View Full Version : Нормално ли е
alex331700
07-02-2011, 21:40
искам да питам дали е нормално алфата ми която е на 84000 км на празен ход да има доста високи обороти:gruebel:-1500, а като двигателч е загрял стига и до 2000
firedragon
07-02-2011, 21:51
Абсолютно НЕ! На празен ход ако не се бъркам трябва да са 890
До автора на темата:
Следващият път ще трия вече, защото не само, че във въпросът ти липсват основна информация и елементарен правопис, та на всичко отгоре си дублирал темата си.
Постарай се повече и дай информация за колата.
1. Кой точно е моделът и марката? Коя година е?
2. Колко кубика е?
3. С инжекцион или карбуратор или пък карбуратори е?
4. Откога се държи така и откога я имаш?
5. Търсиш ли някаква помощ или просто правиш анкета?
Първо отговори на тези въпроси и после пиши нататък.
Ще помоля и останалите потребители да не пишат излишно, а първо автора да напише нужното и след това отговори и съвети.
Повишените обороти винаги са от по-голямо количество въздух.
Първо си провери вакуумите и особено маркучите на сервото и тоя отпред на колектора, дето влиза в клапана за празен ход.
Друга възможна причина е жилото на газта. Виж да не е заяло или да е пренатегнато. Може и някой да е бъзикал дросела.
Както виждаш, доста са нещата така, че давай повече информация и история на заболяването.
С кой точно инжекцион си!
Залози приемат ли се ? Ако да , аз залагам на сцепен въздуховод 1:2
Еййй помолих ви без излишни мнения, ма никой не ме слуша. Ами ако колата е карбураторна, тогава.....
alex331700
09-02-2011, 21:41
Много се извинявам за лошия правопис.
Моделът е Alfa romeo 33 1.7 IE.
Внесена е от Италия през 1995 година и аз съм втори собственик.Държи се така от няколко години.Наскоро съединителя е сменян и е правена настройка на инжекциона.Моля за съвет.
Много се извинявам за лошия правопис.
Моделът е Alfa romeo 33 1.7 IE.
Внесена е от Италия през 1995 година и аз съм втори собственик.Държи се така от няколко години.Наскоро съединителя е сменян и е правена настройка на инжекциона.Моля за съвет.
С кой инжекцион е? С Джетроник или с мотроник?
Джетроникът е с дебитомер. Дебитомерът е между въздушният филтър и смукателният колектор.
Откъде си колега? В смисъл от кой квартал? Аз живея в Люлин и ако си ми наблизо мога да мина да ти видя колата тия дни.
Еййй помолих ви без излишни мнения, ма никой не ме слуша. Ами ако колата е карбураторна, тогава.....
Да ама съм мръсна гад и знаех!:crazy:
Иначе те слушаме!
Така де!
Иначе:ban:!!
alex331700
10-02-2011, 20:09
Изключително много благодаря на mordohy.:big_bow_down:
Проблемът беше в жилото на газта. Вече е поправена.
А пък иначе инжекциона е джетроник.
Bobi_33 аз май съм те виждал. Даже няколко пъти в Люлин.
Ти от кой микро район си?
Изключително много благодаря на mordohy.:big_bow_down:
Проблемът беше в жилото на газта. Вече е поправена.
А пък иначе инжекциона е джетроник.
Bobi_33 аз май съм те виждал. Даже няколко пъти в Люлин.
Ти от кой микро район си?
От 8-ми съм. Зад Технополис първият панелен блок.
alex331700
11-02-2011, 19:26
О, знам къде е това. Там има няколко 33-ки(една от които спорт вагон),една червена 75 и май една 145.
Аз съм от 9-ти срещу киров и бош
О, знам къде е това. Там има няколко 33-ки(една от които спорт вагон),една червена 75 и май една 145.
Аз съм от 9-ти срещу киров и бош
Всъщност Спорт Вагон-ите се 2 бр. Моята е бяла (и винаги мръсна) , а другата е тъмно зелена - на едно приятелче.
75-цата е на друг съсед и се продава отскоро, а другата ми 33-ка е тая от аватара, но тя вече не седи пред блока, защото ще и убият боята съседите с вратите си. Баща ми има светло синя 156-ца, а сестра ми 145-ца тъмно зелена. Горе долу това са Алфите пред моя блок.