View Full Version : Искам Алфа 155 - помоооощ :-)
alfa155Q4
11-08-2006, 12:58
здравейте колеги!искам да си взема алфа 155 и ще бъда благодарен на всеки който ми помогне да направя правилният избор :D .не съм карал алфа досега и незнам какво да очаквам от нея - освен невероятното чувство от един автомобил със спортна осанка и най-вече със спортно сърце :D !спрял съм се на коли с 1.7 или 1.8 двигатели с 8 клапана, защото съм чувал ,че са със верига а не с ангр. ремък.също така прочетох във форума, че има някакъв VIN номер по който може да се определи дали продавача е за бой или пък е честен спрямо нас-добросъвестните копувачи :D .така ,че ако някой ме открехтне на нещо повече за тази кола(дребни, но важни неща при покупка, какво да се гледа, за какво да се внимава и т.н.) ще съм много благодарен!!!знам, че всичко е късмет, не знаеш на какво ще попаднеш но все пак изборът е по-лесен като знаеш повече за колата!!!иначе не се съмнявам в качествата на колата и едва ли бих сменил избора си!!!
благодаря предварително на всички :D
Търси си 1.8 или 2.0
Аз съм с 1.8 и съм мн доволен
че какво и е на 1.7 перфектен мотор??стига само 1.8 и 2.0 момчето може да не иска да плаща 350 лева данък за малко по вървяща кола нали??
момчето може да не иска да плаща 350 лева данък за малко по вървяща кола нали??
145.76 лв. е данъкът за 1.8.
1.7 също е над 100 коня и влиза в гадната тарифна графа, така че данъкът ще е съвсем малко по-малък. Имаше калкулатор на сайта на данъчното, ма ме мързи да ровя.
alfa155Q4
11-08-2006, 14:22
честно казано данъка не ме вълнува много!просто моля за съвет при покупка и най-вече при огледа на кола която ми хареса!!!благодаря предварително :D
Ми... една тема по-долу има цели две теми по твоя въпрос.
И въобще
btw повечето раздели във форума са описани като "бла-бла.... съвети при покупка" - защо не сложите във всеки моделен раздел по една важна тема, в която да се съберат всички описани с толкова ентусиазъм (и повтарящи се при всеки следващ бъдещ купувач :D ) плюсове и минуси на модела, както и напътствия?
Ами колега VIN-а го има в големия талон на колата, или в митническите документи. Другия вариант е като отвориш капака на погледни отгоре на левия амортисьор там е написан ако ме не лъже паметта. Би трябвало да е нещо от сорта на ZAR167000001084
Можеш да го провериш номера тук : vin.alfaromeo-bg.com
Ta така, иначе какво да гледаш по колата. Гледат си се напълно стандартни неща, ако не разбираш най добре да я закараш в каръдрен сервиз за диагностика, а по добрия вариант е да си вземеш познат който разбира поне малко за първоначален оглед преди да я закараш на сервиз. Ако си разбираш нещата - тогава е ясно глеадй всичко
:)
Ако си напишеш и от кой град си колегите могат да ти бъдат доста полезни със съвети кое къде и как.
За данъците няма какво да се притесняваш разликите м/ъ 1.7 1.8 и 2.0 са от порядъка на 20-30 лева. Моята се води в данъчното и по талон като 1.8 и плащам около 10 лева повече, но ако реша да си сменям талона ще ми коства доста повече пари нерви и разправии, за това си плащам повече. :)
Ами каквото се гледа при покупката на другите модели автомобили, това се гледа и при покупката на Алфа... Затова моят съвет е да отиваш на огледите с някой, който е в час с автомобилите. Има хора, които само с едно кръгче и кратко вслушване в работата на двигателя, могат да ти направят доста добра диагностика на автомобила.
По отношение на ДВГ'то - моят съвет е 1.8 или 2.0...
Ако все пак на първоначалните огледи на колата ходиш сам и не отбираш много-много от коли - можеш на първо време да провериш доколко посочените параметри в обявата отговарят на истината. Това все пак ще те насочи доколко е коректен продавача. От там насетне, ако си харесаш някой автомобил на "първо четене", задължително следващия оглед с познавач и ако и той няма забележки - някой сериозен сервиз за диагностика.
Аз, като купувах моята, продавача беше от Ловеч, аз живея в Кърджали, но си уредихме среща в София - във фирмения сервиз, за диагностика.
Успех и късмет с търсенето! :th_up:
mijatovi4
02-10-2006, 00:09
честно казано данъка не ме вълнува много!просто моля за съвет при покупка и най-вече при огледа на кола която ми хареса!!!благодаря предварително :Dако не си купил още,значи се бавиш...аз карам 1.7 сус спортно окачване вече 3 години и нямам проблем.мани тея глупости за дануците,които обича този автомобил,това не го инересува...успех..
=============================
кирилица ?????
Само 2,0 л 8V e истината. По- икономична поддръжка от 16V , и върви много повече от 1,8
Само 2,0 л 8V e истината. По- икономична поддръжка от 16V , и върви много повече от 1,8
И не врви :wink: Ако си намериш 16 волтова и да е добра, взимай ! Щото иначе дайте да караме каруците, шото там подръжката е една бала люцерна.
mijatovi4
13-10-2006, 17:57
evala bate,kvi sa teja gluposti?podrujkata bila evtina.....nali e alfa be,koi go interesuva?ako iska evtino,neka si vzeme lada...
--------------
Продължаваш с кирилицата!!!!!
Последно предупреждение, има правила във форума!!!!
които не е карал алфа 155 тои не знае какво мойе тази кола и какув кеф е да я караш.хората са казали "които няма пари за феррари си копува алфа 155" :П
WhitePower
18-03-2007, 21:56
ми аз сам карал и 8В и 16В
ми няма да споря 16 В не шщото е моя а защото ако искаш да харчи малко караш леко ако искаш да варви напуваш до 7300 оборота без грижи
пак подръшката мисля че на 16В е доста по рядка от 8в моторите освен ремаците и ролките но конете си имат е цена
от тука на натъка е въпрос на късмет с колта
emil georgiev
13-04-2007, 08:46
които не е карал алфа 155 тои не знае какво мойе тази кола и какув кеф е да я караш.хората са казали "които няма пари за феррари си копува алфа 155" :П
@emil georgiev - Колега нямам си на идея каква цел преследваш с тези цитати на мнения на хора без да пишеш нищо по темата. Такъв тип мнения съгласно правилата на форума се третират като СПАМ и от тук нататък ще бъдат изтривани без комантар. Също не е лошо да поглеждаш от кога е една тема и има ли смисъл да се пише по нея изобщо.
Поздрави.
nuvolari
13-04-2007, 11:34
Правилно си се насочил -155 е доста добра,а като сравниш екстри,цена и здравина с други марки,мислиа че коментара е излишен.Които и двигател да избереш ниама да сажаляваш,само този с анг.ремак му е по скъпа поддръжката,свещите са малка и голяма и са по скъпи.Важното да ти хареса колата и да я прегледа човек който няма да те излъже.
Ми както вече казах темата е възстаричка има, няма 9 месеца.
То човека може да е купил и продал поне 3 коли от тогава!