View Full Version : сдобих се с 33 комби 4X4 2 карбуратора (help)
toorbalan
29-01-2011, 19:09
незнам дали темата е за тук обаче ситуацията е сложна взех колата без никакво инфо за нея по талон пише 1.4 обаче е с 2 карбуратора 92 година има и климатик възможно ли е да е с 2 карбуратора 1.4 . на 1 първа дига 75 на 2 ра 122 км ако някой знае нешто за този модел да казва:pokey:
firedragon
29-01-2011, 19:39
Здравей,колега и добре дошъл в сектата, предполагам това е модификацията на колата 1.4 боксер, 63 kW (86 HP/122Nm) - двоен карбуратор. Разбирам,че имаш въпроси,но ги задай по-конкретно,за да може да ти отговорим бързо и точно.
Поздрави.
mitaka_cs
29-01-2011, 19:55
Карбураторни 33 3-та серия има само 90-та и 91-ва година.
Двигателите са 1.3V/VL(Veloce/Veloce Lusso) и 1.5 без специално обозначение.
Мощностите са съответно 90 и 105 к.с. като и двата двигателя са с хидравлични повдигачи за разлика от старите карбураторни версии на старото купе.
33 1.4 4x4 има само Sport Wagon и досега съм виждал само 3-4 и то с инжекцион.
Наснимай я отпред, отзад, вътре и под капака, пък ние ще ти кажем кое какво е и откъде евентуално идва, ако стандартно не му е там мястото.
Карбураторна пък с климатик не ми се връзва. На компресорът му е тясно. Пробвал съм.
33, 1.4, 4x4, Sport Wagon, климатик......ако някоя от тия екстри не се е появила след датата на производство то аз залагам, че колата е с инжекцион.
toorbalan
29-01-2011, 23:08
колеги утре снимам колата от всякаде и я качвам да видите 92 с климатик 4x4 2 карбуратора спорт вагон пинин фарина пише от зад и между другото не работи добре а варви доста много за очакванията ми!
toorbalan
30-01-2011, 13:01
http://toorbalan.snimka.bg/automobiles/sport-wagon.567435 ето ви снимки :spell:
Това с надписа "Пининфарина" е нещо нормално. Всички комбита на 33 са с тая табела, защото дизайна е подготвен от Пининфарина. При подготвянето на версията комби Алфа са потърсили Пининфарина, защото е трябвала евтина трансформация и спортно излъчване, което е постигнато. А наистина е евтина трансформацията, защото комбито ползва същите части като хечбека. Замислете се дали сте виждали друго комби, което да е със същите задни врати, стопове, и др. като на хечбека.
Колата си е заводски с клима и карбуратори. Само дето няма как да вдига споменатите скорости на 1-ва и 2-ра. Явно скоростомера не показва правилно.
Това за километрите на 1ва и 2ра и на мене ми се струва нереално или моята нещо не върви както трябва.
По принцип не е важно колко вдига на определена предавка, а за колко време го прави това упражниние. Всеки може да натисне газта додолу и да чака, чака, чаааакааааа...........но това не значи , че колата ускорява бързо.
То и един Москвич 412 да вземеш и да го мъчиш така, ще излизе, че е много бърз, защото има дълги скорости, но ускорението е плачевно. Всъщност ако не смениш тогава, когато мотора забави рарвъртането си, губиш.
mitaka_cs
30-01-2011, 16:43
Е те такава за първи път виждам. :spell:
Сгреших с предположенията!
За пореден път ме изненадаха 33-ките:bowdown:
Има всички екстри този Wagon:bowdown:
4x4, клима, карбуратори, хидравлика, комби...
Тази е направена да се ползва навсякъде!
Как е на газ/бензин?
Не знам откъде, но ми е много познат този Wagon на джанти и цвят.
Колата е екстра!
toorbalan
30-01-2011, 19:29
колеги колата наистина варви доста скоростомера верен на газ нешто не работи добре в4ера се заядох с една голф 3 ка гти 150 и ме бега но с много малко и ме испреварваше едвам:boost:по принцип сам фен на бмв и имам но колата ме изненада доста
честито колега-може да излезе някой скрита лимонка тая кола :)и колега без да се обиждаш но....с това 1.4 спорт вагон с накичени климатици и т.н. повярвай ако тоя GTI явно е пред сърдечен удар щот ще ти е прябвало бинокъл... не се заяждам но просто колити си имат класове и...това 1.4 колко и добре да развърта... както се казва да върви да върви колко да върви :)дано те радва и само консумативи да сменяш!
toorbalan
30-01-2011, 20:11
мерси колега просто съм с надеждата че е 1.7 заштото ми казаха че е с сменчн двигател
---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
имам бмв 318 ис скоро ше ги пусна да вида какво ше стане
със сигурност ако всичко което пишеш е така,определено мотора не е 1.4 аз съм имал 1.4 боксер нищо че беше 145-ца мотора си беше в отлично състояние и имам напредстава как върви -е дано уцелил джак пота,но ако астрата е знаела за дръпката и се е поопълана доста както казваш мотора със сигурност не е 1.4
mitaka_cs
30-01-2011, 20:55
Можем да разберем дали е сменян двигателят;)
До масления филтър е пръчката за нивото на маслото, а до нея на блока има едно правоъгълниче, на което са набити кодът и номерът на двигателя.
Ако може да се прочете кодът, веднага ще разберем кубатурата.
Кодът трябва да изглежда така : AR30X.XX
Първият хикс казва на какво купе се слага двигателят.
Ако е 1 или 5, то двигателят е от Сюд или 33 1-ва или 2-ра серия.(На "Старата любов 1.5..." в раздела е АR301.46, което както съм споменал в темата доведе до странични ефекти:lol:)
Двата хикса след точката казват каква е кубатурата, мощността и съответно стандартно с карбове или инж. се храни.
Ако е 1.7 до стойката, на която е оста за фиксиране на алтернатора, има отлято на блока числото 87, което в милиметри е диаметър на цилиндрите при 1.7;)
Колега, добре дошъл и от мене!
Ако е 1.4, може пак да дърпа доста прилично, още повече, че е с карбуратори. Но....
Тия скорости са малко нереални, освен ако не съм пипал аз по колата или по-точно километража:strong:.
Тогава и повече ще бяга.
По-вероятно е, мотора да е 1.7, но с карбовете не е 107 коня, а 118 или 120. Няма особена разлика. При това леко купе е естествено, че ще върви като луда.
Изчакай да я пооправиш и стегнеш и тогава ще видиш истинското и лице!
Със здраве да си я караш и много безаварийни!
toorbalan
13-02-2011, 16:52
пусках я с тигра 1.6 16в доста паднах на 400 метра с окола кола и половина после я пусках и с бмв то там вече бяха автовози надеждите са ми били напразно:unsure:
Jivko7777
13-02-2011, 17:17
Еми точно това и ти обяснявахме че просто ти се струва че върви много ;)
Gosheto30v6
13-02-2011, 20:51
Наи вероятно колата на колегата е 1.7 8в.,поне аз лично не сьм виждал 33/ка от новите(след 90г.) 4x4 с по мальк мотор от 1.7,ама незнам пак,ако нещо е подменен,щото и на мен ми се виждат доста тия километри на 1/ва и 2/ра
Наи вероятно колата на колегата е 1.7 8в.,поне аз лично не сьм виждал 33/ка от новите(след 90г.) 4x4 с по мальк мотор от 1.7,ама незнам пак,ако нещо е подменен,щото и на мен ми се виждат доста тия километри на 1/ва и 2/ра
http://www.topcarguide.com/index.php?token=rWjeYx3Xfv3BlP%2FCmRiYI8gZfGH2ZjHN HdNUYD%3D%3D :smackbum:
Gosheto30v6
15-02-2011, 08:55
http://www.topcarguide.com/index.php?token=rWjeYx3Xfv3BlP%2FCmRiYI8gZfGH2ZjHN HdNUYD%3D%3D :smackbum: Е......:scherzkeks: значи имало
toorbalan
03-03-2011, 20:34
обаче е i а мойта е с два карбуратора
Еми явно карбураторите са слагани в последствие и готово!!!!!!!