повозил да видим тогава какво щеше да каже

Tonimir
23-08-2011, 14:47

Съвета ми е да вземете 155ца пред 33ка. :)

raoccars
23-08-2011, 19:36
Прави сте колеги,знам:jumping:Но много голфчета а и разни други претенденти получаваха комплекси от 33-ката на старта, и от там му е мерака на Жорко.Даже веднъж на сфетофара един позеленя в едно Q7 докато не издрапа пред мен:disgust:
155 е далеч по комфортна и ако зсависи от мен, да, но нека първо да строши' един боксер:mrgreen:

Xman
23-08-2011, 20:27
По-надолу има и още!
Духа им , обаче е същия!

Време беше да се запишеш бате:jumping:че тук верно на мазало тръгна:shocked:

Alexanderbb
23-08-2011, 21:24
Прави сте колеги,знам:jumping:Но много голфчета а и разни други претенденти получаваха комплекси от 33-ката на старта, и от там му е мерака на Жорко.Даже веднъж на сфетофара един позеленя в едно Q7 докато не издрапа пред мен:disgust:
155 е далеч по комфортна и ако зсависи от мен, да, но нека първо да строши' един боксер:mrgreen:

Бе не знам, щото 2,5тд се кара само с гуми 205/50/15 и ако е читава турбината и мотора старта и се получава един такъв изстрелващ

Alfa User
23-08-2011, 23:15
33 е мания ... това не е кола, подходяща за първи автомобил на някой ... Аз лично убих две 33-ки, като ги продадох на хора без опит - все още ги сънувам, и ми е мъчно за тях.
155 от друга страна е за ценители - т.е. също не е кола за кой да е ...
Съвет не се наемам да давам, защото после все някой излиза виновен :)

Бобби
24-08-2011, 19:42
Бе не знам, щото 2,5тд се кара само с гуми 205/50/15 и ако е читава турбината и мотора старта и се получава един такъв изстрелващ
Е...не е като JTD....но за печка става..:go:

RomeoSpark
08-12-2011, 22:21
Другата седмица май ще се движа със 1.8 8v SILVERSTONE EDITION :coolio: полукожа и климатроник....само на А95 :whistle: Днес я запалихме...6 месеца не беше мърдала....много леко се чуваха клапаните или повдигачи....но за кратко...мотора мъркааа !!! Най-сетне търсенето приключва :smile: . Няма какво да Ви питам....мисля, че няма да сгреша с избора си :BIGsmile:

toki4a
08-12-2011, 22:30
Другата седмица май ще се движа със 1.8 8v SILVERSTONE EDITION :coolio: полукожа и климатроник....само на А95 :whistle: Днес я запалихме...6 месеца не беше мърдала....много леко се чуваха клапаните или повдигачи....но за кратко...мотора мъркааа !!! Най-сетне търсенето приключва :smile: . Няма какво да Ви питам....мисля, че няма да сгреша с избора си :BIGsmile:

:BIGsmile:
давай газ момче ,няма кво да ни питаш !;)

RomeoSpark
08-12-2011, 22:46
И аз това си викам....има много лек удар отзад в дясно, но капака на багажника е сменен сам калника е леко вдлъбнат, но ще се прави, нека искара зимата :wierdo:

syfer
09-12-2011, 08:23
Въпреки, че карам Дизел мятай се на бензина.Гледай какви цени какво чудо.От догодина ще качват още акциза на дизела и на Газта.Ако решиш да слагаш газ колкото и да я вдигат пак ще караш по евтино от Дизел.....просто за съжаление убиха желанието на всеки който има мерак да кара Дизел заради странно формираните цени в БГ.Успех колега.

Бобби
09-12-2011, 12:20
:lol_sign:...айде и да ни я покажеш.

nonamecrew
09-12-2011, 15:49
Браво колега :baby: и дано новата придобивка те радва :dj:

RomeoSpark
09-12-2011, 21:25
Утре или в неделя ще ходя да я видя на светло, че вчера беше тъмно....На капака има бяла лепенка с емблемата на алфа ромео както и отстрани по вратите...от Перник е колата, но се кара в София...стига толко жокери :lol_sign:

mordohy
09-12-2011, 22:35
Колега, това, че не споделяш подробности, може да ти излезе през носа!:Silent:
Всъщност пак ще ти излезе!
Давай повече информация!
Ние така или иначе ти завиждаме!

RomeoSpark
09-12-2011, 23:04
Ем...то няма повече информация колега...в смисъл...това са и моите жокери :flirt:...Вчера я видях за 1ви път...имала е лек удар отзад, сменен е капака на багажника, но калника е леко натиснат от дясната страна....поправимо е :band:. В Люлин е колата....бяла лепенка на целия капак с емблемата на Алфа Ромео и отстрани на вратите пише алфа ромео пак с бели надписи. Лети джанти петолъчка с тънки лъчи е...друго като информация нямам...може да я знаете :joly:

RomeoSpark
10-12-2011, 00:07
Така изглежда май предния капак :

http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/bwy1323468321v.jpg

А така отстрани :

http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/viu1323468389t.jpg

само, че е черна с регистрация РК :flirt:

toki4a
10-12-2011, 00:23
Аупппп:joly:

Бобби
10-12-2011, 10:21
Някаква такава, подобно нашарена съм виждал в Дупница на борсите, преди време....но беше с КН....регистрация:roll:
Гледай хубаво...по тъмно само жена за една вечер може да си вземеш:))

RomeoSpark
10-12-2011, 14:11
Еее разбира се....Днес или утре ще се направят няколко кръгчета това онова :magic:

RomeoSpark
11-12-2011, 15:56
Направих снимки по-късно ще ги кача. Има проблем обаче....качих се в колата...паля я натискам спирачката и колата гасне...така 2 пъти...запалих 3ти път оставих я да работи 1-2 мин натиснах спирачката нямаше ядове. Така...обаче колата прекъсва до 2000оборота. Свещите е сменял пича....остава да е от дебитомер....след 2к оборота колата е стрела....климатроника бачка перфектно....има още една забележка...от удара отзад багажника не може да се затвори....не знам каква е причината, дали е крива самата ламарина....тя е крива де, но дали може да се намести, та да се заключва механизма на вратата към палчето долу на самата ламарина....Някой алфист свободен да дойде с мен в събота другата седмица :coolio::cheers:

RomeoSpark
11-12-2011, 18:36
http://i42.tinypic.com/30db9eb.jpg

http://i44.tinypic.com/14o1t9v.jpg

http://i43.tinypic.com/2mmy9uw.jpg

http://i43.tinypic.com/2qchuo3.jpg

:not-fair:

VFTI
11-12-2011, 19:41
Така като я гледам каква е изкормена и избушена, аз не бих дал повече от 800лв. за нея...И ударена и гасне и е старото купе...какво като има лепенки...

Flame
11-12-2011, 19:47
Ти па и ти сега-колата си е пуканка:coolio:

nonamecrew
11-12-2011, 20:12
Да е .. добре изглежда :crazy: В добри ръце ще стана чудна 55-тица от нея :wierdo::coolio:

RomeoSpark
11-12-2011, 20:16
Лепенките честно казано ще ги махна....особено тая на капака :Silent: идва ми в повече....колата върви с тия джанти плюс още 4 оригинални алуминиеви на алфа със зимни гуми (джантите са тея с многото кръгли дупчици). Като цяло не е лоша поне от към трансмисия и ходова част, двигателя също като изключим прекъсването :not-fair:... Салона е запазен, с изключение на предната седалка.
Но багажника не се затваря...отваря си се постоянно тъй като е имала удар отзад и е смачкана ламарината на самата кука дето заключва ключалката с палчето на вратата на багажника....абе сложна работа и се замислям вече да не я взимам....въпреки, че е на много добра оферта + лизинг :coolio:

nonamecrew
11-12-2011, 20:19
Е теб ако те плаши тенекията и дупка в седалката ... всичко се прави .. колата изглежда супер :coolio:

RomeoSpark
11-12-2011, 20:23
Плаши ме багажника...прекъсването я бубина, я дебитомер, я ламбда, я гуфрирания маркуч, я стъпков мотор .....неща които ще се пробват и ще се види кое е заминало, НО багажника....се едно е правен от неандерталец... :BIGsmile:...бито е с пернишкия чук както си трябва...виждам само 1 вариант...да отрежа тая част от ударена алфа за части и да го заваря на тая...ама разправия колкото щеш :sniper:...а през това време трябва да будувам и да си пазя багажника....no mercy

nonamecrew
11-12-2011, 20:26
Колега ти си знаеш .. не е само тя на пазара :coolio: Пък и прав си .. багажника .. но пак .. не е супер болка за умиране :clap2:Но и ако почакаш все ще изпадне още някоя на прилична сума :whistle:

RomeoSpark
11-12-2011, 20:32
Е там е проблема....че не може да изпадне точно 1.8 8в или 2.0 8в с полукожа и климатроник....изпадат ама...2-3к някак си не ми харесва като сума...наистина почти без забележка....но винаги има едно НО :unsure:. Имам още 1 седмица да си помисля....имам малко време за размисли и страсти...:coolio:

nonamecrew
11-12-2011, 20:50
Можеш да проучиш какви пари ще ти излезе ремонта на багажника ... другото е едно на рака :unsure::crazy:

mordohy
11-12-2011, 20:52
На мен колата ми харесва!
Има линия и не е бита сериозно, а това е много важно.
Седалката и дребните побитости са дреболии.
Щом и мотора е добър...
Това с багажника го приеми като горчицата към сандвича!

RomeoSpark
11-12-2011, 20:58
Е...горчицата му е в повече :lol:...
Точно затова изчаквам още седмица да разпитам за ремонта по багажното отделение и капака :whistle: За прекъсването очаквам от вас някакво мнение за тия 1000-2000оборота дето ги мисли...иначе след 2к е стрела просто :coolio:. Четох за вариантите- бубини, дебитомер, ламбда сонда...въпреки, че е качвана на диагностика- леко "бавна" била сондата- каквото и да означава "бавна" :wierdo:, други грешки нямала...значи си остават нормалните неща които съм чел за стъпков мотор, колектора който е пластмасов или ПВЦ де да знам... Много благодаря за подкрепата все пак...И за да не се чудите и да не ме мислите що за мазохист съм, че да я харесвам, колата е на много оферта+ лизинг, че изпуках доста пари по ремонти на жилище и вилата....сега проблеми и с Газта вкъщи, че ток 1-1.5V течало...и съм ужасен....:not-fair:

VFTI
11-12-2011, 23:13
Аз пък гледам ужасно голямата дупка в полукожения салон. Гледам и маншинчето на скоростния лост,както и това че май е рязан, както и това че топката му е сменяна с някъв гаден китайски тунинг. Гледам и дупката в панела до ръчката, както и това че някой си е позволил да продупчи перфектното табло за да монтира кой знае каква хромиране селска стойка... Също така гледам, че е старото купе, отзад си е ударена, джантие с гумите не са кой знае какво...А на всичкото отгоре има и проблем с някоя помпа или вакум.

С оглед на всичко това, може и да греша, но може и колата да е гледана от мърлячи.

Чакам да чуя уникалната цена и лизинга.
И един въпрос, ако си купуваш кола на лизинг. Добре смяташ парите за вноската, ами ако утре трябва някой по-сериозен ремонт? :)

Леле колко съм черноглед:wierdo::lol:...не ме бийте ама сектаааааа...

Tedo
11-12-2011, 23:15
Тази (http://www.cars.bg/u529131) изглежда прилично по снимки но пък е във Варна

rumenti77
12-12-2011, 12:23
[QUOTE=RomeoSpark;987974]Лепенките честно казано ще ги махна....особено тая на капака :Silent: идва ми в повече....

Ееее като го гледам тоя капак с тая уепенка ми идва да......:crybaby:.Ето малко инфо защо:
мъка,мъка.

MUROMAN
12-12-2011, 20:30
155 Rumenti 77 Edition.:kicking:
Капака доста ни измори докато го инсталираме на Уж грозната Алфа.

RomeoSpark
12-12-2011, 21:14
Цената е илядо лева :wc:.....В смисъл в цената влизат гражданска преглед всичко ток...Като в тази цена аз съм приготвил сума за оглед на двигателя + смяна на консумативи- масла, филтри, и прекъсването до 2000оборота. Притеснява ме дали ще стигнат около 300-400лв :eat:

nonamecrew
13-12-2011, 12:02
Па тря да стигнат :static:

Бобби
13-12-2011, 14:26
Цената е илядо лева :wc:.....В смисъл в цената влизат гражданска преглед всичко ток...Като в тази цена аз съм приготвил сума за оглед на двигателя + смяна на консумативи- масла, филтри, и прекъсването до 2000оборота. Притеснява ме дали ще стигнат около 300-400лв :eat:
Що не вземеш да идеш зимата на море.....?
тая по добре изглежда: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11280316218613524&f1=details

RomeoSpark
13-12-2011, 21:45
Лоста е отвратителен. Виси в мобиле повече от 6-7 месеца....във Варна е- разход по пътища....не ми се рискува да пътувам 500км с кола която не знам в какво състояние е....не е салона който искам, не е на лизинг...ЧЕРВЕН-а е :thumbdown::thumbdown:....

gelle
13-12-2011, 23:15
Струва ми се ,че Боби ти говори за черната не за червената и подкрепя
м ,това мисля е твоята кола 1200лв. за какво говорим отивай на море

mordohy
14-12-2011, 09:40
Лоста е отвратителен. Виси в мобиле повече от 6-7 месеца....във Варна е- разход по пътища....не ми се рискува да пътувам 500км с кола която не знам в какво състояние е....не е салона който искам, не е на лизинг...ЧЕРВЕН-а е :thumbdown::thumbdown:....
Не виждам какво ще рискуваш!
Във Варна има достатъчно грамотни люде!
Тоя форум не е само за да се плюем.
Просто помоли колегите да я видят!
От опит знам, че ще са по-критични дори и от тебе!
Успех!

Бобби
14-12-2011, 10:23
Сорри, че те занимавам с глупости:))...ти си знаеш :Bolt:

RomeoSpark
14-12-2011, 19:14
Не че ме занимава някой с глупости.....ако ми беше просто да взема 155...щях да го направя още когато пуснах темата...не е там работата. В смисъл...има си някои изисквания за даден автомобил, въпреки че трябва да направиш компромис :flirt:

Tedo
14-12-2011, 19:21
Ти само със салон на силвърстоун ли търсиш?
Ето (http://www.cars.bg/u406259) една ама и тя е червена така че сигурно няма да ти хареса
Черната варненска която пуснах по-рано не ѝ намирам забележки ама ти си знаеш

RomeoSpark
14-12-2011, 19:33
Ти само със салон на силвърстоун ли търсиш?
Ето (http://www.cars.bg/u406259) една ама и тя е червена така че сигурно няма да ти хареса
Черната варненска която пуснах по-рано не ѝ намирам забележки ама ти си знаеш

Тази е перфектна....но не е цвета който искам....просто червеното не ми се връзва на нищо....като цяло да- силвърстоун и да е черна/сива....никакъв друг цвят....В събота взимам окончателно решение след очната ставка с майстора и колата :throw::Bolt:

Tedo
14-12-2011, 19:42
Тази е перфектна....но не е цвета който искам....просто червеното не ми се връзва на нищо....като цяло да- силвърстоун и да е черна/сива....никакъв друг цвят....В събота взимам окончателно решение след очната ставка с майстора и колата :throw::Bolt:

Сива няма как да е - серията силвърстоун (в Германия формула) са само черни и червени
Успех с търсенето :)

toki4a
14-12-2011, 23:35

а па ша я боядишем бре:flirt:
ако искаш и розова

don_pepone
16-12-2011, 17:09
Струва ми се че за цената от 1000-1500 лв която търсят повечето колеги,имат твърде много претенции( лично мнение)

mordohy
16-12-2011, 19:49
Повечето от сектата ме знаят, та ако след още някой такъв пост тегля една сочна майна на някой комплексар, дето не знае що е това 155 и не заслужава да кара такава, да не ми се сърдят модовете, ами да се замислят и самосезират!

RomeoSpark
16-12-2011, 20:53
Моя пост ли...какво му е на него....Значи да отговоря и на колегата...за 1000-1500лв- толкова за кола до 95та година...ти 5000лв ли искаш....да бих ги дал 3-4 хиляди, ако беше 2000година.....мялко или много това е морално остаряла кола. Вече както каза колегата- сектата си е секта....аз искам 155ца 1.8 8v Silverstone черна или сива със салон от силвърстоун.....Няма какво да говоря повече...търся достатъчно дълго време автомобила който намерих сега...въпреки, че не е перфектна- за тия пари толкова :smoke:. Въпросите мисля, че ми бяха ясни...и се радвам, че ми отговорихте- благодаря Ви, че не ме отказахте от марката, както се опитаха още в началото други колеги. :notworthy: Утре на обяд водя майстора на оглед, да види багажното отделение, казва си цената, договарям се с продавача да свали още, и я паркирам пред блока- Факт

Tonimir
16-12-2011, 23:38
Моя пост ли...какво му е на него....Значи да отговоря и на колегата...за 1000-1500лв- толкова за кола до 95та година...ти 5000лв ли искаш....да бих ги дал 3-4 хиляди, ако беше 2000година.....мялко или много това е морално остаряла кола. Вече както каза колегата- сектата си е секта....аз искам 155ца 1.8 8v Silverstone черна или сива със салон от силвърстоун.....Няма какво да говоря повече...търся достатъчно дълго време автомобила който намерих сега...въпреки, че не е перфектна- за тия пари толкова :smoke:. Въпросите мисля, че ми бяха ясни...и се радвам, че ми отговорихте- благодаря Ви, че не ме отказахте от марката, както се опитаха още в началото други колеги. :notworthy: Утре на обяд водя майстора на оглед, да види багажното отделение, казва си цената, договарям се с продавача да свали още, и я паркирам пред блока- Факт

Алфа се купува със сърце ... така, че няма какво да го мъдриш ...
Но имай в предвид, че цена 1500 е за кола, която просто върви, така, че не си мисли, че само това ще са парите които ще дадеш през следващите 6 месеца за нея ;)

П.С: Една перфекта кола под 3000 лв. няма как да се предлага, дори годините и да са 20. :smoke:

RomeoSpark
17-12-2011, 00:00
Алфа се купува със сърце ... така, че няма какво да го мъдриш ...
Но имай в предвид, че цена 1500 е за кола, която просто върви, така, че не си мисли, че само това ще са парите които ще дадеш през следващите 6 месеца за нея ;)

П.С: Една перфекта кола под 3000 лв. няма как да се предлага, дори годините и да са 20. :smoke:

Пределно ясно ми е колега...според теб като гледаш кога е пусната темата дали не съм пресметнал всичко :notworthy:. Всичко с времето си...нека тя да е пред блока ми, да е черна и да е Silverstone :Lkingsmiley:

nicola 59
17-12-2011, 19:31

Струва ми се че за цената от 1000-1500 лв която търсят повечето колеги,имат твърде много претенции( лично мнение)

Колега или аз не разбрах добре или нещо ми убегна из тая схема ,ако съм разбрал добре колата трее да е около 95 година със салон на силвърстоун и да я избираш по цвят,да е читава като цяло за около 1000 или 1500 лева

Alexanderbb
18-12-2011, 10:30
Мисля че спора в момента е излишен. Всеки си има глава на раменете да си решава сам. Пък ние дето имаме читави 155 за които се грижим а не само ползваме да ни примъкнат от точка А до точка Б след палене на свещ за късмет сами си знаем колко струва подръжката

Tonimir
18-12-2011, 10:49
Пък ние дето имаме читави 155 за които се грижим а не само ползваме да ни примъкнат от точка А до точка Б след палене на свещ за късмет сами си знаем колко струва подръжката

Много ме изкефи това ... :roll2:

Добре де, ако ти с дизеларката палиш свещ, че (да успее) да те закара ... аз с моя Т.С 16в колко ще трябва да паля? :D

Tedo
18-12-2011, 11:37
...

Я виж тази (http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11323523125049249&f1=details) обаче няма климатик, аз не бих я взел

Alexanderbb
18-12-2011, 13:31
Много ме изкефи това ... :roll2:

Добре де, ако ти с дизеларката палиш свещ, че (да успее) да те закара ... аз с моя Т.С 16в колко ще трябва да паля? :D

Мисля че лекичко не си схванал смисъла на написаното :-)

митака-пловдив
18-12-2011, 18:22

Броя на свещите е правопропорционален на годината на производство,умножено по броя на клапаните :)

RomeoSpark
18-12-2011, 18:45
Да отговоря на колегата Никола 59...Цената и 2000+ да е все тая стига собственика и аз да се разберем :Lkingsmiley:. За съжаление колата е с крив рог отзад и не е добре....Търсенето продължава :throw::please:

nicola 59
18-12-2011, 19:31
Да отговоря на колегата Никола 59...Цената и 2000+ да е все тая стига собственика и аз да се разберем :Lkingsmiley:. За съжаление колата е с крив рог отзад и не е добре....Търсенето продължава :throw::please:

За 2000 + Лева стигат ма за такава с крив рог ,ако намериш нещо добро за 2000 лева имай ме в предвид и мене аз ще купя веднага 2 или 3 бройки единственото ми условие е да ги избирам по цвят.

Eто една наистина читава кола за 2000 + Лева колега http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11317898310468514&f1=details

RomeoSpark
18-12-2011, 20:11
Щи звънна :Lkingsmiley:

nicola 59
18-12-2011, 21:23
Щи звънна :Lkingsmiley:

Ето колега , че имаме напредък и един ден ще ми бъдеш благодарен ,ако наистина звъннеш.
Сега искам да обърна внимание по темата не само на тебе а и на всички други колеги на които им предстои покупка на кола.За момента модераторите на този раздел 155 не са лоши хора и ще си позволя малко ако не да изляза извън темата то да я разширя,като обещавам да не злоупотребявам.
Сега според мене целта на този па и други форуми е да се споделя информация и когато даден колега по даден проблем се е въртял на някой много чепат х.....й ти като потребител да се възползваш от неговия опит и да не се въртиш и ти на същия.
Ето аз 10 години продавам коли и искам да споделя моя опит. Покупката на една кола и състоянието на колата и това какво да очакваш от нея зависи главно около 90 процента от цената ,знам че има изключения да купиш нещо евтино а то да е добро или обратното скъпо па да се окаже калпаво ма тези случай са рядко и вече става дума за не доглеждане измама или късмет подчртавам го за да не отваряме после излишни коментари от рода ма Калеко си купи и знеш ли че . Привеждам като пример колегата от темата ма това важи за 90 процента от купувачите в случая колеги става въпрос за реална преценка а не кой колко е богат понеже човешкото око е ненаситно и това поведение се среща масово както при богати така и при по бедни. Само много крайно бедните мислят трезво и не се заблуждават.
В случая колегата без значение дали има повече или няма е приготвил пари за една добра и гледана Лада ,но иска да си купи с тях Алфа 155, ако беше приготвил пари за 155 то той щеше да гледа и пише в раздела на 156, или ако му се даваше колко за 156 то той и не само той а почти всички щеха да търсят добра и запазена 159ка .
Ето това е основата на която почиват фразите ,,Тея Алфи са боклуци купих една 155 ца за 1500 лева тя после ми легна на 4000 лева да не чуя повече за алфа,, или бмв или каквато там била марката. Ми да тя си е дошла на реалната за нея цена .
Алфа 155 читава на малко километри с клима без забележки в цяла европа струва около 1000 или 1200 евро докарване до бг регистрация масълце филтърче ароматизаторче и некое шарнирче те ти Бако 4000 лева моята е на много повече а и колегите от раздела ще потвърдят че и техните коли са на около тая цена ако не и повече. Говориме за коли палиш и газ.
Ето това е основното правило кучето играе според тоягата и колата е според парите .
Англичаните казват така...Не съм богат ,за да си позволя да купувам ефтини неща, Та ако някой ти даде 155 за 1000 или 1500 лева недей се ослушвай и проявявай много претенции и недей викай после тоя ме прееба а му целувай ръката щото колегите от форума които знаят какво имат нема ти я дадът и за 4000 лева
Та това е преценката като си приготвил пари за Ауди Б4 недеи си купува А4 с тях неминуемо ще останеш разочерован.Тоя каде ти я дава не е луд.Или ще кажеш треет му пари дори да е така да я продава щото е мноо на зор то тая кола нема да стигне до тебе чрез мобилето ,ами ще я вземе некои приятел ,роднина ,брат ,и др.
Ето как виждам аз нещата колеги ако некои ги вижда по различен начин нека да сподели ,ако не друго поне ще се упражняваме в машинопис.

RomeoSpark
18-12-2011, 21:48
Всичко което казваш е много вярно колега :notworthy:. Цената на колата която видяхте си е напълно реална...1000лева са си истинската цена, и понеже знам какво търся при 3тия оглед с тенекеджията разбрахме, че колата е крива отзад...рога е поддал и е страшно...на пръв поглед всичко е точно, но си представям ако някой кара зад мен на прав път, как ще ми вижда главата в профил...затова бягам далеч от тази кола...колкото и да е добра, всичко да и работи, да е силвърстоун, да е 1.8 8v, да е с 2 комплекта джанти и гуми...не си заслужава да я купувам и да набия още 4х1000 за да я вкарам в пътя...Пределно ясно ми е, че 155ца до 2000лева си има забележки и неща за правене поне за още що годе толкова пари- 2000лв. Но всичко с времето си...целта ми не е да взема читава 155ца на цена колкото 156...Самата ми личност е да ръчкам и да ровя постоянно в един автомобил...разбира се не тутал щета :doctor: ! Година търся 155 която да ми грабне окото и да е що годе запазена, не удряна до безбожие...нагледах се на протекли гарнитури...виещи задници- разкрачени предници, различни врати от ново и старото купе...и всякакви цигании и ла****щини- извинявам се за изразите !!! За съжаление и тази алфа е попаднала на изверг който я е оцапал

toki4a
18-12-2011, 22:04
Ето колега , че имаме напредък и един ден ще ми бъдеш благодарен ,ако наистина звъннеш.
Сега искам да обърна внимание по темата не само на тебе а и на всички други колеги на които им предстои покупка на кола.За момента модераторите на този раздел 155 не са лоши хора и ще си позволя малко ако не да изляза извън темата то да я разширя,като обещавам да не злоупотребявам.
Сега според мене целта на този па и други форуми е да се споделя информация и когато даден колега по даден проблем се е въртял на някой много чепат х.....й ти като потребител да се възползваш от неговия опит и да не се въртиш и ти на същия.
Ето аз 10 години продавам коли и искам да споделя моя опит. Покупката на една кола и състоянието на колата и това какво да очакваш от нея зависи главно около 90 процента от цената ,знам че има изключения да купиш нещо евтино а то да е добро или обратното скъпо па да се окаже калпаво ма тези случай са рядко и вече става дума за не доглеждане измама или късмет подчртавам го за да не отваряме после излишни коментари от рода ма Калеко си купи и знеш ли че . Привеждам като пример колегата от темата ма това важи за 90 процента от купувачите в случая колеги става въпрос за реална преценка а не кой колко е богат понеже човешкото око е ненаситно и това поведение се среща масово както при богати така и при по бедни. Само много крайно бедните мислят трезво и не се заблуждават.
В случая колегата без значение дали има повече или няма е приготвил пари за една добра и гледана Лада ,но иска да си купи с тях Алфа 155, ако беше приготвил пари за 155 то той щеше да гледа и пише в раздела на 156, или ако му се даваше колко за 156 то той и не само той а почти всички щеха да търсят добра и запазена 159ка .
Ето това е основата на която почиват фразите ,,Тея Алфи са боклуци купих една 155 ца за 1500 лева тя после ми легна на 4000 лева да не чуя повече за алфа,, или бмв или каквато там била марката. Ми да тя си е дошла на реалната за нея цена .
Алфа 155 читава на малко километри с клима без забележки в цяла европа струва около 1000 или 1200 евро докарване до бг регистрация масълце филтърче ароматизаторче и некое шарнирче те ти Бако 4000 лева моята е на много повече а и колегите от раздела ще потвърдят че и техните коли са на около тая цена ако не и повече. Говориме за коли палиш и газ.
Ето това е основното правило кучето играе според тоягата и колата е според парите .
Англичаните казват така...Не съм богат ,за да си позволя да купувам ефтини неща, Та ако някой ти даде 155 за 1000 или 1500 лева недей се ослушвай и проявявай много претенции и недей викай после тоя ме прееба а му целувай ръката щото колегите от форума които знаят какво имат нема ти я дадът и за 4000 лева
Та това е преценката като си приготвил пари за Ауди Б4 недеи си купува А4 с тях неминуемо ще останеш разочерован.Тоя каде ти я дава не е луд.Или ще кажеш треет му пари дори да е така да я продава щото е мноо на зор то тая кола нема да стигне до тебе чрез мобилето ,ами ще я вземе некои приятел ,роднина ,брат ,и др.
Ето как виждам аз нещата колеги ако некои ги вижда по различен начин нека да сподели ,ако не друго поне ще се упражняваме в машинопис.

много точно!!!!!!!!!!

nicola 59
18-12-2011, 23:41
Всичко което казваш е много вярно колега :notworthy:. Цената на колата която видяхте си е напълно реална...1000лева са си истинската цена, и понеже знам какво търся при 3тия оглед с тенекеджията разбрахме, че колата е крива отзад...рога е поддал и е страшно...на пръв поглед всичко е точно, но си представям ако някой кара зад мен на прав път, как ще ми вижда главата в профил...затова бягам далеч от тази кола...колкото и да е добра, всичко да и работи, да е силвърстоун, да е 1.8 8v, да е с 2 комплекта джанти и гуми...не си заслужава да я купувам и да набия още 4х1000 за да я вкарам в пътя...Пределно ясно ми е, че 155ца до 2000лева си има забележки и неща за правене поне за още що годе толкова пари- 2000лв. Но всичко с времето си...целта ми не е да взема читава 155ца на цена колкото 156...Самата ми личност е да ръчкам и да ровя постоянно в един автомобил...разбира се не тутал щета :doctor: ! Година търся 155 която да ми грабне окото и да е що годе запазена, не удряна до безбожие...нагледах се на протекли гарнитури...виещи задници- разкрачени предници, различни врати от ново и старото купе...и всякакви цигании и ла****щини- извинявам се за изразите !!! За съжаление и тази алфа е попаднала на изверг който я е оцапал

Eто колега ,че почваме да се разбираме ослушаи се за някоя що годе читава количка 1.7 1.8 2.0 силвърстоун или не ,каквато даде бог зелена или синя важното да е гледана добре ,после щом имаш желание и ти се занимава лека полека по моргите а и тук във форума постоянно се продават 155 ци на части и цените са символични ще си намериш салон по твой вкус ,джанти и всичко друго лека полека ще си дойде на мястото. Важното е че имаш желание.155 е строго индивидуална кола и никога няма да я намериш както ти харесва на тебе а трябва ти да създадеш точно твоята според себе си .Както аз моята и другите колеги тяхните. Обърни внимание че тука няма две 155 ци еднакви както са от магазина или дори няма един и същ модел джанти или ако има то те са различни цветове. Та твоята 155 която да те грабне няма да я намериш никога защото още не е създадена ти си този който трябва да я създаде. Оставам на страни варианта за някоя надута Q4-KA която ще грабне от раз и колегите от Мерцедес форума.

RomeoSpark
18-12-2011, 23:47
Важното е че имаш желание.155 е строго индивидуална кола и никога няма да я намериш както ти харесва на тебе а трябва ти да създадеш точно твоята според себе си . Та твоята 155 която да те грабне няма да я намериш никога защото още не е създадена ти си този който трябва да я създаде.

Това е разковничето, и към това се стремя колега :notworthy:

Alexanderbb
19-12-2011, 09:16
Мдааааааа и аз така преди време търсех 1,8 от новия фейслифт пък един ден случайно срещнах забутана в една автокъща Зловещата тракачка и ......
Абе да те питам ти като толкова искаше тоя Силвърстон защо не взе тази на Дани като я продаде преди няколко месеца. (Все се съмнявам че я продаде заради завист по моите седалки :-) )

митака-пловдив
19-12-2011, 10:40
Мдааааааа и аз така преди време търсех 1,8 от новия фейслифт пък един ден случайно срещнах забутана в една автокъща Зловещата тракачка и ......
Абе да те питам ти като толкова искаше тоя Силвърстон защо не взе тази на Дани като я продаде преди няколко месеца. (Все се съмнявам че я продаде заради завист по моите седалки :-) )

Я кажи, гледам че си с голямата нафта,някой по "основни" белези на този двигател.Купе и окачване си знам къде ги боли,ама тоя мотор ми е мъгляв.А имам мерака и парите да ги направя три моите 155-ци.Ама все лоши неща чувам за тоя мАтор.

Бобби
19-12-2011, 15:00
Това е разковничето, и към това се стремя колега :notworthy:
Незнам кое е рзковничето...но ако търсиш още една година.....то към 2013г.....дали ще ги има на пазара незнам:))

Alexanderbb
19-12-2011, 15:39
Я кажи, гледам че си с голямата нафта,някой по "основни" белези на този двигател.Купе и окачване си знам къде ги боли,ама тоя мотор ми е мъгляв.А имам мерака и парите да ги направя три моите 155-ци.Ама все лоши неща чувам за тоя мАтор.

Основен белег на мотора е че не понася мърлячи. Иначе е добро добиче (малко шумничко де) с ангренажни колела и има бая мощ за годините си. Обаче иска и да се грижиш за него (не е капризен на масло ама честичко му се сменя въздушния филтър). Най-чувствителен е на прегряване. Трябва да ти е всичко на 6 по охладителната система. ГНП то е на BOSCH. Турбината е японска.
По окачването и спирачките нещата са като на Q4. Джанти само 15-ки. Разхода повече от 9,5 на градско трудно ходи а навън 6,5. А да голяма гадост е муфата на климатроника ама мисля че скоро ще и намеря и на нея цаката

митака-пловдив
19-12-2011, 17:19
Основен белег на мотора е че не понася мърлячи. Иначе е добро добиче (малко шумничко де) с ангренажни колела и има бая мощ за годините си. Обаче иска и да се грижиш за него (не е капризен на масло ама честичко му се сменя въздушния филтър). Най-чувствителен е на прегряване. Трябва да ти е всичко на 6 по охладителната система. ГНП то е на BOSCH. Турбината е японска.
По окачването и спирачките нещата са като на Q4. Джанти само 15-ки. Разхода повече от 9,5 на градско трудно ходи а навън 6,5. А да голяма гадост е муфата на климатроника ама мисля че скоро ще и намеря и на нея цаката

Чувал съм разни "страшни" историй за реостатната газ,самоподаване на газ или никаква реакция откъм гнп заради педала.На мен само и единствено това ми е дерта,иначе по двигател,купе и окачване тайни неможе да има от мен една Алфа :) а и сам си ги лекувам като се разболеят.

Бобби
19-12-2011, 17:51
Чувал съм разни "страшни" историй за реостатната газ,самоподаване на газ или никаква реакция откъм гнп заради педала.На мен само и единствено това ми е дерта,иначе по двигател,купе и окачване тайни неможе да има от мен една Алфа :) а и сам си ги лекувам като се разболеят.
А бе с две думи Фиат бе бате.....какво го мислиш..:priest:

митака-пловдив
19-12-2011, 18:22

Как Фиат?!? Аз фиат в моите гаражи никога няма да оставя да се вмъкне!:indian:

Alexanderbb
20-12-2011, 08:14

А това ли. Ами да има го и този момент но виновника за него се казва любимата ми фирма BOSCH (да им .....). Работата е елементарна. С течение на времето електронния модул управляващ помпата се износва и започва да управлява както си знае. Обаче този проблем го имат всички марки оборудвани с такива помпи (BMW, WV и други "качествени"). И за да е по-весела картинката от BOSCH са направили свързването на тези помпи с влудяващо разнообразие от букси. Само за пример ще ти кажа че на Алфа преди и след фейслифта са различни и аз сега се чудя как да си намеря нужната ми.
Иначе при изправна помпа нещата са въпрос на елементарна настройка дето може да си я направиш и на паркинга

---------- Post added at 06:14 ---------- Previous post was at 06:13 ----------

E точно тази част няма ама нищо общо с Фиат

Бобби
20-12-2011, 11:04
Нали говорите за мотор 2.5тд......?
Той не е ли на Фиат......защото съм го виждал същият мотор на Дукато....или се заблуждавам....:mf_Flush:

Tedo
20-12-2011, 11:51
Нали говорите за мотор 2.5тд......?
Той не е ли на Фиат......защото съм го виждал същият мотор на Дукато....или се заблуждавам....:mf_Flush:
2,5 дизела е на VM motori, 1,9 e FIAT

Бобби
20-12-2011, 12:07
аха....:surrender:

forza_italia
20-12-2011, 12:21
и ФИАТ имат 2.5дизел който се слага в Дукато, и не е на ВМ

http://www.cars.bg/u460875

митака-пловдив
20-12-2011, 14:10

И 1.9тд не-е на фиат (или поне тези които съм гледал аз)

1.9-90к/с също е на VM - иначе наистина се слага във Фиат,Ланча и Алфа.

1.9тд - 65,75,100 и 105к/с са фиатски двигатели.

В 155 няма друг освен 90к/с VM агрегат!

Бобби
20-12-2011, 14:51

Споко бе Митак...:))...разбрахме:pimp:

митака-пловдив
20-12-2011, 14:53
Споко бе Митак...:))...разбрахме:pimp:

Докачлив съм когато стане въпрос за Алфа и агрегати на Фиат :picnic:

forza_italia
20-12-2011, 19:10
Aз мисля че слагания в Алфа 155 1.9 ТД 90 к.с си е фиатския мотор, дето го слагат и в Ланча и не е на ВМ, а пък 2.5 ТД си е чист ВМ. Нека и други колеги водачи на локомотиви да кажат,възможно е и аз да греша за по малкия,но за големия 2.5 ТД съм напълно сигурен

Tedo
20-12-2011, 19:39
И аз така знам но да не обиждаме Митака :spoko:

VFTI
20-12-2011, 19:44
Няма докачане и сърдене.

В 155 дизелите са:
2.5 VM
1.9 Fiat

nicola 59
20-12-2011, 20:13
Aз мисля че слагания в Алфа 155 1.9 ТД 90 к.с си е фиатския мотор, дето го слагат и в Ланча и не е на ВМ, а пък 2.5 ТД си е чист ВМ. Нека и други колеги водачи на локомотиви да кажат,възможно е и аз да греша за по малкия,но за големия 2.5 ТД съм напълно сигурен

Да не докачаме колегата ма 155 си е фиат само верижните бензинови мотори и VM мотора 2.5 турбо дизел не са на фиат 1.9 е мотора на темпра типо ,дедра и други от фамилиата фиат.

Alexanderbb
20-12-2011, 20:50
Не можеш да сбъркаш ВМ мотор с друг. Идеята всеки цилиндър да е с отделна глава го прави много лесно различим

nicola 59
20-12-2011, 21:24
Не можеш да сбъркаш ВМ мотор с друг. Идеята всеки цилиндър да е с отделна глава го прави много лесно различим

Да и че коляновия вал му излиза настрани ,направо Мечта.

митака-пловдив
20-12-2011, 23:09
Няма докачане и сърдене.

В 155 дизелите са:
2.5 VM
1.9 Fiat

VM e,утре ще ви снимам какво пише на блока и главата :) По спомен беше VM.2c1.9d

Истината е че е много стара концепция,слагана още по времето на Ритмо и забележете.......малогабаритен трактор за прикачен инвентар.

А по запознатите много добре знаят за каква цел се произвеждат VM агрегатите :)

nicola 59
20-12-2011, 23:51
А по запознатите много добре знаят за каква цел се произвеждат VM агрегатите :)

И 4 цилиндровите и 6 цилиндровите се използват главно за селскостопанска техника.http://it.wikipedia.org/wiki/VM_Motori

Има и 3 цилиндрови слагани на Алфа 33

bonbon
21-12-2011, 00:53
И 4 цилиндровите и 6 цилиндровите се използват главно за селскостопанска техника.http://it.wikipedia.org/wiki/VM_Motori

Има и 3 цилиндрови слагани на Алфа 33

Точно така 1,8ТД тва мисля е VM ма с един отрязан цилиндър на 33ката се слага. 1,9ТД мисля че няма общо с VM a.

vegatta
21-12-2011, 01:17

Колега 1.9 Тд на Алфа 155 си чист фиат мотор

VM Motori- http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_VM_Motori_engines#4_Cylinder

Alexanderbb
21-12-2011, 08:30
[QUOTE=nicola 59;993538]И 4 цилиндровите и 6 цилиндровите се използват главно за селскостопанска техника.http://it.wikipedia.org/wiki/VM_Motori

Май скоро не си хвърлял едно око на страницата им. Всъщност имат само два модела за селскостопанска техника. Иначе фирмата е една от най-добрите в областта на дизелите. Аз лично много си мечтая да видя Alfa Romeo с двигател A 630 DOHC.

BatVas
21-12-2011, 10:42
[QUOTE=nicola 59;993538]И 4 цилиндровите и 6 цилиндровите се използват главно за селскостопанска техника.http://it.wikipedia.org/wiki/VM_Motori

Май скоро не си хвърлял едно око на страницата им. Всъщност имат само два модела за селскостопанска техника. Иначе фирмата е една от най-добрите в областта на дизелите. Аз лично много си мечтая да видя Alfa Romeo с двигател A 630 DOHC.

Споко - новите 6 цилиндрови мотори ще са VM. Фиат Груп закупи контролния пакет акции на VM (скоро беше - няма година) точно с цел да се възползва от новите им разработки и по спецялно от новия им 6 цилиндров 3.0 дизелов двигател. При данните пред инвеститорите се казва, че това се вписва в стратегията за развитие с оглед покупката на Крайслер и бла...бла..:)

митака-пловдив
21-12-2011, 20:58
Еййй,ся какви дертове ми вкарвате!!!!И аз като тръгнах да търся дизелова алфа се бях насочил към 2.5,ама ме наплашиха че прави проблеми с тая реостатна газ.1.9 нещях щото мислех че са на фиат,защото съм с наблюдение че всичко що е фиат след 90-година е пълен боклук.
Обаче много нагледно ми обясниха,че 1.9 е доразработен допълнително от Алфа и са премахнати много от "ел.проблемите" (механичен обогатител,механична помпа,механичен авансатор....) И не на последно място,самия двигател,като концепция е произведен от VM,купен като патент от Фиат и слаган в техни коли.Като в оригинал агрегата е около 65 конски сили и постепенно достига до 100 в годините на разработка,като най-сполучлив се оказва 75 и 90к/с,като последния е слаган в 155.

Инициалите на моя двигател са (S9 VM - CU 20) -
- serie9 Vancini Motori cilindra unificazione 2.0
Или преведено; серия9,Ванчини Мотори,обем на цилиндрите 2.0 (и точно тук се познава Алфовата доработка,защото ги водят 2.0тд а не 1.9тд.
Моята също се води 2.0тд,но не е 155,ами 156 Берлина :) без майтап.

Те затова взех 2.0тд,а тези дни ще взимам и 2.5тд,ама с лек удар.Защото там където е пипнато поне и малко от Алфа,Фиат могат само да завиждат :)

Alexanderbb
22-12-2011, 10:27
Хи хи човече това значи никой да не кара дизелово BMW. И тия неща с механичните плюсове ги забрави, точно като приказки на автоджамбазин са. Иначе по мое мнение между 1,9 и 2,5 няма нищо общо и като возия и като динамика и като вътрешно оборудване. Съвсем различни коли са си.

митака-пловдив
22-12-2011, 11:11
Хи хи човече това значи никой да не кара дизелово BMW. И тия неща с механичните плюсове ги забрави, точно като приказки на автоджамбазин са. Иначе по мое мнение между 1,9 и 2,5 няма нищо общо и като возия и като динамика и като вътрешно оборудване. Съвсем различни коли са си.

Защо,за мен е много по-добре всичко да е механика,отколкото да има кабели и жици които да създават главоболия.
Това за БМВ не го разбрах.И каква е разликата в оборудването?Имам климатроник,ел,стъкла,огледала с подгряване,MY Sport 95 салон,антикрило и оригинални джанти....и разлика в окачването незнам да има.
Естествено че динамиката на мотора е друга,все пак са два различни двигателя :)

Alexanderbb
22-12-2011, 11:50
Защо,за мен е много по-добре всичко да е механика,отколкото да има кабели и жици които да създават главоболия.
Това за БМВ не го разбрах.И каква е разликата в оборудването?Имам климатроник,ел,стъкла,огледала с подгряване,MY Sport 95 салон,антикрило и оригинални джанти....и разлика в окачването незнам да има.
Естествено че динамиката на мотора е друга,все пак са два различни двигателя :)

Жиците не са лошо нещо ако са изправни. Механиката си е минал етап както и да го погледнеш.
Има доста разлики в предното окачване. Амортисьори, пружини, спирачки (ако не се лъжа и рейката е различна), гумите са различен размер.

RomeoSpark
17-03-2012, 20:05
Да си ъпна темата, да не иде в коша накрая... Спрях се на автомобила който ще взимам. Алфа 155 1.7 96ста година, бордо климатик....Много глезена, без забележки(като изключим дръжката на шофьорската врата която ще оправят и климатика е за зареждане)....цената и е 2300...ще ги прежаля, април месец ще пиша отново, когато я взема.

koolio
17-03-2012, 20:07
За тази цена наистина трябва да е много глезена и без забележки. Провери я внимателно.
Успех!

RomeoSpark
17-03-2012, 20:26
Задължително една диагностика и обстоен преглед в някои от клубните сервизи...ще прегледам някоя тема за сервизче :afro: