PDA

View Full Version : Воланът ми играе

gaboo
23-01-2011, 11:42
Здравейте, колеги! Не намерих подобна тема, затова започвам нова.
Проблемът ми е следният: воланът ми играе наляво и надясно почти непрекъснато, дори и на равен път и общо взето при всякаква скорост. Вчера забелязах, че когато колата е по-натоварена, играе още повече. А странното е, че понякога този проблем изчезва за малко и после пак се появява. Имате ли идея от какво може да се получава това?
Благодаря предварително за отговорите!

alfonco147GTA
23-01-2011, 12:03
Здравейте, колеги! Не намерих подобна тема, затова започвам нова.
Проблемът ми е следният: воланът ми играе наляво и надясно почти непрекъснато, дори и на равен път и общо взето при всякаква скорост. Вчера забелязах, че когато колата е по-натоварена, играе още повече. А странното е, че понякога този проблем изчезва за малко и после пак се появява. Имате ли идея от какво може да се получава това?
Благодаря предварително за отговорите!

Крива гума/и и или джанта/и, може и комбинация джанта с балон на гумата :neutral:

gogo79
23-01-2011, 18:02
И според мене е крива гума или джанта.

gaboo
23-01-2011, 20:07
Оказа се, че проблемът не идва от гума или джанта и явно ще трябва да я закарам на сервиз, за да се установи проблема..

AntiLuuP
24-01-2011, 14:28
Не знам и от баланс може да е, аз моя го изгубих някъде по дупките и също ми играе много леко в по ниските скорости :)

gaboo
24-01-2011, 14:41
Балансираха ми джантите, но проблема остана...явно нещо по предницата е разбито...

stelt
24-01-2011, 14:45
Проблема може да е от доста неща. Трябва да започнат да се елиминират поетапно възможностите, като се започне от наслоена кал по джантите, лош баланс, крива джанта, крива гума, голоми хлабини в окачването, хлабини в каретата на полуоските, хлабини в кормилната рейка и т.н.

---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:44 ----------

Ааааа и друго. Попадал съм на "майстори", които не могат да направят добър баланс.

dilian alfa gtv
24-01-2011, 15:26
Проблема може да е от доста неща. Трябва да започнат да се елиминират поетапно възможностите, като се започне от наслоена кал по джантите, лош баланс, крива джанта, крива гума, голоми хлабини в окачването, хлабини в каретата на полуоските, хлабини в кормилната рейка и т.н.

Ааааа и друго. Попадал съм на "майстори", които не могат да направят добър баланс.
Това за алфиста в подписа е много вярно...!?:arrow:

hunter1989
24-01-2011, 19:48
Колега , преди няколко седмици имах същият проблем , оказа се накрайник.

gaboo
24-01-2011, 23:42
Колега , преди няколко седмици имах същият проблем , оказа се накрайник.

И аз мисля, че това е проблема. Може ли да ми кажеш колко ти излезна ремонта?

AntiLuuP
25-01-2011, 02:10
Накрайника мисля че беше 19лв.

patrona
25-01-2011, 08:16
Това за алфиста в подписа е много вярно...!?:arrow:

Колега може да прозвучи малко грубо,ама щом така смяташ, според мен доста си подценявате автомобилите.Извинявам се ако някой се е обидил от това,но според мен не си прав.

---------- Post added at 08:16 ---------- Previous post was at 08:13 ----------

Колегата е прав може да е от много работи.Почваш и гледаш наред.Но имай в предвид че малки хлабини пак може да с причина,ако ги има по всички възли на окачването.

gaboo
25-01-2011, 12:42
А възможно ли е да е от изкривен спирачен диск?

hunter1989
25-01-2011, 14:10
от диска няма волана ще вибрира силно , но няма да ти носи предницата. А накрайника не е много скъп , моя го изправиха някакси и засеха карам така .

patrona
25-01-2011, 19:27
А възможно ли е да е от изкривен спирачен диск?

От крив диск ще ти вибрира когато намаляш(от 60-70 нагоре),но там най силно се изразява вибрацията на педала на спирачката.

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

от диска няма волана ще вибрира силно , но няма да ти носи предницата. А накрайника не е много скъп , моя го изправиха някакси и засеха карам така .

Как "изправиха"-най вероятно ще са го наварявали.На накрайника няма какво да му се изправя.

hunter1989
28-01-2011, 14:14
Бях ударил един бордюр и накрайника замина . Дадох колата на един френд да я закара в серевиз , ама станало късно и с една тръба изправили накрайника . Това ми казаха . Сега ще го сменям, но и така си върви ама по дорбе е да се смени.

sisoko
21-02-2011, 18:42
най-вероятно накраиник...цените почват от 10 до 20 лв.като качеството е сходно...ако се чудиш много ...отиди кадето правят реглаж и там ще ти кажат 100%,щото не могат да те регулират ако не ти е добре предницата...аз утре с тва точно ще се занимавам:rotfl: