Log in

View Full Version : Помощ за лекарство, колеги!

code
10-02-2011, 15:12
Темата е мноооого стара, четете от 27 пост нататък.

Лекарството е за мой близък, взема го по НОИ, но в Бургас е абсолютно изчерпано и по рецепта и на свободна продажба. Молбата ми е ако някой има начин да го намери, независимо от кой град и да ми го изпрати по Еконт ще взема веднага 20 опаковки. Става въпрос за Халоперидол 1,5мг.

mdterziev
10-02-2011, 18:26
Според мен по-добрият вариант е да пробваш в друг град с рецептата. Не съм на 100%, но като невролептик и психотропен медикамент би следвало да се изписва на зелена рецепта, което значи, че може да ти го прати само човек, на когото му е останало количество, което не ползва.

mian4o
10-02-2011, 19:29
Лекарствата със зелена рецепта могат да се закупуват само от района на издаване на рецептата в смисъл издадена в Сливен само от Сливен издадена от Бургас само от Бургас.

Поздрави

robygas
10-02-2011, 19:34
Зелените рецепти важат само за съответния град. Като чета листовката ми е трудно да повярвам, че изобщо ще може да се подсигури такова количество.
Това - 20 опаковки е изписаво като количество или просто е презапасяване. Какво е реалното изписано такова?

П.П. -Дублирахме се....

code
10-02-2011, 20:43
Изписаното количество е 6 опаковки на месец, беше проблем още миналия месец, но проблема този месец стана много голям. Моля колеги, които не могат да ми помогнат с нищо да не спамят, брат ми е шизофреник и е цял живот на лекарства, добре че се намери някой да ми обясни какво е халоперидол. Лекарството е евтино, 2-3лв е опаковката! Продава се и свободно.

robygas
10-02-2011, 20:54
Разбрах вече какво е. Прати ми тел. на лични или ми звънни утре след 9.

П.П. Не съм искал да те засегна или да спамя.

code
10-02-2011, 21:35
Пуснах лично и утре сутринта ще ти звънна.

1.5мг, а не 2.5, моя грешка. Оправих го и в първия пост.

marian
11-02-2011, 17:49
Колега,ампули халоперидол вършат ли работа,може ли да заместите таблетките с ампули?Ако може да се замести ще помогна веднага.

code
11-02-2011, 19:18
Нямам представа, но може и на този вариант да отидем в крайна сметка. Трябва да се консултирам с лекаря. Ще го имам предвид. Robygas ми каза днес, че лекарството е в процес на някаква пререгистрация и не се знае кога ще го пуснат, може и да е след половин година . . В момента 20човека(роднини и приятели) го обират от всички градове в България. По едно, по две . . абе трагедия е всичко в тая държава.

marian
11-02-2011, 19:51
Нямам представа, но може и на този вариант да отидем в крайна сметка. Трябва да се консултирам с лекаря. Ще го имам предвид. Robygas ми каза днес, че лекарството е в процес на някаква пререгистрация и не се знае кога ще го пуснат, може и да е след половин година . . В момента 20човека(роднини и приятели) го обират от всички градове в България. По едно, по две . . абе трагедия е всичко в тая държава.
Ок.консултирай се и ако става ги имаш веднага.Ето ти и тел.ми ако нещо не съм влизал във форума 0888515205 Мариян

Galof
11-02-2011, 20:30
Kolega imam poznati v sofarma o v ponedelnik shte govorq sluchaino ako moje da se izmisli neshto .... no ne znam tova lekarstvo vnosno li e ili se proizvejda v bulgariq

Izvinete me za maimunicata no nqmam v momenta dostup do kirilica ...

robygas
11-02-2011, 21:53
В момента това е положението. Няма го в разпостранение от Нова година. Може евентуално да се намерят останали единични бройки в самите аптеки, но не си единствения който го търси. От 5 в които влезнах днес имаше само 1 опаковка. Утре ще си я получиш. Пратил съм я. Издирването продължава.

code
12-02-2011, 08:22
Специални благодарности на Роби, който нямам удоволствието да познавам лично, но взе присърце ситуацията, голям пич! :th_up::th_up:

Gligan
12-02-2011, 11:41
Колега code кажи ми кой е производителя да поразпитам търговските представители тук ако имат останали мостри да взема направо от тях.

robygas
12-02-2011, 12:13
http://apteka.framar.bg/22000198/%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D 0%B4%D0%BE%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-1-5-%D0%BC%D0%B3-50

Производител

Гедеон Рихтер АД Будапеща - Унгария

Gligan
14-02-2011, 15:17
Намерих три блистера, пишете на лично къде да ги пратя.

code
14-02-2011, 18:44
Намерих три блистера, пишете на лично къде да ги пратя.

Написах, мерси колеги! Трогнаха ме всички, които помогнаха! Те се знаят. :respect:

code
16-02-2011, 19:51
Големи благодарности на fuji, който ми намери 14 опаковки, да е жив и здрав! Вече имаме за 3-4 месеца. Тоя форум е секта, майка ми, жената, още не можа да повярва :clap: Ако отнякъде има възможност ще взема още 10-15 опаковки!

detelazurno
17-02-2011, 10:54
Късно виждам темата, но ако се налага казвай. И аз мога да ударя едно рамо. За съжаление напоследък съм доста зает и в случай, че е нещо спешно не гарантирам, че ще мога да се отзова навреме, но ще направя всичко възможно!

code
17-02-2011, 11:13
Късно виждам темата, но ако се налага казвай. И аз мога да ударя едно рамо. За съжаление напоследък съм доста зает и в случай, че е нещо спешно не гарантирам, че ще мога да се отзова навреме, но ще направя всичко възможно!
Ок, по-горе писах, че ако може да се намерят от някъде още ще взема 10-15опаковки.

Galof
17-02-2011, 11:22
Големи благодарности на fuji, който ми намери 14 опаковки, да е жив и здрав! Вече имаме за 3-4 месеца. Тоя форум е секта, майка ми, жената, още не можа да повярва :clap: Ако отнякъде има възможност ще взема още 10-15 опаковки! Хората са го казали приятел в нужда се познава ... Аз също търса ама за сега безуспешноо ... но продължавам

Gligan
17-02-2011, 13:40
Колега, code това е телефона на вносителя за България - 02/812-90-64 Виж ще го внасят ли, кога, къде може да се намери все още и т.н. Междувременно ако намеря още ще ти пратя.

detelazurno
17-02-2011, 14:55
Хората са го казали приятел в нужда се познава ... Аз също търса ама за сега безуспешноо ... но продължавам

И ти търсиш същото или друго? Ако е друго кажи и ще го имам предвид, ако е същото пак ще го имам предвид!

franki1
17-02-2011, 16:47
Доколкото знам това лекарство е доста старо, защо го лекуват с това. Има по-нови и по-ефективни например Rispolept, Invega има инфо за тях в интернет. През касата са безплатни.

Alfa156/2.0

code
17-02-2011, 20:56
Доколкото знам това лекарство е доста старо, защо го лекуват с това. Има по-нови и по-ефективни например Rispolept, Invega има инфо за тях в интернет. През касата са безплатни.

Тук не става въпрос кое лекарство е старо, ново, скъпо или без пари, а с кое е добре и с кое зле. През последните 10години са му въртяни безброй комбинации под лекарско наблюдение от хора, много по-компетентни от нас. В момента също е на комбинация от няколко медикамента, този е само единия.

Galof
17-02-2011, 23:52
И ти търсиш същото или друго? Ако е друго кажи и ще го имам предвид, ако е същото пак ще го имам предвид!
Търса за колега!

Seicento Sporting Abarth
10-02-2015, 14:03
Дано не пречи на колегата, да не отварям същата тема за друго лекарство по зелена рецепта.
Та, брат ми е с епилепсия от как се е родил, сестрата де го е държала е виновна за това но.....
Търсим Rivotril 2 mg. Варианта вече е от друга държава ако има някакъв вариант .... Месечната доза е 60 таблетки, това са две опаковки. Пробвахме от Турция но уви - казаха ,че трябва от техен невролог да се изпише тяхна зелена рецепта на турски пациент.
За сега пратих рецептата по един приятел в Румъния но усещам ,че и там ще ударим на дърво....
Цената му в БГ последно беше направо смешна 2.50 лв те и за тва го спряха - работели на загуба.
Ако има кой да помогне ще бъдем много благодарни :small_cry:

old alfist
10-02-2015, 14:25
Дискутираше се по медиите за този проблем и положението наистина е сериозно.
Дано някой колега, да е по-близък с фармацевт, за да ти намери от количества, с които са се презапасявали.
За съжаление нямам толкова близък фармацевт, но контактувам във Фейсбук с група фармацевти - ще попитам там.

Seicento Sporting Abarth
10-02-2015, 14:26
Дискутираше се по медиите за този проблем и положението наистина е сериозно.
Дано някой колега, да е по-близък с фармацевт, за да ти намери от количества, с които са се презапасявали.
За съжаление нямам толкова близък фармацевт, но контактувам във Фейсбук с група фармацевти - ще попитам там.

Дано, че вече губим всякаква надежда а без него е страшно - не е за описване просто......

old alfist
10-02-2015, 14:43
Засега никой не отговаря на запитването ми, но дефицита е голям и дори и да се намира у някой, някоя и друга скътана бройка, я пази за много близки хора.

Seicento Sporting Abarth
10-02-2015, 14:57
Благодаря все пак! Дано има някаква надежда......

old alfist
10-02-2015, 15:00
За Турция потвърдиха, това което пишеш, но ми казаха, че в Сърбия ставало с наши рецепти.

Seicento Sporting Abarth
10-02-2015, 15:07
За съжаление нямам връзки там............

dimitar_vd62
10-02-2015, 22:24
Питах където имам познати но уви, наистина няма.Майка ми го ползва за сън само че по четвърт хапче на вечер.Ама за нас не е толкова важно, ще трябва да тарсите заместител най-добре се обърни към лекар.Ако нямаш доверен невролог бих ти препоръчал Габровски от военна болница.

Seicento Sporting Abarth
10-02-2015, 23:11
Питах където имам познати но уви, наистина няма.Майка ми го ползва за сън само че по четвърт хапче на вечер.Ама за нас не е толкова важно, ще трябва да тарсите заместител най-добре се обърни към лекар.Ако нямаш доверен невролог бих ти препоръчал Габровски от военна болница.

Има бе Мите . Щилянов си го поддържа години наред братлето.
Тъпото е че няма заместител тва. Ла Рош си измиха ръцете със спазен 18 месечен период за захранване на аптеките до извличането на лекарството от мрежите, но при положение че няма заместител на пазара кво прайме?
Тоя гнусния илач не се спира ей така ако си го приемал с години!
Резултата от спирането му или подмяната с друг медикамент без нужната схема на спиране или замяна с друг в нашия случай е ужасен вярвайте ми! ТВА НЕЩО НЕ ЛЕКУВА! Работата му е да подтиска гърчове и припадъци при епилепсия. Сами може да прецените какъв ад настава когато се спре неправилно или дозата е недостатъчна. Същата работа е все едно се свиква организма на наркотик. Абе не е за разправяне тя ама......Само тия дето им е минало през главата знаят какво е! Шапка им свалям на мойте родители 33 години всекидневен ад и стрес.....

old alfist
11-02-2015, 00:09
Разбрах, че ще през март ще има някакво частично зареждане, но проблема със смяната на медикамента си остава.

Seicento Sporting Abarth
11-02-2015, 00:33
Аз лично не мога да си обясня - няма ли твърди закони в тая наша мила държава?
Заради натискане от държавата за супер ниска цена от 2.50 за опаковка в крайна сметка го изтеглят от продажба?????
Не можеше ли просто да му вдигнат цената?:furious:

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:29 ----------

Аз лично не мога да си обясня - няма ли твърди закони в тая наша мила държава?
Заради натискане от държавата за супер ниска цена от 2.50 за опаковка в крайна сметка го изтеглят от продажба?????
Не можеше ли просто да му вдигнат цената?:furious:

Да вземат да ни спрат и въздуха и да приключваме...... и тва ми било държава и управници и министри на здравеопазване ...дундьовци.

old alfist
11-02-2015, 00:41
Не знам, дали е лобистка история или се мисли за борбата срещу вредния ефект на пристрастяването, но дано скоро да се намери вярната формура, защото много хора започват да страдат.

кученцетоОгиитаткоДоги
11-02-2015, 01:21
Дано не пречи на колегата, да не отварям същата тема за друго лекарство по зелена рецепта.
Та, брат ми е с епилепсия от как се е родил, сестрата де го е държала е виновна за това но.....
Търсим Rivotril 2 mg. Варианта вече е от друга държава ако има някакъв вариант .... Месечната доза е 60 таблетки, това са две опаковки. Пробвахме от Турция но уви - казаха ,че трябва от техен невролог да се изпише тяхна зелена рецепта на турски пациент.
За сега пратих рецептата по един приятел в Румъния но усещам ,че и там ще ударим на дърво....
Цената му в БГ последно беше направо смешна 2.50 лв те и за тва го спряха - работели на загуба.
Ако има кой да помогне ще бъдем много благодарни :small_cry:

Колега живея в Холандия и току що се обадих в денонощната аптека,за да попитам да ли имат Revotril 2mg Имат но не го дават без рецепта.Утре ще мина през няколко квартални аптеки през деня,да вида дали мога да го взема без рецепта.Ако има положителен резултат ще ти пиша.

dimitar_vd62
11-02-2015, 01:29
Не знам, дали е лобистка история или се мисли за борбата срещу вредния ефект на пристрастяването, но дано скоро да се намери вярната формура, защото много хора започват да страдат.

Да вземат да помислят за зависимоста от алкохола например.

http://www.bnews.bg/article-128953

Seicento Sporting Abarth
11-02-2015, 08:42
Колега живея в Холандия и току що се обадих в денонощната аптека,за да попитам да ли имат Revotril 2mg Имат но не го дават без рецепта.Утре ще мина през няколко квартални аптеки през деня,да вида дали мога да го взема без рецепта.Ако има положителен резултат ще ти пиша.

Искрени благодарности на всички Ви за отзоваването!
Ще чакам за резултати и ще пиша дори и да няма развитие.
Ако на някой му потрябват данни за изписване на рецепта от външен ( чужд невролог) само кажете!

П.С Току що колега от другия форум - Моделистика ме зарадва страшно много, успял да намери 2 опаковки от по 2 мг и утре ги носят на крака във Варна. Търсенето продължава и видимо дава резултати - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ПИЧОВЕ!

Seicento Sporting Abarth
11-02-2015, 12:04
Евала на тая кака дето се свързах с нея - след 10 дена трябва да дойдат още 4 опаковки.
Дано има редовно внасяне поне от нея.
:respect::respect::respect:

old alfist
11-02-2015, 22:26
Не се успокоявай от постигнатите резултати, а мислете какви са другите алтернативи, защото има голяма вероятност след 2 месеца, пак да я докарате до това положение.

Seicento Sporting Abarth
12-02-2015, 00:00
За съжаление алтернативата е да се търси по незаконен начин отвън. Схемата за преминаване е дълга близо година и изключително опасна ,а тва означава голямо количество от Ривотрила плюс някакъв заместващ аналог който за съжаление в момента не съществува! Резултатите не са радостни изобщо - но като цяло се радваме и на малкото което успяхме да открием - какво друго ни остава?
Единствения резултат, който би свършил работа на всички- не само на нас, е да го върнат на пазара в БГ отново дори и на висока цена!

old alfist
12-02-2015, 00:10
Колкото и цинично да звучи, но според мен, алтернативата е да се търсят други форми, заместващи това традиционно обезболяване.

Seicento Sporting Abarth
12-02-2015, 00:21
Това не е обезболяване колега.
Това е подтискане на функциите на организма за да няма спазми, гърчове, конвулсии и най лошото- припадъци с прехапване на език, не дай боже счупени зъби или челюст от схващане на всички мускули по тялото и евентуален удар по тялото при загуба на съзнание (глава, лице, крайници и т.н.)
Като единствен "вариант за в момента" посочват диазепама, но много малка част от хората са наясно че диазепама не се изразява като антиконвулсивно средство! Т. е. все едно да дадеш на болен от туберкулоза бонбонки тик так за да не кашля.

old alfist
12-02-2015, 00:27
Тези средства са за подтискане на свръхактивност - може би трябва да се помисли, къде са интересите и тази активност да се насочи към тях.

кученцетоОгиитаткоДоги
12-02-2015, 02:10
За съжеление ривотрила тука без рецепта не искат да го дадат.Тя може да се уреди по принцип,но пациента ще трябва да се яви при доктора.На доверие,никой доктор няма да иска да си сложи торбата

Seicento Sporting Abarth
12-02-2015, 09:05
Колеги, не карам никого насилствено да си слага торба на главата! Ако има някакъв цивилизован начин да се прескочи разстоянието в километрите и подробности като вадене на паспорти, пътуване на инвалид с рискове по пътя да стане някоя беля, моля кажете! Ако го устройва невролога видео връзка по скайп - поне това е единствено за което се сещам в момента , то не е проблем да стане. В последствие могат да се изпратят копие или в краен случай оригинала на картона с епикриза, история на цялото т. нар. лечение и всичко необходимо. А и в крайна сметка тия доктори ходят и по симпозиуми по цял свят - не вярвам чак пък толкова да няма някакъв списък с българските им колеги?!?

dimitar_vd62
12-02-2015, 13:46
Колкото и цинично да звучи, но според мен, алтернативата е да се търсят други форми, заместващи това традиционно обезболяване.

Това не е обезболяване колега.
Това е подтискане на функциите на организма за да няма спазми, гърчове, конвулсии и най лошото- припадъци с прехапване на език, не дай боже счупени зъби или челюст от схващане на всички мускули по тялото и евентуален удар по тялото при загуба на съзнание (глава, лице, крайници и т.н.)
Като единствен "вариант за в момента" посочват диазепама, но много малка част от хората са наясно че диазепама не се изразява като антиконвулсивно средство! Т. е. все едно да дадеш на болен от туберкулоза бонбонки тик так за да не кашля.

Дано не въвеждам в заблуждение и да давам напразни надежди но понеже съм любител на научно популярните тв. канали, мисля че има алтернативни методи.Гледах едно предаване за по особени медицински случаи, в него ставаше дума за човек със страшни гърчове и треперене.Все едно кукла на конци която не може да се управлява.Та на въпросния човек му присадили подкожно едно устройство свързано с два електрода в черепа с проводници които минават подкожно до кръста където е устройството.То подава импулси до мозъка които блокират "дефектните "сигнали.С дистанционно човека можеше да упражнява някакъв контрол над сигналите по необходимост.Батерията се сменяла веднъж на 4 години с подкожна операция.С тома нещо човека си жевееше съвсем неразличимо от здрав човек.Докато пиша това реших да се поразровя за всеки случай и ето какво намерих - "VNS метод за контролирана стимулация на вагусовия нерв" прилага се Европа и САЩ от средата на 90-е години, освен това се лекува и с доста голяма успеваемост и чрез операция. Ето един цитат извадка от доклад/другото не е за този проблем/:

Лекуват трайно епилепсия с операция

Епилепсията се лекува успешно с операция. Хирургичният метод за борба с това заболяване се практикува успешно в повечето страни с развита медицина, от известно време се прилага и у нас. Това съобщиха от университетската болница „Свети Иван Рилски”. Целта на хирургията е да намали честотата на епилептичните пристъпи при минимален риск от неврохирургични или когнитивни странични ефекти. Операциите и следоперативния период се осъществяват от екип не само от неврохирурзи и анестезиолози, но и от неврофизиолози, неврорадиолози, невропсихолози, невропсихиатри и невропатолози.
Ефективността и безопасността на епилептичната хирургия е доказана през годините. След една година 64% от оперираните са без пристъпи, докато едва 8% от лекуваните с медикаменти не изпадат в гърчове. Усложненията от нея са твърде малко и най-често са свързани с възрастта. Заради положителния ефект от нея в Европа я практикуват не като средство на последно спасение, а като средство на избор и ранно лечение при много от рефрактерните пациенти с епилепсия. Между 30 и 40% от пациентите с епилепсия продължават да получават пристъпи, които не са адекватно контролирани от медикаментозното лечение. Много от тях подлежат на епилептична хирургия. Тя се извършва от втората половина на 19-и век, но през последните три десетилетия се отбелязва съществен напредък благодарение на прогреса в диагностичните процедури. От скоро тя се практикува и у нас дори се поема от здравната каса, но все още не е широко популярна.
Авангардна технология, наречена VNS метод за контролирана стимулация на вагусовия нерв, подпомага да се прогнозират пристъпите и припадъците и дори в някои случаи да бъдат отстранени преди да се проявят. Тя се прилага успешно в почти всички европейски страни, но у нас е относително слабо застъпена и не се поема от здравната каса.
За създаване на програма и Център за хирургия за епилепсия у нас ще настояват от Дружеството по неврохирургия в България.

Ето и още един документ за VNS метода - http://www.doctorbg.com/page.php?id=1879

Излишно е да казвам че бихме учредили дарителска кампания ако е необходимо.

кученцетоОгиитаткоДоги
12-02-2015, 23:50
Извинямавам се ако съм се изразил грешно.Исках да кажа,че специялно в здравеопазването контрола е много затегнат.Естествено,че лекарите по цял свят подържат връзка по между си и обменят информация.И от чужбина може да се достави определено лекарство в България,но по официялния път.Лошото е че дори това лекарство да е за мен,аз трябва първо да бъда прегледан от личния ми лекар,и той ако прецени,тогава ми дава направление за невролог,който пък той ако прецени от своя страна,ще ми изпише лекарството.Няма как невролога да изпише тези лекарства за някой който живее в друга държава,на базата само на една епикриза или на документите от цялото лечение,занесени от трето лице.Без да има офицялно запитване от лекуващ лекар в България.

old alfist
13-02-2015, 00:06
Всичко написано, според мен е вярно, но в Сърбия може да се намери търсеното лекарствено средство с бяла рецепта.

Seicento Sporting Abarth
13-02-2015, 16:18
Първите две опаковки са вече при нас :notworthy:
Няма как да ви покажа радостта в очите на брат ми ,който лично ми се обади днес разплакан да благодари на всички Ви за помощта!
Както казах по-рано госпожата с която говорих каза ,че вноса е именно от Сърбия, което потвърждава думите на колегата за бялата рецепта. Разликата е ,че е на блистери а не в шишенца както беше в БГ.
Ще представя и въпроса за оперативно лечение въпреки, че усещам как нашите ще ме линчуват :dunno:.
Огромно благодаря на всички отзовали се! Продължаваме да го издирваме тва пусто лекарство поне докато съберем за нужната схема на спиране или замяна евентуално с друго или последващо дай боже успешно оперативно лечение. Ще пиша в последствие за необходимото количество по схема след разговор с лекуващите лекари.
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩТА , НАСОКИТЕ И ПРЕПОРЪКИТЕ!

Seicento Sporting Abarth
13-02-2015, 18:15
Извинямавам се ако съм се изразил грешно.Исках да кажа,че специялно в здравеопазването контрола е много затегнат.Естествено,че лекарите по цял свят подържат връзка по между си и обменят информация.И от чужбина може да се достави определено лекарство в България,но по официялния път.Лошото е че дори това лекарство да е за мен,аз трябва първо да бъда прегледан от личния ми лекар,и той ако прецени,тогава ми дава направление за невролог,който пък той ако прецени от своя страна,ще ми изпише лекарството.Няма как невролога да изпише тези лекарства за някой който живее в друга държава,на базата само на една епикриза или на документите от цялото лечение,занесени от трето лице.Без да има офицялно запитване от лекуващ лекар в България.
Мога да се опитам да издействам официално запитване но трябва да знам до кого да се изпрати същото. За да се направи връзката и всичко да е законно предполагам че първо трябва да се контактува с някой от невролозите в Холандия и да се вземат контакти от него и в последствие по телефон мейл и т. н да се установи връзка между двамата невролози и да се изясни случая може или не може да стане това което целим.
При първа възможност ще говоря със Щилянов ако може да измислим нещо по въпроса.

Seicento Sporting Abarth
14-02-2015, 19:23
Малко развитие при нас . До тук успяхме да осигурим за 5 месеца напред и продължаваме :respect:

old alfist
14-02-2015, 19:36
Запасявайте се, докато не са се усетили да тършуват на митницата, защото е забранено да се пренасят лекарства в по-големи количества, но не забравяйте, за алтернативите, които споменахме.

Seicento Sporting Abarth
14-02-2015, 20:43
Щом са придружени с рецепта никой няма дори морално право да ти направи проблем! Това вече съм го обсъдил надлежно с органите на митница и гранична полиция.

Peter_63
15-02-2015, 18:40
Не много сигурна информация, но има вероятност до края на март да почне да се внася друга форма на клоназепам (това е генеричното име на ривотрила), т.е.от друг производител. Дано да стане. Желая късмет.

ПП. Сещам се че на времето имаше още един клоназепам, казваше се Antelepsin, таблетките бяха по 1 мг., май беше немски, но дали го има някъде из Европа не знам.

кученцетоОгиитаткоДоги
15-02-2015, 19:07
Мога да се опитам да издействам официално запитване но трябва да знам до кого да се изпрати същото. За да се направи връзката и всичко да е законно предполагам че първо трябва да се контактува с някой от невролозите в Холандия и да се вземат контакти от него и в последствие по телефон мейл и т. н да се установи връзка между двамата невролози и да се изясни случая може или не може да стане това което целим.
При първа възможност ще говоря със Щилянов ако може да измислим нещо по въпроса.

Може и да не е лекуващия лекар.По важното е самия лекар,да има вече нужните контакти,и да знае къде и кой точно ще свърши работа.Не е задължително да е Холандия,може и Германия,Франция и т.н.Защото ако на Ханс му се обади по скайп някой в бяла престилка с епикриза в ръка,едва ли ще станат нещата.

Seicento Sporting Abarth
15-02-2015, 21:25
Първо минахме през Фенобарбитал, едно дето не му помня името вече, послеТегретол, Антелепсин и сега ....... сега сега от сума ти години насам Ривотрил.
Първите четири вече ги няма на територията на БГ поради същата причина.

Seicento Sporting Abarth
19-02-2015, 09:17
И катата се включи с 4 опаковки:big_bow_down:
Огромно благодаря на всички, за сега е достатъчно за за изпълнение на схема за замяна.