View Full Version : Колеги размазах се кофти...
Колеги на връщане от провинцията, на спускането от Беледие Хан заради паднало желязо от мантинела на пътя се размазах в скалите.
Много кофти работа...На мен ми няма нищо, но от колата вече нищо не остана цялата задница е смазана, както и от лявата страна.
Ходих при застрахователите (ДЗИ, имам пълно каско), за оценка на щетите и я оцениха на Тотал. Сега не знам какво да правя май чакане му е майката. Иначе да занете колко е кофти като си размажеш колицата, много е кофти...а толкова ми трябва кола.
Един малко банален съвет от мен ама да знаете че е истина: Слагайте си коланите и карайте внимателно щото БГ пътищата са под секва критика.
А пък полицайте ми написаха АКТ на мен като че ли аз съм виновен, че има препятствия на пътя. Беше по някакъв член че съм длъжен да карам с такава скорост че да мога да спра. Еми то тогава да карам с 5 км/ч. Щото в тия дупки и боклуци по пътищата.
Хай със здраве и внимавайте!
EvgeniiM
08-08-2006, 08:49
Пич без да се обиждаш ма аз шофьор на Ауди да кара нормално не съм виждал, все се мислят за всесилни на пътя , точно около Беледие хан съм виждал и А8-ца в храстите. Иначе добре че няма липси по тебе , парите ще ги почакаш месец два
леле ужас: :shock: на мене ми откраднаха телефона преди около година и ми се плачеше ,предполагам,че за колата е гадоста по 100.То е ясно ,че тва ще остане само 1 лош спомен .Дано да я оправиш по-бързо и да не ти създават ядове застрахователите :wink:А и управниците са тарикати,винаги изкарват невинния виновен :evil:
WhitePower
08-08-2006, 10:06
даи снимки на птп то и ще ти кажа дали може да се оправи дали ще стане за продаване или за части
имам много добър маистор но много се чака просто бавно бачка но пак го прави много добре
Всяко зло - за добро, Геца :-) Автоматик ти отпадна дилемата "да продавам или не" :-)
Важното е, че си жив и здрав.
А тая дивотия с актовете за ПТП, причинено от пътни неуредици, не отпадна ли? Или пак само лаф един месец и после се потулва?
голямата риба
08-08-2006, 11:23
ако наистина ти я платят на тотал изобщо не се знаимавай да я правиш
продаваш я ударена и си купуваш друга
такъв удар първо ще ти я правят много време, втора винаги ще си имаш едно наум, и трято не се знае кой ще си остави ръцете по нея
а както каза колегата и по горе ще можеш да си купиш 166
Колата е доста зле. Цялата задница е смазана и лявата страна на автомобила. Здрави са двете десни врати, двигателя, скоростна кутя салона, преден капак и др.
Я да ви питам нещо.
Застрахователя каза:тотал! Това значи ли че ще ми платят цялата застрахователна премия или само част от нея примерно 80% и колата остава за мене. Или пък дават ми 100% и те си я прибират.
Каското ми е в ДЗИ. Моля някои ако знае да ме светне, че така в чакане на неизвестното е доста изнервящо.
в БулИнс ти оставят колата и ти плащат 70-80% със сигурност, ама за ДЗИ незнам.....
Колега съжалявам за случилото се. Важното е, че ти си жив и здрав, другото са просто ламарини.
На въпроса: доколкото знам при тотална щета ти изплащат колата и я прибират, като после те си я продават (ако изобщо остава нещо за продаване). А за 80-те % - ако е над 80 % от стойността се пише пълна щета, иначе ти изплащат пари и ти я оставят.
Добре да разбирам ли, че като оценителите казаха отива на Тотал, ще си я земат и ще ми платят 100% обезщетението? Аз така най-съм навит. Щото не ми се занимава после да търся морга или пък да я продавам на части.
Искам по-скоро да си зема парите и да търся нова кола и за тва дано си я земат и да ми платят всичко.
Иначе съм се заредил с доста търпение...
Аз поне доколкото знам е точно така (поне преди време беше така) - при тотал щета се изплаща цялата и си я прибират.
Тва дали си я прибират зависи от годината на производство, в твоя случай 80 процента и колата за тебе. в ДЗИ се плаща до 15 раб. дни, може и по-рано. само трябва да оправиш документацията.
голямата риба
08-08-2006, 16:44
в повечето случаи и застрахователя гледа да не се занимава с несвойствени за него неща
така, че се приготви да ти изплатят 80% и да ти оставят колата
но повярвай ми мисля, че ще вземеш с лекота останалите 20% като продадеш колата
а може и повече да и вземеш
инае нямаш ли си застрахователен агент който да се грижи за твоите интереси?
DiStefano
08-08-2006, 17:15
то на спускането преди Беледие Хан след отбивката за Годеч
преди 2 години го нямаше половината от шосето
беше пропаднало .. а отдолу са 10-на метра височина до дерето
наеш ли колко коли се наметаха там ...
аз за тфа към Монтана и Видин си бацам по магистралата ...
из Петрохан съм се нагледал на какви ли не неща
избягвайте го тоя път
а на тебе ти пожелавам да си жив и здрав
макс. пари от застрахователя
и да седнеш в италианка скоро ...
georgievst
08-08-2006, 18:34
Кофти е без кола. И аз бях така тази пролет. Още не съм я възстановил окончателно, но поне е в движение. Ще го преживееш. Дано да ти покрият щетата на 100 %. Всеки край е и едно ново начало. Пиши после какво си взел.