Log in

View Full Version : сваляне на стъклото на страничното огледало

schoko
28-01-2011, 13:51
На лявото странично огледало не ми работи подгряването Дръпнах стъклото доколкото мога и видях че са откачени кабелите Но така немога да ги закача Отвих двете види отдолу под огледалото и бая го подръпнах но не излиза Страх ме е да не го счупя Как да махна стъклото за да закача кабелите

Процедурата е леко гинекологична.Завърташ стъклото максимално навътре и надолу.Бъркаш през отворилия се процеп с пинцети или отвертка и разкачаш щипките.Това,което се чупи са щипките.

Това намерих но доста напрягах и ме достраша да не счупя стъклото Много ли са тези щипки Ако трябва да го затоплям да не се счупят

mian4o
28-01-2011, 15:18
Щипките са 4 бр. и са пласмаси със зъбчета и са две отгоре и две отдолу като тези пластмаси са закрепени на стъклото. Наскоро отварях но забравих да документирам. От регулирането го завърташ долният край да влезе максимално навътре и от стръната на шофиорското стъкло също максимално навътре тогава с малко М..........му и пинсети откачаш горните зъбчета като започваш от вън на вътре в смисъл от огледалото към шофиорското стъкло. Като откачиш горните долните се освобождават сами.

Успех.

alfa156jtd
29-01-2011, 21:27
колега,натискаш от долния краи и с тънка отверка освобождаваш горните щипки,след това го натискаш нагоре и веднага натискаш самото стъкло надолу и то се откопчава.успех.

Linkestis
29-01-2011, 21:39
Да кажа ли как се маха огледалото?
Аз пък го махам като го дърпам в горният му край,и с малка отверка го откопчавам.

Tasho
31-01-2011, 10:31
Нужни са ти пинсета и малка права отверка.Щипките ги разкопчаваш две по-две ,като след разкопчаването на едната задържаш разкопчаната да не се закопчее пак.После разкопчаваш следващата и когато го направиш си почти готов.Тогава няма опасност първата да се разкопчее и спираш да я държиш и минаваш към следващата.След 3-тата го вадиш.Така поне направих аз!

rusiq86
31-01-2011, 14:18
И при мен на ляво огледало е разкачена буксата, мъчих се досега по описаният начин, но уви не става.
Колата е 156.
Дайте снимков материал!

Linkestis
31-01-2011, 17:45
Мислиш ли че е разкачена буксата?
Защото по-честия проблем е изгоряла/прекъсната/ пътека на подгрева,и то на лявото огледало.

Tasho
31-01-2011, 18:42
И при мен на ляво огледало е разкачена буксата, мъчих се досега по описаният начин, но уви не става.
Колата е 156.
Дайте снимков материал!

За 156 нз ,говорех за 166.Не вярвам да има драстична разлика ама все пак...

rusiq86
31-01-2011, 18:42
Ми нз, но си работеше до миналата зима, а пролетта ми боядисваха огледалото. И го свалява, и ми идва на ум, че може и да е това.
Как да разбера дали е букса или нещо е изгоряло, и ако е къде да търся...

Linkestis
31-01-2011, 19:32
Ако идва ток до буксата във вратата,е възможно да е прекъсната пътечката на подгрева или да са скъсали кабела от буксата до "обувката" на подгрева.За това махни вътрешната декоративна капачка на огледалото и провери дали идва ток до огледалото.

Jivko7777
31-01-2011, 19:34
Ми нз, но си работеше до миналата зима, а пролетта ми боядисваха огледалото. И го свалява, и ми идва на ум, че може и да е това.
Как да разбера дали е букса или нещо е изгоряло, и ако е къде да търся...

Ами махаш пластмасовата декоративна кора отвътре и гледаш дали буксата е сложена, ако е сложена понаместия и пробвай дали работи! Ето и материал нагледно как се маха огледалото - http://www.clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=510829&postcount=7

Ако така не се оправи ето ти схеми на подгряването!
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=390435&postcount=6

Tasho
31-01-2011, 19:34
Провери дали въобще стига до него ток.При мен беше така,но моето спря да се отваря и затваря.Виж кабелите които са от вратата до него.

rusiq86
31-01-2011, 19:46
Днес ги проверих вс кабели, и изглеждат ок, като отвътре си местя огледалцето, няма проблем, стига ток до него. Май ще търся някой по-запознат с жичките да го погледне. Ако е прекъснат някой кабел, кой ще да е, те там на буксата са доста!

Tasho
31-01-2011, 20:49
Днес ги проверих вс кабели, и изглеждат ок, като отвътре си местя огледалцето, няма проблем, стига ток до него. Май ще търся някой по-запознат с жичките да го погледне. Ако е прекъснат някой кабел, кой ще да е, те там на буксата са доста!

Това,че го местиш няма отношение към обгрева!Обгрева се включва с включване на обгряването на задния прозорец.На 166 във вратата има нещо като разпределителна кутия.Моите кабели бяха прекъснати от нея до огледалото - само този за прибирането.При 166 се вижда тази кутия то не кутия ми по-скоро ..нз как да го нарека като свалиш черното триъгълно капаче което е до кората отгоре.Нз виж дали 156 го има и почни да търсиш от там.Аз така направих и се наложи да пусна нов кабел от кутията към огледалото.Успех!

rusiq86
31-01-2011, 20:53
Утре ще го проверя отново. Относно стъклото, как се сваля, може ли някаква информация!

Tasho
31-01-2011, 21:15
Утре ще го проверя отново. Относно стъклото, как се сваля, може ли някаква информация!

Препдолагам ,че е като на 166,обаче не съм сигурен!

myato
31-01-2011, 21:57

Препдолагам ,че е като на 166,обаче не съм сигурен!

Точно така.И в двата случая е на 4-ри щипки по диагонал.Това,дето го е цитирал колегата в първия пост е от мое творение.
Все пак,преди да сваляш стъклото,примери на буксата над кората,каде се появява + като включиш подгряването.После виж къде се явява + при регулирането на огледалото,за да изолираш масата.Прозвъни съответстващата верига на буксата на огледалото и ако е прекъсната,тогава сваляй.Ако на повече от два пина на вътрешната букса не се появява + ,значи е прекъсната веригата преди нея,най-вероятно в маншона на вратата.

schoko
01-02-2011, 20:44
Моето го оправих При мен бяха откачени обувките от стъклото Свалих стъклото закачих обувките в крачетата на стъклото малко трудно че кабелите ги преценили точно толкова дълги че да ги закачиш със зор при свалено огледало Сложих стъклото и тази сутрин дори видях че работи За по сигурно докато беше свалено огледалото с мултицета го премерих и видях че отива ток