View Full Version : носач и шарнир
скоро бях да ми видят предницата и ми казаха че трябва да сменя преден ляв носач и шарнир, та въпроса ми е каква марка можете да ми препорачате за мойта 146 на прилична цена/качество и също да попитам, защото ми казаха, че не било хубаво да сменям само от едната страна носача и шарнира има ли голямо значение ?
благодаря предварително
Носача е комплект с шарнира, препоръчвам да си вземеш оригинални или TRW, останалите след година дават фира. Цените им са около 130-180 лева на носач. Евтините са около 70-90 лева на бройка. Всъщност може и да има читави, знам ли? Лично аз съм със сменени оригинални и 2 години тропам по дупките без забележки.
Носач и шарнир викаш. Не е зле да отидеш някъде, където са виждали алфа не само на картинка, като начало :)
Носачи Текнород не са лоши, примерно.
скоро бях да ми видят предницата и ми казаха че трябва да сменя преден ляв носач и шарнир, та въпроса ми е каква марка можете да ми препорачате за мойта 146 на прилична цена/качество и също да попитам, защото ми казаха, че не било хубаво да сменям само от едната страна носача и шарнира има ли голямо значение ?
благодаря предварително
TRW e добро на добра цена. Ако правилно съм разбрал питаш при разбит ляв носач дали трябва да смениш и десния. Ами според мен е същото, като да си счупиш лявото огледало и да смениш и дясното.
А за рециклирането на носачи да изкажете мнение?
Аз преди 7 години съм рециклирал на Типо Седичи във Люлин и не мръднаха 3-40к км:kicking:
AntiLuuP
25-02-2011, 20:52
Oт рециклирани съм оставал по доволен от колкото от нови, а рециклирането на 2та излиза около 70лв с тампоните, поне където на мен ми ги правят
didko_boy
25-02-2011, 21:32
в платените обяви на форума има колеги който продават нови всякакви марки има и тема за рециклиране на шарнири и тампони от полиуретан , аз лично съм с такива и нямам забележка, дават и гаранция !!! преди това бях с "родрънер" (или нещо такова), но се разскърцаха шарнирите на втората седмица
Oт рециклирани съм оставал по доволен от колкото от нови, а рециклирането на 2та излиза около 70лв с тампоните, поне където на мен ми ги правят
Ако може на лично, къде си правил тази процедура?
Сериозно ли ги рециклират ? В Бургас някой чувал ли е каде става това :) на каква цена щото гледам носачи и по 50 лв има вече .. ама кфа стока са направо не ми се мисли
@RE1DAN,Сигурно под "шарнир" са имали предвид външен кормилен накрайник. ;)
ivan dimitrov
01-03-2011, 06:37
---
Genadi_Dobrev
07-03-2011, 18:05
във варна има едно две места на които рециклират шарнири. Носач мапко за 60 лв, ако не се лъжа ми изкара 2 месеца. В момента съм с рециклирани кормилни накрайници и шарнири нямам проблеми. Само да отбележа че не са пълнени, момчето което ми ги прави ги стругова в задната част, заварява един вид гайка с резба,като в шарнира се подменя пластмасовата (или тефлонова не я знам от какво е) чашка.след като се износи може да се натяга и в краен случай се сменя само пластмаската. за носач ми струваше 25 лв мисля че а за накрайник 15лв.