View Full Version : проблем с ламбда сонда
така да ви се оплача имам проблем с ландата да започна отначало алфетата взе да мени обороти просто както си стои оборотите стигат до 1.3 и падат до 500 това ви казвам доло горе тея обороти. ходих на маистор закачихме я на компутара оказа се ландата смених я чисто нова слойих и сащата работа като я закачихме на компа. и исписла ламда грешка над горната граница. Нещо с масата небило добре пуснахме допалнителна маса от самата сонда пооправи се и сега от време навреме пак прави тоя чалам имате ли идея от какво е??
Шъ свикнеш :lol: ,още никой не е написал че го е оправил,много сме така.
така да ви се оплача имам проблем с ландата да започна отначало алфетата взе да мени обороти просто както си стои оборотите стигат до 1.3 и падат до 500 това ви казвам доло горе тея обороти. ходих на маистор закачихме я на компутара оказа се ландата смених я чисто нова слойих и сащата работа като я закачихме на компа. и исписла ламда грешка над горната граница. Нещо с масата небило добре пуснахме допалнителна маса от самата сонда пооправи се и сега от време навреме пак прави тоя чалам имате ли идея от какво е??
сложили са ти сонда, дето не е за твойта кола, затва е тоя номер с масата
а тия шунтажи са менте, и затва ти се дъни отвреме на време
да точно не го прави постоянно а отвреме навреме много е гадно а и така гори повече сложих BOSH но не трагна сега съм с няква друга някви три букви бяха ама незнам точно какви нямате ли идея как да го оправя това
да точно не го прави постоянно а отвреме навреме много е гадно а и така гори повече сложих BOSH но не трагна сега съм с няква друга някви три букви бяха ама незнам точно какви нямате ли идея как да го оправя това
ЕПС ?
и с нея няма да се оправи кой знае как, и ще ти гори като луда
има един бош парт номер, последните 3 цифри са 190
е те това е верната сонда
погледнах моята сонда дето беше на колата кадето я махнах цифрите и са 0 258066190 явно такава трябва да взема
Ламбда сонда БОШ - универсална - 172лв - от София Експорт /0 258 986 505 (те и викат LS05) замества 0 258 006 190 (и не го пише в каталога)./
погледнах моята сонда дето беше на колата кадето я махнах цифрите и са 0 258066190 явно такава трябва да взема
аз си взех точно тоя парт номер за мен, стандартно в бош дилърите е 320лв и обикновено повечето я нямат на склад
ако се вземе по канала на фиат, е 370лв и може и да я имат на склад
не се лъжи по разни Томко и ЕПС, за наште коли не стават особено добре
най добре направи като бат насо :)
Колега я се обади да се видим и да я оправим тая кола :lol: :lol: телефона ми е 0888659260
като дам 400 лв за сонда и ще се оправи то ми писна да го еба :evil: :twisted: ако си от Търново ще се видим ама какво ли ще направим :shock:
virusalfa
22-08-2006, 11:38
аз си взех точно тоя парт номер за мен, стандартно в бош дилърите е 320лв и обикновено повечето я нямат на склад
най добре направи като бат насо :)E а противно на твоите твърдения,аз съм слагал Томко и е нямало проблеми,и то цената е 112лв.
На кой мотор това Томко ?
най добре направи като бат насо :)E а противно на твоите твърдения,аз съм слагал Томко и е нямало проблеми,и то цената е 112лв.
Незнам ти как установи че нямало проблеми те и тука немат проблеми само дет колите им харчат повече и не вървят колкото трябва :idea:
като дам 400 лв за сонда и ще се оправи то ми писна да го еба :evil: :twisted: ако си от Търново ще се видим ама какво ли ще направим :shock:
Абе я пусни пак телефона си , че се затри SMS -a
Bobo нали уж слагам лан сонда дето е за моита кола не е няква измислена поне се надявам де
Bobo нали уж слагам лан сонда дето е за моита кола не е няква измислена поне се надявам де
Такава ли слагаш 0 258066190 ? или друга ? Че аз нищо не разбрах само разбрах че си сложил неква която не работи и си открил че оригиналната ти е гореспоменатата :?:
на 16в твинспарк евро 2 ??
или на 155ца без катализатор ?!?! аре да си говорим за сходни неша а не по принцип, иначе и аз на баща ми на мускала съм ссменял ресори, ама на алфата не станАа ненам шо :hmm::hmm::hmm:
или на 155ца без катализатор ?!?! аре да си говорим за сходни неша а не по принцип, иначе и аз на баща ми на мускала съм ссменял ресори, ама на алфата не станАа ненам шо :hmm::hmm::hmm:
Не бе той говори за истинска алфа (макар и с ВМ мотор), неее некъ фиат капризен.
Не бе той говори за истинска алфа (макар и с ВМ мотор), неее некъ фиат капризен.
печките на вм май немат ламб(а)да сонди :hmm:
да ще слагам 0 258006190 само трябва да я порачам и вече дано се оправи
.... дано се оправи
Виж тука има някой неща дето говорихме след обед мисля, че това дето ти трябва е при 156 :idea:
ftp://blesna.nnw.net/pub/cesare/
virusalfa
22-08-2006, 18:31
или на 155ца без катализатор ?!?! аре да си говорим за сходни неша а не по принцип, иначе и аз на баща ми на мускала съм ссменял ресори, ама на алфата не станАа ненам шо :hmm::hmm::hmm:На 155 2.0 т.спарк С КАТАЛИЗАТОР!!! Умник такоФ!Иначе и мойо дизел е Евро 2 :idea:
На 155 2.0 т.спарк С КАТАЛИЗАТОР!!! Умник такоФ!Иначе и мойо дизел е Евро 2 :idea:
Вальо за ламбда сонда немож го фана... он гие пробвал сите :wink: Па дебитомере що има :roll:
virusalfa
22-08-2006, 20:16
На 155 2.0 т.спарк С КАТАЛИЗАТОР!!! Умник такоФ!Иначе и мойо дизел е Евро 2 :idea:
Вальо за ламбда сонда немож го фана... он гие пробвал сите :wink: Па дебитомере що има :roll:Е нали го видех,Разбира4о-155 без катализатор.... а защо ги е пробал сите,тва си е отделен въпрос....Врачанска му работа :wink:
хора знаете ли какво се оказа запушен катализатор почистиха ми дроселовата клапа а за моторчето незнам нямаме такива маистори тук в ВТ. БОБО ти ще ми помогнеш ли как да изчистя моторчето има ли нещо спицифично там алфата е авгост 99 дали ще мога да го изчистя сам
Вальо за ламбда сонда немож го фана... он гие пробвал сите :wink: Па дебитомере що има :roll:Е нали го видех,Разбира4о-155 без катализатор.... а защо ги е пробал сите,тва си е отделен въпрос....Врачанска му работа :wink:
апа ти не откинваш от майтап, македонска ти работа;)))
и да има 155 без катализатор, те немат сонда;)
та мисалта ми е че първобитните мотроници на първите алфофиати "с катализатор" мое им турнеш и ламбда сонда от АРЗ Вола - гр. Враца и си е се тоя, ама на кола 99та Евро 2, е мааааааааааалко по различно
мааалко :hmm:
хора знаете ли какво се оказа запушен катализатор почистиха ми дроселовата клапа а за моторчето незнам нямаме такива маистори тук в ВТ. БОБО ти ще ми помогнеш ли как да изчистя моторчето има ли нещо спицифично там алфата е авгост 99 дали ще мога да го изчистя сам
Ако наистина си с 99-та година ТС с ЕКУ-то в/у дросела, то моторчето ти не се цапа, цапа се само дросела и като го изчистят трябва да нямаш проблеми :wink:
С новия дросел му е колата и доста добре върви.След почистването трябва да има положителен резултат :D :D
Не си махай катализатора докато не смениш сондата и Слави да я пусне на газанализатора, тогава ще се разбере ще го бъде ли:!: :!:
Yon ще го махна и без това заданва колата довечера сам ношна ако искаш мини а на теб БОБО мерси само ще видя как ще го разглобя
С новия дросел му е колата и доста добре върви.След почистването трябва да има положителен резултат :D :D
Не си махай катализатора докато не смениш сондата и Слави да я пусне на газанализатора, тогава ще се разбере ще го бъде ли:!: :!:
Точно обратното ! Много е възможно ако е запушен катализатора сондата да отчита грешно заради голямо налягане след нея! Така че първо катализатора и после да се види дали сондата работи :idea: А на Газанализатор как ще разбере че сондата работи незнам :roll:
Доста прилично си върви колцата за запушен катализатор и това с налягането е малко вероятно :roll: :gruebel: :evil:
А на Газанализатор как ще разбере че сондата работи незнам :roll:
Емисиите на катализатора ще мерим преди :jason2:. Работеща сонда има под ръка.
Лошото е , че колегата вече е обсебен от тъмната страна на "рацерството" и направо ще се мине към рязане :?
п.с.
А и тука из прованса трябва да пробием 501 дупки по кюнеца от печката в банята със злодейката за протеза на катализатора щото още картофите с динамит вадим :Tease:
А на Газанализатор как ще разбере че сондата работи незнам :roll:
Емисиите на катализатора ще мерим преди :jason2:. Работеща сонда има под ръка.
Лошото е , че колегата вече е обсебен от тъмната страна на "рацерството" и направо ще се мине към рязане :?
п.с.
А и тука из прованса трябва да пробием 501 дупки по кюнеца от печката в банята със злодейката за протеза на катализатора щото още картофите с динамит вадим :Tease:
Тва последното не го разбрах :?: Ма немоа разбера кат сте големи специалисти закво питате у форума :?: Аре повече на въпросите на някой хора аз няма да отговарям :idea:
Бат бобо шегата на страна, кажи колко трябва де е дълго резонансното гърне, че да влиза в резонанс за 1,6 ТС по-новия :?: Моя човек купил от някъде дето едва ли са в час. Или поне на колко оборота трябва да влиза пък ще го слушаме :lol:
махнах катализатора и сега колата е супер а като неискаш да отговаряш твоя работа даже ако искаш може да се разделим на сектри отговарящи и не отговаряшти :twisted:
махнах катализатора и сега колата е супер а като не искаш да отговаряш твоя работа даже ако искаш може да се разделим на сектри отговарящи и не отговаряшти :twisted:
Е дя аз питам по често не ти :wink: :lol: пък нали и трее да ти работи колата споко ся щото ако не е подходящ резонатора не съм много сигурен с колко ще се вдигне разхода :lol: .
Ма у сряда нема да ти се размине едно кръгче :lol: :D
Ха ма нали нищо му немаше на катализатора и колата си вървеше :?:
А са къв майтап бре аз на такива дет много разбират акъл не давам щот нали виде накрая кво стана човека махнал катализатора и колата литнала :shock: Аре като кацне на земята пак ше пита ма аз отказвам :wink:
Лети ба като умряла чайка :D
@bobo, Съгласен с теб и с две ръце махни катализатора вдига мощността ама с какво ще ти го сменят ТУКА се пита в задачата. И ми се струва , че от трън на глог та по-висок.
В София лесно, ама тука с 5 алфи в града познай какъв резонатор са сложили. /това исках да кажа с 501 дупки и т.н./
Моя катализатор е супер миризлив ама от ауспуха газовете са в нормите а сондата е от моргата и работи засега:idea:
А и ако ще се правят доработки, прави се както трябва иначе не се почва, затова моя е още отдолу :!:
Колеги, някой знае ли оптималните размери на резонансното гърне за 1,6 ТС ?
За Алфа заместител /универсална или там както я кръщават/ на бошовската ламбда сонда НЕ ВЪРШИ работа :idea:
Универсална сонда от БОШ върши прекрасна работа. За други незнам, но Вальо е пробвал ЕПС и не помага.
Лети ба като умряла чайка :D
@bobo, Съгласен с теб и с две ръце махни катализатора вдига мощността ама с какво ще ти го сменят ТУКА се пита в задачата. И ми се струва , че от трън на глог та по-висок.
В София лесно, ама тука с 5 алфи в града познай какъв резонатор са сложили. /това исках да кажа с 501 дупки и т.н./
Моя катализатор е супер миризлив ама от ауспуха газовете са в нормите а сондата е от моргата и работи засега:idea:
А и ако ще се правят доработки, прави се както трябва иначе не се почва, затова моя е още отдолу :!:
Колеги, някой знае ли оптималните размери на резонансното гърне за 1,6 ТС ?
За Алфа заместител /универсална или там както я кръщават/ на бошовската ламбда сонда НЕ ВЪРШИ работа :idea:Пък ако толкова те е страх от резонансни гърнета-размери и т.н. си сложи направо тръба,колата ще стане съвсем малко по-шумна :idea: :idea:
оффф
Супер ама не вдига ли разхода и полезно ли е за клапаните?
Или тия резонансни гърнета са си трик на квартален " Бай Стамат" да продава пак "тръби" ама за 50 лв
п.с
Тя темата дълга ама по отгоре отгоре
Аз съм с тръба и не виждам разлика в разхода :idea: :idea: :idea: само малко по-шумна е