View Full Version : 220km/h на ГАЗ
Онзи ден докато се връщах от Пловдив се поувлякох малко и без да и давам зор леко полеко си набирам и гледам стигна 200 за норматив.А на педала мегдан още доста.Подавам още малко газ и хоп на 220.На телефона на GPS-a пишеше 222км/ч.Въпроса ми е, има ли някъква опастност да я карам с тази скорост от страна на газовата уредба.Нещо може ли да се пречупи в нея?Иначе до сега съм страшно доволен от този ГИ на EasyGaz, градско ми харчи 10-11/100км а извън м/у 8 и 10.И понеже всички казват че на ГАЗ вървяла по-малко и реших да си попитам да е направя белята някъде.
Jivko7777
04-02-2011, 18:35
Ако ти е настроена би трябвало да няма проблем ;)
Друг е въпроса че не е желателно да ги държиш тия обороти дълго време...
Има огромна опасност от колата ти да остане само купчина ламарина, ама не е от газовата уредба. Повярвай
Ilko Ivanov
04-02-2011, 22:16
С тези обороти не е желателно да я караш и на газ и на бензин повече време.
Освен ако не си след ремонт на мотора и си много сигурен в качеството на частите и на майсторите ти...
П.П. Все се чудя как постигате разход на газ, по-малко от посочения от производителя разход на бензин???
Даже и на бензин да си не е желателно за 16 клапановия ТС да се държи такава скорост .........пробвах почти 30 минути над 200 и.........двигателя роди при скорост по километраж над 230 км/ч , става дума точно за 1,8 ТС 16 клапанов. (има и други теми в форума за родили при висока скорост 16 клапанови ТС) Едни казват бедна смес, а аз си мисля и недостатъчно добро смазване на 4-ти цилиндър (поне там гледах на моята и на още една така родила пораженията най - серьозни)
Novachev
05-02-2011, 12:51
Опасността на газ с тези километри е голяма и може да счупиш мотора за нула време независимо колко е здрав. Като искаш да караш бързо бутни на бензин.
За вървенето на една кола не се гледа дали ще постигне някаква скорост а времето за която я постига там е разликата при газта.
А не трябва да караш с висока скорост защото във високите натоварвания газовите дюзи идват малки ( с недостатъчен дебит да поддържат сместа в нормите) и сместа обеднява започват детонации и от там нататък има доста писано.
Това за ГПС са ме е чудно за такъв километраж на алфа не бях чувал. Виждал съм GTV дето със 17" малко по големи от стандарта върви едно към едно с ГПС гармин даже и на 200км/ч Аз съм с 195/60/15(зимни) и на 220 ми отчита 212-213 км/ч
Да караш TS с 220 е като да въртиш педалите на балканче по надолнище - рано или късно ще си счупиш краката. :Suicide:
ivoshaklev
05-02-2011, 22:24
Да караш TS с 220 е като да въртиш педалите на балканче по надолнище - рано или късно ще си счупиш краката. :Suicide:
:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley ::kiss:
Верижен ТС без никакви ядове поддържа 195, ама се кара само на бензин ;).
С тези обороти не е желателно да я караш и на газ и на бензин повече време.
Освен ако не си след ремонт на мотора и си много сигурен в качеството на частите и на майсторите ти...
П.П. Все се чудя как постигате разход на газ, по-малко от посочения от производителя разход на бензин???
Колега, и аз очаквах разход около 13/100 в града при положение че на бензин ми харчеше 11-13/100км. Но факта е че изминавам м/у 320-330км с 34,5л. газ само в града(всеки път на едно и също място зареждам пълно-празно и все толко си сипва, +- 0,5л).Не коментирам и че карам нормално (не бабешката) но все пак най-високият разход който съм виждал беше 12/100 и то когато я сложих и я понастъпвах да видя как върви.
Колкото до скоростта, не знам защо така мислят всички ще се чупят тия мотори с такава скорост, но няма значение, аз я държах 2-3мин.Но пък със 170-180 я караме 2-3 пъти месечно вече 4 години (на газ 5 месеца) и досега да чукна на дърво няма промяна в работата или състоянието на мотора.Карам я с масло Кастрол Магнетик (ако това има значение).
И все пак ще си взема забележка за 200++ като скорост за този мотор и ще внимавам.Благодаря за мненията.
Доста хора от нас са карали с 200 + км в час. Гледайте обаче да избягвате движение с подобни скорости. Майната им на двигателите които се трошат, проблема е да не се потрошиш ти и някой покрай теб.
За 170-180 няма проблем от време на време да я настъпиш! ....но умната все пак, предполагам щом ти се случва рядко както казваш правиш това на магистралата и при подхофящи условия.
П.П. Много ти е добър разхода на гориво.
Иначе относно верността на километражите в момента 155-цата ми е с верен километраж. При показания на километража 200 GPS а показваше 200-202 км/ч (правихме тест на колата с Венци и Звезди) Докато на 164-ката при 110 км, на GPS- а e 99-100 km/ч, при 80 по километраж , 71-72 ГПС
scarface
07-02-2011, 21:48
Доста такива 156 ми минаха през ръцете вече са за части така че имай го впредвид,особенно 2.0 мотора не е желателно да ги държи такива километри.
Незнам на какво се дължи някои казват заради тези балансиращи валове,но според мен е от недобро смазване при високи километри ,при вече можеби 4-5 коли наблюдавам един и същи проблем едната биела се заварява за вала и си личи че и на другите не е имало добро смазване лагерите почервеняват.И най важното е че всички са карали със скорост около твоята 200км така че не рискувай.
Доста такива 156 ми минаха през ръцете вече са за части така че имай го впредвид,особенно 2.0 мотора не е желателно да ги държи такива километри.
Незнам на какво се дължи някои казват заради тези балансиращи валове,но според мен е от недобро смазване при високи километри ,при вече можеби 4-5 коли наблюдавам един и същи проблем едната биела се заварява за вала и си личи че и на другите не е имало добро смазване лагерите почервеняват.И най важното е че всички са карали със скорост около твоята 200км така че не рискувай.
Дължи се на това, че при 220км оборотите клонят към 7000, а това са критични режими за каквото се сетиш по двигателя и най-вече за маслото. Едно е да настъпиш до прекъсвач и да превключиш, съвсем друго да държиш в тия обороти примерно 10минути. Сещайте се все пак, че няма TS-и на по 2г. ;)
И аз съм виждал такава със запекъл клапан на маслената помпа и от там налягане на маслото йок.
scarface
08-02-2011, 19:59
колега истината е че тези мотори хич не ги обичат тези скорости от 200км,друг е въпроса че не са и желателни.
pecata-33
09-02-2011, 07:12
Аз пък като се пребирах от морето мин.год моята кочинка както си я наричам аз от СТ.Загора до пловдив 180-200 и за 31 мин.слезнах от магистралата в с.Туд ама неги знаех тези подробности че не трябва да я караш така иначе редовно си я пържа по магистралата със 180 но вече ще си имам една на ум
натискал съм я моита до 220 за около минута -две максимум,с 170-180 за около 10мин,мотора ми е на 5000км след основен ремонт,колата се държи по добре от колкото преди с превъртялия биелен лагер,но вече никакви такива скорости,защото КАТ забавя,но не забравя и аз така като колегата от морето посока София на магистралат от Пловдив до София 17-180 на моменти 190-200 и хпо преди 2 дена пристигна честитката 42км магистрала Тракия,едвам се оправих добре,че познавах началника иначе 3месеца без книжка за скорост 180км и паричен акт,ама минах метър