View Full Version : Салон 145-> Салон ГТВ
error145
16-02-2011, 20:38
Здравйте, колеги :) Дирих из форума ама не намерих нещо подобно. Та питането е дали седалките от ГТВ стават на 145. Питането за предни и задни седалки. И въобще има ли седалки от друг модел, които пасват дори и с малко преправяне. Благодаря на всички отзовали се :)
Здравйте, колеги :) Дирих из форума ама не намерих нещо подобно. Та питането е дали седалките от ГТВ стават на 145. Питането за предни и задни седалки. И въобще има ли седалки от друг модел, които пасват дори и с малко преправяне. Благодаря на всички отзовали се :)
Стават от Фиат Купе, но предните, за задните нямам идея как може да се монтират. По-добре си намери салон от 145 запазен, ако целта е да го смениш поради дефект, поне аз така направих.
error145
16-02-2011, 20:44
мерси за светкавичния отговор :shock: Емии за смяна е, че има изгорено от цигари иии шофьорската седалка е крива :X Очаквам и други мнения :)
мерси за светкавичния отговор :shock: Емии за смяна е, че има изгорено от цигари иии шофьорската седалка е крива :X Очаквам и други мнения :)
Само за инфо - салоните за 145 лесно се протриват на страничните опори и доста се търсят. Ако намериш без забележки салон за около 150 кинта целия, веднага го отнасяй, защото някой друг ще го отнесе. Аз търсих цяла година и намерих читав чак от Смолян. Не беше купен предполагам заради по-високите транспортни разходи до София, но все пак се разбрах с колегата. По моргите салоните са си морги в повечето случаи :) Дебни за някой фейслифт на части :)
infernus
16-02-2011, 21:27
Само за инфо - салоните за 145 лесно се протриват на страничните опори и доста се търсят. Ако намериш без забележки салон за около 150 кинта целия, веднага го отнасяй, защото някой друг ще го отнесе. Аз търсих цяла година и намерих читав чак от Смолян. Не беше купен предполагам заради по-високите транспортни разходи до София, но все пак се разбрах с колегата. По моргите салоните са си морги в повечето случаи :) Дебни за някой фейслифт на части :)
Точно заради въпростните протърквания, и двигател, и скорости, си взех една 146-ца за донор :) на 160к километри още не и е сменен ремък :) за 1000 лв. Ако не ти се вярва може да ти пусна линк :) Аз съм се замислял да ги сменя а скъсаните да ги занеса да им направят кожа, ама незнам читави шивачи който да може да го направят по пинизлииско да кажем с бродирана емблема на алфа на седалката :)
error145
16-02-2011, 21:32
хубаво ще е да е кожен салон... затова събирам мнения. иначе и моя е протрит отстрани, а и с тази крива седалка малко ми е неудобно :D да видим какво има да се каже пък тогава :) мерси за мненията
хубаво ще е да е кожен салон... затова събирам мнения. иначе и моя е протрит отстрани, а и с тази крива седалка малко ми е неудобно :D да видим какво има да се каже пък тогава :) мерси за мненията
Салона да го облечат с изкуствена кожа излиза в порядъка 450-600 лева, зависи с какво и кое точно. Но трябва да са ти здрави седалките(механизмите и т.н.), че да се решиш на подобна манипулация. Другия вариант е кожен салон читав за подобни пари, ако е запазен си заслужава, пък и ще е с истинска кожа. Трудна задача за намиране.
error145
16-02-2011, 22:03
сигурен съм... На мен много ми харесва един салон за 145 ( мисля, че на лимитираната серия 500 го слагат) със страничните еърбези и червен андпис алфа ромео, но и такъв не съм виждал за продан...
alex.ganka
17-02-2011, 11:27
Значи стават от Фиат купе предните без да се преправят,а от GTV предните стават ли без да се преправят?
Имам съсед с инплантирани седалки от гтв, събота ще ви споделя.
RoMeO_156_GTA
18-02-2011, 09:28
Попаднах на една такава със седалки от ГТВ . Задните надали ще станат обаче...
http://www.mobile.bg/11297348230098782
http://www.mobile.bg/photos/1/big/11297348230098782_2.pic
error145
18-02-2011, 13:00
Благодаря на отзовалите се :) Сега остава въпроса със задните седалки...
Има ли нужда от някаква промяна в захващането на предни седаки от GTV в 145?
Само за инфо - салоните за 145 лесно се протриват на страничните опори и доста се търсят.
Абсолютно вярно, явно е некачествен плата.
На моята шофьорската седалка се протри за 2-3 месеца миналата зима, в които съм ходил с дебело яке. От ципа ли, от друго ли... не знам. За справка - колата е фейслифт края на 2000 година и е много запазена като цяло.
Бях се замислил да реша проблема с кожен салон, но намирането на такъв се оказа "кауза пердута" и засега си я карам така. :-)
Иначе за колегата - моят салон е черен с червени надписи Alfa Romeo, макар че май е малко по-различен от този на Limited 500.
alfonco147GTA
23-02-2011, 09:15
За да паснат седалките от гтв в 145, трябва да сменят релсите от долу! Махат се тези на гтв-то и се слагат тези на 145-цата, това става като се махнат седлата и на двете седалки.
пс. лично аз съм го правил това упражнение не е кой знае колко трудно, даже до скоро бях с кожените от гтв, но ги продадох!
Колкото до задните седалки просто забравете
За да паснат седалките от гтв в 145, трябва да сменят релсите от долу! Махат се тези на гтв-то и се слагат тези на 145-цата, това става като се махнат седлата и на двете седалки.
пс. лично аз съм го правил това упражнение не е кой знае колко трудно, даже до скоро бях с кожените от гтв, но ги продадох!
Колкото до задните седалки просто забравете
Thanks за инфото!