PDA

View Full Version : Що за ‘мозък’ изпитва удоволствие да краде/чупи чистачките ми?!

leo
13-02-2011, 19:17
Помощ, колеги!
За последните няма и 20 дни сменям чистачки за трети път!
Първата кражба е извършена в периода 25.01-30.01.2011г. Тогава отсъствах от града и не знам кога точно са ги взели. Тогава помислих, че е случайност. Даже ми стана повече смешно, отколкото тъпо. Бяха Champion-ки, но стари, и затова не се ядосах толкова много – щях да ги сменям скоро, и помислих, че е дошъл моментът. И така – с новите чистачки, но от възможно най-евтините, колата си постоя от 30.01 до 07.02.2011г, като обаче през това време пренощува в друг квартал 4 нощи (където никой нищо не и направи).
На 07.02. си я прибирам при моя блок, и на 08.02 сутринта отново нямах чистачки! Тогава започнах да си мисля, че тази вандалщина е насочена лично към мен... На паркинга, където спирам, има още поне 30 коли, мястото е осветено, от двете му страни има път. Не спирам на никого ‘на мястото’...
Обаче този път едната чистачка се беше счупила – щипката беше останала на рамото. Може би не му трябват чистачки на човека ...
... иииии тази сутрин заварвам колата в това състояние:
http://img810.imageshack.us/i/photo0223x.jpg/

http://img689.imageshack.us/i/photo0225k.jpg/

Демонстративно потрошени и оставени ... Защо таква злоба ?! Нямам и абсолютно никаква представа кой може да е и защо го прави :(.
Жалбите в полицията дали ще помогнат?! Да си прибирам всяка вечер чистачките? Да сменя колата/рег. номер? Наблизо няма гараж под наем...
Може да опитам да спирам при друг блок, но ми се струва, че в момента, в който си я прибера пак пред моя блок, пак ще и направят нещо. А и има опасност да нацеля нечие място там и да и потрошат нещо ...
Пускам темата за съвет: утре ще отида да пусна жалба в полицията, но трябва да ги убедя, че това наистина е беда за мен. Струва ми се, че ще ме игнорират, тъй като няма оплакване от конкретен човек. Мога ли да заявя конкретни искания – например, да се навърта патрулна кола по-често наоколо... До сега не съм имала вземане-даване нито с полицията, нито с такива побъркани типове, и не знам какво да правя.
Започвам и да се страхувам малко ...

mdterziev
13-02-2011, 19:23
Явно някой ти има зъб или просто злобее. Не изключвам възможността да е чисто лумпенска проява на някакви недорасляци.
Сложи си една мини камерка да си ги имаш и след това с материала подай сигнал в полицията, а пък те да се оправят после.

митака-пловдив
13-02-2011, 19:27
Явно са се ядосали първия път,че си ги "набутал" със стари.А последния резултат,явно е отмъщение към това че си им "оставил" от най-евтините втория път :) Майтапа на страна,аз имах подобни проблеми,крадяха ми нафтата от камиона,който стоеше на булеварда пред нас!Но крадяха по около 20-30 литра.Наложи се да ги дебна с приятел 4 вечери!Дойдоха около 3 сутринта,съвсем кротко си изкараха една туба,желязна и маркуч.Свалиха ми капачката,напълниха си тубата и тръгнаха.Проследихме ги до тях (живееха в квартала).Последва страхотен бой и счупени глави,приятеля ми би единия с тубата в главата :) От тогава,проблеми не съм имал.

Alfa User
13-02-2011, 20:16
Аз също бих дал съвет за някое нощно "дежурство" с приятели - по възможност яки и с добри показатели за спринт (с цел догонване на кретени).
Идиотизма в таз загубена страна няма край - единствения начин на някой да му се промени мисленето е точно с няколко шута ... Доказано е, че твърдоглавия нашенец не отбира от друго.
Полицията според мен почти няма да си мръдне пръста - ще заведат жалбата, ще вземат снимките, и до там ... Станахме като в дивия запад ... трябва сами да си налагаме правосъдието вече :shoot:

Megadet
13-02-2011, 20:21
Мамата и да е.... Преди време на мен ми чупиха огледалата, щях да умра:Silent::sniper:

leo
13-02-2011, 21:17
Явно са се ядосали първия път,че си ги "набутал" със стари...

И аз втория път си помислих, че точно заради това са се върнали :)
Май наистина ще се наложи да се причакат и отупат ... Ясно е, че го правят, за да ми е гадно, а не за да се сдобият с чистачки.
И в полицията ще се обадя, за всеки случай.

Bonev
13-02-2011, 21:23
Помня, че на Ники Ферарист така му изчезваха капачките на гумите. Той беше сложил камера и засне олигофренчетата. Можеш и ти да опиташ по този начин.

-Bobby-
13-02-2011, 22:11
Ти остави, че ги излови, ами и продължението е още по-интересно. Умрях да се смея, като ми разказа случая. :)

митака-пловдив
13-02-2011, 22:27
И аз втория път си помислих, че точно заради това са се върнали :)
Май наистина ще се наложи да се причакат и отупат ... Ясно е, че го правят, за да ми е гадно, а не за да се сдобият с чистачки.
И в полицията ще се обадя, за всеки случай.

Колега,не се издавай сам в полицията.Причакай ги,остави се да ти направят пак поразия по колата,после ги настигнете и ги отупайте,ама здравата.Имал съм вземане-даване в подобни мероприатия и предварителното замесване с органите на реда,нее препоръчително.Доколкото мога да преценя психологията на подобен род действия,това е абсолютен идиотизъм.Който голям човек с идеята да си набави безплатни чистачки,няма да се върне че и да потрети.Да не говорим че и вече има чистачки за всякакъв модел кола,за по 5-10 лева.Просто някой целенасочено е решил да ти се гаври с колата.И още нещо,ако се решиш на такава постъка,или ги бий яко и разбери кои са и къде живеят (с предупреждение че ако нещо се случи по колата ти,следващия път ще има потрошени кокали) за да им вземеш страха.Иначе,само със сплашване,ще отприщиш още по-голямо нападение над колата ти за в бъдеще.

Alexandrov70
13-02-2011, 22:29
Каквото и да предприемеш не си прибирай чистачките, те все пак не са скъпи .А като ги няма на колата , току-виж ти нарязали гумите или пък ти потрошили огледалата.И ако нямаш , направи си каско.Това са тъпи копелета , за които един бой е малко , хвани ги , отбий им се едно хубаво и през седмица две ги навестявай да им припомняш и опресняваш аркадите.

tokata_pz_flex
13-02-2011, 22:34
Причакване - скачане - бой !

DJ Vladic
13-02-2011, 22:49
Колежката е жена :) Ялд, аз мисля че спираш на ''някой'' на мястото! Знаеш какви са кварталните селяндури, дето 30 г бил спирал там и то било негово. Но като казваш че дълго време стои и не я бутват пък изведнъж значи не е това. Според мен са надрусните наркоманчета респективно вандалчета. Заведи жалба непременно утре в полицията. Ако има някой друг пострадал може да тръгне разследване. Но ако имаш някой в предвид за саморазправа не подавай.

lordliness
13-02-2011, 22:56
И внимавай как ги биеш защото един познат си счупи някаква кост на ръката догато биеше крадеца, който му отмъквал колата , а после го притесняваха и ченгетата ,че повредил крадеца ,освен това крадеца се изплашил и стресирал:duel:,а в полицията едва ли ще разследват кой ти чупи чистачките за 3 лева ,ще ти заведат най-много жалбата и до там.Аз самия не одобрявам саморазправите,но ако видя някой да ми бърника из колата не знам как ще постъпя.

Alexandrov70
13-02-2011, 23:07
Преди време живеех в съседство с началника на криминалната полуция на едно от районните управления в София.От него знам , че ако го хванеш и викнеш полиция ефекта е нулев .Съвета му беше - размажи го от бой и ,ако прецениш ,че е зле наранен се обади от уличен телефон на 112 за пострадал човек.Анонимно разбира се.А иначе полицаите идват , закопчават го , търпят му подигравателното поведение , записват му данните и след 24 часа го пускат по живо , по здраво.Не е нужно лично да го биеш ,просто разбери кой е и е ясно , че ще се намери кой да го опердаши , но така , че да не помисли да пипа повече по никоя кола.

Pinky
13-02-2011, 23:17
Абе вие нормални ли сте? Пребивания, глупости... И после твърдите, че искате в цивилизована държава да живеете, нали? Не се гради по този начин култура и цивилизация.
Колега, оплачи се в полицията, най-добре. Дай им шанс, макар и надеждите да са малки.

Pastora
13-02-2011, 23:26
Абе вие нормални ли сте? Пребивания, глупости... И после твърдите, че искате в цивилизована държава да живеете, нали? Не се гради по този начин култура и цивилизация.
Колега, оплачи се в полицията, най-добре. Дай им шанс, макар и надеждите да са малки.
Така е, но повечето не желаят да живеят в цивилизация, сакат си безхаберното беззаконие, чалга манталитет. Чистачки са, доста са те неервирали - мен също биха, но не си заслужава за едни китайки. Всичко се връща.

BLUE1
13-02-2011, 23:26
Пинки и как го виждаш даването на шанса?! Да изпратят патрулка да дебне ли? Че полицията просто няма ресурс за такива неща, и ако го хване какво, стойността на чистачките е под две минимални работни заплати, т.е. административно наказание. А пък жалбата няма да има никакъв ефект, един месец формална проверка, после образувано предварително производство срещу неизвестен извършител и след още един месец делото се прекратява до издирване на извършителя т.е. отива в шкаф №3..........

morfius
13-02-2011, 23:35
Пинки и как го виждаш даването на шанса?! Да изпратят патрулка да дебне ли? Че полицията просто няма ресурс за такива неща, и ако го хване какво, стойността на чистачките е под две минимални работни заплати, т.е. административно наказание. А пък жалбата няма да има никакъв ефект, един месец формална проверка, после образувано предварително производство срещу неизвестен извършител и след още един месец делото се прекратява до издирване на извършителя т.е. отива в шкаф №3..........

Ей това е проблема... а не 2 те чистачки.
А да допълниш, какво ще стане ако вандала подаде жалба след евентуалния побой?

tokata_pz_flex
13-02-2011, 23:49
Срещу кого ще подаде жалба ? Неизвестен извършител ? Един месец формална проверка и после в шкаф номер 3 . Как ще докаже , че си го бил ? И тези глупости за цивилизованите страни ... моля ви се . В другите страни саморазправата е забравена преди 4 века ... сигурно . Там също бият виновния като няма друг изход .

leo
13-02-2011, 23:54
Ами в един момент 2-те чистачки стават проблем ... вярно че е най-малката злина, която може да се случи, но се повтаря.
Не държа да бъдат отупани, задържани - искам само да спрат.
Полицията няма ресурси да се занимава с моя смешен проблем, най-вероятно ще се позабавляват с мен, но ще отида при тях, защото така е редно.
А тези, които вършат нередните неща, нека си шарят спокойно? За тях няма закони и правила. Ако пък случайно ги открият, не могат нищо да им направят, защото ще бъдат съдени за полицейско насилие, превишаване на права и др ...
Понеже сме интелигентни хора, няма да се превърнем в това, от което се оплакваме. И просто ще си чакаме ... М?

Alexandrov70
14-02-2011, 00:01
Всички тук се правим , че мразим насилието , негодуваме срещу вандалщината и пр. Не мислите ли че като правим нещата по каналния ред (полиция,жалби...)всъщност донякъде проявяваме овчедушие?Когато някой в някоя кръчма хване нечия жена за задника търчете да се оплаквате в полицията , аз лично ще му разбия фейса , пък ме наречете агресивен или анархист или квото ви хрумне. Простото копеле разбира от две неща - болка и загуба , като няма какво да му се вземе та да му е гадно , нека физически да го заболи.Така е възпитано поколението наркомани и кретени и друга оправия няма.Ако имаше уважение в едно нещо поне или в една инстанция - добре, ама няма , щом няма - има бой!Стига с тия приказки "това не е начина" и т.н. ,като ви дойде до вашите глави почвате да мислите по друг начин и аз лично съм го чел тук!При мен така се случи , че въпросния шеф на криминалната хвана двама да ми свалят гумите , остави ги подпряни на един трафопост смляни от бий и от тогава кола в район от 150-200 метра не е пипана.Пак ми кажете че няма полза от кютек.

Ramsezsh
14-02-2011, 00:02
Според мен това е работа на хлапетии вандали. Или на някой селяндур който си е познал мястото като негово.
Колкото до оплакването в полицията - от това ефект никакъв. Наистина нямат ресурс да направят нещо, а и да имат няма да се опитат да направят каквото и да е.

Alexandrov70
14-02-2011, 00:02
Днес са чистачки , утре ще е счупено стъкло или полят преден капак със блажна боя.....Трябва ли да търпим???

stelt
14-02-2011, 00:18
Остави послание на кретена на предното си стъкло с моя телефонен номер. Само да знам че ще се появи пак тая утрепка, бих се прежалил да го поизчакам.

vladeto_
14-02-2011, 01:03
Big Brother му е майката,няма по-добри компромати от това пък после кеф ти полиция,кеф ти саморазправа така че сложи едни нови чистачки и една камерка и гледай шоу :)

koleff
14-02-2011, 01:28
Big Brother му е майката,няма по-добри компромати от това пък после кеф ти полиция,кеф ти саморазправа така че сложи едни нови чистачки и една камерка и гледай шоу :)

Идеален съвет!На куките,а после му строши капачките та дълго време да не си помисли да ходи!!
Аз ако бях така щах да направя,но дядо ми е по-лош,
за една открадната джанта спа в колата 5 дена с ловната пушка!Викам си добре че не се появи чевека да си набави другите джанти за комплекта:Yoda:

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:26 ----------

Е това, за кой квартал на Русе става въпрос?

fred
14-02-2011, 09:30
И краденето е незаконно и саморазправата също.Циганите си се саморазправят.
Ние цигани ли сме?
Да не ви казвам, че понякога в такива саморазправи може да се стигне и до смъртен случай /някой паднал, чукнал си главата, нож се появил и някой се намушил еди къде си и прочее/, такова събите ще ви направи живота ад.Не знам тия дето дават акъл за къде да му се счупи нещо си,после какъв акъл ще ви дават.Отделно че с пълно право един такъв може да ви осъди-ако е малко по умен.
Тука чета мнения на хора които протестираха от ситуацията в страната, говореха за промяна и т.н, сега са на нивото на първобитния човек някъде, това ли е промяната и това ли е поведението на българите, които са уж много велики и държавата им пречела?Ясно че кражбите и хулиганството са идиотска работа, ама саморазправата не е по различно, идиотско да се отвръща на идиотията по същия начин?Ми утре тоя крадец или кретен ще разбере само едно-че всичко се решава по закона на по силния.Тогава, следващия път ще събере примерно 5-6 човека за да направят еди какво и т.н...Утре като ви засече голф примерно с пет идиота вътре и ви нашокат канчето да се сетите, че това им поведение е породено и от такива действия.
Едно е ако го хванете и предадете в полицията, заведете дело и тн., а друго са селски бабаитски прояви.

mdterziev
14-02-2011, 09:37
Да не ви казвам, че понякога в такива саморазправи може да се стигне и до смъртен случай /някой паднал, чукнал си главата, нож се появил и някой се намушил еди къде си и прочее/, такова събите ще ви направи живота ад.Не знам тия дето дават акъл за къде да му се счупи нещо си,после какъв акъл ще ви дават.Отделно че с пълно право един такъв може да ви осъди-ако е малко по умен.

Точно така, да не говорим, че тези неща се случват по-често, околкото ни се струва. Цялата ситуация след подобно развитие ще се обърне срещу вас. Разбирам, че ситуацията е много неприятна и изнервяща, но едва ли си заслужава да рискуваш заради чистачките.
Издебнете ги някоя вечер повечко хора и си поговорете, заплашете ги ако трябва, но недейте да ги трошите. Ясно е, че полицията няма да свърши нищо, но ако някой от тях подаде жалба за насилие срещу вас ще видите как бързо-бързо ще се отзоват.

ФЕРАРИСТ
14-02-2011, 09:41
Заложи камера братле, и после гледай сейр......и на мен ми беше писнало да сменям вентили на джантите........

fred
14-02-2011, 11:28
Точно така, да не говорим, че тези неща се случват по-често, околкото ни се струва. Цялата ситуация след подобно развитие ще се обърне срещу вас. Разбирам, че ситуацията е много неприятна и изнервяща, но едва ли си заслужава да рискуваш заради чистачките.
Издебнете ги някоя вечер повечко хора и си поговорете, заплашете ги ако трябва, но недейте да ги трошите. Ясно е, че полицията няма да свърши нищо, но ако някой от тях подаде жалба за насилие срещу вас ще видите как бързо-бързо ще се отзоват.
Да, наистина може и камери, както предлага Ферариста, гадна работа е това, но по добре е да се върви по един цивилизован път, а не като диваците

BO
14-02-2011, 12:01
Обикновено в практиката вдигане, огъване и чупене на чистачка се приема като заплаха.
Демек пречиш на някой, запушил си го или всякакви от този вид.
Първи път просто се вдигат чистачките, втори път обикновено се чупят и на третия път стават големите щети :)

MUROMAN
14-02-2011, 12:14
Заложи камера братле, и после гледай сейр......и на мен ми беше писнало да сменям вентили на джантите........

Leo е момиче.
Камерата върши работа ,ако автомобила е в непосредствена близост до дома.

Mind_Control
14-02-2011, 13:37
Аз бих жертвал 2-3 денонощия сън, но ще го хвана тоя дето ги прави тия мизерии.

Няма да го бия- ще го кача на Витоша, ще го събуя бос и ще го пусна да си ходи. Ако има късмет няма да му ампутират краката поради измръзване.

митака-пловдив
14-02-2011, 15:02
Цивилизовано се държа с хора,които ми отвръщат със същото.Живея на първия етаж и съм си сложил фотоклетка/прожектор,осветявам може би над 7-8 парко места.В началото доста хора се бутаха под прожектора,но след няколко бележки по стъклата и кротко обяснение че аджеба тоя ток го плащам аз и нямам нищо против да спират където си искат,само за мен едно местенце да оставят,всичко е 6.Имах един единствен случай,разправия със съсед,че мястото не било мое и той ще спирал където си иска.И след няколко нагли запушвания,така че да немога да си влезна в колата,се стигна до саморазправа,която "мъничко" прерастна във физическа.Въпростния тъпак,беше оплют дружно от всички съседи от входа и от тогава си спира колата далеч от нашите.
Мисълта ми е че в България все по често се натъквам на разбрани хора,но и катилите не са малко.С едните се оправяш с думи,с другите по другия начин.Съгласен съм че боя нее разрешение,но на индивид който се мисли за велик и недостижим,единствено с бой може да му се набие в тъпата кратуна че това нее дивия запад!След като някой посяга на мен,аз ще му отвърна със същото.Не виждам какво толкова се пенят някой от вас?!Ами че нали ако човека беше "човек" и смята мястото за негово,много кротко можеше да напише една бележка,закрепена на чистачките че това място е "негово" и всичко да свърши до там.
Сега очаквам някой да ми се "накара" как паркинга пред блоковете е за всички :)

Stefo
14-02-2011, 16:30
А не е ли :)

rossenvn
14-02-2011, 17:19
Пред нас един си беше оградил две места на паркинга с бетонни блокчета+вериги+катинар. Гледам, че повечето колеги са като него с натурален акт за паркинга. Направо не искам да си мисля къде живеем. И в кой век:blush:

pr_00f
14-02-2011, 17:26
Обади се в общината.
Те "шъ гу упраят"... колкото и да не ти се вярва.

rossenvn
14-02-2011, 17:40
Така и стана:spiteful: Но са ми смешни хора, които считат, че притежават точно определено място. Хората са се побъркали. Един спира под прозореца си. Друг качва едно рено 5 на стълбите на входа /сигурно не влиза в асансьора за да си го закара у тях/. И всичко това само и само да не се минат и да потърсят място. На мен са ми драли колата с ключ. Предполагам съм пречил на накакъв "собственик".:falos:

fred
14-02-2011, 19:19
Това явление съм го наблюдавал в градовете още пре 1975/запазване на паркомясто/, като ученик съм бил свидетел на подобни места и надписани даже с номерата..Не е от днес, както виждаш за съжаление съзнанието се променя много бавно.А тогава толкова малко коли имаше, ама на, възпитанието се пренася и на подрастващите

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

...саморазправа,която "мъничко" прерастна във физическа.Въпростния тъпак,беше оплют дружно от всички съседи от входа и от тогава си спира колата далеч от нашите.
Мисълта ми е че в България все по често се натъквам на разбрани хора,но и катилите не са малко.С едните се оправяш с думи,с другите по другия начин.Съгласен съм че боя нее разрешение,но на индивид който се мисли за велик и недостижим,единствено с бой може да му се набие в тъпата кратуна че това нее дивия запад!След като някой посяга на мен,аз ще му отвърна със същото.Не виждам какво толкова се пенят някой от вас?!Ами че нали ако човека беше "човек" и смята мястото за негово,много кротко можеше да напише една бележка,закрепена на чистачките че това място е "негово" и всичко да свърши до там.

Колега Митак, прав си-да, катили има и бой заслужават и още нещо даже, но това в крайна сметка няма да реши проблема. Днес съобщиха и по новините и в Дир бг го имаше, за една жена, която е убита от двама 16 годишни за да я оберат в Хайредин май. Психолозите обясняват основно с факта, че тези общо взето са свикнали това да виждат и да го прилагат-насилие.
Та утре ти, аз, някой друг, жена, дете ще налети на подобен индивид, недай боже.С действия от сорта на насилие само продължаваш да насаждаш това поведение за такива катили и в бъдеще-пример, скотския начин на живот при циганите формира скотско поведение. С бой ти няма да го превъзпиташ, напротив, ще му затвърдиш за сетен път, че всичко се оправя само с бой.Трябва работа, дългосрочна, целенасочена, като идеята за нея идва от болшинството българи и се подкрепя от държавните институции, както меджувпрочем и за другите промени.Да чакаме отгоре нещо да се промени е обратната работа и също не става така.В контретния случай да се поразмърда полицията и да си свърши работата.Всяка пусната жалба се отчита, колкото са повече жалбите по конкретен повод, толкова повече е принуден шефа на РПУ да си размърда тлъстия гъз, съответно и този на подчинените си.
Пътят е наистина по бавен, ама това е избора на цивилизованите страни, с по добре резултата в крайна сметка.

leo
14-02-2011, 21:32
Днес си пуснах жалбата, приложих снимки ... но като е срещу неизвестен извършител, било все едно да търсят игла в купа сено. Даже се учудиха, защото в този квартал (става въпрос за Дружба 1) не са имали проблеми от поне 4 години. А за посегателство над чистачки чак не помнят от кога не е имало оплакване...
На мен ми стана много тъпо от начина им на мислене. Обясниха ми нещо като: "то така, като нямаме никаква насока, ще си виси една жалба, по която не можем да си свършим работата". И като не си свършите работата ...? Аз ли трябва да събирам информация, да разпитвам и да им сервирам всичко? А дали хората ще искат да споделят с мен? В един момент се замислих къде съм, дали наистина съм в полицията - същата, на която трябва да разчитаме и да и съобщаваме за посегателства, и защо съм отишла в полицията без никаква информация по оплакването си ... :bangin:
Аз исках просто своевременно да ги уведомя, че някой има проблем с мен. В жалбата описах искане да се навърта по-често патрулна кола наоколо, пък може и да нацелят момента ...
Когато имам информацията, която им трябва, или ще е късно (ще има повече поразии), или няма да им се обадя, а ще опитам да се разберем - по културен начин първо, пък после както дойде.
Освен това, дефинираха постъпката като 'културна вандалщина' - щом ми правел възможно най-малките поразии ...
Че и каското не покрива такъв вид щета :(.
Благодаря на всички колеги, които описаха ситуациите от живия живот, та се подготвих ...
Честно казано - при друга такава ситуация няма да отида пак в полицията.
А какво ще правя с тоя мой човек - в момента нямам абсолютно никаква идея, просто защото не толерирам насилието. И все пак, не се знае - може да ми омръзне някой ден и да ги издебна с въздушна пушка :sniper:

Alexandrov70
14-02-2011, 22:30
Добре дошла в смахнатата реалност.Реалност на формални институции и неформални кретении на всяка крачка.
Аз плащам всеки месец данък за паркиране, гаранции няма , но има с една идея (микроскопична)повече спокойствие.Ако имаш възможност паркирай на охраняем паркинг.
п.п. Толкова кинти съм потрошил за паркинг , че не ми се ще да се сещам:wallbash:

Alfa User
14-02-2011, 22:34
Съгласен съм с призива за цивилизовано отношение ... но призовавам и да се замислите за нещо :
- дали на катила, дето ги прави тия мизерии, му пука за вашето цивилизовано поведение ???
- след като на предполагаемите "органи на реда" не им дреме, на кого всъщност трябва да му дреме ???
И като намерите отговора за себе си, пишете пак ...
Ако живея в правова държава с ред в нея, бих следвал нормалния и законен ред. Но в нашите условия на джунгла дали въздушната пушка ще е достатъчна ?!? :sniper:

BLUE1
14-02-2011, 22:54
А бе пичове, вие въобще имате ли понятие от действителността в МВР? На един човек в криминална полиция на ден се дават от 5 до 10 преписки с какви ли не сигнали за престъпления. Ясно ли ви е как се събират годни за доказателства материали? Знаете ли какво е дала държавата на тези хора за да си вършат работата, ако не знаете да ви кажа- нищо. И като за месеца ми висът 5 грабежа, 10 тежки кражби, 2 ПОМПС-а и още куп други щуротии някой ще се грабне да дебне крадеца на чистачки, и ако го хване какво? Как по правилата на НПК ще докаже вината, след като показанията на полицая в съда не струват и пукната пара, гражданите не ги интересува проблема на другия и не искат да се "забъркват" щото т`ва не било тяхна работа и като на "тъпият" полицай му падне пердето от цялата лайнарщина и вземе проблема в свой ръце и просто му тегли един превантивен пердах на боклука, той си вади медицинско срещу 20 лева, а полицая отива на съд.......

leo
14-02-2011, 23:05
А бе пичове, вие въобще имате ли понятие от действителността в МВР? На един човек в криминална полиция на ден се дават от 5 до 10 преписки с какви ли не сигнали за престъпления. Ясно ли ви е как се събират годни за доказателства материали? Знаете ли какво е дала държавата на тези хора за да си вършат работата, ако не знаете да ви кажа- нищо. И като за месеца ми висът 5 грабежа, 10 тежки кражби, 2 ПОМПС-а и още куп други щуротии някой ще се грабне да дебне крадеца на чистачки, и ако го хване какво? Как по правилата на НПК ще докаже вината, след като показанията на полицая в съда не струват и пукната пара, гражданите не ги интересува проблема на другия и не искат да се "забъркват" щото т`ва не било тяхна работа и като на "тъпият" полицай му падне пердето от цялата лайнарщина и вземе проблема в свой ръце и просто му тегли един превантивен пердах на боклука, той си вади медицинско срещу 20 лева, а полицая отива на съд.......

... при друга такава ситуация няма да отида пак в полицията.

Но докато боклуците виждат, че никой нищо не прави по въпроса, ще продължават да си правят кефа, знаейки, че ще останат безнаказани.
А нямаме право да се защитаваме както си знаем, защото е противозаконно ... К'во праим!? Седим и чакаме да измрем...

lordliness
14-02-2011, 23:06
И какво излиза ,ако някой ти троши колата не е престъпление,нооооо ако превишиш скоростта с 10км. или си пипнеш телефона.......защото може би ако хванат трошача на чистачки няма приходи за държавата или дребен подкуп за ченгето!

митака-пловдив
14-02-2011, 23:06

Някой имаме полицай в семейството дори,аз може би затова толкова смело апелирам към саморазправата :machinegunner: Но тук има и хора,които живеят в някакъв странен свят.:help::help::help::help::help:

BLUE1
14-02-2011, 23:09
Leo да ти чуя предложенията или поне вижданията за разкриването на такъв род престъпления? Щото в нормалните държави също не се разкриват, там мерките са други.

morfius
14-02-2011, 23:14

И краденето е незаконно и саморазправата също.Циганите си се саморазправят.
Ние цигани ли сме?
Тука чета мнения на хора които протестираха от ситуацията в страната, говореха за промяна и т.н, сега са на нивото на първобитния човек някъде, това ли е промяната и това ли е поведението на българите, които са уж много велики и държавата им пречела?Ясно че кражбите и хулиганството са идиотска работа, ама саморазправата не е по различно, идиотско да се отвръща на идиотията по същия начин?Ми утре тоя крадец или кретен ще разбере само едно-че всичко се решава по закона на по силния.Тогава, следващия път ще събере примерно 5-6 човека за да направят еди какво и т.н...Утре като ви засече голф примерно с пет идиота вътре и ви нашокат канчето да се сетите, че това им поведение е породено и от такива действия.
Едно е ако го хванете и предадете в полицията, заведете дело и тн., а друго са селски бабаитски прояви.

И какво да правят хората тогава?
На правораздавателните органи не може да се разчита, саморазправата била нецивилизована, да го отстреляш, ще го лежиш (любопитно как за пострадал престъпник веднага проработва тая същата не работеща инак система)... някакъв съвет различен от - навеждайте се и търпете?

lordliness
14-02-2011, 23:19
Помните ли имаше един пенсионер беше си минирал двора да се спаси от крадци-май го съдиха.Макар ,че никой няма работа там-"частната собственост е неприкосновена"

morfius
14-02-2011, 23:23
Помните ли имаше един пенсионер беше си минирал двора да се спаси от крадци-май го съдиха.Макар ,че никой няма работа там-"частната собственост е неприкосновена"

Това с мините е кретения безумна, дали щеше така да говориш ако някое дете беше влязло да си вземе изританата топка и беше осакатено/умряло?

Трябва ни генерално решение, не просто на парче - кой бабаит, кой с пищов и кой с връзки/пачки.

митака-пловдив
14-02-2011, 23:24

Непрокосновена е в щатите!!Но явно управляващите в България се посират от страх,само от мисълта какво ще стане ако се приеме такъв закон :)

Pepko-Bepko
14-02-2011, 23:26
Много сте изписали по темата.....чак ме разсмивате.Колега, върни се малко назад и се сети с коя жена си имал взимане даване...:)Само ЖЕНА може да посегне по този начин на колата ти!Споделям ти личен опит.Замисли се хубаво!Поздрави.

Alexandrov70
14-02-2011, 23:36
Много сте изписали по темата.....чак ме разсмивате.Колега, върни се малко назад и се сети с коя жена си имал взимане даване...:)Само ЖЕНА може да посегне по този начин на колата ти!Споделям ти личен опит.Замисли се хубаво!Поздрави.

колегата е колежка , доколкото разбрах , та евентуално с чий мъж, чиято жена е разбрала.

lordliness
14-02-2011, 23:37
Споменах,че съм против насилието,колкото до топката може да си я поискаш,а колежката може някой да я сваля така-нестандартно.

leo
15-02-2011, 00:31
BLUE1, далеч съм от мисълта, че ще бъде разкрит извършителят. Но отсъствието на полиция и бездействието няма да спомогнат да се спрат тия вандалщини. Помисли: ако дойдат двама униформени, разпитат 3-4 човека за половин час, това ще се разчуе много бързо, ще стигне и до наркоманите/хулиганите, и може да се стреснат и да спрат да правят такива работи.
А ти защо си толкова против да искам компетентните органи да съдействат? Защото недоволствам, че нищо няма да бъде направено по въпроса? Ясно е, че ресурси не им достигат, но трябва да се примирим ли? Аз трябва да успея да си платя всичкото винетки, данъци, прегледи, подходящи гуми, нови документи и пр., а не мога да се надявам на съдействие? Защото това са някакви мизерни чистачки ...

Относно мотивите: явно на някого му харесва да ме гледа как сменям чистачки :D
Допускам всякакви варианти - от сърдито гадже жена, ако той ме е загледал, до комплексиран завистлив човек, или надрусани пияници.
Не съм отмъквала ничий мъж. Не съм получавала покана за кафе, която да отклоня и да предизвикам злоба (такива неща ме питаха днес). Със съседи нямам проблеми ...
Ако можех само да разгадая посланието ... :upsidedwnsmiley:

DJ Vladic
15-02-2011, 00:35
Последния пост на Лео е много готин :)

Furious 155
15-02-2011, 00:43
Относно мотивите: явно на някого му харесва да ме гледа как сменям чистачки :D
Аз залагам на това! Вероятно го кефи да те гледа да се навеждаш над колата :drool:

BLUE1
15-02-2011, 08:38
Leo не съм против да се изисква от полицията да си върши работата, но коренът на проблема не е в самите полицаи, а в тези които ги управляват. В нормалните държави това се решава с превантивни мерки, т.е. ако по вашата улица през 30 минути минава полицейски автомобил с патрулна скорост, надали някой ще рискува да бъде хванат да кръде, а ако хванатия бъде веднага изправен пред дежурният съдия и свидетели са пострадалия и двамата полицая и същият този съд може да му постанови примерно 30 дни затвор и това наказание бъде неизбежно, то много от дребните престъпления ще намалеят. Разбира се това са само част от дребните мерки които могат да се предприемат. А сега как е в действителност? Два патрулни автомобила на 200000 район до 22 часа разнасят призовки и наказателни постановления, след това се започва с безкрайните повиквания за нарушаване на нощната тишина. На кратко предложението ме е; спазвайте максимално правилата и решавайте сами проблемите си колкото може в рамките на законността, винаги сигнализирайте в полицията за нередности на които ставате свидетели, но не забравяйте, че полицията е почти умряла.

SwappeR
15-02-2011, 17:45
Всички в БГ институциите са прекалено заети да гонят големите риби и забравят, че по тоя начин дават храна на балъците, а те растат ли, растат.

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=410&aid=9777

Чистачките, графитите, хвърчането със 100 в града, дребни хулигански прояви - всички почват от там. Остават безнаказани и това им дава куража да продължат да растат криминално. Има някои хора, на които просто им е в кръвта и никаква съпротива няма да ги спре да станат пресъпници. Но в повечето случаи ако злото бъде пресечено в зародиш то няма да продължи да расте.

По темата - аз не бих се свързал с полицията вече. Веднъж се опитах да разчитам на нея за нещо много по-голямо, когато подгоних един идиот, който се опита да влезе в нас с взлом. На следващия ден по номера на колата го издириха, показаха ми го на снимка и обясняваха колко бил лош и как имал една камара престъпления зад гърба си. После ми взеха данните, за да се свържат с мене и уж да свидетелствам. Оттогава ни вест, ни кост! Колегата полицай ако може да предположи какво е станало, защото той си е на свобода и обикаля напред назад?

Та затова когато имате причина и възможност - бийте. Не съм бил цивилизован? Оцеляването ми го налага. Да си цивилизован с лекетата дето трошат коли е същото като да слагаш прибори за салата и кристални чаши на шопара Гошко преди да му сипеш помията в коритото.
Цитат:
"А хората какви прасета имат... Ти само като му покажеш ножа, то от срам, от страх - умира!"

leo
15-02-2011, 20:35
Значи ... :D Прибирам се сега и тръгвам да разпитвам съседите дали някой няма оплаквания от подобен характер. Излезе, че никой не им е правил поразии по колите.
Няколко от тях обаче казаха, че е възможно да са групата младежи, които се събират вечер около блока (и сигурно щъкат и другаде цяла нощ), особено щом не съм им взела страха... И тъкмо приключвам със съседите, когато виждам от междуетажната площадка, че единият от тях вече е дошъл на обичайното им място. Веднага вземам лютия спрей и слизам. Обаче, докато сляза, онзи беше изчезнал ... Реших да отида поне до ъгъла на блока да видя дали не е там. Какво щях да го правя, не знам, но много бях ядосана ... Отключвам колата, за да си взема металната палка от там и точно тогава идва патрулна кола с господина полицай, който вчера ми прие жалбата ... Та, разказах му новата информация и ми каза да се прибирам :(
Онзи извади голям късмет ... Щях да го гоня, докато не го натикам в линейката :dark2:

fred
15-02-2011, 20:40
Като си си взела палка, се надявам да е качествена поне :pig:

leo
15-02-2011, 20:43
Като си си взела палка, се надявам да е качествена поне :pig:

Ами не е пробвана още. Но мисля, че дори да издържи само 2-3 удара, в комбинация с лютия спрей и моя хъс, ще стане :)

fred
15-02-2011, 22:04
Е да, това донякъде на майтап, аз скоро си взех една качествена /цената е различна значително/, дано не се налага да я ползвам.Но внимавай, да не удряш главата на този, трябва да е по други части, ако въобще се стигне дотам.

leo
15-02-2011, 22:57
... да не удряш главата ...

по ръцете ... почти по Крумовски закони!

rusiq86
15-02-2011, 23:48
Евала, че са минали след жалбата!
Няма хващане такова деяние, това е с цел свързано с някой съсед. На мен един такъв индивид ми беше надрал предният капак преди месец пред университета. Цяла седмица все една кола спираше там...въпреки др. места, взех нещата в мои раце и му върнах услугата!

Mind_Control
15-02-2011, 23:54
Евала, че са минали след жалбата!
Няма хващане такова деяние, това е с цел свързано с някой съсед. На мен един такъв индивид ми беше надрал предният капак преди месец пред университета. Цяла седмица все една кола спираше там...въпреки др. места, взех нещата в мои раце и му върнах услугата!

А замислял ли си се ако не е бил той?

rossenvn
16-02-2011, 00:07
Не разваляй кефа на човека:spell: Ако не бил..ами да е бил. Тази тема трябва да се казва зъб за чене, капак за два, фар за кола или нещо още по. Явно има доста агресия в алфистите. Но по-добре тя да се излива върху други собственици на МПС, а на пътя да бъдем внимателни, толерантни и да даваме мигач, винаги когато е необходимо. Това обобщение мога да направя от няколко теми с подобна тематика:thumbup:

rusiq86
16-02-2011, 03:50
Когато ми се случи, имаше поне още 10 места празни на този паркинг. Една седмица след това поне 4-5 пъти ми се случи да минавам оттам и все една и съща кола спираше, личеше, че се кара, въпреки др празни места. Просто съм на 100% обеден, че е бил въпросният "капак". Явно там спира въпросния пич с едно старо баварче. И мене ме беше яд така злобно да ми се надере капака, яко натискано, и за какво, паркигн голям, места др има. За един час спрях там, нямаше табелка, че е на някой :) Няма злоба, има възмездие!

BO
16-02-2011, 21:32
И какво правим ако човека, който си гонила не е извършител и ти го нападнеш?
И като го питаш преди това и при двете положения ще отрече и какво правим?

Аз пък залагам, че си пречила на някой и за това ти е такова положението.:kiss:

syfer
17-02-2011, 08:38
Колежката е жена :) Ялд, аз мисля че спираш на ''някой'' на мястото! Знаеш какви са кварталните селяндури, дето 30 г бил спирал там и то било негово. Но като казваш че дълго време стои и не я бутват пък изведнъж значи не е това. Според мен са надрусните наркоманчета респективно вандалчета. Заведи жалба непременно утре в полицията. Ако има някой друг пострадал може да тръгне разследване. Но ако имаш някой в предвид за саморазправа не подавай.

Абсолютно съгласен с това изказване!
Пред нашият блок също има 2-3-ма лидери които си мислят, че мястото е тяхно и са ми го казвали гласно.След като не съм се съгласявал си намирах чистачките обърнати.Без да са счупени.Идеята е да видиш коя кола спира на това място най-често.Бъди сигурен, че който спира там се е разбрал с останалите съседи.Като видиш коя е колата намери го къде живее и го предупреди, че мястото не е негово и че знаеш за поразиите му.Пък от там нататък ти си знаеш.С една дума още един глас за: ,,....това място е мое от 30 г."

stelt
17-02-2011, 09:59
Аз понеже живея близо и знам къде се паркира колата - не мисля че проблема е в спирането на нечие място. Колата поне от една година се паркира на едно и също място, което е на разстояние от "завоюваните" парко места, които са най близо до блока.
Тук има някакъв странен проблем и се надявам да се разбере скоро причината за него.