Log in

View Full Version : Анестезиолог

mordohy
22-01-2011, 22:56
Колеги, спешно ми трябва анестезиолог или поне някой запознат.
Сина ми е след операция на киста на задника и тая елементарна операция са му я направили с анестезия в гръбначния стълб. Поросветените знаят за какво става въпрос. Знаят и , че е ненужна идиотщина, но сега детето ми след два дена е с главоболие и повръщане само като се повдигне. Нещо са объркали.
Всякакви съвети и помощ са ми добре дошли!
Намира се в интензивното в Монтана!
Ника му във форума ни е yoli.

myato
22-01-2011, 23:55
Трудно е да се определи,какъв е проблемът от наличната имформация.За да се мисли за проблем от анестезията,трябва да се знае какъв е бил точно анестетика и на какво ниво е приложен.Симптомите,които описваш са на повишено вътречерепно налягане,а причините за това могат и да нямат нищо общо с анестезията.
Вариантите са много и е невъзможно да се даде мнение,без достатъчно имформация и някои изследвания.
Дано да се оправи скоро!

mdterziev
23-01-2011, 08:18
В зависимост от използваната анестезия е нормално да има главоболие. Знам, че една от най-важните предпоставки то да е краткотрайно и леко е стабилната пред- и следоперативна хидратация, тоест да поема достатъчно течности ( поне 2 литра дневно). Давайте му и сокове, както и сладки неща. Може да се опита с аналгетици - Солпадеин (ефервесцентна таблетка), разтворено във вода, но те рядко помагат.
Сигурен съм, че проблемите ще отшумят съвсем скоро, но е възможно главоболието да се задържи и дълго време ( десетина дни).
Поздрави.

fred
23-01-2011, 18:36
Но каквото и да е, не пречи и да потърсиш консултация със сина ти и с втори анестезиолог. На моя колежка мъжът и е анестезиолог в София, може да я питам, но така от разстояние мисля че не може кой знае какво да каже0

boian
23-01-2011, 18:39
В нашата болница използваме и епидурална, и спинална аналгезия/анестезия. Най-честите причини за поява на главоболие са недостатъчна предварителна хидратация, защото след анестезията пада кръвното налчгане и ако по време на самото слагане на спиналната игла изтече малко ликвор/ цереброспинална течност/. И при двата случая се прилага хидратация- венозна инфузия с Рингер 1000мл и аналгетици. Най- добре се обадете на анестезиолога. А тази т.н. елементарна операция е доста болезнена, добре е направил колегата, че го е обезболил

mordohy
23-01-2011, 21:11
Колеги, благодаря, Ви , за отзивчивостта!
Оказа се, че е дехидратиран мозъка и след две системи и пет часа се оправи и сега е добре.
И анестезиолога си е наред и доктора, който го е оперирал, но трябваше да се явя аз там и да вдигна болницата на крак, щото сестрата не искала да безпокои никой. Двамата само дето не я биха.
Да се надяваме , че утре ще го изпишат.

mordohy
29-01-2011, 01:03
Колеги, след подобрението му, се оказа, че е развил някакъв синдром, за който ми казаха и други и пак беше в интензивното.Точно както казаха няколко от докторите ни!
Благодаря,Ви!
Благодаря и на колегите, които ме подкрепиха на лични и по всякакъв начин!:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down: