Log in

View Full Version : Относно pavlin

голямата риба
19-02-2011, 17:17
ха ха
че те в форума на Павлин му спретнаха един другарски съд
пък никой нищо не написа.

spe4elist
19-02-2011, 23:58
ха ха

Затова пък сме те оставили теб да ни разнообразяваш скучния форум.

Derry
20-02-2011, 09:38
ха ха

За Павлин не знам дали е било другарски съд, но той си имаше мнение различно от това на другите и на всичкото отгоре си го защитаваше както сметне за добре. Доста упорито при това и сега.... няма Павлин. Можеше една анкета да пуснете и да гласуваме да изказва ли мнения или не.

Pinky
20-02-2011, 10:45
Моята истина е, че това наистина е недопустимо и е грешка, че и аз не го изразих тогава и на място. Казах го на модераторите, с които имам контакт, но не е достатъчно. Като е толкова крив един потребител, нека бъде баннат за нарушения. Определено не го харесвам този индивид, или поне начина му на водене на спор, но така не може.

ПП Интересно съвпадение е, че дори използвах абсолютно същия израз като Еньо - другарски съд.

fred
20-02-2011, 11:06
За Павлин не знам дали е било другарски съд, но той си имаше мнение различно от това на другите и на всичкото отгоре си го защитаваше както сметне за добре. Доста упорито при това и сега.... няма Павлин. Можеше една анкета да пуснете и да гласуваме да изказва ли мнения или не.

Е и ти имаш мнение различно от това на "другите", както и други колеги, ама нямаш бан. Павлин попрекаляваше, което я вярно.Въпреки, че ми липсва донякъде като дразнител :mrgreen:
Да не забравяме че и други хора имаха наказания, ама анкети не са пускани.При това с мнения като на "другите"

JORDI
20-02-2011, 11:06
Моята истина е, че това наистина е недопустимо и е грешка, че и аз не го изразих тогава и на място. Казах го на модераторите, с които имам контакт, но не е достатъчно. Като е толкова крив един потребител, нека бъде баннат за нарушения. Определено не го харесвам този индивид, или поне начина му на водене на спор, но така не може.

ПП Интересно съвпадение е, че дори използвах абсолютно същия израз като Еньо - другарски съд.

Какъв другар може да бъде модератор, който не е чувал тази дума! Аз не един път съм ги "настъпвал", че не проявяват колегиалност, чрез зачитане мнението на всеки! А в тази тема един от тях го нарече цели 18 пъти /почти във всеки пост/ - ЛЪЖЕЦ! Много пъти съм се въздържал от мнение, но по някога вътрешния ми порив за справедливост ме е карал да роптая ... но...те си го разпънаха Павлинчо на кръст и сега никой на никого не е длъжен да дава обяснения, камо ли да се извини!:angry:

pr_00f
20-02-2011, 14:03
Отделям ви мненията в нова тема.

И за да ви дам основания да мрънкате че модераторите прилагат както си искат правилата , че има двойни стандарти и прочие....няма да накажа никого.
Нито за спам нито за обсъждане на работата на модераторите извън съответният раздел.

Всъщност самите вие показахте какво мислите за правилата и спазването им.

Можете да се оплачете от действията ми, току виж някой друг по-злобен модератор взел нещата в свой ръце.

fred
20-02-2011, 20:09
Аз лично нямам оплаквания от действията на модераторите, държа да подчертая!

Ранобудниче
20-02-2011, 20:16
На мен пък Павлин ми е симпатичен.

А и не понасям ситуации, в които всички се накачулват да ритат някого. Тогава ми става още по-симпатичен.

Вярно, че е модерно да се мятат, ама ха първия камък, де..

П.П. Между другото, няма ли да размислите за амнистия на прасето? Един от най-интересните сред интересните потребители на форума.

Martini_Racing
21-02-2011, 10:26
амнистия трябва да има ...
все пак не 1 човек му беше махнат бана
ето Маврут си намери жена и му махнаха перм бана :)
щото видиш ли вече нямало да обижда и да приказва глупости!:-D
типичен пример :)

sen7
21-02-2011, 16:25
аз лично съм против това да се маха наказанието на павлин.

JORDI
21-02-2011, 20:27
аз лично съм против това да се маха наказанието на павлин.

Абе хубав модераторски трик! Свириш нарушение, обаче не можеш да защитиш наказание! Или не сте дорасли да давате отговори, или са ви инструктирали да задавате само въпроси??? Тогава не сте за модератори, а за статисти!!!Това си е пак мое мнение, но вие доказвате тезата ми по безспорен начин!!!:grandpa:

pent
21-02-2011, 21:22
типична проява на слаби нерви и комунистически трикове :) 'гошко не ни кефи, гошко го няма', някой друг да има различно мнение, а, че не ви чувам?

:pimp::pimp::pimp:

Derry
21-02-2011, 21:23
Всъщност за какво му е наложено наказанието?

JORDI
21-02-2011, 21:47
Всъщност за какво му е наложено наказанието?
Вероятно е гръмнал с Уйнчестър някой модератор!:shoot:

rossenvn
21-02-2011, 22:41
Имам едно недоказано наблюдение, че откакто изгониха Павлин някой теми изведнъж станаха безинтересни. Хората се избиваха да пишат в тях, а сега суша. Дори някой от тях бяха модератори. Дали е възможно да им е било забавно да контактуват с него или са го правили просто за да го дразнят? На мен лично не ми е пречил, както не ми пречи който и да е друг потребител. Но наистина ми се стори странен т.нар. другарски съд.

koolio
21-02-2011, 23:58
За протокола - аз съм против отстраняването на потребители, които не правят формални нарушения на правилата, само защото са говорили глупости. Правото да говориш глупости е едно от свещените правила на демокрацията - за добро или за лошо.

JORDI
22-02-2011, 08:25
Имам едно недоказано наблюдение, че откакто изгониха Павлин някой теми изведнъж станаха безинтересни. Хората се избиваха да пишат в тях, а сега суша. Дори някой от тях бяха модератори. Дали е възможно да им е било забавно да контактуват с него или са го правили просто за да го дразнят? На мен лично не ми е пречил, както не ми пречи който и да е друг потребител. Но наистина ми се стори странен т.нар. другарски съд.

Много си прав колега! Сега се крият в миша дупка, щото нямат необходимия ресурс да са интересни в дадена тема,но само да излезе някой от "правата линия" и "зелените барети" ще го погнат до дупка!То в това им се състоят и знанията!:yes:

Pinky
22-02-2011, 09:29
Недей. С обиди, заплахи, други подобни методи, не се оправя нищо.
Моето мнение е доста подобно на кольовото. В глобалните модератори е и ножа, и сиренето. Ако поведението на даден потребител е неприемливо, ОК е и да променят правилата на форума. Ако след тази промяна, въпрсният потребител продължи така, съвсем рутинно могат да му спрат достъпа до форума. Но в сегашния вариант, си е другарски съд, който е доказано некоректен, включително и на наша почва.

голямата риба
22-02-2011, 10:30
Затова пък сме те оставили теб да ни разнообразяваш скучния форум.
Другарю Добрев,
денят ми е щастлив, като знам, че отновео четете моите трудове.

RUNNING WILD
01-03-2011, 10:41
Павлин беше съвсем нормален събеседник с демократично мислене,и все пак сме в 2011 проявявайте толерантност не завист към някой който живее в друга държава,Павлин не ни е конкуренция нито на жените нито на мизерните заплати, нито на Фераритата,нито на нашето си "форумно мислене" налагано от 5 човека,просто си го посякохте от скука и от завист че има допир с един друг свят,доста кумонистическа постъпка бих казал тоталитарна,но форума си е ваш пишете си.

mordohy
01-03-2011, 11:05
България винаги е избивала поетите си!
Друг го е казал!
Сега научавам, че Глигана е изгонен за винаги, а не трябва!
Още като се регистрира като Всеядния Плъх го усетих, но въпреки правилата го оставих. Все пак, доста време заблуди мнозина, защото има страхотен интелект!
За мен това оправдава всичко!
Все пак никой не намуши на глигите си!
Просто пишеше!
Това, че беше трудно да му отговориш, дори и когато защитаваше теми, в които не вярваше, но за спорта развиваше., ме караше истински да се забавлявам на изящния му стил.
Не го познавам, но определено бих искал.
Такива стърчат поне с една глава от останалите и за това ги връщаме обратно в казана на собствената си посредственост.
Адаша от Варна изказа един път много добра мисъл!
Вместо да го накажеш, много по-добре е да му отговориш!
Ама като не можеш...
Така заклахме прасето, изядохме го, а после....
После живота си продължи в скучното русло.
Ама въпроса е за Павката!
В прав текст му казах, че е келеш и си очаквах дори и наказание, но си беше тъкмо навреме.
Спор, като всеки друг.
Редно е да се помисли за такива колорити, да им се върнат правата да си спамят тука.
Разбира се с известни уговорки!
Мамка му!
Приемаме педераси, лесбийки и всякакви уроди, а някой с малко по-цапната уста не можеме да разбереме!

spe4elist
01-03-2011, 11:25
Павлин беше съвсем нормален събеседник с демократично мислене,и все пак сме в 2011 проявявайте толерантност не завист към някой който живее в друга държава,Павлин не ни е конкуренция нито на жените нито на мизерните заплати, нито на Фераритата,нито на нашето си "форумно мислене" налагано от 5 човека,просто си го посякохте от скука и от завист че има допир с един друг свят,доста кумонистическа постъпка бих казал тоталитарна,но форума си е ваш пишете си.
Здравей!
Малко встрани от темата за Павлин... Радвам се, че отново си сред нас и още повече се радвам, че граматиката, която използваш, е на доста по-добро ниво ... Ок, има си теми в Чата за откровени простотийки, но в сериозните раздели - нека бъдем сериозни ...

Поздрави

Ранобудниче
01-03-2011, 11:43
България винаги е избивала поетите си!
Друг го е казал!
Сега научавам, че Глигана е изгонен за винаги, а не трябва!
Още като се регистрира като Всеядния Плъх го усетих, но въпреки правилата го оставих. Все пак, доста време заблуди мнозина, защото има страхотен интелект!
За мен това оправдава всичко!
Все пак никой не намуши на глигите си!
Просто пишеше!
Това, че беше трудно да му отговориш, дори и когато защитаваше теми, в които не вярваше, но за спорта развиваше., ме караше истински да се забавлявам на изящния му стил.
Не го познавам, но определено бих искал.
Такива стърчат поне с една глава от останалите и за това ги връщаме обратно в казана на собствената си посредственост.
Адаша от Варна изказа един път много добра мисъл!
Вместо да го накажеш, много по-добре е да му отговориш!
Ама като не можеш...
Така заклахме прасето, изядохме го, а после....
После живота си продължи в скучното русло.
Ама въпроса е за Павката!
В прав текст му казах, че е келеш и си очаквах дори и наказание, но си беше тъкмо навреме.
Спор, като всеки друг.
Редно е да се помисли за такива колорити, да им се върнат правата да си спамят тука.
Разбира се с известни уговорки!
Мамка му!
Приемаме педераси, лесбийки и всякакви уроди, а някой с малко по-цапната уста не можеме да разбереме!

Подкрепям.
И за прасето, и за Павлин.

Не, че има значение как ние (простосмъртните усери) виждаме нещата.

RUNNING WILD
01-03-2011, 11:55
Здравей!
Малко встрани от темата за Павлин... Радвам се, че отново си сред нас и още повече се радвам, че граматиката, която използваш, е на доста по-добро ниво ... Ок, има си теми в Чата за откровени простотийки, но в сериозните раздели - нека бъдем сериозни ...

Поздрави

А за Павлин радваш ли се?аз едва ли ще съм тук още за дълго не че за мен или за някой има значение,разделихте форума на модератори и на потребители,а това е война без победител щото някой ден събереме ли се заедно модове-юзъри аз нямам цедка на устата и с сигурност няма да се съобразявам с никой от вас нито с тона нито с постъпките си давам ви дума,а какво мислите за някой като мен или Павлин и кой какъв е дали е глупав дали пише правилно и четливо си е ваш модераторски проблем,поздрави.

spe4elist
01-03-2011, 12:14
А за Павлин радваш ли се?...

Ами - не. По природа съм позитивен човек и вече съжалявам, че се захванах с това ... А не искаш ли да си сменим местата - аз да пиша наляво и надясно каквото ми скимне из форума, а ти да ходиш след мене и да чистиш?!? А аз после да ти искам обяснения - защо, аджеба, си ми изтрил мнение или си ме наказал. Сделка???

Derry
01-03-2011, 12:32
Много насериозно се взимате. От цялата тема по разнищване на комунизма демократите направиха комунистиеска постъпка. Видното от живота е видно и във форума, образованите не зачитат много мнението на по-малко образованиете, богатите не ебават бедните, власт имащите си действат по свое усмотрение, народа завижда и се дразни на поразия.

RUNNING WILD
01-03-2011, 12:35
Беше последният който ме наказа за една шега от "Изповедалнята"нали така беше?Прочете ли нещо по въпроса написано от мен?нещо да се оплача?да мрънкам? Момчето с което се опитах да се пошегувам разбра че е шега сигурен съм,даже ми написа коментар от долу и това е,е здраве да е 1 шега 1 месец аз не съм дребнав,благодаря за предложението не съм достоен да заемам такъв високопоставен пост,за мен би било признак на голяма чест но не съм ходил в казарма даже и не се чувствам мъж за такава длъжност,Павлин е широкоскроен щом е вазирал за САЩ е свикнал на такова поведение в България ще ни прости на всички,поздрави.

viki
01-03-2011, 13:47
Направо не мога да повярвам...:Suicide:

Подкрепям.
И за прасето, и за Павлин.

Не, че има значение как ние (простосмъртните усери) виждаме нещата.

:flowers:
Прасето много ми липсва:)
п.п.
Когато човек не може да даде адекватно обяснение за действията си казва-"'ми заради другите .." Кои са другите?Поименно ако може ?;):):):)
Павлин не ми е бил любим потребител,не съм се скъсала да общувам с него,даже го четях на "вентилатор",ама да го изгоните ...:stumm:

Ранобудниче
01-03-2011, 14:02
Направо не мога да повярвам...:Suicide:

:flowers:
Прасето много ми липсва:)
п.п.
Когато човек не може да даде адекватно обяснение за действията си казва-"'ми заради другите .." Кои са другите?Поименно ако може ?;):):):)
Павлин не ми е бил любим потребител,не съм се скъсала да общувам с него,даже го четях на "вентилатор",ама да го изгоните ...:stumm:

На мен също много ми липсва прасето и се чудя докога ще трае това умопомрачение, което стана причина да бъде отстранен.

А с Павлин не съм имала комуникация (пряка), но и нямам наблюдения да е изпростявал, колкото някои погопомазани потребители, които си позволяват противно отношение спрямо останалите, нелицеприятно писане и въпреки всичко биват дундуркани и къткани.

marian
01-03-2011, 15:35
Абсолютно съгласен с мнението на двете дами.Изгонването от форума е прекалено крайна мярка,както за Павлин така и за някои други......

tanatos
01-03-2011, 15:37
Има една много хубава опция на форума..Игнор. Павлин беше интересен и колоритен. Много пъти съм спорил с него, но в крайна сметка рядко съм виждал да обидижда. Изгонването му завинаги беше много крайно решение. Човека имаше собствено мнение и просто си го защитаваше яростно.Дали е правилно или не, въпрос на гледна точка. Всеки има своята истина.Така и не разбрах причината да бъде нацяло изгонен.

Рънингуайлд съм го докладвал неведнъж заради правописа му.Като гледам е започнал да полага усилия да се поправи.

"Шамарите" са форма на възпитание и в 99% от случайте са правилни :)

pininfarina
01-03-2011, 16:38
На мен също много ми липсва прасето и се чудя докога ще трае това умопомрачение, което стана причина да бъде отстранен.

И на него ли по "другарски съд" му "намазаха ските" :Suicide:

RUNNING WILD
01-03-2011, 16:46
Има една много хубава опция на форума..Игнор. Павлин беше интересен и колоритен. Много пъти съм спорил с него, но в крайна сметка рядко съм виждал да обидижда. Изгонването му завинаги беше много крайно решение. Човека имаше собствено мнение и просто си го защитаваше яростно.Дали е правилно или не, въпрос на гледна точка. Всеки има своята истина.Така и не разбрах причината да бъде нацяло изгонен.

Рънингуайлд съм го докладвал неведнъж заради правописа му.Като гледам е започнал да полага усилия да се поправи.

"Шамарите" са форма на възпитание и в 99% от случайте са правилни :)
Ей ТАНТАНУСЧЕ запази си "превъзпитателните" мерки за у вас,ако си домашен терорист горките ти близки но с тия определения кой какво и как у вас ,ако мислиш че някой модератор или дребна душица като теб с забележки и ехидни коментари ще ме превъзпита нямаше сега да съм това което съм,ти си тотален дразнител не съм прочел нищо от теб освен празни философий на гърба на другите,когато ти е скучно винаги с мек тон без директни нападки се опитваш да ръчкаш актуалните теми,просто си една голяма нуличка една дребна душица зад едно компютърче с едни малки пръстчета която трепери да напише нещо да не бъде забравен,не ме споменавай повече дори и ника ми защото и на сън не искам да имам нищо общо с такова същество с неопределен пол като теб,пиши си там с другите който си пишете правилно и си правете евала един на друг,аз не съм от твоят отбор,аз си ходя за риба това ми е нивото остави ме да си живея а?а?а?

Ранобудниче
01-03-2011, 17:13
И на него ли по "другарски съд" му "намазаха ските" :Suicide:

Чисто технически как е сътворено мазането на ските не ми е известно.
Действителната причината да бъде сторено е, че (без напъване) беше по-интересен от мнозина, които се скъсват да опитват да предизвикат интерес.

Old Fox
01-03-2011, 17:26
Супер просто. Тема родена като тотален спам минава през някакъв чат и стигаме до обида на потребители.
Лошите модератори да я заключат ли или ще си поспамите още малко?

До RUNNING WILD - освен на правописа държим и на добрия тон. Виждам че може да се коригираш при желание. Последно предупреждение - спазвай добрия тон!

Ранобудниче
01-03-2011, 17:31
Супер просто. Тема родена като тотален спам минава през някакъв чат и стигаме до обида на потребители.
Лошите модератори да я заключат ли или ще си поспамите още малко?

До RUNNING WILD - освен на правописа държим и на добрия тон. Виждам че може да се коригираш при желание. Последно предупреждение - спазвай добрия тон!

А защо просто не я преместите в чат раздела, след като е само спам и чат?

И къде е обидата?
Коя крехка душа наранихме?

spe4elist
01-03-2011, 17:35
Идеята беше добра - и без това са празни приказки ...

Ранобудниче
01-03-2011, 17:38
Идеята беше добра - и без това са празни приказки ...

Сега ще се самонакажеш ли, задето обиди толкова народ?
Значи, когато някой изкаже мнение, различно от собственото, говори празни приказки?

Твърдя, че не съм написала нито една дума в тази тема, без да я мисля.

spe4elist
01-03-2011, 17:39
Сега ще се самонакажеш ли, задето обиди толкова народ?
Значи, когато някой изкаже мнение, различно от собственото, говори празни приказки?

Твърдя, че не съм написала нито една дума в тази тема, без да я мисля.

Няма угодия - да я върна ли пак?

Ранобудниче
01-03-2011, 17:44
Няма угодия - да я върна ли пак?

На мен ми е все едно къде е.
Терминът "празни приказки", обаче, не ми е безразличен.

Освен, ако в него не се влага смисълът "кучетата си лаят, керванът се върви" :) Това, без друго, е ясно на всички.

Апропо - пояснявам, че цитирам всеизвестен лаф, в случай, че някой реши да се обижда на тема "куче" или "керван" :tooth:

tanatos
01-03-2011, 17:46
Ей ТАНТАНУСЧЕ запази си "превъзпитателните" мерки за у вас,ако си домашен терорист горките ти близки но с тия определения кой какво и как у вас ,ако мислиш че някой модератор или дребна душица като теб с забележки и ехидни коментари ще ме превъзпита нямаше сега да съм това което съм,ти си тотален дразнител не съм прочел нищо от теб освен празни философий на гърба на другите,когато ти е скучно винаги с мек тон без директни нападки се опитваш да ръчкаш актуалните теми,просто си една голяма нуличка една дребна душица зад едно компютърче с едни малки пръстчета която трепери да напише нещо да не бъде забравен,не ме споменавай повече дори и ника ми защото и на сън не искам да имам нищо общо с такова същество с неопределен пол като теб,пиши си там с другите който си пишете правилно и си правете евала един на друг,аз не съм от твоят отбор,аз си ходя за риба това ми е нивото остави ме да си живея а?а?а?

Ти нещо се обърка или си пиян? Досега не съм те обидил а както виждам ти правиш обратното. Ходи си за риба и си говори с рибите, явно само с тях се разбираш. Искам да дойдеш и в очите да ми кажеш колко дребна душица криеща се зад клавиатурата съм. Само, че на теб това не ти стиска.
Ти си дребен човечец с много проблеми и комплекси.Психически не си добре. Не си прави да труда да отговарш.

morfius
01-03-2011, 17:51
Тази тема тук (временно беше в Чат раздела) противоречи на правилата.
Катинар докато не се изясни какво и защо прави в този раздел.

spe4elist
01-03-2011, 18:17
Темата вече е на старото си място и е отворена за оплаквания. Давайте смело.

Ранобудниче
01-03-2011, 18:24
Темата вече е на старото си място и е отворена за оплаквания. Давайте смело.

Лично аз имам по-добра идея за прекарване на вечерта. Ако има хора със свободно време за занимаване с каузи пердути - моля.

С риск да се повторя: ако не беше жалка и тъжна, ситуацията щеше да е истински смешна.

Old Fox
01-03-2011, 18:39
Ей ТАНТАНУСЧЕ ..........просто си една голяма нуличка една дребна душица зад едно компютърче с едни малки пръстчета която трепери да напише нещо да не бъде забравен,не ме споменавай повече дори и ника ми защото и на сън не искам да имам нищо общо с такова същество с неопределен пол като теб,....?а?
Ранобудниче това какво е?
Нали знаеш ако аз или друг мод напише нещо наполовина толкова хапливо какво ще стане? Да не говорим че пишещият господин сам е чувствителна душа и лесно се обижда.

CBET
01-03-2011, 18:48
Някой от власт имащите дава ли си сметка, че тоя форум съществува поради простия факт, че го посещават потребители? Вие давате ли си сметка, че като слагате бан на активните потребители намалява посещаемостта на форума? Полека лека ще изчезнат и рекламките и на финала ще си останете само една групичка от модератори и собственици (десетки пъти съм прочитал, че форума е частен) и тогава ми е интересно кого ще наказвате? Глигана не знам защо сте го натирили ама Павлин лазеше по нервите на всички ви с различната си гледна точка. Опоненти сме били по доста теми с него, но колкото и да е бил разгорещен диалога до обиди не сме стигали. Други, които не са натирени, тотално са намалили активността си тука (смятам не е нужно да цитирам имена) ...

nightroller
01-03-2011, 19:31
Някой от власт имащите дава ли си сметка, че тоя форум съществува поради простия факт, че го посещават потребители? Вие давате ли си сметка, че като слагате бан на активните потребители намалява посещаемостта на форума? Полека лека ще изчезнат и рекламките и на финала ще си останете само една групичка от модератори и собственици (десетки пъти съм прочитал, че форума е частен) и тогава ми е интересно кого ще наказвате? Глигана не знам защо сте го натирили ама Павлин лазеше по нервите на всички ви с различната си гледна точка. Опоненти сме били по доста теми с него, но колкото и да е бил разгорещен диалога до обиди не сме стигали. Други, които не са натирени, тотално са намалили активността си тука (смятам не е нужно да цитирам имена) ...

Павлин дразнеше - това е абсолютен факт. Но имаше и друг проблем с него - той имаше талант да предизвиква хората да му се дразнят, да му скачат и генерираше невероятен спам в теми, които бяха със сериозна тематика ... аз не подкрепям махането на Павлин, но не подкрепям и обратното. Просто той беше юзър не за този форум. Не оправдавам модовете за това решение но ако трябва да гледам от тяхна гледна точка (дано никога не ми се налага) не ги и упреквам - във всеки случай въпроса е доста сложен и ще чета тази тема.

JORDI
01-03-2011, 20:33
Крайно време е /не веднъж съм казвал/, модовете да не се вживяват в ролята на Папата и малко да помислят! А именно- това е автомобилен форум, не литературен,политически,моден и нам какъв си! А това, че има един раздел "Общи приказки" си е за общите приказки на който има какво да приказва! Ако помислите в този раздел си е направо смешно и жалко да се дава такова наказание! Още повече, ако някой се "дразни" от друг /та дори и модератор да е/, ми да смени канала към друг раздел! А колкото до Павлин, в първи пост на тази преместена тема е зададен въпрос на който никой не е отговорил до сега! А отговорът трябва да дадат тези които "сътвориха тази глупост, заради която никой умен юзер не си е и помислял"...:screwy:
П.С.
Последното го взех "на заем" от изданието за афоризми на братчеда на Тери Пратчет.:grandpa:

koolio
01-03-2011, 20:39
Въпросът според мен не е сложен. Въпросът е - нарушил ли е правилата потребителят или е наказан само защото мнението му (мнеинието по политически теми в автомобилен форум!!!) е различно от това на модераторите. Според мен - по-скоро второто. И според мен това е недопустимо за хора, които претендират, че имат демократично мислене. Лично аз в 90% от случаите съм бил на противоположно мнение с въпросния Павлин, но винаги съм го оборвал с аргументи, а не с обвинения "лъжеш", "спамиш", "тролиш" и т.н. Та в обобщение - мисля, че банът на Павлин беше грешка и ако си я признаят, модераторите ще спечелят уважението на доста потребители.
А за това, че форумът бил частен - така, е, частен е, няма никаква пречка и някой да бъде изгонен с мотив "не ме кефиш". Въпросът е - това ли е идеята на един автомобилен форум и то на марка, която претендира за елитна?

RUNNING WILD
01-03-2011, 22:29
Ти нещо се обърка или си пиян? Досега не съм те обидил а както виждам ти правиш обратното. Ходи си за риба и си говори с рибите, явно само с тях се разбираш. Искам да дойдеш и в очите да ми кажеш колко дребна душица криеща се зад клавиатурата съм. Само, че на теб това не ти стиска.
Ти си дребен човечец с много проблеми и комплекси.Психически не си добре. Не си прави да труда да отговарш.

Казвам ти го пред целият форум,не си модератор да ми правиш забележки да ми даваш оценки и не се е родил некой да ме превъзпита и се казвам Румен и живея в Младост 2 ама ич ми не дреме да ти го кажа в очите повече от това няма какво да желаеш и ми стиска когато си свободен минавай ще ти го казвам всеки ден и на всички като тебе

tanatos
01-03-2011, 22:37
Всяка зима се появява по един лауреат дето ни забавлява. Раним и докачлив. Това е поредното доказателство че има мъже с цикъл. Давай все така. Но смешното преминава към тъжното в един момент.

alfageorgi
01-03-2011, 22:57
По темата за Павлинчо мога да кажа следното:
некои хорица на които той лазеше по нервите често и с мое съучастие за което имаше предложения да ни заточат вместе в Сибир където ни било мястото явно не разбраха, че с напъните си да не допускат каквото и да е инакомислие различно от явните им политическите пристрастия стават меко казано смешни в очите на интелигентните хора в този форум.Е , изгонихте човека , сега доволни ли сте като винаги сте прави и нямате опоненти господа демократи ?
ПП Бих допълнил : Всяка власт развръщава , а абсолютната развръщава абсолютно /явно и модераторската/!!!
Има уловка.

dimo
01-03-2011, 23:18
Здравейте всички, от доста време не съм влизал тук ....
Откровеното ми мнение е че Павлин е в истинския смисъл на думите ,спамер,трол ,провокатор и склонен да говори неистини дървен философ,но.... ако системата с потребителския рейтинг си вървеше той щеше да има към 140 червени точки и никой нямаше да приема глупостите му сериозно .И Прасето(мишока) и Павлин на моменти просто прекаляваха и излизаха от добрия тон но като цяло
Аз съм против перманентното изгонване на потребители които не се държат вулгарно и просташки и не проявяват агресия достатъчно е временно ограничение колко да продължи временното ограничение нека преценяват модераторите и собствениците на форума ......

Ранобудниче
02-03-2011, 06:14
Ранобудниче това какво е?
Нали знаеш ако аз или друг мод напише нещо наполовина толкова хапливо какво ще стане? Да не говорим че пишещият господин сам е чувствителна душа и лесно се обижда.

А според мен, двамата можеха да се справят чудесно, без модераторска намеса (да си теглят по една, па да си кажат "Наздраве"). Чак такава драма нямаше. Натъртването от със строг модераторски тон, размахването на модераторския пръст и раздухването на въпроса доразрази спора и се надявам, че сега сте доволни от постигнатия ефект - двамата се карат и вие доказахте, че сте прави.

Тоя филм съм го гледала нееднократно във форума (и извън него) - линия на поведение, която накратно мога да квалифицирам като "разделяй и владей" и която е характерен прийом на бележити личности тук. И да - щеше да е разбираемо, ако не допускахте подобно поведение от страна на "избрани" спамери, които са си повярвали и знаят, че каквото и да напишат, колкото и да спамят, когото и да обидят - то ще им се размине. Но когато аршинът за едни е един, а за други - друг, когато основанието за изгонване е "тролене, тотален спам и дразнене" (каквото правят "избраните" в петкратен обем), когата в цялата тема отговаряте само със "спамите", обиждате" и няма един обоснован модераторски пост, извини ме, моля - това е недопустимо. А - ако не е това, ще е "вижте колко ни е тежка работата". Не отричам последното, но в ситуациите с Павлин и Саскрофа (прасето) се престарахте отвсякъде. Защото на някого не са харесали и са го подразнили :) Красота.

Все така чакам отговор на въпроса кога ще върнете правата на двамата. Мъжки отговор. И ако може, без да ме обиждате на "празни приказки" :tooth:

Old Fox
02-03-2011, 08:24
Пост в 6.14 - верно Ранобудниче.:-)
Аха оставяш ги да се напсуват. После някой друг някъде се напсува по-жестоко предупредиш го и той веднага изнамира тези постове и пита вечното "Защо за тях може за други не?" Като се намесиш зле, като не се намесиш пак зле. Но това не е ново де, това е просто да си мод. Ясно е че приятели няма да спечелиш. Но поне да е ясно, че такъв тон не се и няма да се допуска!
Обоснован пост в отговор на кое? Кое в темата е сериозно? Изрязан спам от друга тема. Спам за който е следвало да има наказания - но няма. Само дето това никой не го е оценил/разбрал. Проф го е написал, много хубаво се вижда колко им дреме на всички радетели за демократичност за правилата.

Павлин е изгонен с гласуване и аз няма да гласувам за връщането му.

Ранобудниче
02-03-2011, 08:44
Чудесно.

В такъв случай, когато ми остане време, ще си поиграя да поясня защо реагирате едностранчиво и пристрастно. При това - с примери. Сами отказвате да асимилирате, че колкото повече се правите на "моля, другарката", толкова по-тегава става атмосферата във форума и толкова по-трудно е за вас самите.

И моля те, ограничи недообмислените реплики по мой адрес, внушаващи как мрънкам по повод работата ви, защото много лесно забравяш случаите, в които точно толкова ревностно съм ви подкрепяла, когато съм смятала, че сте реагирали навременно и уместно. Включително съм влизала в конфликт с други потребители поради което. Отречи, ако ти стиска. Работата ви е такава, за която се изисква мъжеството да си понесете както меда, така и жилото.

п.п. И не съм приключила ;)

Old Fox
02-03-2011, 09:02
.....

И моля те, ограничи недообмислените реплики по мой адрес, внушаващи как мрънкам по повод работата ви,
Това къде го видя?

.....
защото много лесно забравяш случаите, в които точно толкова ревностно съм ви подкрепяла...
Нищо подобно.

spe4elist
02-03-2011, 09:43
Чудесно.

В такъв случай, когато ми остане време, ще си поиграя да поясня защо реагирате едностранчиво и пристрастно. При това - с примери. Сами отказвате да асимилирате, че колкото повече се правите на "моля, другарката", толкова по-тегава става атмосферата във форума и толкова по-трудно е за вас самите.

И моля те, ограничи недообмислените реплики по мой адрес, внушаващи как мрънкам по повод работата ви, защото много лесно забравяш случаите, в които точно толкова ревностно съм ви подкрепяла, когато съм смятала, че сте реагирали навременно и уместно. Включително съм влизала в конфликт с други потребители поради което. Отречи, ако ти стиска. Работата ви е такава, за която се изисква мъжеството да си понесете както меда, така и жилото.

Горице, това с примерите е добре - ще си говорим конкретно ...

Обаче, за какъв мед говориш, че нещо не се сещам?!? Пет лева? Модераторска заплата? Офицерски звания?

nightroller
02-03-2011, 10:15
...

Павлин е изгонен с гласуване и аз няма да гласувам за връщането му.

Моля да бъда извинен но леко се съмнявам в тежестта на думата "гласуване". Преди време пак с "гласуване" беше избран един абсолютно неуместен самопредложил се мод, добре че имаше някой да протестира и още по-добре някой да поправи тва недоразумeние ... "гласуване" абее :):)

viki
02-03-2011, 10:44
Никога не съм разбирала ,защо кой каквото и да каже-форумът става място за караници и интриги?:ban:
Та нали това е мястото за свободно изразяване на мнение,за развиване на някаква дискусия ?!:screwy:
Винаги съм защитавала модовете,защото работят на добра воля и търпят капризите на всички(разбира се,че няма угодия:gay[1]:)Обаче,аз така и не разбрах кого е "дразнел" Павлин ?:):):)
'ши мА извинявате,но форумите не са място за хора с лабилна психика:)Лабилните психически ходят на доктор и си пият хапчетата:-P
Много хора тук са вложили време и усилие,за да е форумът това,което е:)Моля ви нека си го запазим хубав :):):):)
А, и друго се чудя
-Как след толкова години по форумите се връзвате на разни " звезди" :drinking:Отдавна съм разбрала,че
виртуалните пишкомери "невър дай":-P
п.п.
Вчера,като разбрах какво е станало бях потресена!
Наистина не съм очаквала от зрели мъже такова нещо...
ПрУфе,Иво...?:screwy:
п.п.п.
Да,знам че няма да видите ситуацията от другата страна(на инат :-P) :):):):):)

RUNNING WILD
02-03-2011, 11:10
[QUOTE=tanatos;851217]Всяка зима се появява по един лауреат дето ни забавлява. Раним и докачлив. Това е поредното доказателство че има мъже с цикъл. Давай все така. Но смешното преминава към тъжното в един момент.[/QUOT
кажи какво желаеш в прав текст?пак ми даваш оценки и пак си продължаваш с безкрайните ти нанизи от житейски драми и тревоги,а покажи ми един мой пост в който на някой да му казвам какво да прави,как да пише,как да се държи,дали е в мензис,дали е мъж,дали е смешен,тъжен ли е,пъкне се некой малоумен-полуидиот тоест ти и почне да оструумничи?защо?пиша нещо за гуми-пишеш след мен помниш ли? после мене ме наказават защо?пиша за Павлин пак моето име почваш да споменаваш? как ме оправяли шамарите какво ли не беше?що суфлираш ми кажи що не си пишеш по темата?сега съм раним и докачлив? използва темата ПАВЛИН като видя че съм писал да дойдеш пак да дразниш никой ли не го вижда това?защо след 1 месец от изгнанието ми не си ме забравил и пак започна да ме споменаваш?е не си ли дребна скучаеща душица?аз по темата ПАВЛИН защо не споменах нито едно друго име и си писах а ти не можа?

bouncer
02-03-2011, 12:55
Моля да си решавате кавгите на лични или на живо, но и тук! Колега RUNNING WILD, спазвай добрия тон, защото подобни нападки са недопустими! Наско - ти също, моля те.

tanatos
02-03-2011, 13:27
Ок, няма проблем.В игнор листата е въпросният колега и ми е все тази какво пише и как. Модераторите да се оправят с него.

bouncer
02-03-2011, 13:57
Ок, няма проблем.В игнор листата е въпросният колега и ми е все тази какво пише и как. Модераторите да се оправят с него.

Благодаря ти, Наско!

митака-пловдив
02-03-2011, 14:34
Относно Павлин.Този беше абсолютен дразнител,незачитащ чуждото мнение.Не възприемчив към масовото виждане,с абсолютно праволинейна мисъл.Индивид с тотално сбъркано схващане за политика и световно управление.Изцяло подкрепям хората които са го натирили,нека продължат в същия дух!Не се оставяйте на отделни хора да възпрепятсват правилните ВИ решения!

Ранобудниче
02-03-2011, 15:51
...

Обаче, за какъв мед говориш, че нещо не се сещам?!? Пет лева? Модераторска заплата? Офицерски звания?

Виж, такъв мед не ми беше хрумнал, но е добре, че научавам възможните други гледни точки.

Жалко, че трябва да обяснявам и дори съм удивена, че се налага.

Под жило имах предвид упреците, които понасяте във връзка с изпълнението на модераторските си ангажименти, а под мед - положителната оценка за същото.

И между другото, не знам с какво съм ти дала повод да смяташ, че съм толкова материално ориентирана, че допускаш да ми хрумне подобна мисъл за "изгода". Лошо влияние, Седларов.

Както и да е.

Наистина съм омерзена от случващото се.

Ей тука чета мъдри заключения - "тоя и мен ме дразнеше, не искаше да се съгласява с никого, значи е за бан".

Евала, пичове.
Само така!

Аз да докладвам ли тия, дето ме дразнят, с надеждата да им турите по един бан? Или важат само раздразненията на точно определени елементи?

Прочетете Кольо, уважаеми.

А на раздразнените предлагам да последват съвета на Вики.

BillyBoy`
02-03-2011, 16:42
В краина сметка Турбоделтата беше прав за някои неща случващи се във форума още преди няколко години.

mordohy
02-03-2011, 23:42
Значи, ако следвам съветите и обичайната логика, трябва да купя един хубав диамантен пръстен и да го предложа на Вики, та да се укротите!
Поблема е, че аз си имам жена, а и тя някой, та това си е чиста утопия!
Да ръчкаме , де!
Иначе аз си я обичам!
И то не само като юзер, а като жена!
Обичам те Вики!!!

Kuker
02-03-2011, 23:46
Значи, ако следвам съветите и обичайната логика, трябва да купя един хубав диамантен пръстен и да го предложа на Вики, та да се укротите!
Поблема е, че аз си имам жена, а и тя някой, та това си е чиста утопия!
Да ръчкаме , де!
Иначе аз си я обичам!
И то не само като юзер, а като жена!
Обичам те Вики!!!Теб няма ли кой да те заведе до леглото бре?! :D

RUNNING WILD
03-03-2011, 10:10
вече виждам буса на Море от Любов как акостира в форума :) стискам ти палци Мордохи да се похвалиш после все пак мъже сме,или в някой разказ да прочетеме нещо пикантно :)

Grigor
03-03-2011, 10:43
Чшшш... какво е станало за 2-3 дни бре... ?!?!?!?

Не съм влизал и гледал форума няколко дни и гледам че почва да става страшно.....

Сега веднага няма да мога, но привечер ще изгледам всичко и гарантирам две неща - ако има повод за наказание ще го обясня и докажа, а ако няма ще махна наказанието и ще взема мерки друго подобно да няма.

JORDI
03-03-2011, 12:56
Чшшш... какво е станало за 2-3 дни бре... ?!?!?!?

Не съм влизал и гледал форума няколко дни и гледам че почва да става страшно.....

Сега веднага няма да мога, но привечер ще изгледам всичко и гарантирам две неща - ако има повод за наказание ще го обясня и докажа, а ако няма ще махна наказанието и ще взема мерки друго подобно да няма.
Благодаря колега,че за разлика от много активните админи, ти единствен пусна този очакван пост и надявам се достойно да отсъдиш създалата се ситуация с наказанията на въпросните колеги!!:notworthy:
Мога само да ти помогна да обърнеш ретроспективно внимание / аз вече го правих/, върху няколко поста от темата "За социализма", от където /според мен/ с помощта на няколко настоящи и бивши модератори изгониха от форума Павлин заради това, че съвсем културно и стилно отстояваше собственото си мнение, което само по себе си заслужава адмирациите ми.
Та ще те замоля във въпросната тема да обърнеш внимание на 25-ти пост, от където колегата Павлин се включва , 28-ми пост от където започва атаката,29-ти и особено 30-ти пост на мода, който беше най-активен в крясъците си "ЛЪЖА" - след 43-ти пост,почти във всеки следващ! Опитах се в 45-ти пост, съвсем деликатно да му намекна, но не би, дори успя да "зарази" и други колеги, което въпреки неговите / на Павлин/ доводи, офанзивата доведе до изгонването му!
Надявам се, че разумът, който проявиха колегите и особено прекрасните ни колежки, /няма да правя реклама/,ще помогне да се разбере, че този в форум думата "изгонен", трябва да бъде заменена с думата "общуване", както когато общуваме на нашите сбирки и "на чашка",обменяме всякаква информация, но най-вече касаеща темите за автомобили. Смешно е да се караме и наказваме заради възгледи, които са толкова различни, колкото и действителността, в която е живял всеки от нас!:grandpa: Пак благодаря!!!

Grigor
04-03-2011, 06:40
Изчетох цялата плява (мразя този раздел общи и не го чета)...

Малко ме е хванало безсъние и сега няма кой да ми отговори (от модераторите) и затова че изчакам до утре вечер за отговори на зададените въпроси.

PSAVOV
04-03-2011, 12:51
Колеги защо някой самосиндикално да си решава кой трябва да има бан или на кой трябва да се махне ! Защо не направите раздел като този на лоялни и нелоялни купувачи и всеки да слага плюс или минус и на това основание да бъде баннат този човек ? На модераторите няма да им хареса, но ще има по голяма обективност. :picnic:

tigur
04-03-2011, 16:20
Лелеее 1 час четене... половин кутия цигари и 2 кафета ми отне. :)
Не се ли вземате всички малко насериозно, и наказни и "управляващи" или там както всеки се изразява?!
Правила, закони...??? Уат а ф*к? Първо и основно... един форум! Нереалност на власт, нереалност на вина!!!!!!!!...!!!! Боли го някой наказан тук, боли го и някой наказал тук! Е за тва нема пари за модератори, понеже реално работа никаква, а всъщност занимавка да четеш 100 часа и да редактираш и да прилагаш едни правила, които не могат да намерят приложение в реалния живот.
Другото което видях в темата... Ами автомобилен форум е ДАААААА!!!! А повече се нищят теми като чат, и ей такива приказки... ПОЛИТИКА? Абе хора... не че няма някой който разбира, обаче хайде от коли и жени ако разбираш, да не мислиш, че мнението ти означава знания и способност в политиката. Само в България всеки разбира от всичко и може повече от другия, всеки ламти за власт.. И ква власт тука... щял да е изгонен и кво? Колата ли му взеха, глоба ли плати ... нищо, само загуба на време за всички. Някой си седи и уж му е натоварено да модераторства, обаче чете всеки ред на някой и го наказва. Следва задоволство вътрешно, че видиш ли ме имам власт, и мога да те изгоня. Другия го псува два дена, и после и името му даже не се сеща как е било. Тва е форум, малко по-леко го давайте, намалете си интернет часовете, и общувайте повечко навън с хората. Там е истината където се показват доводи, умения и се вижда кой колко може.
Спечелист, забелязах че най-тежко ти идва май на тебе работата да модераторстваш.Като не е и платена, тебе кво те грее? Дай хикса и си бъди обикновен. Аз не забелязах ти да си доволен, че си модератор. По-скоро отстрани изглеждаш натоварен.
Голямо дъвкане, голямо говорене за правила. Наказвайте в технически раздели, там от невярна, лъжлива, измамна и каквато и да е "shit" информация може някой да пострада. Теми като политика, общи приказки, хобита снимки и а у, би следвало да са свободни. Както за мнение, така и за множество постове. Понеже Алфа Ромео не е партийна организация още, политиката аз бих я разкарал. Четох и там, и като гледам спокойно може да сформирате едно правителство. Само "капацитети" .
Няколко пъти прочетох и частен форум. Хахаха е като е частен, че сложете си и един вход по 5 лева и тея правила, па да видим колко хора ще има. Отпуснете се бе... пийте си биричките и кафетата и обменяйте опит за алфите, другото е точно дъра бъра, запълване на времето. Смешно ми е чак, хора на по над 30 години, като деца се чепкате, и си налагате едни правила, където ги нема и в реалния живот. Е който не вярва да дойде, тегля му една мазна псувня, после да отиде да ме осъди!!! Пред кой съд обаче незнам.
Модераторите да бачкат! Като си мод, нема си избиваш комплексите и да си налагаш мнението, а ще следиш постове. Като има обиди, и псувни... реагираш и триеш. Ама за псувня нали... пак давам пример, колко от вас са осъдили някой? Никой! А колко сте яли псувни по пътя, всеки си знае. Културата на българина е такава, и не само у нас. Англичани и Ирландци псуват в пъти над нас. Просто всеки се взема на сериозно, единия "ей ся ше вииш ко става" другия "кой бе ти ли бе" и накрая кво... седят си гледат мониторите като телета пред колата на батман.
Последно да засегна и още нещо! Като се държи на кирилицата тук, защо има неща непреведени, защо още когато се регистрираш се иска съгласие под текст на английски! Нали сте българи и специалисти, оправете го, скрипта на форума всичко постоянно да има версия за БГ и ЕN.
Така като гледам как повечето писали тук са се зарибили в интернет пространството на никой нема му допадне идеята ми да си пиете бирата и да си карате алфата... ама както се казва "не може да се мисли за всички цигани" всеки си живее живота както поиска. А'е поздрави, наздраве. И ако измислите и виртуален бензин да "сипваме" цена няма да имате! :gayfight:

RUNNING WILD
04-03-2011, 16:43
колега Псавов това което предлагаш ми звучи като избори...ако 200 човека се наговорят и му сложат 200 минуса как ти звучи?най добре е някой да се хване да прочете кое от къде е тръгнало,просто неутрален съдия,аз не пиша по тая тема да ръчкам кой е крив и кой прав или от скука,аз съм за демоктратично държане и да има раздел в който човек да влезе да се посмее,да се разтовари,да изкаже мнение,да се издразни,да се весели,да почервенее от яд дори,а дали пише правилно и четливо и в САЩ ли живее и лъже ли или не лъже...всичко приключва щом излезеш от сайта а раздел Общи Приказки си е за това там не се изисква от никой да е технически грамотен,да продава нещо,да купува нещо,или някой на някой да вярва за каквото и да било,мислех че е свободна тема но уви не е така.

spe4elist
04-03-2011, 16:48
...Спечелист, забелязах че най-тежко ти идва май на тебе работата да модераторстваш.Като не е и платена, тебе кво те грее? Дай хикса и си бъди обикновен. Аз не забелязах ти да си доволен, че си модератор. По-скоро отстрани изглеждаш натоварен.

Тигре, явно не си разбрал какво искам да кажа ... Бях вкаран в некъв филм с модераторски мед и привилегии ... Е, няма такъв филм! Наздраве и на теб!

Ранобудниче
04-03-2011, 17:18
Тигре, явно не си разбрал какво искам да кажа ... Бях вкаран в некъв филм с модераторски мед и привилегии ... Е, няма такъв филм! Наздраве и на теб!

Ти сам се вкара в този филм - не аз заговорих за модераторска заплата, пет лева или офицерски звания (привилегии).

А щом, въпреки подробното тълкуване на понятието "мед", не си разбрал какво съм имала предвид, проблемът не е мой. Може до утре да продължиш с опитите да изопачиш казаното от мен - това по никакъв начин няма да го промени :)

Хайде - със здраве.
Надявам се, че след добре свършената работа с Павлин и замазването след това, спите спокойно, като бебета и се събуждате с усмивка и удовлетворени :)

spe4elist
04-03-2011, 17:27
Чудесно.
...
Работата ви е такава, за която се изисква мъжеството да си понесете както меда, така и жилото.

Е, хайде Горице, давай да приключваме с тоя мед и с това жило ...

Ранобудниче
04-03-2011, 17:29
Е, хайде Горице, давай да приключваме с тоя мед и с това жило ...

Прав си.
Аз приключвам с участието си тук.

Наздраве!

spe4elist
04-03-2011, 17:34
Отново не ме разбра - искам много конкретно да ми обясниш, какъв аджеба мед ядат модераторите, хеле - глобалните и какво жило отровно имат???

Моля за отговор

Ранобудниче
04-03-2011, 17:47
Отново не ме разбра - искам много конкретно да ми обясниш, какъв аджеба мед ядат модераторите, хеле - глобалните и какво жило отровно имат???

Моля за отговор

Написала съм го.
Който чел - чел.

Последните 2 реда са само заради учтивата ти молба.

spe4elist
04-03-2011, 17:48
Горице, ще ми отговориш ли? Хв'ърли камъка в калта, хайде сега, отговори ми! Понеси си и ти "меда и жилото"!!!

Ранобудниче
04-03-2011, 18:07
Горице, ще ми отговориш ли? Хв'ърли камъка в калта, хайде сега, отговори ми! Понеси си и ти "меда и жилото"!!!

...

Жалко, че трябва да обяснявам и дори съм удивена, че се налага.

Под жило имах предвид упреците, които понасяте във връзка с изпълнението на модераторските си ангажименти, а под мед - положителната оценка за същото.

...

Да го потретя ли, ако така ще стане по-ясно?

Избиването в посоката на възнагражденията и привилегиите си беше твое собствено дело.

Поне за мен, добрата дума винаги е значела много.
Очевидно, обаче, добрата дума е без стойност в представите на мнозина.
Е, излъгала съм се в преценката си за стойността на добрата дума във вашите очи - то си е за моя сметка :)

Приятна вечер.

spe4elist
04-03-2011, 18:12
Благодаря! Приятна вечер и на теб.

PSAVOV
04-03-2011, 20:16
колега Псавов това което предлагаш ми звучи като избори...ако 200 човека се наговорят и му сложат 200 минуса как ти звучи?най добре е някой да се хване да прочете кое от къде е тръгнало,просто неутрален съдия,аз не пиша по тая тема да ръчкам кой е крив и кой прав или от скука,аз съм за демоктратично държане и да има раздел в който човек да влезе да се посмее,да се разтовари,да изкаже мнение,да се издразни,да се весели,да почервенее от яд дори,а дали пише правилно и четливо и в САЩ ли живее и лъже ли или не лъже...всичко приключва щом излезеш от сайта а раздел Общи Приказки си е за това там не се изисква от никой да е технически грамотен,да продава нещо,да купува нещо,или някой на някой да вярва за каквото и да било,мислех че е свободна тема но уви не е така.
Колега явно несъм се изразил както трябва, идеята ми беше след като модератора реши да гони някого да се допита и до участващите във форума, а не да се хванат 200 човека и да изгонят някого !

JORDI
04-03-2011, 22:02
Лелеее 1 час четене... половин кутия цигари и 2 кафета ми отне. :)
...
Колега, похвално си се постарал да прочетеш и разбереш всичко!:notworthy::th_up:
Предполагам ще ти представлява интерес и една друга тема от този раздел,/малко по-надолу/-от 25.01,на въпрос на Павлин "До къде стигат правата на модераторите", какво му "отговориха" те.:Silent:
Ще ти отнеме само една цигара време!...:wallbash:

Grigor
04-03-2011, 23:44
Според мен споровете по тази тема за момента могат да приключат... обещал съм нещо и в момента се опитвам да изясня някой неща.

Колегите са решили да действат публично с банове и гласувания и след като се изясним с тях ще има и публично обяснение кой , как и какво.

До тогава моля да се спрат изличните спорове и расъждения... ефекта на подобни скандали и спорове и мерене на ... размери :-) е равен на нула!

pininfarina
05-03-2011, 21:58
Според мен споровете по тази тема за момента могат да приключат... обещал съм нещо и в момента се опитвам да изясня някой неща.

Колегите са решили да действат публично с банове и гласувания и след като се изясним с тях ще има и публично обяснение кой , как и какво.

До тогава моля да се спрат изличните спорове и расъждения... ефекта на подобни скандали и спорове и мерене на ... размери :-) е равен на нула!

Добре ще е да се направи нещо от тоя род :-)

tigur
05-03-2011, 23:20

Аз предлагам да се помисли хубаво над тази тема. Има супер много изписано и аз май прочетох, че правилата не са еднакви и наказанията не са еднакви, като недоволните са наказвани с бан. То хубаво като си е твой форума, само ти и приятелите ти да решавате кой да е в него, но не мисля, че това е подходящо за форум на марка. Махленска групичка във ФБ по може да се дели така.
Нека модераторите да си чистят просто неподходящите постове, а наказанията за обида да се променят. Понеже аз лично не прочетох никъде пост с обида. С тон да, но с обида не.
Всичката енергия и време могат да се насочат към нещо по-добро и по-смислено. Тук четох някъде и забележки за правопис.. Абе хора... какви сте му вие на някой да му казвате как ще пише и как ще се изкава? Ок не ви е приятно, и вие не сте приятни на някого. Тук лични интереси се гледат и са водещи май... Аз и още двама ли разбрахме, че всеки е недоволен? Не повече сме, дори модераторите са го видяли, но го подминават като се пише то все има недоволни. Направете така да няма, говори се за много изгонени, и като гледам май нещата не само не са се решили, а са станали към по-зле. Тва е форум, псуване, тон, ще си има. Писане с грешки пак ще има. За мен по скоро както писах трябва да има ТЕХНИЧЕСКИ грамотни модератори, които да наказват и поправят постове от които някой може да си счупи или навреди здравословно. Другото просто да се санкционира си е точно личен интерес, този който има хава с модератора няма да е пипнат, този който няма и си позволи да се обажда ще е изгонен... Определено помислете над марката .. даже темите които не са за алфа ромео и автомобилите са над теми като технически, обяви и т.н. .... Ето отваряш и се почва със :

http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_new.gif Срещи и мероприятия (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=10) (Посетители: 22)
Кога и къде се събираме?
Модератор:

http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif Срещи в Монтана (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=48502)
от undy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?find=lastposter&f=10)

днес 23:02 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/lastpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=853318#post853318)

1 124 62 727 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_new.gif Общи приказки (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=11) (Посетители: 181)
За всичко, което НЕ Е свързано с Alfa Romeo.
Модератор: morfius (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2297)

http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif Честит Рожден ден на mochko1! (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=58008)
от undy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?find=lastposter&f=11)

днес 22:48 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/lastpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=853315#post853315)

6 645 206 233 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_new.gif Тунинг проекти (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=17) (Посетители: 25)
Само за сериозни тунинг проекти.
Модератор: drigata (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2102)

http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif Фиат Типо турбо (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=30766)
от alfaracer (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?find=lastposter&f=17)

днес 19:49 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/lastpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=853199#post853199)

47 3 963 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_new.gif Мотоспорт & "Рацинг" (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=20) (Посетители: 40)
Всичко за Формула 1, WTCC, WRC. Тук е и мястото за всички дискусии: относно "улични" състезания, за изясняване коя/чия кола е по-бърза/по-хубава/по-здрава/по-всякаква...
Модератор: drigata (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2102), mitaka_cs (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3082)

http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif Драг състезание в Сливен 8 май 2011г. (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=58004)
от Rado145QV (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?find=lastposter&f=20)

днес 21:37 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/lastpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=853276#post853276)

1 210 36 478 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_old.gif ИталФест (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=21) (Посетители: 1)
За великата републиканска сбирка, която започна през 2004 и за това, което предстои да правим в следващите години.
Модератор:

http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif Клипове ИТАЛФЕСТ 2010 (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=52230)
от JAMAL (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?find=lastposter&f=21)

20.02.11 г. 10:42 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/lastpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=846131#post846131)

262 9 064 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_old.gif International Alfisti (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=40) (Посетители: 2)
Here you can use English language
Модератор:

http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon1.gif колеги алфисти извън България (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=27849)
от RealSeX (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?find=lastposter&f=40)

23.02.11 г. 21:51 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/lastpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=848034#post848034)

13 242 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/statusicon/forum_new.gif Представете се (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=41) (Посетители: 30)
Представете себе си и Вашата Алфа
...
чак след това е същинското за което някой или 80% влизат ... моделите с помош и технически данни, съвети и ремонти.
Мое мнение, то не е за да застане срещу вашето, не е за да ви уча! Изразявам си мнението, понеже никъде не е написан закон който да ме ограничи. Никъде не е писано и някой да се съобрази :) => преди да ме напсувате "другарския съд" и да ме дебнете да ме изгоните се замислете, че енергията да следите кой троли ( странна БГ дума ) , даването на уроци за правопис и т.н. може да се насочи повече към АЛфа Ромео, отколкото да се показвате, че имате повече права от един или друг, и то тук във форума. До тогава ке си караме алфите дето вече се продават за суми от 2 до 5 хилки ... тук там някой за до 10 к лева ... и ще плащаме кредити за апартаменти :)
Ай наздраве:beer:

Grigor
05-03-2011, 23:23
Идеята е да се променят много неща... и те ще се променят... тази случка с Павлин просто катализира нещата....

tigur
05-03-2011, 23:34
Идеята е да се променят много неща... и те ще се променят... тази случка с Павлин просто катализира нещата....

Браво, извинявам се за спама! Но това е най-доброто което прочетох тук. Изключвам техническия раздел.... от 156 и 145 четох много и намерих много полезна информация. Но другто беше просто .... абе супер много ми загрози всичко, а всъщност то май си е просто излишно. Чакаме т. нар. ъпдейт :) фейс лифт и дано се случат повече организирани събития и мироприятия. Лично гледах едно... май от сайта на днес бг ме прехвърлиха някъде. Абе ставаше дума за представянето и тест драйв на Жулиета ... имаше форумно клубно присъствия. Двете момчета бяха от форума, и се изкефих. Това трябва да е силата, не грозни сцени за надмощие :) Да си мерят алфите! Който се пъне много да я кара на пистата и там да се показва. :)
Айде последен пост тука, извинявам се за ферманите ама.. :)

Grigor
06-03-2011, 10:40
Е ти ем се извинаваш за ферманите... ем си ги пишеш :-)

Проблема на този форум не са толкова модераторите, колкто потребителите които нямат навици и дори форумна култура да не бъркат форума с живота...

Хората трябва да правят разлика между написаното "ти си ебати гъза!" в форума, където не могат да се видят усмивките, човека, интонацията му и въобще реалния живот, където 95% от случайте не само няма да се разсърдите, а и ще продължите шегата...

Горното е само пример, но за съжаление е верен. В форума по неясна за мен причина всички стават големи мачовци и го удрят постоянно на чест... чест, която в живота или нямат или ситуациите в разговорите между колеги и познати никога няма да се замислят за това....

Не знам какво трябва да се направи за да се научат потребителите да не мислят само за това, че видиш ли някой ги бил обидил (а те в 90% от случайте го познават в живота и няма да се разсърдят на казаното на живо) и да се правят на мачовци вместо да се наслаждават на форума, на комуникацията в него и на самата идея че формираме общество на алфисти и това е по-важно от дребното мерене на форумни пишки...

Защото статистиката показва че в 80-90% от случайте потребителя ("ядосания") не е дочел правилата, не се съобразява с тях... и после си търси правата при арменския поп...
ааа да... и за финал... са му виновни модераторите и админите че видиш ли са го наказали, защото много държи да се изкаже, защото мисли че без неговото мнение света ще спре и защото е забравил да се замисли дали това което е направил не портиворечи на правилата на форума...

Тигър,
това се отнася и за теб... помолих да не се спами... ти се съгласи, но не изфържа и "без да искаш" си дописа всичко, което ти е на сърцето... да де, ама ако всеки почне да си пише това дето му е "на сърцето" където си поиска и когато си поиска... за какво са правилата на форума ? защо форума трябва да е на секции? защо има правила в него ? защо ги спазваме ?

BatVas
10-03-2011, 17:10
Кой Глиган махнахте? Надявам се не е този: http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1037

Защото е много точен !

Old Fox
10-03-2011, 18:09
Не става дума за него.

CBET
13-03-2011, 21:47
Всяко чудо за три дни ...

spe4elist
13-03-2011, 22:06
По принцип, Чудото се е състояло преди около 2011 години ...

Derry
13-03-2011, 23:02
По принцип, Чудото се е състояло преди около 2011 години ...

Демек?

Ранобудниче
04-04-2011, 22:25
И к`во ся?
Не е като да не оставихме време да мъдрите :)

Derry
04-04-2011, 23:35
И к`во ся?
Не е като да не оставихме време да мъдрите :)

Вероятно вече няма значение, на Павлин надали ще му се пише, каквото й да решат.

Ранобудниче
04-04-2011, 23:39
Ако е борец, ще му се пише.

Има хора, които просто утихват.

И после пак.

Все е тая дали ще изгориш, ако после не може да продължиш.

Все си вмисля, че Павката е наличен и готов.

За прасето вече разбрах ;)

mordohy
04-04-2011, 23:54
.

За прасето вече разбрах ;)[/QUOTE]
Я сподели, че ми е любопитно!

Ранобудниче
05-04-2011, 00:01
.

Я сподели, че ми е любопитно!

Е не знам нищо повече от писаното У форумо.

Нема да му върната правата, докато е по-интересен от тия, от които зависи :)

dimo
05-04-2011, 00:33
..е чак толкова интересен, никога не е бил- нито като шопар, нито като мишка ..дори на моменти си беше дребнаво заядлив ....

Ранобудниче
05-04-2011, 08:07
..е чак толкова интересен, никога не е бил- нито като шопар, нито като мишка ..дори на моменти си беше дребнаво заядлив ....

Зависи от гледната точка.
Когато не можеш да обориш някого с аргументи, го квалифицираш някак и го разкарваш.

viki
05-04-2011, 13:31
Когато не можеш да обориш някого с аргументи, го квалифицираш някак и го разкарваш.
Тъкмо това си мислех преди малко:wow:
Като няма как да те оборят ,"етикират " те -комплексар и всичко приключва:drool::gives[1]:

По темата Павлин,
Григор обеща че ще има становище::roll:

Доко
05-04-2011, 20:15
А бе настана скука...:unsure:

BaiJedi
05-04-2011, 21:59
Като няма как да те оборят ,"етикират " те -комплексар и всичко приключва
И трол,и провокатор и какво ли още не! Факт е,че Павлин беше изгонен защото мнението му не съвпада с това на няколко видни форумни радетели за демокрация. Само,че саморазправата с инакомислещите не е особено демократичен метод.

Ранобудниче
05-04-2011, 22:15
И трол,и провокатор и какво ли още не! Факт е,че Павлин беше изгонен защото мнението му не съвпада с това на няколко видни форумни радетели за демокрация. Само,че саморазправата с инакомислещите не е особено демократичен метод.

Точно.

По същата причина беше изгонен навремето и саскрофа.
И оттогава насам - все така.

dimo
06-04-2011, 00:13

Именно, напълно съм съгласен с това което казваш! Точно така веднъж постъпи въпросното свине в един спор с мен след като не успя да ме обори започна директно с простотии и обиди пинки не смогваше да трие но това беше преди отдавна .....

---------- Post added at 00:13 ---------- Previous post was at 00:05 ----------

Павлин пък, понякога пишеше глупости, в които и самият той не вярва, но за разлика от прасето беше значително по умерен...както и да е и двамата като всеки човек си имат и плюсове и минуси .
Аз лично приемам всякаква критика и всякакви противоположни мнения от интелигентни хора ,но не понасям просташко и арогантно поведение с което се цели единствено заяждане не зависимо дали е насочено към мен или към другиго
П.С. Лично нямам нищо против нито единия, нито другия господин да се върнат обратно но като по зрели хора .

Derry
06-04-2011, 00:20
... Само,че саморазправата с инакомислещите не е особено демократичен метод.

Може да не е демократично, но е работещо решение.:biggrin1:

JORDI
06-04-2011, 12:42
Именно, напълно съм съгласен с това което казваш! Точно така веднъж постъпи въпросното свине в един спор с мен след като не успя да ме обори започна директно с простотии и обиди пинки не смогваше да трие но това беше преди отдавна .....

---------- Post added at 00:13 ---------- Previous post was at 00:05 ----------

Павлин пък, понякога пишеше глупости, в които и самият той не вярва, но за разлика от прасето беше значително по умерен...както и да е и двамата като всеки човек си имат и плюсове и минуси .
Аз лично приемам всякаква критика и всякакви противоположни мнения от интелигентни хора ,но не понасям просташко и арогантно поведение с което се цели единствено заяждане не зависимо дали е насочено към мен или към другиго
П.С. Лично нямам нищо против нито единия, нито другия господин да се върнат обратно но като по зрели хора .

Колега! Истината може да бъде и глупост! Но е истина! Тя Ранобудниче го каза - зависи от гледната точка!
И ще се аргументирам: Разказвам преживяни истории от "живково" време на по-младите си колеги, и те възклицават "егати глупостта". Разбирам ги защото не са сърбали попарата на родителите си! И в този аспект изказванията ми или тези на Павлин могат да бъдат за трети лица пълни глупости! Това не е основание за обида към някого, защото това си е комплексарщина! И да вметна, че всички несъгласни с Павлин го обиждаха поради точно тези съображения! А той...Той не обиди никого, а съвсем аргументирано си отстояваше възгледите и познанията си! В края на краищата в раздел "Общи приказки" и в момента има теми пълни с глупости, но нека си приказват хората, щом си имат гледни точки да си чатят на воля! И това е демократичното- като няма наказания в нея, че дори и модератора е излишен...:grandpa:

old alfist
06-04-2011, 18:02
Моето скромно мнение е че няма да се свърши света без Саскрофата и Павлинчо.
И двамата са ми скачали по нервите с "желязната" си логика без да се опитат да разберат гледните точки и на другите, но не са ми досаждали толкова, че чак да искам да ги няма във форума - просто си държаха като коне с капаци на своето.
Всеки средноинтелигентен човек би махнал с ръка и спрял спора с такива хора.
На мен лично ми е все едно дали ще бъдат във форума или не, а решенията на собствениците не коментирам - така са преценили.

Derry
06-04-2011, 18:40
Моето скромно мнение е че няма да се свърши света без Саскрофата и Павлинчо.
И двамата са ми скачали по нервите с "желязната" си логика без да се опитат да разберат гледните точки и на другите, но не са ми досаждали толкова, че чак да искам да ги няма във форума - просто си държаха като коне с капаци на своето.
Всеки средноинтелигентен човек би махнал с ръка и спрял спора с такива хора.
На мен лично ми е все едно дали ще бъдат във форума или не, а решенията на собствениците не коментирам - така са преценили.

Въпроса е принципен, за отбелязване е, че повечето не си променят мнението и си знаят тяхното, а по-лошото е, че не признават чуждото мнение.

old alfist
06-04-2011, 19:52
Въпроса е принципен, за отбелязване е, че повечето не си променят мнението и си знаят тяхното, а по-лошото е, че не признават чуждото мнение.
Е, ми то първо трябва да признаеш чуждото, да ти мине през главата, като времето за това е различно за всеки и тогава евентуално да се промени твоето.

Derry
06-04-2011, 20:01
Е, ми то първо трябва да признаеш чуждото, да ти мине през главата, като времето за това е различно за всеки и тогава евентуално да се промени твоето.

Мда, на някои цял живот не им стига за цялата процедура :mrgreen:.

old alfist
06-04-2011, 20:06
Мда, на някои цял живот не им стига за цялата процедура :mrgreen:.
Е, да но не може да бъдеш сигурен дали тази процедура не е протекла вече - при всеки е различно, затова може би не е лошо да се пробва.

CBET
06-04-2011, 21:40
Колеги, по нагоре съм го написал ... Всяко чудо за три дни! На това се разчита тука. Бих добавил и друго : Кучетата си лаят, кервана си върви! Докато властимащите редовно пускаха репликата "Форума е частна собственост." не пропускаха възможност за демонстрират мускули над обикновените потребители. Павлин "опира пешкира" ей така, просто за назидание на всички инакомислещи. Оня същият модератор, който в една тема остро осъждаше цитирам по памет "геноцида на комунистите над българите в собствената им държава", в един малко по-следващ момент възхваляваше една друга нация в аналогична ситуация.

Не си го слагайте толкова сериозно - това все пак е само едни форум (колкото и да е изкривен той). Релният живот е нещо коренно различно.

Ай наздраве! :)

mordohy
06-04-2011, 23:43
Върнете се назад и ако някой открие една правописна или стилна грешка на нереза, освен ако не е бил притиснат, съм готов да си отегля подкрепата за него!
Иначе е като трън в гъза!
Много често хваща една напълно загубена кауза, в която може и да не вярва, но я защитава просто за да има и друго мнение!
Гаврил се е и доста с мене! Просто му се отдава!
И друго!
До сега не съм хванал нито Павлин, нито Прасчо в липса на патриотизъм или опортюнизъм. Нито в нещо неподчтено!
Напротив!
Винаги показват и другото лице!

old alfist
07-04-2011, 01:12
Докато властимащите редовно пускаха репликата "Форума е частна собственост." не пропускаха възможност за демонстрират мускули над обикновените потребители.
Аз съм обикновен потребител, но не съм усетил да ми демонстрират някакви мускули с изключение на едни модератори, които вече не са.
Според мен липсва обща култура, която естествено дава отражение на форумната култура.
Все пак уважавайте частната собственост - този форум не съществува ей-така.

Ранобудниче
07-04-2011, 05:59
...
Все пак уважавайте частната собственост - този форум не съществува ей-така.

Само дето тия, които имат общо с частната собственост на форума, доста често научават за подобни изцепки пост-фактум, както е видно и от настоящата тема и не винаги са особено очаровани от тях (също видно от темата).

Така че, стига с тая частна собственост, а? :)

В последния пост на предната страница Иво пак е казал много с малко приказки.
Дано има кой да го прочете.

А за културата си прав.
Културата на българина стига до собствените му капаци.

viki
07-04-2011, 10:09
.
Културата на българина стига до собствените му капаци.

Мхмhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif
За да може човек да приема и разбира чуждото мнение,първо трябва да повярва,че светът не се върти около него.За да повярва в това,първо трявба да е пожелал да повярва.За да е пожелал,първо трявба да е поискал.За да е поискал...първо трябва да са му минали някои неща през главата...http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/460557.gif
Отивам за кафе,че се разфилософтсвах за добро утроhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/114911.gif

Derry
07-04-2011, 12:46
Тежка вечер?

CBET
19-05-2011, 06:47
След гръмките обещания за публичност, тука настана едно траги-комично мълчание. Ще има ли някой смелостта да каже нещо по същество?
Някои от отребителите и без да ги наказвате с вечен бан спират да пишат.