View Full Version : Предложения за език и шрифт.
AlfaFen145
25-01-2011, 18:16
За утре имам час за 2-ро тату,но все още не съм сигурен на какъв език искам да си го направя...
Ще ви кажа ,текста на Български ,ако някои има добри идеи нека сподели,аз се двуумя м/у Испански и Руски ..
Ето как изглежда и на 2-та езика:
-Nunca es tarde ser lo que podrias ser..
-никогда не поздно стать таким, каким мог бы быть..
"никога не е късно да станеш такъв какъвто си можел да бъдеш" е текста ,предложете ,някои древен език или нещо от сорта,защото скапания Транслейт на гугъла е скапан наистина..нещо красиво да е (:
Мерси
Латински или китайски.......японски,иврит.
Все езици на които няма да се разбира.
Това е на арабски:يقول أبدا أيضا متأخّرا أن يصبح مثل ه يكون
Това е на иврит: לעולם לא מאוחר מדי כדי להפוך כגון שלה אומרת היות
Linkestis
25-01-2011, 20:10
Ако има някои да ти го напише на старобългарски щее супер
Аз ще си позволя малка корекция на руския, че така много български звучи( демек не на руски):-)
-никогда не поздно стать таким, каким бы мог быть..
или
-никогда не поздно стать таким, каким хотел быть/стать..
или
-никогда не поздно стать таким, каким хотелось быть..
или
-никогда не поздно стать таким, каким желал быть/стать..
Това е готино според мен, както и старобългарският, стига да има кой да ти го преведе и напише!
Къде ще си го пишеш това, ако не е тайна разбира се? ;)
badmadafaka
25-01-2011, 20:45
Едиснтвения език, на който бих си написал нещо по кожата е латински...
Ако има някои да ти го напише на старобългарски щее супер
с две ръце гласувам за старобългарски
AlfaFen145
26-01-2011, 00:27
Това е готино според мен, както и старобългарският, стига да има кой да ти го преведе и напише!
Къде ще си го пишеш това, ако не е тайна разбира се? ;)
Двуума се още м/у гръбнака от м/у плесието и на гръбнака хоризонтално.
ето пример :)
Това е доста добро ,дори доста се зарибих ..
Ще го зглоба утре и ще го видим.
---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:26 ----------
Аз ще си позволя малка корекция на руския, че така много български звучи( демек не на руски):-)
-никогда не поздно стать таким, каким бы мог быть..
или
-никогда не поздно стать таким, каким хотел быть/стать..
или
-никогда не поздно стать таким, каким хотелось быть..
или
-никогда не поздно стать таким, каким желал быть/стать..
Мерси колега,но това "хотел" мисля ,че не мога да го използвам,а ако греша и не ми харесва "хотел" (:
+1 за глаголицата!
Как сега ми идват едни идеи... :devil:АлфаФен145 и Оги100 са направо за бой!:devil:
AlfaFen145
26-01-2011, 15:13
+1 за глаголицата!
Как сега ми идват едни идеи... :devil:АлфаФен145 и Оги100 са направо за бой!:devil:
аххаха ,а ако ти кажа човека при които ще я правя ,колко взима ,направо ще ме биеш 2 дена (:
Довечера ще кача снимки ,стискайте палци :)
AlfaFen145
26-01-2011, 20:58
ето как се получи ,мен лично ми харесва адски много,точно това исках да е ефекта ((( :
вметка: адски адски много боли да знаете,от средата на гърба на доло просто си еба** майка**
момчето работи много много бързо и много добре ,според мен ( :
ето как се получи ,мен лично ми харесва адски много,точно това исках да е ефекта ((( :
вметка: адски адски много боли да знаете,от средата на гърба на доло просто си еба** майка**
момчето работи много много бързо и много добре ,според мен ( :
супер е станало ... а ще споделиш ли какви пари ти струва
AlfaFen145
26-01-2011, 22:12
супер е станало ... а ще споделиш ли какви пари ти струва
30 гроша ((:
Питах го ,за цял гръб от ляво на гръбнака и от дясно ,от горе до доло и ми каза 35-40 парчето .(говорим за "трайбал" с стабилни светлосенки. (:
AlfaFen145
26-01-2011, 23:44
Добре е станало, ама толкова за без пари, да не би да ползва едни и същи игли няколко пъти тоя човек..?
как го реши това ? къде видя косура ?
IcemaN92
26-01-2011, 23:58
как го реши това ? къде видя косура ?
Ем то косури няма,ама 30 лева някак нереално изглежда!Той badmadafaka за тва те пита да не използва 1 игла много пъти,защото част от стойноста е точно в консумативите (доколкото съм запознат всяка игла е за еднократна употреба :bangin:)!Все пак би ли споделил кой е тоз майстор и къде се намира,че отдавна ми се въртят едни татуси из главата,но пък много скъпи ми се виждат.Иначе татуса ти е страшен !! :razz::wow:
страхотна е, браво :thumbup:
Браво, добре е станало, харесва ми и на мен.
Цената наистина е ниска (ама няма да се запътя чак до Сф за един татос...)
пс: Днес изрових телефона на моя 'художник'...утре ще му звъня...:razz: за бой сте, ей!:bangin::chair::razz:
AlfaFen145
27-01-2011, 00:22
Ем то косури няма,ама 30 лева някак нереално изглежда!Той badmadafaka за тва те пита да не използва 1 игла много пъти,защото част от стойноста е точно в консумативите (доколкото съм запознат всяка игла е за еднократна употреба :bangin:)!Все пак би ли споделил кой е тоз майстор и къде се намира,че отдавна ми се въртят едни татуси из главата,но пък много скъпи ми се виждат.Иначе татуса ти е страшен !! :razz::wow:
Чувал съм за момчето много неща ,но не го познавах лично.Питах го днес ,за още едно тату,той ми каза ,чак Март месец,до тогава е зает.
Каза ми ,че на ден рисува по 15 човека макс(според зависи)(мен ме нарисува за макс 30 мин) (:
Мойто тату ,го бодва с 7 игли ,с една игла се правят само контури.Да сменят се постоянно,за едноократна употребаса.Не са евтини,но сам си направи сметка днес като минат 10 като мен по 30 лева - са ти 300 лева ,кажи го 100 за игли да даде и 50 лева някакви консумативи (боя ,йод ,марли и т.н) 150 му остават ??????
А ако минат 3-ма с татуси за по 100 и 5 с по 30 ,смятай си сам (:
Който има интерес,да ми пише на лс :)
страхотна е, браво :thumbup:
Мерси много
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:13 ----------
Браво, добре е станало, харесва ми и на мен.
Цената наистина е ниска (ама няма да се запътя чак до Сф за един татос...)
пс: Днес изрових телефона на моя 'художник'...утре ще му звъня...:razz: за бой сте, ей!:bangin::chair::razz:
п.п- така ще кажеш,просто по-лесно е с причина (:
---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:15 ----------
как можах да забравя искам да кажа мерси на #ogi100 ,защото идеят която даде ми допадна доста и сега съм много доволен (: Мерси
Няма за какво :) радвам се, че те кефи как е станало, аз също мисля, че е екстра, а и определено ще привличаш внимание на плажа и ще те разпитват :)
AlfaFen145
27-01-2011, 11:07
Няма за какво :) радвам се, че те кефи как е станало, аз също мисля, че е екстра, а и определено ще привличаш внимание на плажа и ще те разпитват :)
Ехееееееее,чакай има време :static::static::static:
Мисля,че модераторите ще почнат да гракат ,време е за ключ (:
Браво бе,добре е станало,на мен отдавна ми се въртят разни работи в главата,ма незнам кога ще се наканя,я ми прати координати на Л.С.да ги имам.Искам нещо от вътрешната страна на предмишницата,ма незнам какво точно,някакъв надпис най-вероятно.Лошото е че съм разглеждал много,и немога да си харесам:afro::afro::afro::afro:
Колега сори ,че ти спамя в темата ама не мога да не се похваля и аз :roll: От доста време исках да си я направя и това и означава ник-а ми :) Още не е довършена щото 4 часа ме рисува пича и направо ми се е.а бойната слава :-) След една седмица ще е завършека :)
Колега сори ,че ти спамя в темата ама не мога да не се похваля и аз :roll: От доста време исках да си я направя и това и означава ник-а ми :) Още не е довършена щото 4 часа ме рисува пича и направо ми се е.а бойната слава :-) След една седмица ще е завършека :)
супер якото :headbang:
digitalundgrd
27-01-2011, 14:12
Ууу супер ще стане бате :headbang: Много Стар Крафт май си играл :grandpa:
Мхм :-) Изнасях ги само с хидрички :headbang: На едно място ми искаха 150 лева на по-малка площ но на човека му викат пияницата макар , че първия си го правих при него но този е по големичък и ще ми вземат 300 :) Но все пак е подарък от жената за годишнината ни така че :roll:
Шого, ти си тотално изтрещял, батенце! Къртиш! НА колегата с надписа - евала страшна е станала! Само да вметна, че на гръбнака боли адски много, защото е тънка кожата и има много нервни окончания.
Linkestis
27-01-2011, 16:03
AlfaFen145 пусни ми ако обичаш на ЛС как да се свържа с момчето
AlfaFen145
27-01-2011, 22:01
Браво бе,добре е станало,на мен отдавна ми се въртят разни работи в главата,ма незнам кога ще се наканя,я ми прати координати на Л.С.да ги имам.Искам нещо от вътрешната страна на предмишницата,ма незнам какво точно,някакъв надпис най-вероятно.Лошото е че съм разглеждал много,и немога да си харесам:afro::afro::afro::afro:
Мърджи,слушай сега брат,ако нямаш татуировка ,ще ти дам един съвет.
Ще те заведа при тоя пич ,там ще му обесниш какво искаш ,къде и как и ще нарисувате нещо заедно ,ако не ти харесва или си си харесал няколко неща тегли всичко и ще зглобим нещо .
п.п- едно мнение бате,моля те не си прави от вътрешната страна на мишницата ,ти си печен олигофрен ,не искам да ставаш един от ВСИЧКИТЕ ,Амор -фешън стайл ...остави това ,но ти казвам ,че ще ти писне много бързо!!!!Направи си някъде,където не я виждаш много ..Един познат си направи на ръката и сега я крие,защото за половин година му писна..На мен и двете са ми от зад ,точно поради тази причина ,затова понякога забравям ,че имам тату и й се кефя като я гледам ..
Човече това е брутално,не ти завиждам с толкова много контури и светлосянки ,представям си кво ти е (:
Извинявай ,но искам да ти предложа нещо ,само предлагам ... На хидрата не и ли е малко празно вратлето ,защо не й измислите нещо като сухожилия и някакви връзки ,които минават на доло ,така изглежда много празна ? или се лъжа (: Успех ,чакаме цялата да я видим :)
Ууу супер ще стане бате :headbang: Много Стар Крафт май си играл :grandpa:
Батка ,зерга ,1 12-ка кучляги и РЪШ ....евалата !!
Дайте както се събираме за баскет ,се съберем да направим едно Лост темпълче 2.2 или БИГ ГЕЙМ
ЬАХЬАХЬАХАЬ
Шого, ти си тотално изтрещял, батенце! Къртиш! НА колегата с надписа - евала страшна е станала! Само да вметна, че на гръбнака боли адски много, защото е тънка кожата и има много нервни окончания.
Мерси ,батка чесно да ти кажа ....почна ме от горе ,до средата беше поносимо ,надоло мислих ,че ще припадна или ще изпадна в шок ...и на крака ме болеше ,но такава средоточена болка на едно място не бях усещал...мислих си ,че иглата е поне 10 сантиметра и ме разрязва брутално силно и бързо...а това с нервните окончания е гадно,защото аз без да искам ,някви части от тялото ми се стягаха и отпускаха и чувството е неприятно...мога да го сравня само с едно : всички сте изпитвали чувството на ГОЛЕМИЯ АДРЕНАЛИН ,когато почваш да се въртиш много ,да гледаш много неща и да не знаеш какво да гледаш и какво да мислиш,така се чувствах през повечето ,време бях в дупка и не знаех кво става ....
п.п.п-а тази ми е първата ,която ми беше малка ,а сега се замислям за крачол в същия стил или да й направя светлосянки ,но по на там ,не сега (:
AlfaFen145
27-01-2011, 22:58
:laser::laser::laser::laser::laser::laser::furious ::furious::furious::furious::depressed::depressed: :depressed::depressed::depressed::depressed::depre ssed::depressed::depressed::depressed::depressed:
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;(
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
колеги ,ще умра ,ще се самоубия ,лоши ми е ,гадно ми е :(
не ходете при тоя кретен прехвален ;( никога ааааааааа ;@ :(
Забравил е Т на какъвто ..........а от там и е променил последната дума е БЪДЕШ ,а е написал СТАНЕШ ,защото е с една повече ...
:@ :@ :@ :@ мисля ,да се самоубия не мога да живея с тая мисъл ,че татуто е грешно ,а тоя ще му запаля студиото :@
Това само ти си го знаеш ;)
Споко :cheers:
digitalundgrd
27-01-2011, 23:24
:( ми то е достатъчно той да го знае... Не може ли да се преправи по някакъв начин?
Колега съжелявам за случилото :ranting: Наистина е гадно :(
А иначе ето така изглежда моя образец
AlfaFen145
28-01-2011, 01:06
Това само ти си го знаеш ;)
Споко :cheers:
..да и това е най-лошото:ranting:
:( ми то е достатъчно той да го знае... Не може ли да се преправи по някакъв начин?
говорих с момчето ,той каза ,че се е случвало да бърка букви ,но думи няма как ,каза че това което съм написал ,това е нарисувал,извини ми се и каза ,че може да го коригира ,каза че може да измислим нещо
Колега съжелявам за случилото :ranting: Наистина е гадно :(
А иначе ето така изглежда моя образец
Готино е наистина,има добри контури ..Успех!
Аз като се замисля ,дори това което е в момента (явно от притеснение или не знам какво съм му написал друго)
сега надписа е такъв : Никога не е късно да станеш такъв какъвто си искал да станеш.
Без Т-то в какъвто ,ахахха ...абе и това ми харесва доста,дори майче е по-яко ...:Yoda:
badmadafaka
28-01-2011, 08:18
Ами ти как си сигурен, че надписа, който някой ти е пуснал във форума (и го е копнал от незнайно къде, най-вероятно търсен с гугъл) е верен..? Аз бих проверил на 10 места да видя дали надписа е еднакъв пък тогава да се пускам, но както и да е... Иначе стават грешки - както се пееше в оная песен "he asked for a thirteen, but they drew a thirty-one"...
Може би така става като гледаш да покриеш норматив от ХХ човека на ден за да събереш прилична пачка понеже им вземаш по малко пари... Затова и те питах за иглите дали си се убедил, че слага нови, защото смяната на иглата и като време си отнема немалко, поне на машинките, които аз съм виждал. Затова аз бих предпочел да дам двойно пари ама да знам, че всичко е 6+ (не, че в БГ е гаранция де)...
ПС: Шого, супер става, още миналите дни я гледах във ФБ и се накефих, ама с оглед на написаното от колегата, внимавай твоя човек да не се окаже накрая, че е нарисувал на хидрата глава на зелот примерно накрая :innocent:
AlfaFen145
28-01-2011, 08:45
Ами ти как си сигурен, че надписа, който някой ти е пуснал във форума (и го е копнал от незнайно къде, най-вероятно търсен с гугъл) е верен..? Аз бих проверил на 10 места да видя дали надписа е еднакъв пък тогава да се пускам, но както и да е... Иначе стават грешки - както се пееше в оная песен "he asked for a thirteen, but they drew a thirty-one"...
Може би така става като гледаш да покриеш норматив от ХХ човека на ден за да събереш прилична пачка понеже им вземаш по малко пари... Затова и те питах за иглите дали си се убедил, че слага нови, защото смяната на иглата и като време си отнема немалко, поне на машинките, които аз съм виждал. Затова аз бих предпочел да дам двойно пари ама да знам, че всичко е 6+ (не, че в БГ е гаранция де)...
ПС: Шого, супер става, още миналите дни я гледах във ФБ и се накефих, ама с оглед на написаното от колегата, внимавай твоя човек да не се окаже накрая, че е нарисувал на хидрата глава на зелот примерно накрая :innocent:
Ами аз прегледах поне 10 таблички с глаголица и всичките бяха от този сорт,има разлики ,но не е фатално ...късмет това е (:
badmadafaka
28-01-2011, 09:38
Бе карай си джета - и така както е станало пак е ОК, не си е загубило смисъла според мен :yes:
AlfaFen145
28-01-2011, 09:59
Бе карай си джета - и така както е станало пак е ОК, не си е загубило смисъла според мен :yes:
..газ към морето ... аахх
мен ми харесва просто ,защото ми харесва ( : смисъла ,като се замисля е хубав ,дори е по-надъхващ (:
AlfaFen145 Превърни Дефекта в Ефект.:devil:
AlfaFen145
28-01-2011, 10:11
AlfaFen145 Превърни Дефекта в Ефект.:devil:
(: така трябва да стане
Бацко всичко е преценено :) Гледал съм го милион пъти. Няма ядове пък този който ме рисува ми е приятел така че няма ядове :)
Алфа Фен, някой преведе ли ти текста на старобългарски или просто калкира с букви от глаголицата? Ако е така, грешката допусната от татоировчика е последната ти грижа. Старобългарският език има различна граматика, падежи, той е синтетичен език, а не като новобългарският, лексиката му е различна, ако не си се посъветвал с филолог то на гърба ти има просто сбор от букви без никакъв смисъл. Все пак заслужаваш похвала, че се опитваш да съхраниш буквите от глаголицата върху тялото си. Съжалявам ако съм те засегнал с мнението си.
AlfaFen145
28-01-2011, 10:45
Алфа Фен, някой преведе ли ти текста на старобългарски или просто калкира с букви от глаголицата? Ако е така, грешката допусната от татоировчика е последната ти грижа. Старобългарският език има различна граматика, падежи, той е синтетичен език, а не като новобългарският, лексиката му е различна, ако не си се посъветвал с филолог то на гърба ти има просто сбор от букви без никакъв смисъл. Все пак заслужаваш похвала, че се опитваш да съхраниш буквите от глаголицата върху тялото си. Съжалявам ако съм те засегнал с мнението си.
Ами човече ,не съм се съветвал с филолог.Явно има само букви на гърба ми (: Така пише навсякъде в нета,че тези буквички отговарят на това ,което съм нарисувал (:
Гледах едни неща и се оказа,че преди мн време е имало Какъво (: дори и да нямам Т ,пак е добре ( :
Не ме засягаш колега. Поздрави
...Татуса е супер. Смисълът е станал още по-хубав! Текста изглежда убийствено добре! И не забрявайте,че при изкуството всичко е позволено- с "Т" без Т, с разбъркани букви, променени думи и места- все неща, които правят татуса ОЩЕ ПО-УНИКАЛЕН и ИНТЕРЕСЕН!!!!
AlfaFen145
28-01-2011, 13:56
...Татуса е супер. Смисълът е станал още по-хубав! Текста изглежда убийствено добре! И не забрявайте,че при изкуството всичко е позволено- с "Т" без Т, с разбъркани букви, променени думи и места- все неща, които правят татуса ОЩЕ ПО-УНИКАЛЕН и ИНТЕРЕСЕН!!!!
Мерси Батка :notify:
Алфа Фен, евала пич, татуса ти е станал екстра! :th_up:
AlfaFen145
30-01-2011, 19:33
Мерси,на мен с всеки изминат ден ми харесва все повече :)