PDA

View Full Version : 145 1.4 16в 00 на 90к км мнение за газ!?

tigur
17-02-2011, 23:21
Здравейте! Порових се в раздела за газ...и тъй като колата (145 1.4) в градско разбрах, че гори около 11/100 реших да сложа газ. инжекцион.
Спрял съм се на Easy GAS. Като монтажа ще е при Илия в Бургас най-вероятно. Бих искал някой с такъв или по-добър инжекцион да даде мнение и препоръки
Колата е супер запазена и я вземам от познат, който я вкара преди 2 години и пробега от него в БГ е 4к км. Оборотите не мърдат. Мотора е перфектен... и това малко ме спира да ходя да слагам газ, че почти винаги има странични ефекти. Обаче с тая цена на карера 95 ... 2.42 последно заредих. Ае нема нужда!

Gosheto30v6
18-02-2011, 00:45
Това Easy gas не бяха ли тея фобоси бьлгарските при Илия

tigur
18-02-2011, 01:44
да фобос-а с турския нивомер. Имам приятел който е слагал такова и е доволен. Почти 100% ще сложа това май. Приказвах с няколко човека с алфи извън форума с други ГИ и при високите обороти имат проблеми.

Доко
19-02-2011, 11:04
Илия е твоя човек, няма да съжаляваш. ;-)

mimouzunov
19-02-2011, 20:12
да фобос-а с турския нивомер. Имам приятел който е слагал такова и е доволен. Почти 100% ще сложа това май. Приказвах с няколко човека с алфи извън форума с други ГИ и при високите обороти имат проблеми.

Само за идеята ,преди да ти монтират каквато и да е система ,накараи хората от сервиз да замерят "инжекторното" време на ниски обороти на някоя бензинова дюза!!! После ги питаи дали и газовите ще могат да покрият това време!!!
Преди да монтирам моя инжекцион доста изчетох!!
Ако Времето на газовите е по-голямо ,няма да заработи на 100% системата
А това ,че неискат да вървят на високи обороти е само до настроика... Аз си се развъртам до 7300 без проблеми :devil2:

Доко
19-02-2011, 21:06
Само за идеята ,преди да ти монтират каквато и да е система ,накараи хората от сервиз да замерят "инжекторното" време на ниски обороти на някоя бензинова дюза!!! После ги питаи дали и газовите ще могат да покрият това време!!!
Преди да монтирам моя инжекцион доста изчетох!!
Ако Времето на газовите е по-голямо ,няма да заработи на 100% системата
А това ,че неискат да вървят на високи обороти е само до настроика... Аз си се развъртам до 7300 без проблеми :devil2:

Няма да има нужда да му мерят нищо, дюзите които ще му сложи са по-бързи от бензиновите, тоест ще имат нужния дебит, Илия знае какво прави. Ако има нужда от демонстрация как върви Алфа с ТС на газ вече над 45000км, да ми се обади. ;-)

Novachev
20-02-2011, 16:38
Аз съм с фобос от Илия и също съм доволен проблеми няма. От време на време се налага някоя донастройка но човека ги прави за минути и гаранционно.

tigur
21-02-2011, 20:51
Благодаря за мненията. Аз исках от някой с този мотор да разбера как седят нещата, а също още някой с easy gas но май са малко монтирани такива системи.
Утре ще мина през Илия сигурно да си запазя ден за монтаж :) а мнения ще градя след това сам както се видя.

Готово :) Вече сме само газови автомобили в подписа :) за сега от 145цата нямам особени впечатления. Скоро ще имам... само да се разтопи този сняг. Монтажа е образцов както винаги. Дано нямам проблем занапред, че ТС работеше перфектно. За сега няма клатене на оборотите...

Засечен и разхода... 11/100 смесен разход, извънградско я изпънах до 180 няколко пъти, градското между 40 и 80 км/ч ... това е разхода ми с термостат който е чао :) извън града едвам седи на ... 68 градуса май, точно преди 70. Смятам тази седмица да го сменя и да видим разликите. Първи впечатления, много добри :)

FEMINEMA
05-03-2011, 18:59
Благодаря за мненията. Аз исках от някой с този мотор да разбера как седят нещата, а също още някой с easy gas но май са малко монтирани такива системи.
Утре ще мина през Илия сигурно да си запазя ден за монтаж :) а мнения ще градя след това сам както се видя.

Готово :) Вече сме само газови автомобили в подписа :) за сега от 145цата нямам особени впечатления. Скоро ще имам... само да се разтопи този сняг. Монтажа е образцов както винаги. Дано нямам проблем занапред, че ТС работеше перфектно. За сега няма клатене на оборотите...

Засечен и разхода... 11/100 смесен разход, извънградско я изпънах до 180 няколко пъти, градското между 40 и 80 км/ч ... това е разхода ми с термостат който е чао :) извън града едвам седи на ... 68 градуса май, точно преди 70. Смятам тази седмица да го сменя и да видим разликите. Първи впечатления, много добри :)

Колега, понеже си взех същото возило и имам същият проблем с недостига на пари за гориво, ако може да те попитам колко ти излезе цялата гореспомената екстра? :)

tigur
05-03-2011, 20:10
Колега, понеже си взех същото возило и имам същият проблем с недостига на пари за гориво, ако може да те попитам колко ти излезе цялата гореспомената екстра? :)

950 лева Easy Gas. Смених си термостата, моя е бил направо счупен. Двигателя ми е отличен, разход сега.. 20 литра гас ОМВ вече съм на 200 км и има още... :) Успех, не се замисляй слагай инжекциона и си свиркай.:picnic: