Log in

View Full Version : кожен салон алфа 156

mitag
13-02-2011, 10:41
Здравеите колеги имам следния вапрос за каква сума мога да си намеря кожен салон за алфата на старо понеже нз колко да предлагам на колегите които продават коли на части а и всички говорят за пари на лично . Ще сам ви благодарен ако ми помогнете

mirchozo
13-02-2011, 15:27
От 200 до 500лв, зависи от състоянието в което е салона.

rusiq86
13-02-2011, 21:39
Ако искаш читав и добре изглеждащ ще трябва да отпуснеш кисията щото 500 лв за мен звучи несериозно!

kiko73
14-02-2011, 10:26
500 са добре, даже може и по-добре ако не бързаш. Брат`чеда продаде за 600 червен от 5-ица. Изначално знам от търговците, че салони много-много не се търсят, а те са им в тежест `щото заемат много място и искат сушина, така че доста често се продават на системата "само да се разкара".

wabco
18-04-2011, 00:39
Преди четири дни си получих моя за цена от 400лв. черен в супер състояние с еърбеци и подгрев на предните седалки с корите на вратите и корите на колонките, не съм правил пазар за цената... стана ми неудобно да повдигам въпроса за тези пари. Куриерската услуга по Еконт (офис-офис) ми излезе 35лв. Сега се ровя за препарати за поддръжката му, за да си е винаги в това състояние. Ако все още не си открил нищо, аз рових много и имам малко оферти за цени, зная за един в супер състояние в Бургас (цвят еленова кожа) много ме кефи цветът, малко по-капризен за поддръжка, но много ефектен. Това което ме спря да го купя е че няма еърбеци и щеше да ми свети на таблото и че колата ми е с цвят Alfa Rosso и червено и жълтакаво щеше да е пълна цигания.. според мен поне. Ако имаш интерес мога да ти дам номера на човека.

---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

Забравих за още нещо важно. за около 300-350лв. можеш да намериш читав салон от кола с десен волан... сещаш се защо цената е по-надолу нали. Хитрината е там, че няма никакъв проблем да съблечеш седалката и с тази кожа да премениш твоята. Така лявата седалка пак си има допълнителната ръчка за регулировка на височината. Ако намериш нещо такова и си близо до Добрич с радост бих помогнал. На мен ми се наложи да си оставя пластмасите на вратите, защото нямат грам надрано, за разлика от тези, които ми пратиха и намерих доста качествено решение да преместя само кожения орнамент на моите. Повече играчка е, но е важен крайният резултат... ако нещо те интересува ще помагам.

rusiq86
18-04-2011, 01:26
Звучи ми нереално ниска цената... но е ок...моят салон е с споменатият цвят от колегата...кожата е прекрасно нещо, красиво...цените за които говори са мн ниски...ако е толкова вземай и не мисли.

old alfist
18-04-2011, 01:34
всички говорят за пари на лично.
Всъщност какво значи пари на лично.

PSAVOV
18-04-2011, 02:15
Звучи ми нереално ниска цената... но е ок...моят салон е с споменатият цвят от колегата...кожата е прекрасно нещо, красиво...цените за които говори са мн ниски...ако е толкова вземай и не мисли.
Колега може да ти звучи нереално ниско, но салона не е нещо, което се купува всеки ден и се търси постоянно! Салона е нещо, което е трудно за сахранение поради размерите си ! Така, че реалната стоиност за, която можеш да се сдобиеш е не повече от 500 лева дори и това си е доста, но да приемем, че седалките са като нови с утопление и желания цвят тогава може да дадеш повечко, но не повече от 500 !

И в тази тема може да напиша, има салон лекопоистъркан бежов, без утопление има нуйда от боядисване, но е здрав! Намеира се в София в морга по околовръстнотомежду младост и разклона за Панчерево! За цента не съм питал !

dilian alfa gtv
18-04-2011, 10:37
Ако искаш читав и добре изглеждащ ще трябва да отпуснеш кисията щото 500 лв за мен звучи несериозно!

E как несериозно колега като се има в предвид ,че 156-ца цялата струва 3000лв колко да струва салона и който е на 10 и повече години.

starata alfa
18-04-2011, 10:55
колеги нека не забравяме старата максима "ЕДНО НЕЩО СТРУВА ТОЛКОВА,КОЛКОТО ТИ ГО ПЛАТЯТ"

Jivko7777
18-04-2011, 13:49
Всъщност какво значи пари на лично.

Означава че се съобщава само цена на лично съобщение...

E как несериозно колега като се има в предвид ,че 156-ца цялата струва 3000лв колко да струва салона и който е на 10 и повече години.

Точно казано даже таван за мене е 400лв...

PSAVOV
18-04-2011, 14:07
Означава че се съобщава само цена на лично съобщение...

Точно казано даже таван за мене е 400лв...

Колега и аз съм на твоето мнение, но ако има и точния салон, който аз търся бих дал и 500 ако някой има бял или светлосив койен салон с уттопление или без може да получи 500, но така като гледам май са голяма рядкост !

rusiq86
18-04-2011, 14:45
За мен 156-ца без кожа не става...мн ми е грозно с тея плюшени салончета...за 3000лв вземаш кочина, трудно е да се каже, че е кола...що например никой не взема 159 за 12к лв...щото който я е гледал казва не става...(това е друга тема, но добър пример)
Определено кожата е нещо, което иска поддръжка..но е в пъти по добро от др салон (не съм намерил салон, който да ме кефи и да не е кожа, може би на селиките 2001 година има добри салончета)
Относно боядисване на салона...качествено такова струва от порядъка на 200-240лв.
Направата на кожен салон от добър майстор с кожа по твой избор струва 1200лв с труда...моят кожен салон е на 10 годинки...но грам гънка или изтъркано няма...е вложил съм пари в него вярно е!
Успех на колегите...черен салон е малко кофти...но пък не му личи грам изтъркано, гънки, мръсно.
Скоро ще търся 159-ка да обновя гаражчето и кожата и навито са неща, които искам...кожа ако няма ще правя при майстор такава (имам един под ръка)...цвета за мен е тъмно кафяво...там е истината!

Но определено разбирам цената...ако някой е блъснал колата си, и я продава на части или от някоя морга...какво да му седи и да пречи... Има един цвят на много Х5, тъмно кафяв..страхотен цвят за кожа. Мн красиво ми е!

PSAVOV
18-04-2011, 15:07
За мен 156-ца без кожа не става...мн ми е грозно с тея плюшени салончета...за 3000лв вземаш кочина, трудно е да се каже, че е кола...що например никой не взема 159 за 12к лв...щото който я е гледал казва не става...(това е друга тема, но добър пример)
Определено кожата е нещо, което иска поддръжка..но е в пъти по добро от др салон (не съм намерил салон, който да ме кефи и да не е кожа, може би на селиките 2001 година има добри салончета)
Относно боядисване на салона...качествено такова струва от порядъка на 200-240лв.
Направата на кожен салон от добър майстор с кожа по твой избор струва 1200лв с труда...моят кожен салон е на 10 годинки...но грам гънка или изтъркано няма...е вложил съм пари в него вярно е!
Успех на колегите...черен салон е малко кофти...но пък не му личи грам изтъркано, гънки, мръсно.
Скоро ще търся 159-ка да обновя гаражчето и кожата и навито са неща, които искам...кожа ако няма ще правя при майстор такава (имам един под ръка)...цвета за мен е тъмно кафяво...там е истината!

Но определено разбирам цената...ако някой е блъснал колата си, и я продава на части или от някоя морга...какво да му седи и да пречи... Има един цвят на много Х5, тъмно кафяв..страхотен цвят за кожа. Мн красиво ми е!
ХАХХАХ Колега моята 156 е цявата сива от вътре а салона е сива алкантара дали всички, които не са кожени са пълна скръб според теб дори и таблото и корите са ми светлосиви и това си е заводско така, че мисля, че твърдението ти не е вярно. Ще снимам за да ти променя мнението !

http://www.carpages.co.uk/alfa_romeo/alfa_romeo_images/alfa_romeo_156_interior_23_08_03.jpg

нещо като това колега но всичко е светлосиво табло седалки всичко е в един цвят

badmadafaka
18-04-2011, 18:41
Ммда, алкантара FTW, кожата е номер две за мен а всичко останало е пълен компромис... Но темата май не беше за това... :flowers:

old alfist
18-04-2011, 19:12
Салон кола не кара - гледайте да ви вървят колите и не се занимавайте с глупости. По-добре тези пари да се дадат примерно за едни хубави гуми, ремонт на фарове, нови чистачки или да се оправи нещо занемарено.

rusiq86
18-04-2011, 19:23
Колега супер, алкантарата е готино... а твоята колица е рядкост....повечето са леш с тоя плюш....но за мен кожата си е кожа.
На бащата мерцедеса вътре е целия бежов, табло, таван, пода, седалките са бежов алкантара...абе всичко...и да ти кажа не ме кефи....

bager
18-04-2011, 19:45
Колега супер, алкантарата е готино... а твоята колица е рядкост....повечето са леш с тоя плюш....но за мен кожата си е кожа.
На бащата мерцедеса вътре е целия бежов, табло, таван, пода, седалките са бежов алкантара...абе всичко...и да ти кажа не ме кефи....

Колега, леш е твоят салон, мърша го кажи ако искаш, не плюша!
Не допускаш ли че има други мнения, различни от твоето?
Не го налагай, достатъчно е да го кажеш веднъж!

PSAVOV
18-04-2011, 22:45
Колега и мен ми харесва, и на мен кожата по ми харесва затова търся кожа бяла или сива но надали ще намеря така като гледам :)

rusiq86
18-04-2011, 23:46
Ще намери колега...а защо не се замислиш някой да ти направи твоя кожен...хем ще е чисто нов...хем цвета ще избереш. Скоро проучвах въпроса и излиза около 1000-1200 лв според зависи майстора.

Кожата запавра, държи студено, но променя визията на колата. Няма начин с плюш да изглежда така добре, не си налагам мнението...просто не си кривя душата...тя моята цялата кола е леш...ма си я харесвам така :knock:
Досега две коли със кожен салон са ми минали през ръцете...и няколко без...
Ако беше леш кожата, нямаше да се предлага като екстра по автосалоните или по предаванията за ъпгрейд на автомобили!

PSAVOV
19-04-2011, 00:36
Ще намери колега...а защо не се замислиш някой да ти направи твоя кожен...хем ще е чисто нов...хем цвета ще избереш. Скоро проучвах въпроса и излиза около 1000-1200 лв според зависи майстора.

Кожата запавра, държи студено, но променя визията на колата. Няма начин с плюш да изглежда така добре, не си налагам мнението...просто не си кривя душата...тя моята цялата кола е леш...ма си я харесвам така :knock:
Досега две коли със кожен салон са ми минали през ръцете...и няколко без...
Ако беше леш кожата, нямаше да се предлага като екстра по автосалоните или по предаванията за ъпгрейд на автомобили!

Ами колега няма да я направят като оригиналното, а аз харесвам много оригиналните седалки :) а за това че спарва не е вярно ! Ако кожата е на дупчици т.е. вентилирана го няма това със спарването :)
А цвета и двата ми харесват и при всички случаи ще ходи за реставриране така, пак ще бъдат като нови но ще са и оригинални :)

wabco
19-04-2011, 00:59
Колега и мен ми харесва, и на мен кожата по ми харесва затова търся кожа бяла или сива но надали ще намеря така като гледам :)

PSAVOV, Имаше една обява от Бургас на която звънях и салона беше тип "еленова кожа" ...този светлия..жълтеникавия лично мен много ме кефи, но не го взех заради цвета на колата ми. Сега обявата не я виждам, но опитай тук ..има си и телефон помоли човека да ти изпрати по-детайлни снимки на мейла струва ми се запазен :http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11302535106769906&f1=details . Имай в предвид, че светлия салон е много претенциозен от към поддръжка, трябва да се съобразяваш да не караш с дънки, защото се забоядисва, трябва да го почистваш по-редовно и ...ако срещнеш позната на пътя и я качиш.. трябва да сваля дънките ли...?:roll2:а защо не!? Ако все още искаш този готин цвят салон и снимките от обявата не са ти харесали, 0885804458 или 0878654756 тези два непознати номера са ми в историята на телефона от 2.04.2011 , когато говорих с гореопоменатия бургазлия с "перфектния" по негови думи салон, който продавал за 400... поне на мен ми опомена тази цена, желая ти успех !

RangeUser
19-04-2011, 01:22
Вчеря ходих до тази цък (http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11294994532081507&f1=details) и салона и е перфектен. Само трябва да се почисти, защотото е постоял доста, но е мек ;-) Питам го какви парички е ? Той ми вика: 600лв. с корите. Отговора: Мерси, ще си карам с жълтия :crazy:

За мен тавана е 500лв. почти перфектен, все пак шофьорска перфектна седалка май е рядкост. :) Иначе бях отишъл друго да си взема от въпросната колица. :)

PS:А така и така темата е за кожа, да питам и аз нещо. От типа оборудване ли зависи каква ще е кожата, защото от 4 фейслифта два с кожа на дупки и два без ?

rusiq86
19-04-2011, 09:55
Перфорирана кожа изглежда мн добре...черно е малко невзрачно...но найстина изглежда запазен...
Ако салона ти е светъл е не се поддържа по-трудно...нито дънки или каквото и да е било му пречат!
Кожата дори да е нова, е хубаво да се консервира, за да се запази за още по дълго... слагат се едни защитни слоеве над заводските....
Базиках се за запарването колега...ма така се говори. Нито запарва, поддържа се лесно, защото се чисти и лесно..не те бърка и да се залее с нещо. Помня като си купих колата как едно гадже си обърна кафето на седалката...извадих кърпичките и го забърсах и нямаше и следа...

За направата на кожен салон...ако майстора е добър по-добре от оригинална ще стане...той следва извивки на дунапрена на седалката ти...просто се маха тапицерията на твоята..Аз реставрирах салона на моята, удоволствието ми струва точно 360 лв, махнаха защитата на салона...освежаване на цвета и наново защити..няколко дена салона съхне. и после е мн готин, мек на допир...но новото си е ново!

PSAVOV
19-04-2011, 12:29
PSAVOV, Имаше една обява от Бургас на която звънях и салона беше тип "еленова кожа" ...този светлия..жълтеникавия лично мен много ме кефи, но не го взех заради цвета на колата ми. Сега обявата не я виждам, но опитай тук ..има си и телефон помоли човека да ти изпрати по-детайлни снимки на мейла струва ми се запазен :http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11302535106769906&f1=details . Имай в предвид, че светлия салон е много претенциозен от към поддръжка, трябва да се съобразяваш да не караш с дънки, защото се забоядисва, трябва да го почистваш по-редовно и ...ако срещнеш позната на пътя и я качиш.. трябва да сваля дънките ли...?:roll2:а защо не!? Ако все още искаш този готин цвят салон и снимките от обявата не са ти харесали, 0885804458 или 0878654756 тези два непознати номера са ми в историята на телефона от 2.04.2011 , когато говорих с гореопоменатия бургазлия с "перфектния" по негови думи салон, който продавал за 400... поне на мен ми опомена тази цена, желая ти успех !
Колега търся бял или сив бежов не става понеже колата от ватре е светло сива табло кори мокет всичко е светлосиво и ако слойа бежови седалки никак няма да е добре! Моя салон е светло сива алкантара и търся или такъв цвят кожа или бяло :)

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

Вчеря ходих до тази цък (http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11294994532081507&f1=details) и салона и е перфектен. Само трябва да се почисти, защотото е постоял доста, но е мек ;-) Питам го какви парички е ? Той ми вика: 600лв. с корите. Отговора: Мерси, ще си карам с жълтия :crazy:

За мен тавана е 500лв. почти перфектен, все пак шофьорска перфектна седалка май е рядкост. :) Иначе бях отишъл друго да си взема от въпросната колица. :)

PS:А така и така темата е за кожа, да питам и аз нещо. От типа оборудване ли зависи каква ще е кожата, защото от 4 фейслифта два с кожа на дупки и два без ?

Колеги тоя салон светло бежов или светло сив е последно ?

dilian alfa gtv
19-04-2011, 13:37
При мен колата е червена а кожата ми е черна ,и стои добре ,но лично на мен по ми харесва черен автомобил с червен оригинален салон защото където и да ти направят друг такъв не могат да постигнат качеството на оригиналния.
Сега споделете ако може кой по какъв начин и с какво си поддържа салона и без това сме отворили темата.

rusiq86
19-04-2011, 19:23
Аз знам, че се почиства с влажна микрофибарна кърпа всеки месец, веднъж. И после може да се намаже с препарат за подхранване на кожа...за автомобилна. Това е най-доброто и така аз правя...на ArmorAll има чудесни препарати...аз си донесох един от САЩ..в ebay има доста!

dilian alfa gtv
19-04-2011, 19:42
Аз знам, че се почиства с влажна микрофибарна кърпа всеки месец, веднъж. И после може да се намаже с препарат за подхранване на кожа...за автомобилна. Това е най-доброто и така аз правя...на ArmorAll има чудесни препарати...аз си донесох един от САЩ..в ebay има доста!
Аз също го почиствам по същия начин и след това го подхранвам с препарат,но по принцип има специален препарат само за почистване който почиства в дълбочина мръсотията от кожата и става една като изсушена и след това препарата за подхранване.
Сега си търся от двата вида някакви хубави препарати ,че свършиха.

pinko
19-04-2011, 21:47
Аз също го почиствам по същия начин и след това го подхранвам с препарат,но по принцип има специален препарат само за почистване който почиства в дълбочина мръсотията от кожата и става една като изсушена и след това препарата за подхранване.
Сега си търся от двата вида някакви хубави препарати ,че свършиха.

От дългогодишната си практика с всякакви кожени салони съм се убедил, че най-хубавото нещо е най-обикновен крем Нивеа (сините кутии). Намазваш дебело, след това оставяш колата на слънце със затворени прозорци, за да се напече хубаво, най-добре цял ден (аз го правя някой ден през лятото) и след това избърсваш размекнатия крем, който не е успял да попие. Макар че обикновено е попил напълно, но това си зависи от кожата. Цялата мръсотия ще остане по парцала - а кожата става като бебешко дупе.

Добре е тази процедура да се повтори няколко пъти, ако кожата е много изсъхнала.

Не съм го измислил аз, тоя съвет ми го дадоха в няколко германски форума - този крем наистина прави чудеса. Щото съдържал ланолин и някакви други неща, забравих какво точно.

dilian alfa gtv
19-04-2011, 22:00
От дългогодишната си практика с всякакви кожени салони съм се убедил, че най-хубавото нещо е най-обикновен крем Нивеа (сините кутии). Намазваш дебело, след това оставяш колата на слънце със затворени прозорци, за да се напече хубаво, най-добре цял ден (аз го правя някой ден през лятото) и след това избърсваш размекнатия крем, който не е успял да попие. Макар че обикновено е попил напълно, но това си зависи от кожата. Цялата мръсотия ще остане по парцала - а кожата става като бебешко дупе.

Добре е тази процедура да се повтори няколко пъти, ако кожата е много изсъхнала.

Не съм го измислил аз, тоя съвет ми го дадоха в няколко германски форума - този крем наистина прави чудеса. Щото съдържал ланолин и някакви други неща, забравих какво точно.
Тази процедура съм я чувал точно с този крем даже и мисля да пробвам щом твоето мнение я потвърждава.

По принцип като не ми е оставало време съм си поддържал салона и на автомивка ,но резултата 50-60лв такса и салона лъснат тук там колкото да ти вземат парите и съм се отказал от тях.

badmadafaka
19-04-2011, 22:09
От дългогодишната си практика с всякакви кожени салони съм се убедил, че най-хубавото нещо е най-обикновен крем Нивеа (сините кутии).

Eто това е. Две коли с кожа се поддържат така при мен и всичко е 6+ :photo:

RangeUser
19-04-2011, 23:21
Преди две седмици и аз моят го намазах с крем Нивеа. Беше станал като ламарина, но след кремчето омекна доволно. Предполагам че след втория път ще стане супер. :) Но друго ми направи впечатление, задната седалка като омекна и като се сяда, ми се струва че почна да се "бръчка" повече, изглежда леко смачкана :help:

old alfist
19-04-2011, 23:47
Eто това е. Две коли с кожа се поддържат така при мен и всичко е 6+ :photo:
Аз пък съм фен "Кря-Кря" - небеизвесното тоалетно мляко за бебета.

Pandev
20-04-2011, 15:12
Мисля,че за 500лв. ще си намериш доста добър салон ! :waving: