Log in

View Full Version : Нераобтещи ел.огледала

speedtool
15-02-2011, 20:59
Колеги днес си взех една много приятна 164 супер,но ел.огледалта не работят и двете.Бушоните са проверени.На какво може да се дължи.Ток не стига и до двете поне според мен(няма никакъв шум на машинки)?

didod
15-02-2011, 22:35
Провери до пулта с копчетата дали стига ток.

Sunny
16-02-2011, 00:00
И ако стига дали контактува като хората .

Martini_Racing
16-02-2011, 09:29
бе работеха до оня ден ...
я разкачи кабела на осветлението на бустметъра
да не е проблема в него....

speedtool
16-02-2011, 11:05
Днес ще го разкача,ама ако е от това къде да го свържа после е въпроса,защото ми се ще да работи?

П.П.Колега колата даде под 6 разход.Сипах и вечерта чак като се прибрах в София.Никога не съм карал кола с толкова нисък разход :-)

Martini_Racing
16-02-2011, 13:19
Днес ще го разкача,ама ако е от това къде да го свържа после е въпроса,защото ми се ще да работи?

П.П.Колега колата даде под 6 разход.Сипах и вечерта чак като се прибрах в София.Никога не съм карал кола с толкова нисък разход :-)

дан си си мислел, че съм те излъгал?

разкачи мисля на буксата на едното задно стъкло
пробвай ел огледалата и ако пак не работят пак там вържи осветлението.

няма причина да не работят преди тея студове предната седмица си работеха ...

я пробвай: пусни нагревателя на задното стъкло и виж дали се загравят огледалата ...

don_pepone
17-02-2011, 12:38
Много е вероятно копчето което управлява ел. огледалата да не прави добър контакт вътре. На моята имаше проблем с местенето на ляво и дясно и аз го свалих( копчето) и го разглобих. Вътре има три конусни "чашки" които контактуват по различен начин ( зависи накъде искаш да преместиш огледалото) ,които са намазани с електропроводима смазка,която изсъхва с годините и става изолатор. За отстраняване на проблема извадих и почистих много внимателно и старателно "чашките" и останалите допирни точки в копчето и напръсках с контактен спрей и воала всичко проработи.

speedtool
17-02-2011, 17:50
В събота ще се занимавам с интериора на колата и тогава ще се пробвам и двата вариятна,а така или иначе една профилактика на джойстика няма да е лошо да се направи

speedtool
20-02-2011, 22:12
Установих,че подгряването работи,но нямах време да чистя джойстика.

П.П. Да отпера едно друго въпросче извън темата за огледалата:Предно стъкло,жило на ръчната и тампоните на макферсоните стават ли от старата 164 на суперка?

Boby
21-02-2011, 13:14
Стъклото и жилото стават.Тампоните може и да станат.Зависи колко е стара старата 164-ка. 2 вида са.Ако е от първите(87-88-89г.) няма да станат.Имай в предвид, че старите тампони може да са по-зле от твойте.Вземи си к-кт тампони с лагери на макферсоните СКФ.

Martini_Racing
21-02-2011, 13:18
Стъклото и жилото стават.Тампоните може и да станат.Зависи колко е стара старата 164-ка. 2 вида са.Ако е от първите(87-88-89г.) няма да станат.Имай в предвид, че старите тампони може да са по-зле от твойте.Вземи си к-кт тампони с лагери на макферсоните СКФ.

по зле от неговите не може да са :-D:-D

speedtool
21-02-2011, 16:24
Ами 164ката,от която ще ги взимам е тази между първата и суперката.И аз предпочитам да са нови,но сега гледам по тънко да мина,защото скоро ще влиза за цялостно боядисване и няма да останат пари.

RUNNING WILD
18-03-2011, 12:32
колега като разкачиш внимателно буксите от джойстика за оправлението,обърни го на обратно и като махнеш капачето вътре има 3 сребърни гирички който като натискаш джойстика правят контакт и огледалата се местят,под тях има една платка с писти която се търка с течение на времето и изтънява като паяжина или ако някой е полял с водица може да се окисли и да не дава контакт,има едни малки пружинки който натискат тези сребърни гирички така да ги наречеме,хвани някой с поялник да ти запой пътеките ако са прекъснати и внимателно да изшкури да са тънки пистите и това е,за половин час си готов ако имаш грамотен човек покрай теб.