View Full Version : Размисли за 156
Колеги пак ме налегнаха мисли.След опити да намеря достатачно пари за нова кола или да я взема на лизинг ударих на камък.Пари намерих но недостатачно а с лизинга нищо нестава.
Та пак се замислих да оправям моята красавица.Намерих двигател,нов с остатачна гаранция 30000 километра,дай Боже човека където го продава по-бързо да отпише неговата кола от КАТ та да мога другата седмица да го взема.
В една автоморга намерих и 2 Алфа 156,2004 и 2005 година фейслифт,та мисля си дали ако купя предните ламарини,капак,броня и калници мога да ги сложа на моята,поне като е с нов двигател да има и нова визия.
Ако някой знае дали е лесна тази процедура и дали пасва предницата от Алфа 156 04-05 на Алфа 156 01.
Очаквам съвети и идеи.
Благодаря!!!!
За какви пари ще спазариш калниците, капака, фарове и броня, гредата отзад!?
Че идеята е мн съблазнителна!
Къде са тия морги и какво е състоянието на седалките на тия коли?
Предница се сменя до колкото знам... имаше тук така преправяни.
Къде са тия морги и какво е състоянието на седалките на тия коли?
Предница се сменя до колкото знам... имаше тук така преправяни.
Моргите са в Перник,на едната салона изглежда доста добре,тъмно синя кожа.
Satanism
09-02-2011, 16:37
капак, престилка,маска, броня, калници, фарове
Да бе абсолютно цялата предница,ще стане номера а?
Satanism
09-02-2011, 17:10
Да бе абсолютно цялата предница,ще стане номера а?
тея неща ти трябват
Точно :)
Ето един линк с процедурата, на немски е но има и снимки.
http://www.alfa-romeo-portal.de/reparaturanleitungen/Alfa156-Umbau.pdf
badmadafaka
09-02-2011, 22:50
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=20335&highlight=%EE%EF%E5%EB
Колегата го е и направил даже... Само действай по-бързо, че след като сподели тук идеята, току виж някоя хиена от форума те изпревари и грабне фейслифта под носа ти :drool:
PS: Успех с начинанието
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=20335&highlight=%EE%EF%E5%EB
Колегата го е и направил даже... Само действай по-бързо, че след като сподели тук идеята, току виж някоя хиена от форума те изпревари и грабне фейслифта под носа ти :drool:
PS: Успех с начинанието
Е само идея е,първа линия е да оправя колата,после е визията,всичко опира до пари,зависи какви пари ще търсят за предните ламарини от моргата.
Абе да му грабнеш идеята, ама да ти се дават тея парици.
Идеятя е добра,но колегата с двигатела се бави,днес ще му се обадя да видим какво става,ще се обадя и в дадените морги та ако нещо с мен не се получи да дам имфо някой друг колега да се възползва от идеята.
badmadafaka
10-02-2011, 13:47
Колегата, към темата на който дадох линк, беше казал, че трябва да си подготвен за тая "трансплантация" да дадеш пари колкото за още една 156-ца, което за мен лично лекинко я обезмисля, имайки предвид, че вече може да се намери фабрична фейслифтова такава горе-долу за цената на две "от старите"... :blah:
Е тия от моргата не са уред,търсят 2000 лева за предницата,за 2000 лева и от магазин ги взима човек.
Май ще триабва на място да говоря с тях.
Разпечатай си няколко обяви на 156-ци от мобилето за по 2-2500 лв, и им кажи, че за тия пари кола в движение се взима.
Малко не са в час с някои цени тия... това, че кошляците са фейслифтови, не променя нещата... тенекето и пластмасата са си тенеке и пластмаса.
badmadafaka
10-02-2011, 15:55
Е те и на ферари частите са тенеке и пластмаса... :thumbup:
Ония не са тъпи в моргата, знаят каква е разликата в цените между първи фейс и лифтнатата и знаят, че основната разлика е точно там, затова набутват...
Разпечатай си няколко обяви на 156-ци от мобилето за по 2-2500 лв, и им кажи, че за тия пари кола в движение се взима.
Малко не са в час с някои цени тия... това, че кошляците са фейслифтови, не променя нещата... тенекето и пластмасата са си тенеке и пластмаса.
Oпределено това ще направя,определил съм една сума за тази цел пък ако искат,просто ми стана странно как в една морга търсят магазински цени,може би виждайки чуждестранен телефонен номер са завишили цената,но ще мина наместо поне да си почеша малко езика.
Хората пробват, ако се навиеш, навиеш.
Иначе определено цените на тея неща са паднали отдавна и не струват още една 156-ца.
Това е интересен проект, но не са малко парици.
На фейслифта и двг е по-нов и на по-малко км. Вътре има фейса, допълнително функции, екстри. Според мен за тея неща на оферта от едно 1500 си струва. И си мисля, че биха се навили хората.
Хората пробват, ако се навиеш, навиеш.
Иначе определено цените на тея неща са паднали отдавна и не струват още една 156-ца.
Това е интересен проект, но не са малко парици.
На фейслифта и двг е по-нов и на по-малко км. Вътре има фейса, допълнително функции, екстри. Според мен за тея неща на оферта от едно 1500 си струва. И си мисля, че биха се навили хората.
Така е и според мен,абе от опит глава неболи,ще се пробвам,нека първо да взема двигатела пък за ламарините ще се пробвам наместо в моргата,ако се навият на около 1000 лева ок,ако не здраве да е.