View Full Version : Помощ, проблем с намиране на болтове.
milenmilan
01-02-2011, 18:56
Значи проблема е следния, имам Алфа 155 1.7 93 купих си лети джанти за Алфа 145/146 Джуниър,обаче мойте болтове са супер къси. Обиколих над 30 авточасти и морги,и никъде няма,та ако можете да ми кажете някой сайт дето да поръчам онлине или някой от вас, дето има и иска да ги продаде.ПОМАГАЙТЕ
endeavour
01-02-2011, 19:22
Значи проблема е следния, имам Алфа 155 1.7 93 купих си лети джанти за Алфа 145/146 Джуниър,обаче мойте болтове са супер къси. Обиколих над 30 авточасти и морги,и никъде няма,та ако можете да ми кажете някой сайт дето да поръчам онлине или някой от вас, дето има и иска да ги продаде.ПОМАГАЙТЕ
Виж тук http://http://www.axm-auto.com/access.php?access_cat_id=3 Досега не са ме подвеждали.
nikola_78
01-02-2011, 19:22
ако неможеш да намериш защо не отидеш при някой стругар и да направите по дълги
Пробай в някой голяма магазин за джанти и гуми,би трябвало да имат различни болтове.Аз така се мъчих с едни болтовете за оригинални джанти за 155,бяхме в Магрел и ни скъсиха болтове от Х 5 ,бяха по-дълги,отрязаха ги и сега стават.
milenmilan
01-02-2011, 19:26
Предпочитам оригинални да са
alfatras
01-02-2011, 20:30
Мини през някоя база за скрап в която изкупуват стари коли-болтове бол а и на тънки пари:)!
dani_ku4eto
01-02-2011, 21:05
имам болтове обадисе да се разберем.
тел:0897827607.
И колко дълги трябва да бъдат?
milenmilan
01-02-2011, 21:27
И колко дълги трябва да бъдат?
Не зная колега, аз обикалях из моргите и авточастите с един болт който намерих,но той хваща до няма и три оборота,а това е доста малко.
Не знам къде си обикалял. Питам те защото на мен като ми трябват такива меря с колко по дълги трябва да бъдат и отивам до магазина и си купувам. Доколкото помня асортимента е през 5мм.
Аз също съм с 2 различни комплекта. И двата са с по 12 нормални и 4 секретни. Както и късия така и дългия комплект.
Отделно 155-цата има оригинални фланци по 5 мм. на всички колела които могат да се махат или слагат в зависимост от ЕТ-то на джантите и гумите.
Затова те попитах конкретно колко мм. дълги болтове ти трябват.
http://www.etebg.com/
Е те това е фирмата за болтове ;)
Разбира се можеш да си вземеш и от Венци, гледам ти е предложил.
nicola 59
02-02-2011, 02:01
Стават колега и от лада .фиат .ланчия
Аз съм взимал болт за Лада,нов и резбата не е докрай,докато на алфата е докрай,и за железните джанти не става,за оригиналните лети джанти,които са по-дебели може и да стане.
nicola 59
02-02-2011, 15:56
Аз съм взимал болт за Лада,нов и резбата не е докрай,докато на алфата е докрай,и за железните джанти не става,за оригиналните лети джанти,които са по-дебели може и да стане.
Точно това е идеята за лети джанти е о.к
Да де,на като се замислиш пак болта се навива по-малко,защото доколкото помня дължината беше същата,като на оригиналния алфов.
nicola 59
02-02-2011, 22:22
Да но по магазините за лада предлагат и за лети джанти за самара или по новите лади и ще намериш много по лесно отколкото за 155
Колега, случайно попаднах на темата ти. Ако имаш път към София -
http://www.eurobolt.net/index.php?page=categories&group=4
Имат богато разнообразие. Дано съм помогнал.
Да но по магазините за лада предлагат и за лети джанти за самара или по новите лади и ще намериш много по лесно отколкото за 155
Колегата е абсолютно прав!:prescription:Аз си купих болтовете за моята алфа точно от магазин за Лада в Пловдив и са перфектни за алуминиевите ми джанти, които са от Темпра:grin:
Furious 155
04-02-2011, 01:44
Ем комплект 33. Моите са оттам.
Влез в платените обяви колегите с морги имат!
Аз си взех от един колега до овча купел.
vaklinator
06-05-2011, 08:46
ако неможеш да намериш защо не отидеш при някой стругар и да направите по дълги
Тия глупости ги забрави! Не си правете шега с най-важните болтове по колата.
Тия глупости ги забрави! Не си правете шега с най-важните болтове по колата.
И аз така смятам-като тръгнах да си слагам летните гуми,се оказа,че нямам болтове,търсих,търсих,не намерих и вече щях да се примирявам да слагам по-къси,когато за моя голяма изненада една мацка-гумаджийка ми каза че болтовете трябвало да хващат 4.5 оборота от резбата и нито мм по-малко.От всичките гумаджийници,през които минах,никой не ми каза това,опитаха се да ми пробутат по-къси болтове.А момичето много тарикатски намаза късия болт с чисто масло,нави го,разви го и преброи колко витки от резбата са се оцапали и вика-тоя болт няма да ти го продам вика,къс е...
Alexanderbb
08-05-2011, 11:58
Taка е. Тези болтове са много важни и не е шега работа с тях. Иначе по магазините има но са скъпички. 4 лева парчето за 16 болта си е цифра
Alfa User
09-05-2011, 15:55
А тая тема не се ли изчерпа отдавна ?!?!?