View Full Version : Краят на моята 145-ца
Cardinala
16-02-2011, 14:14
В неделя следобеда стана цялата работа от едно никакво изпреварване-човека реши в последния момент, че ще завива наляво и ме засече и директно в дървото!
http://cardinala.snimka.bg/automobiles/hubavicite-i-az.493456
Дайте мнения дали си струва да я правя???
Пораженията на пръв поглед са изкривени рога, скъсани тампони на двигателя и поражения по масления филтър и стойката му-там е леж! Скъсани маркучи отпред на турбото, тръби на климатика, вероятно има удар и по турбината, и всичко пред двигателя е тоталка!
Заслужава ли си или да взимам направо друга, но пък цвета много си ми харесва???
според мен продавай каквото можеш на части и взимай нова че това са много нерви по майстори и морги :(
здравей колега
надявам се да няма пострада ли жалко за колата
На въпроса колега ако искаш да я правиш и да стане както трябва ще ти излезне само работата 1000лв. че и повече и за части още доста защото докато не се разглоби колата няма как да знаеш колко ще е с точност така,че ако ще я правиш си приготви 1500лв. само за начало защото съм сигурен,че и ще ти седни повече при полежение,че има и криви рогове и други неща бои,консумативи.А ми според мене си вземи друго купе или я продавай
Cardinala
16-02-2011, 14:37
На тоя етап ще трябва да остане така докато не приключи следствието и после разправиите със застрахователите. Сигурно ще ме мотаят поне 6-7 месеца
преди време един приятел се удари и около месец се занимаваше със застрахователи колата също беше с челен удар и накрая я продаде по добре я продавай,ако искаш питай само за информация колегата IXIBIT за тенекеджийските истории и боядисването колко излиза,а той е единственият който познавам да предлага високо качество на работа,но и парите са различни от останалите сервизи
Най-важното е, че ти си цял.Иначе е много неприятна ситуация:frown:
:crybaby::crybaby::crybaby:
Била е красавица... наистина жалко за колата, но понякога се случват и такива неща... важно е ние да сме здрави!
Колега не бързай, изчакай поне една седмица, да ти се избистри главата - тогава сам ще стигнеш до правилното решение. Тук колегите(и аз) можем само да се опитаме да помогнем, но съветите ни биха били повлияни от собствени разсъждения и черни мисли при евентуално такова събитие с наще коли(да не дава господ). От друга страна е чисто финансовата задача с многото неизвестни, най-добрия случай е да ти я изплатят като тоталка и да ти оставят колата. Тогава вече имаш избор - дали тази или друга, пак същата или пък съвсем различна.
Имам един познат -караше бмв е36, размазаха му го на едно кръстовище, след което човека си взе същото и му прехвърли всички глезотийки с които вече се беше сдобил - чипове, филтри, кожен салон, стопове, споилер, джанти - и така си направи почти същата кола, а останалото го разпродаде.
Пожелавам ти търпение и успех!
Твърдо съм за нова кола. Не че не е възможно да се оправи, но просто не си струва. При положение, че аз продавам/заменям моята и за 3000лв. никой не се обажда да я види поне. А е 2000г. и си е поддържана кола. Просто обявявай цените на частите и каквото се вземе вземе, каквото можеш си запази за теб, останалото за скраб и горе долу си поизбил парите за нова такава или по-хубава.
жалко за случката, но нали ти си добре!
Cardinala
17-02-2011, 21:34
Аз все още имам колебания, но ще се изяснят като приключи работата със следствието и застрахователите и след като свалим мотора с кутията на земята да видя какво точно ще се окаже. Понеже тия рога и ламарини могат да се вземат от друга с проблем в мотора съм силно замислен да се прави, а пък и тази си я бях направил с голям мерак
infernus
17-02-2011, 21:46
Аз все още имам колебания, но ще се изяснят като приключи работата със следствието и застрахователите и след като свалим мотора с кутията на земята да видя какво точно ще се окаже. Понеже тия рога и ламарини могат да се вземат от друга с проблем в мотора съм силно замислен да се прави, а пък и тази си я бях направил с голям мерак
Начи вземи си една същата с парите който ще вземеш от застраховката и тая си дръж за части. Лично аз така бих направил, доста по изгодно е от страна на поддръжка.
Cardinala
17-02-2011, 22:22
Не знам от гражданската на онзи какви пари ще ми преведат и кога?
те признаха ли го него за виновен
Cardinala
18-02-2011, 00:15
Официално още не, но неофициално той е виновен
Лоша работа... съжалявам за случилото се.
Аз като съвет мога да ти дам или я продавай цялата или си я остави за теб за части ако взимаш същата,аз продавам една такава на части незнам колко време вече,взимат се все едни и същи части най-бързо и след това една купчина ламарина и неща които заемат място.Има жтд-та за по 2000лв,зимай една и после си я направи още по-добра ;) Ако мога да помагам с нещо звънкай знаеш.Успех!
Тоя го ядох миналата година.
Взимай си парите от застрахователя и си купи една нова.
Иначе няма да имаш скоро кола.
Тая повече никога няма да бъде , каквато е била.
И да я изправят, само след няколко години ще е изгнила цялата.
Гадно е, ама нали си жив издрав!
Тенекии се купуват!
Успех!
DerMeister
18-02-2011, 10:15
Да не говорим колко скъпо ще излезе.
При мен заради този тъп удар:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=17371&d=1240908085
Се разделих с около 1300лв. Части втора ръка, евтин труд и боядисване на 4 детайла.
Ramsezsh
19-02-2011, 17:58
Определено по-добрия вариант е нова кола. Ако решиш да правиш тази ще излезе доста по-скъпо. Ако държиш си купи такава същата и ще ти се спестят много срества и време за ремент на тази. Преди 2 години една лелка ми тресна фиата отзад и го направи от мареа на браво. Имаше вариант да се оправи, но предпочетох варианта с нова кола.
Най-важното е, че няма пострадали.
AntiLuuP
19-02-2011, 19:17
Важното е че на теб нищо ти няма. Така като гледам ремонта ще ти излезе около 2000 може и повече, работата ти е над 1000лв. Късмет!
Брат жив и здрав си би и майката на колата !
Брат жив и здрав си би и майката на колата !Ма!:drunk::drunk:
Cardinala
22-02-2011, 19:53
Някой може ли да ми каже(компетентните и доказали се майстори) дали има разлика в гредите отпред и захващането на мотора при JTD и ТС моторите съответно ТС до 99 и след това?
dudeslav
22-02-2011, 21:40
Дайте мнения дали си струва да я правя???
Ми що пък не.Като гледам ти е изгоряло дясното ангелско оченце...Ше си поръчаш ново и си готов...със светлините.Айде че ми ръждясаха гаечните ключове,ако ше прайм нещо...:blah::blah::blah:
Cardinala
22-02-2011, 21:42
Ще я напраим, ама тряя вида дали рога от ТС ще станат и да пращам брата да ходи да реже
Жалко за хубавицата, но добре, че на теб нищо ти няма.
Да те питам за тези angel eyes цял фар ли си си взел или ти си ги слагал? От къде са?
Cardinala
23-02-2011, 18:29
Аз съм ги слагал от Ибей са по 20-тина лева бяха-80мм външен диаметър на 63мм вътрешен
Cardinala
23-02-2011, 19:45
А да ви питам-има ли някой по-запознат или вътре в системата със застраховките? И ако може да ми каже какво да очаквам от гражданската на виновника? Той е в Алианц ако има значение
alfonco147GTA
23-02-2011, 21:46
колега, според така кат гледам, няма смисъл да се прави, виж от каското колко ще ти дадът, според мен ще я пишат тоталка! Останалото или на части или на някоя морга! И си земи нова !
Успех
Cardinala
23-02-2011, 22:32
Каско нямам! Разчитам само на гражданската
tokata_pz_flex
23-02-2011, 23:20
Колега , съжалявам за случката . Важното е , че ти си добре ... обаче е болезнено личния ти автомобил да е за скрап . Моят съвет е да я продаваш на части , и ако държиш на модела пак да си купиш такава . Варианта с оправянето на щетите е рентабилен , ако не заплащаш труд ... иначе не излиза сметката . Успех и горе главата :)
Според мен също е по-добрия вариант друга кола!
Най хубавия вариант е същата...от двете правиш една изрядна и останалите части ги продаваш.
С тоя център който си и направил....дозера поне ще ти излезне 300-400лв.... и пак ще е кривак..
:pain:
А да ви питам-има ли някой по-запознат или вътре в системата със застраховките? И ако може да ми каже какво да очаквам от гражданската на виновника? Той е в Алианц ако има значение
Значи първото и най-важното е да се докаже кой е виновен. КАТ дошъл ли е има ли протокол и какво пише в него, официално. След това продължаваме да коментираме.
Cardinala
24-02-2011, 18:37
КАТ дойдоха, но те се познават с другия и тръгнаха да ми пишат акт на мене, после им казах, че няма да се разписвам и да викат следователи. Те идваха на място, снимаха и т.н. Има един чл.37 ал. 2 от закона, който казва, че аз съм невинен и това го каза още експерта на място там. Сега чакам официално да завърши следствието и по принцип онзи трябва да е виновен. От Кат имам само констативен протокол, в който пише като обстоятелства:
Участник №1(той) движейки се по ул. .... от ... в посока ... , извършващ маневра наляво за навлизане в крайпътна територия (паркинг) се сблъсква с изпреварващия го участник №2 (аз). От удара участник №2 се блъска в дърво. Причините за ПТП са в процес на изясняване. Образувано ЗМ по описа на РУП.
В колата с мен беше и мойта и тя е свидетел, че онзи не пусна мигач и директно тръгна да завива наляво в мен без да се огледа.
Свидетел в твоята кола, не се признава изобщо, защото е ясно, че те познава и не може да е достоверен.
Въпроса по скоро е дали ти си имал право да изпреварваш и каква е била обстановката, знаци, маркировка и т.н. Това, че някой не е дал мигач е 99% недоказуемо.
Edit: По добре темата да се премести в Всичко за ЗДвП
Изобщо не си прави труда да правиш тази кола, колкото и да я обичаш, просто няма смисъл.
Cardinala
24-02-2011, 19:26
Защо да не се признава свидетел в моята кола? По тази логика тогава изобщо не може да има свидетели, защото в тоя район го познават онзи, че там живее? Абсурдно е!!! Аз имам право да го изпреварвам, защото няма никаква маркировка на пътя, той се движи като патрулка на оглед с 20 в дясното платно и въобще не се е огледал преди да тръгне да завива, защото каза, че ме е видял в последния момент! Той ми удря калника с неговия ляв калник преден при това с гумата-т.е. в момента на удара с него аз съм успоредно с него!!!
А полицаите почнаха да ми развиват теории, че той се бил изнесъл в ляво и аз тогава съм тръгнал да го изпреварвам едва ли не по тротоара, а пък дясната лента била свободна и аз съм можел да мина оттам. Идваха и военни полицаи и следовател и той каза, че е невъзможна тезата на полицаите! Писна ми от свински истории в тая държава!!! Докога шуро-баджанащината ще бъде на власт? До кога като познаваш този и онзи може да прее*баваш другите спокойно? И докога законите ще важат за някои, а за други не?
Cardinala
24-02-2011, 19:33
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на маневрата.
Чл. 37.(2) Водачът на нерелсово пътно превозно средство, завиващо наляво или надясно за навлизане в крайпътна територия, като двор, предприятие, гараж, паркинг, бензиностанция и други подобни, е длъжен да пропусне пътните превозни средства и пешеходците, движещи се по пътя, който той напуска.[COLOR="Silver"]
Това е вече за ЗДвП
Зачетох се в тази тема колега и ми стана любопитно какво стана със следствието и КАТ ?
п.c: извинявам се, че изрових стара тема :-/
didkoldihno
19-12-2011, 18:08
Не знам от гражданската на онзи какви пари ще ми преведат и кога?
би трябвало да вземеш добре аз преди 3год. имах лека катастрофа не по моя вина и от гражданска взех 1800лв притова разходите ми бяха 1300лв с боядисване части и труд!
Cardinala
20-12-2011, 11:32
Следствието приключи! Първото дело срещу неизвестен извършител беше прекратено! С никакви последствия за пича, нищо че пише че е виновен в експертизите и от следствието (все пак е България). И сега водя второ дело вече срещу него. Гледаха го на 8 декември, но случайно в един ден неговият адвокат, този на Алианц и един от свидетелите му бяха на дела в София. Изведнъж и жена му се оказа очевидец на катастрофата, но като видяла удара и се прибрала за два часа и след това слязла да види дали всички са добре. Просто щях да падна от смях!!! Надявам се на 27 януари да има развръзка вече и да се явят неговите хора. Ще пиша какво ще стане!
Cardinala
20-12-2011, 12:06
Моя адвокат,каза да не се притеснявам, че ще си взема парите. Ще видим, но съм се зарекъл да не се отказвам!
Моя адвокат,каза да не се притеснявам, че ще си взема парите. Ще видим, но съм се зарекъл да не се отказвам!
Искренно се надявам да спечелиш това дело срещу скапаната ни система! С теб сме! И ако има с нещо да помогнем, ще сме насреща!
Успех!
Cardinala
20-12-2011, 13:54
Освен да запиша някой от вас като очевидец друго не се сещам :D :D :D
Благодаря все пак!
Георги Живков
20-12-2011, 22:32
http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon14.gif + Ще си платят и лихвите.
Аз май бях там с детето и жена ми, и видях как се включии те удари, нищо че сме във Варна, имам някакъв спомен смътен, че без мигач без нищо те халоса...
Сериозно защо, не си намериш няколко свидетеля от форума, може да сте карали в колона няколко приятели и ти да си бил пилотната кола, и така да станете 10-тина свидетеля изведнъж..
п.с.
Ах как се надявам скоро да съм на Терминал 2,
Cardinala
15-02-2012, 19:26
Колеги малко развитие по темата, както съм обещал!
От 10,02 има решение на районен съд Плевен в моя полза, което отсъжда ответникът да ми изплати 2600 лева+лихва за забавяне, както и разноските по делото. Оттук насетне чакам да мине срокът за обжалване на делото и да видим как,по дяволите, ще си взема парите от този господин! Засега е това, ако има нещо ново ще споделя!
И все пак има някаква надежда за тая държава :)
Много жалко - по повод цялата история. А как ще си вземеш парите - ами ще му запорират заплатата на джигита, ако не работи - запор на имуществото, съдия-изпълнител и т.н. Ако и така не може - с частна фирма за събиране на просрочени здължения. Тогава и ти няма да получиш всичко, и вероятно ще си покъсаш нервите, но докато не му го ... в ауспуха, урода няма да се оправи. До дупка... Ако си траем, тогава няма надежда за държавата. Дано справедливостта възтържествува - това ти пожелавам!