Log in

View Full Version : Знаете ли, че ... ?

Galof
04-02-2011, 23:59
Устните са 200 пъти по - чувствителни от пръстите на ръцете.

Знаете ли, че човек Не може да кихне с отворени очи!

Само 10% от населението на Земята имат повече от 20 пръста.

Прасето не може да погледне нагоре.

Всички бозайници имат 7 на брой шийни прешлена. Както човека, така и жирафа.

Изречението "Вкъщи не яж сьомга с фиде без ракийка и хапка люта чушчица" използва всички букви в българския език.

Десничарите живеят средно с 9 години повече от левичарите.

Изречението "The quick brown fox jumps over the lazy dog" използва всички букви в английския език.

Кpъвта на скакалеца е бяла на цвят .

Доларът е единствената валута, чийто банкноти са еднакви по размер, независимо от стойността им

Ако родителите ви са нямали деца, вероятно и вие няма да имате.

Ако Барби беше с реални размери, мерките й щяха да са 39-23-33. Щеше да е висока 2 м и 20 см, а вратът й щеше да е два-пъти по-дълъг от човешкия.

Знаете ли, че хората, които пият алкохол в умерени количества, не само имат най-добро мислене, но и са най-здрави физически. Установено е, че тези хора имат по-развити вербални навици, памет и скорост на мисленето. Средното количество алкохол е определено по малко странен начин - от 14 до 28 “питиета” на седмица за мъжете и от 7 до 14 за жените.

Най-силният мускул в тялото е езикът.

Общата дължина на косата, която пораства за целия живот на човек e 590 километра.

При изпразване спермата излиза със 45 km/h

Хлебарката може да преживее 9 дни без глава и да умре от глад.

Знаете ли, че ако в спалнята ви няма телевизор с половинката си ще правите най-малко двойно повече секс?

Eminem е с най-много награди от MTV

Човек средно през живота си гълта поне 8 паяка докато спи.

Знаете ли, че... В пyстинята Сахаpа на 18 февpуари 1979 г. е валял сняг.

Венера е единствената планета която се върти по часовниковата стрелка.

Знаете ли, че широко известно е мнението, че хората смъквали кръвно докато милвали своите пухкави котараци. Когато отдаваме поредната порция ласки на своята любима котка в организма ни се стимулира производството на ендорфин (хормонът на щастието), а той е известен с това, че смъква кръвното налягане .

Знаете ли че ако мъжът пикае средно за 20 секунди по 5 пъти на ден и го прави в продължение на 60 години, то той ще прекара около 600 часа от живота си с х@й в ръка?

Само един на два милиарда души ще доживее до 116 или повече години.

Флагът на Аляска е създаден от 13-годишно момче.

Окото на щраусите е по-голямо от мозъците им.

Знаете ли, че Адолф Хитлер е имал само един тестис.

Знаете ли, че Адолф Хитлер искал да стане архитект, но не успял да се класира на входния изпит в училище по архитектура във Виена.

Леонардо Да Винчи е изобретил ножиците.

Можем да виждаме повече от 1млн. цвята

Знаете ли, че мъркането е причина за деветте живота на котките. Удивителното явление осигурявало спокоен живот на писаните до дълбоки старини. Обикновената домашна котка мъркала с честота между 22 и 24 херца. Специалистите установили, че тези вибрации спомагат за бързото възстановяване на котешките клетки.

Нормалния човек загубва по 200 косъма на ден.

Хоботът на слона е съставен от над 150 000 мускулни групи.

Знаете ли, че една от основните функции на веждите е да спират потта и стичащите се дъждовни капки по челото към очите. Заедно с изпъкналия кокал на челото веждите могат да предпазят очите ни от ултравиолетовите лъчи. Веждите също така ни помагат в невербалната комуникация, като чрез тях изразяваме много емоции, например изненада, съмнение или интерес към представител на срещуположния пол.

Слонът има средно 450 л кръв, която за около 20 мин. прминава през кръвоносните съдове на ушите, където се охлажда.

Знаете ли, че най-голямото автомобилно задръстване на всички времена станало през април 1990 година на границата между бившите Източна и Западна Германия. В колоната чакали 1 500 000 автомобила.

Знаете ли, че истинската си поява съвременният сутиен дължи на нюйоркчанката Мери Фелпс Джейкъб, известна по-късно като Карес Кросби. По онова време - 1914 г., модерните дами носят твърди корсети с банели, които са толкова твърди, че жените едва се движат. Преди да отиде една вечер на бал, Мери Джейкъб измайсторява заедно с прислужницата си, сутиен от няколко носни кърпи, розови панделки и конци и тръгва на танците с него.

Мамбата е най-бързата змия в света тя развива скорост до 11.3 км/ч

Бялата мечка е толкова силна, че може да измъкне 350 кг тюлен през дупка с диаметър 10 см, докато тялото на тюлена е 30-35 см в диаметър.

Знаете ли, че Александър Греъм Бел, изобретателят на телефона, никога не е телефонирал на неговата съпруга или майка, защото те и двете били глухи.

Американските авиолинии спестили $40 000 през 1987 като слагали по една маслина по-малко в салатите, сервирани в първа класа.

Електрическият стол е изобретен от зъболекар.

Рекорда за най-дълъг период от време без сън е 18 дни, 21 часа, 40 минути по време на маратон на люлеещ се стол. Състоянието на рекордьора е лошо, има халюцинации, параноя, замъглено зрение, неясна реч и загуба на памет и концентрация.

Ако знаете още интересни факти допълвайте.

Jivko7777
05-02-2011, 05:02
Сега тука след като се връщам малко късно :) и да ти кажа честно доста време ми беше необходимо за да прочета всичко това :tooth: но определено беше изумяващо особенно някои факти! Браво!

code
05-02-2011, 08:17
Ако родителите ви са нямали деца, вероятно и вие няма да имате. Ако родителите ти нямат деца значи и теб те няма:BIGsmile:

Знаете ли че ако мъжът пикае средно за 20 секунди по 5 пъти на ден и го прави в продължение на 60 години, то той ще прекара около 600 часа от живота си с х@й в ръка?Реално доста повече, сещай се :BIGsmile: А най-силния мускул в тялото не е езика, а този на челюста.

Derry
05-02-2011, 08:50
Всичко много хубаво, но връзката между леваците и късия живот ме притеснява, като взема, че си добавя и два леви крака...:wierdo:.

qpwo
05-02-2011, 10:53
Всичко много хубаво, но връзката между леваците и късия живот ме притеснява, като взема, че си добавя и два леви крака...:wierdo:.
И мен това ме притеснява...
А за да ти порасте косата 590 км за цял живот трябва бая да си поживял. То и 590 метра да е била като цяло трябва да си от племето на траките..

code
05-02-2011, 11:09
И мен това ме притеснява...
А за да ти порасте косата 590 км за цял живот трябва бая да си поживял. То и 590 метра да е била като цяло трябва да си от племето на траките..
Хаха направо си е така :wierdo: Да ти порасне косата от Бургас до София и да тръгне да се връща :BIGsmile:
Косата расте максимум по 30см на година, което за един живот са има-няма 20-30метра . .

fred
05-02-2011, 11:45
Изречението "Вкъщи не яж сьомга с фиде без ракийка и хапка люта чушчица" използва всички букви в българския език.

Знаете ли, че хората, които пият алкохол в умерени количества, не само имат най-добро мислене, но и са най-здрави физически. Установено е, че тези хора имат по-развити вербални навици, памет и скорост на мисленето. Средното количество алкохол е определено по малко странен начин - от 14 до 28 “питиета” на седмица за мъжете и от 7 до 14 за жените.
Човек средно през живота си гълта поне 8 паяка докато спи.
,,,,,,,,,,,,,,,

Интересни неща, някой знам други не, ама това за алкохола си е вярно :) Кой ли пък е измисил това със сьомгата, както и другото за английската азбука също е гот,
И това с паяците също ми стана интересно, ама ако се замислиш в топлите страни сигуро гълта много повече -а усреднено с населението на нашите ширини и тия по на север води само до 8

digitalundgrd
05-02-2011, 12:20
Хаха направо си е така :wierdo: Да ти порасне косата от Бургас до София и да тръгне да се връща :BIGsmile:
Косата расте максимум по 30см на година, което за един живот са има-няма 20-30метра . .

Тука според зависи... Значи аз, понеже ходя със сравнително къса коса, ходя на "стригане" всеки месец по веднъж. По мое наблюдение всеки месец косата ми расте с по 5 сантиметра.

boroboro
05-02-2011, 12:54
Да ама става дума за всички косми, като сбор от техните дължини, в рамките на един живот. Бройката е около 100000

Mind_Control
05-02-2011, 13:58

И като наредиш всички косми един след друг може и да се получат 590 км. ;)

Jivko7777
05-02-2011, 14:06
Тука според зависи... Значи аз, понеже ходя със сравнително къса коса, ходя на "стригане" всеки месец по веднъж. По мое наблюдение всеки месец косата ми расте с по 5 сантиметра.

Хаха да бе :)
При къса коса дори 0 номер косата за месец разсте около 2см, ако е дълга да коса да кажем при едно момиче косата расте по 1 сме на месец!

digitalundgrd
05-02-2011, 14:13
Хахах следващия път ще снимам преди и след "стригането" ;) Като ще снимам и падналата "козина" :) Много зависи от това как се храниш итн...Аз наблягам много на протеина в храната и така си го обеснявам и аз, че много бързо ми расте косата...Принципно хич не се кефя, че трябва да ходя всеки месец при фризиьора, но...

digitalundgrd
05-02-2011, 14:13
дублиран пост...

Jivko7777
05-02-2011, 14:38
Хахах следващия път ще снимам преди и след "стригането" ;) Като ще снимам и падналата "козина" :) Много зависи от това как се храниш итн...Аз наблягам много на протеина в храната и така си го обеснявам и аз, че много бързо ми расте косата...Принципно хич не се кефя, че трябва да ходя всеки месец при фризиьора, но...

Мутант :BIGsmile: интересно ми е наистина 5см :) виж снимай :) Точно щях да показвам че аз от Биологията си спомянм тези неща та и сега ги намерих, ама ти си доктор бе :D и аз биология ще ти показвам :)

qpwo
05-02-2011, 20:05
И като наредиш всички косми един след друг може и да се получат 590 км. ;)
Май ще се получи над 2000км:gruebel:

fred
08-02-2011, 11:04
Тука намерих някои доста инетерсни факти и съвпадения, които трудно обаче може да бъдат просто съвпадение.Понеже е дълго пускам линк към тях:
http://www.zagadkata.com/mistika-taini/89-niakoi-sluchainosti-za-titanik-linkaln-kenedi-jul-vern-rene-sharbno-jana-dark.html