View Full Version : Трябва ми малко инфо за покана за кредити от банки и т.н.
detelazurno
24-01-2011, 13:20
Не става много ясно от заглавието на темата, но това, от което се интересувам е следното. Получавал ли е някой от вас sms с покана да кандидатства за кредит било то от банка, небакнова организация и т.н.? Интересува ме конкретния текст на sms-a. Ще съм благодарен на всеки, който може да сподели нещо по въпроса! :)
на мен ми звънят, гадните спамери
и спамят за потребителски кредити, депозити, застраховки, кредитни карти и квото се сетят, това само защото имам дебитна карта при тях
Аз не съм получавал такова нещо никога. Това може да е и поредната телефонна измама.
detelazurno
24-01-2011, 13:52
на мен ми звънят, гадните спамери
и спамят за потребителски кредити, депозити, застраховки, кредитни карти и квото се сетят, това само защото имам дебитна карта при тях
А пращат ли ти някакъв сорт реклами смс-чета и ако да какво по-точно гласят? Че мен това ме интересува.
Аз не съм получавал такова нещо никога. Това ми звучи като поредната телефонна измама нз...
Хех, не, не казвам, че се опитвам да разбера дали има някаква измама или не. Аз не съм получавал, че да се породят такива чуденки у мен. Всъщност ако бях получавал сега нямаше да пиша тази тема ;) Просто ме интересува дали някой е получавал такова нещо и ако да, какъв е текста на този смс.
не, никога
само звънят лично, представят се, съобщават че разговорът се записва и така
на смс само служебни съобщения, за които съм се абонирала
PEPI-2ALFA
25-01-2011, 11:39
"Не отлагайте! Кандидатствайте сега! Вашият кредит е на изгодна цена само още няколко дни! Заповядайте до 31,01,11 в най-близкия офис, 070011019 BNP Paribas PF"
Ето го последния СМС от 19,01. Предишните явно съм ги трил веднага. Няколко вече получавам от тая банка, а нямам никакви отношения с нея. Това е текста дословно, само че на латиница.
"Не отлагайте! Кандидатствайте сега! Вашият кредит е на изгодна цена само още няколко дни! Заповядайте до 31,01,11 в най-близкия офис, 070011019 BNP Paribas PF"
Ето го последния СМС от 19,01. Предишните явно съм ги трил веднага. Няколко вече получавам от тая банка, а нямам никакви отношения с нея. Това е текста дословно, само че на латиница.
интересно
на париба телефонът е друг
detelazurno
25-01-2011, 12:25
Благодаря много!
Информацията все още ми е необходима, така че ако някой има такава и желае да я сподели ще съм му благодарен!
PEPI-2ALFA
25-01-2011, 14:05
интересно
на париба телефонът е друг
Тоя е от СМС-а, сега го проверих пак. Изпратен е от 1990 в 17:24ч.
П.П. Ето и един по-стар, пак изпратен от 1990, на 04,01,11 в 17:32ч.
"Честита Нова Година! вашата празнична оферта за 2011година Ви очаква! Кандидатствайте лесно и сигурно в най-близкия офис или на 070011019 BNP Paribas PF"
И от 16,09,10 в 11:26ч.
" ВАШАТА СУПЕР ПРОМО оферта!
Кандидатствайте сега за кредит до 6000 лв. с фиксирана лихва и непроменяща се вноска на: 070011019, BNP Paribas PF"
П.П.2 Явно не си трия всички спам-СМС-и :)
След като си клиент на някоя банка, напълно възможно е и да те уведомят или поканят за нещо, това си един вид реклама, още повече ти евентуално ще отидеш в банка а не на улицата.Аз лично получих един СМС, в който пише, че кредита ми бил еди какво и да се явя да подпиша анекс.Но най лесно е да отидеш в банкана и да провериш,
PEPI-2ALFA
17-03-2011, 14:08
След като си клиент на някоя банка...
Аз на парибанк не съм им клиент.
А ето и последния СМС от вчера, заради който пиша пак:
"Здравейте, благодарим Ви, че ни се доверихте! Можете да разчитате на нас отново и да се възползвате от нашето лично предложение на 070011611 БНП Парибас ПФ"
Как точно съм се възползвал не разбрах, но освен плащане с карти от други банки, нямам вземане-даване с банки.
valio 323
17-03-2011, 14:21
Тея не бяха ли Джет Кредит.Може да си взимал нещо на лизинг чрез тях..........
PEPI-2ALFA
17-03-2011, 14:36
Тея не бяха ли Джет Кредит.Може да си взимал нещо на лизинг чрез тях..........
Не, нищо.
е кво се чудите? Операторите отдавна продават номерата на клиентите си на големите банки с цел спам под масата :)
е кво се чудите? Операторите отдавна продават номерата на клиентите си на големите банки с цел спам под масата :)
Миля , че можеше да си блокираш смсите от даден номер който ти си избереш особено за тия игри дето все спамят :)
PEPI-2ALFA
17-03-2011, 15:12
Аз ще им звънна до довечера, да не се окаже, че наистина съм "изтеглил" прилична сумичка. :boxing:
ако можеш иди на място, да не стане после да си казал "Да" на някой договор