PDA

View Full Version : Проблем с лаптоп

Kuker
05-02-2011, 22:52
Мисля че му изгърмяха част от подсветките!Вижда се но силата на светлината е наполовина.Става въпрос за compaq nx9110, стар "кош" но върши работа.
Проблема дойде като ме изнерви "леко" а аз не съм от най-спокойните, показах му това онова и той нещо ми се разсърди.:bash:
Някой сменял ли е ламБи на лаптоп?Има ли чаркаляци и къде да търся?!

Galeano
06-02-2011, 05:52
Инвертора може да е думнал. А може и някоя връзка с дъното да се е прекъснала. При мен беше второто,след като си купих излишно инвертор. Заведи го на читав техник. Успех

alra
06-02-2011, 10:15
Аз съм доволна от техниците в Мултирама, свършиха ми работа бързо и на много прилична цена. Дано да съм ти била полезна

Kuker
06-02-2011, 13:20
Преди малко го разглобих!Крушката е една, луминисцентна /поне така пише на един от етикетите/ пуричка.Както казах, свети но слабо, и е с лилав оттенък.Предполагам че трябва да свети бяло.Връзките са наред, проверени са!

alfa_erazor
06-02-2011, 14:51
Ами обикновенно ламБата е заедно с дисплея, не мисля че се продават отделно.
Ако си убеден че е само в нея проблема има вариант да изкъртиш от друг дисплей и да си я сложиш, иначе... смяна на дисйплея.

fade
06-02-2011, 16:16
Преди малко го разглобих!Крушката е една, луминисцентна /поне така пише на един от етикетите/ пуричка.Както казах, свети но слабо, и е с лилав оттенък.Предполагам че трябва да свети бяло.Връзките са наред, проверени са!

Трябва ли ти квалифицирана помощ в Сф?
Ако отговорът е ДA пиши ми на лично и ще те свържа с човек, който сигурно ще намери решение на проблема.
Разбира се трябва да го питам и него предварително, щото по принцип не обича да "пипа", след като някой друг вече е "пипал". :flirt:

Kuker
06-02-2011, 16:35
Трябва ли ти квалифицирана помощ в Сф?
Ако отговорът е ДA пиши ми на лично и ще те свържа с човек, който сигурно ще намери решение на проблема.
Разбира се трябва да го питам и него предварително, щото по принцип не обича да "пипа", след като някой друг вече е "пипал". :flirt:Писах на един сервиз и ги чакам да ми отговорят.Продават отделно подсветки за около 30-тина лева.Ако не се разбера с тях ще ти пиша! ;)
А "пипането" да не го притеснява, не искам гаранция!
Ако не го направя, матрицата отива директно за един стар проект за домашно кино!Но при положение че повече не ми тества нервите!;)

rusiq86
26-04-2011, 00:58
Да използвам темата на колегата: Спря да ми работи вграденият скролер на touchpad-a. С Visa е. Моля ако някой може да помогне....
Компа е Dell Inspiron 1525. Пробвах с драйвъри да дръпна, но не става!

BLUE1
26-04-2011, 01:02
Да използвам темата на колегата: Спря да ми работи вграденият скролер на touchpad-a. С Visa е. Моля ако някой може да помогне....
Компа е Dell Inspiron 1525. Пробвах с драйвъри да дръпна, но не става!

На подобен лаптоп, но модел 1555 спря да функционира вградената камера и докато не преинсталирах унидолса не се оправи.

rusiq86
26-04-2011, 01:11
Просто инсталирах нова антивирусна и спря незнайно защо...никаква идея...как мога да го проверя. Забелязвам сега, че когато натискам някой тач бутони не се появява тяхната картинка...иначе работят! Вистата е оригинална...лицензирана си е!

rossenvn
26-04-2011, 07:59
Ами махни антивируса и виж дали ще се оправи, но е малко вероятно. И аз съм за преинсталиране :-). Предполагам си имаш Рикавъри диск или както там го наричат. Скоро и аз бях пред тази дилема, защото имах инсталирани доста програми и не исках да губя време да ги качвам пак. Но отделих 3 часа и всичко се оправи. Успех!

п.п. Пробвай с Restore point от някоя по-ранна дата, когато всичко е било ок. Аз не ползвам тази функция и съм я забранил.

rusiq86
26-04-2011, 19:18
реших проблема вчера късно...гледах клип в youtube и се получи! Благодаря!