PDA

View Full Version : Размисли за 156

Кайо
09-02-2011, 12:14
Колеги пак ме налегнаха мисли.След опити да намеря достатачно пари за нова кола или да я взема на лизинг ударих на камък.Пари намерих но недостатачно а с лизинга нищо нестава.
Та пак се замислих да оправям моята красавица.Намерих двигател,нов с остатачна гаранция 30000 километра,дай Боже човека където го продава по-бързо да отпише неговата кола от КАТ та да мога другата седмица да го взема.
В една автоморга намерих и 2 Алфа 156,2004 и 2005 година фейслифт,та мисля си дали ако купя предните ламарини,капак,броня и калници мога да ги сложа на моята,поне като е с нов двигател да има и нова визия.
Ако някой знае дали е лесна тази процедура и дали пасва предницата от Алфа 156 04-05 на Алфа 156 01.
Очаквам съвети и идеи.
Благодаря!!!!

rusiq86
09-02-2011, 12:16
За какви пари ще спазариш калниците, капака, фарове и броня, гредата отзад!?
Че идеята е мн съблазнителна!

morfius
09-02-2011, 13:10
Къде са тия морги и какво е състоянието на седалките на тия коли?

Предница се сменя до колкото знам... имаше тук така преправяни.

Кайо
09-02-2011, 16:31
Къде са тия морги и какво е състоянието на седалките на тия коли?

Предница се сменя до колкото знам... имаше тук така преправяни.

Моргите са в Перник,на едната салона изглежда доста добре,тъмно синя кожа.

Satanism
09-02-2011, 16:37
капак, престилка,маска, броня, калници, фарове

Кайо
09-02-2011, 17:03

Да бе абсолютно цялата предница,ще стане номера а?

Satanism
09-02-2011, 17:10
Да бе абсолютно цялата предница,ще стане номера а?
тея неща ти трябват

Romko
09-02-2011, 21:40
Точно :)
Ето един линк с процедурата, на немски е но има и снимки.
http://www.alfa-romeo-portal.de/reparaturanleitungen/Alfa156-Umbau.pdf

badmadafaka
09-02-2011, 22:50
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=20335&highlight=%EE%EF%E5%EB

Колегата го е и направил даже... Само действай по-бързо, че след като сподели тук идеята, току виж някоя хиена от форума те изпревари и грабне фейслифта под носа ти :drool:

PS: Успех с начинанието

Кайо
09-02-2011, 23:21
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=20335&highlight=%EE%EF%E5%EB

Колегата го е и направил даже... Само действай по-бързо, че след като сподели тук идеята, току виж някоя хиена от форума те изпревари и грабне фейслифта под носа ти :drool:

PS: Успех с начинанието

Е само идея е,първа линия е да оправя колата,после е визията,всичко опира до пари,зависи какви пари ще търсят за предните ламарини от моргата.

rusiq86
10-02-2011, 00:09
Абе да му грабнеш идеята, ама да ти се дават тея парици.

Кайо
10-02-2011, 12:41
Идеятя е добра,но колегата с двигатела се бави,днес ще му се обадя да видим какво става,ще се обадя и в дадените морги та ако нещо с мен не се получи да дам имфо някой друг колега да се възползва от идеята.

badmadafaka
10-02-2011, 13:47
Колегата, към темата на който дадох линк, беше казал, че трябва да си подготвен за тая "трансплантация" да дадеш пари колкото за още една 156-ца, което за мен лично лекинко я обезмисля, имайки предвид, че вече може да се намери фабрична фейслифтова такава горе-долу за цената на две "от старите"... :blah:

Кайо
10-02-2011, 14:39
Е тия от моргата не са уред,търсят 2000 лева за предницата,за 2000 лева и от магазин ги взима човек.
Май ще триабва на място да говоря с тях.

-Bobby-
10-02-2011, 15:22
Разпечатай си няколко обяви на 156-ци от мобилето за по 2-2500 лв, и им кажи, че за тия пари кола в движение се взима.
Малко не са в час с някои цени тия... това, че кошляците са фейслифтови, не променя нещата... тенекето и пластмасата са си тенеке и пластмаса.

badmadafaka
10-02-2011, 15:55
Е те и на ферари частите са тенеке и пластмаса... :thumbup:
Ония не са тъпи в моргата, знаят каква е разликата в цените между първи фейс и лифтнатата и знаят, че основната разлика е точно там, затова набутват...

Кайо
10-02-2011, 16:51
Разпечатай си няколко обяви на 156-ци от мобилето за по 2-2500 лв, и им кажи, че за тия пари кола в движение се взима.
Малко не са в час с някои цени тия... това, че кошляците са фейслифтови, не променя нещата... тенекето и пластмасата са си тенеке и пластмаса.

Oпределено това ще направя,определил съм една сума за тази цел пък ако искат,просто ми стана странно как в една морга търсят магазински цени,може би виждайки чуждестранен телефонен номер са завишили цената,но ще мина наместо поне да си почеша малко езика.

rusiq86
11-02-2011, 01:36
Хората пробват, ако се навиеш, навиеш.
Иначе определено цените на тея неща са паднали отдавна и не струват още една 156-ца.
Това е интересен проект, но не са малко парици.
На фейслифта и двг е по-нов и на по-малко км. Вътре има фейса, допълнително функции, екстри. Според мен за тея неща на оферта от едно 1500 си струва. И си мисля, че биха се навили хората.

Кайо
11-02-2011, 13:27
Хората пробват, ако се навиеш, навиеш.
Иначе определено цените на тея неща са паднали отдавна и не струват още една 156-ца.
Това е интересен проект, но не са малко парици.
На фейслифта и двг е по-нов и на по-малко км. Вътре има фейса, допълнително функции, екстри. Според мен за тея неща на оферта от едно 1500 си струва. И си мисля, че биха се навили хората.

Така е и според мен,абе от опит глава неболи,ще се пробвам,нека първо да взема двигатела пък за ламарините ще се пробвам наместо в моргата,ако се навият на около 1000 лева ок,ако не здраве да е.