PDA

View Full Version : Искам Алфа 155 - помоооощ :-)

alfa155Q4
11-08-2006, 12:58
здравейте колеги!искам да си взема алфа 155 и ще бъда благодарен на всеки който ми помогне да направя правилният избор :D .не съм карал алфа досега и незнам какво да очаквам от нея - освен невероятното чувство от един автомобил със спортна осанка и най-вече със спортно сърце :D !спрял съм се на коли с 1.7 или 1.8 двигатели с 8 клапана, защото съм чувал ,че са със верига а не с ангр. ремък.също така прочетох във форума, че има някакъв VIN номер по който може да се определи дали продавача е за бой или пък е честен спрямо нас-добросъвестните копувачи :D .така ,че ако някой ме открехтне на нещо повече за тази кола(дребни, но важни неща при покупка, какво да се гледа, за какво да се внимава и т.н.) ще съм много благодарен!!!знам, че всичко е късмет, не знаеш на какво ще попаднеш но все пак изборът е по-лесен като знаеш повече за колата!!!иначе не се съмнявам в качествата на колата и едва ли бих сменил избора си!!!

благодаря предварително на всички :D

Nikiboy
11-08-2006, 14:09
Търси си 1.8 или 2.0

Аз съм с 1.8 и съм мн доволен

koko155
11-08-2006, 14:14
че какво и е на 1.7 перфектен мотор??стига само 1.8 и 2.0 момчето може да не иска да плаща 350 лева данък за малко по вървяща кола нали??

bass
11-08-2006, 14:20
момчето може да не иска да плаща 350 лева данък за малко по вървяща кола нали??

145.76 лв. е данъкът за 1.8.
1.7 също е над 100 коня и влиза в гадната тарифна графа, така че данъкът ще е съвсем малко по-малък. Имаше калкулатор на сайта на данъчното, ма ме мързи да ровя.

alfa155Q4
11-08-2006, 14:22
честно казано данъка не ме вълнува много!просто моля за съвет при покупка и най-вече при огледа на кола която ми хареса!!!благодаря предварително :D

bass
11-08-2006, 14:32
Ми... една тема по-долу има цели две теми по твоя въпрос.

И въобще

btw повечето раздели във форума са описани като "бла-бла.... съвети при покупка" - защо не сложите във всеки моделен раздел по една важна тема, в която да се съберат всички описани с толкова ентусиазъм (и повтарящи се при всеки следващ бъдещ купувач :D ) плюсове и минуси на модела, както и напътствия?

pr_00f
11-08-2006, 14:35
Ами колега VIN-а го има в големия талон на колата, или в митническите документи. Другия вариант е като отвориш капака на погледни отгоре на левия амортисьор там е написан ако ме не лъже паметта. Би трябвало да е нещо от сорта на ZAR167000001084

Можеш да го провериш номера тук : vin.alfaromeo-bg.com
Ta така, иначе какво да гледаш по колата. Гледат си се напълно стандартни неща, ако не разбираш най добре да я закараш в каръдрен сервиз за диагностика, а по добрия вариант е да си вземеш познат който разбира поне малко за първоначален оглед преди да я закараш на сервиз. Ако си разбираш нещата - тогава е ясно глеадй всичко
:)

Ако си напишеш и от кой град си колегите могат да ти бъдат доста полезни със съвети кое къде и как.
За данъците няма какво да се притесняваш разликите м/ъ 1.7 1.8 и 2.0 са от порядъка на 20-30 лева. Моята се води в данъчното и по талон като 1.8 и плащам около 10 лева повече, но ако реша да си сменям талона ще ми коства доста повече пари нерви и разправии, за това си плащам повече. :)

Z:)m
11-08-2006, 16:03
Ами каквото се гледа при покупката на другите модели автомобили, това се гледа и при покупката на Алфа... Затова моят съвет е да отиваш на огледите с някой, който е в час с автомобилите. Има хора, които само с едно кръгче и кратко вслушване в работата на двигателя, могат да ти направят доста добра диагностика на автомобила.
По отношение на ДВГ'то - моят съвет е 1.8 или 2.0...

Ако все пак на първоначалните огледи на колата ходиш сам и не отбираш много-много от коли - можеш на първо време да провериш доколко посочените параметри в обявата отговарят на истината. Това все пак ще те насочи доколко е коректен продавача. От там насетне, ако си харесаш някой автомобил на "първо четене", задължително следващия оглед с познавач и ако и той няма забележки - някой сериозен сервиз за диагностика.
Аз, като купувах моята, продавача беше от Ловеч, аз живея в Кърджали, но си уредихме среща в София - във фирмения сервиз, за диагностика.

Успех и късмет с търсенето! :th_up:

mijatovi4
02-10-2006, 00:09
честно казано данъка не ме вълнува много!просто моля за съвет при покупка и най-вече при огледа на кола която ми хареса!!!благодаря предварително :Dако не си купил още,значи се бавиш...аз карам 1.7 сус спортно окачване вече 3 години и нямам проблем.мани тея глупости за дануците,които обича този автомобил,това не го инересува...успех..
=============================
кирилица ?????

kris11
02-10-2006, 13:16
Само 2,0 л 8V e истината. По- икономична поддръжка от 16V , и върви много повече от 1,8

Naso
02-10-2006, 14:42
Само 2,0 л 8V e истината. По- икономична поддръжка от 16V , и върви много повече от 1,8

И не врви :wink: Ако си намериш 16 волтова и да е добра, взимай ! Щото иначе дайте да караме каруците, шото там подръжката е една бала люцерна.

mijatovi4
13-10-2006, 17:57
evala bate,kvi sa teja gluposti?podrujkata bila evtina.....nali e alfa be,koi go interesuva?ako iska evtino,neka si vzeme lada...
--------------
Продължаваш с кирилицата!!!!!
Последно предупреждение, има правила във форума!!!!

155 gta
17-03-2007, 23:54
които не е карал алфа 155 тои не знае какво мойе тази кола и какув кеф е да я караш.хората са казали "които няма пари за феррари си копува алфа 155" :П

WhitePower
18-03-2007, 21:56
ми аз сам карал и 8В и 16В
ми няма да споря 16 В не шщото е моя а защото ако искаш да харчи малко караш леко ако искаш да варви напуваш до 7300 оборота без грижи
пак подръшката мисля че на 16В е доста по рядка от 8в моторите освен ремаците и ролките но конете си имат е цена
от тука на натъка е въпрос на късмет с колта

emil georgiev
13-04-2007, 08:46
които не е карал алфа 155 тои не знае какво мойе тази кола и какув кеф е да я караш.хората са казали "които няма пари за феррари си копува алфа 155" :П

pr_00f
13-04-2007, 09:18
@emil georgiev - Колега нямам си на идея каква цел преследваш с тези цитати на мнения на хора без да пишеш нищо по темата. Такъв тип мнения съгласно правилата на форума се третират като СПАМ и от тук нататък ще бъдат изтривани без комантар. Също не е лошо да поглеждаш от кога е една тема и има ли смисъл да се пише по нея изобщо.
Поздрави.

nuvolari
13-04-2007, 11:34
Правилно си се насочил -155 е доста добра,а като сравниш екстри,цена и здравина с други марки,мислиа че коментара е излишен.Които и двигател да избереш ниама да сажаляваш,само този с анг.ремак му е по скъпа поддръжката,свещите са малка и голяма и са по скъпи.Важното да ти хареса колата и да я прегледа човек който няма да те излъже.

pr_00f
13-04-2007, 11:41
Ми както вече казах темата е възстаричка има, няма 9 месеца.
То човека може да е купил и продал поне 3 коли от тогава!