Log in

View Full Version : страно...

svrusev
22-02-2011, 20:32
От известно времe мокета на шофйорското място се мокри постояно...направо е подгизнало.веднъж го изсуших и сега пак е мокро.Гледах под колата не видях нищо пробито.
__________________________________________________ ___
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m14563.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)

leketo84
22-02-2011, 20:53
Колега да не е от радиатора за парното , но ако е то ще е мазно нали е антифриз !!!

Chimev
22-02-2011, 21:35
Купувай една добавка Holts и дано се разминеш. Аз за сега нямам никакви симптоми, преди 2 седмици я сложих и теча спря :bowdown:. Освен това не е лошо да си ревизираш релетата дето са при краката на пасажера, че при мен 2 броя заминаха докато се усетя, че тече

schoko
22-02-2011, 21:39
Мисля че не отдолу ти идва водата освен ако не си плувал с колата Или радиаторче или отпред при чистачките някоя кора не е на мястото си Радиаторчето лесно трябва да го разбереш ако е то по липсата на антифриз в разширителното казанче

bocko
22-02-2011, 21:43
Или ако под пластмасите на чистачките са запушени дупките за отводняване става също наводнени при валеж.

svrusev
22-02-2011, 22:50
еми утре пак ще я огледам, че ме е страх да не почне да раждясва нещо...
__________________________________________________ ___
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m14563.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)

lordliness
23-02-2011, 01:05
На мен ми се беше разлепило стъклото и от там ми течеше по колоната в краката ,ако не губиш антифриз е от дъжда,моята я изсуших и после я поливах с маркуча докато видя откъде тече.

wenss
23-02-2011, 05:51
Купувай една добавка Holts и дано се разминеш. Аз за сега нямам никакви симптоми, преди 2 седмици я сложих и теча спря :bowdown:. Освен това не е лошо да си ревизираш релетата дето са при краката на пасажера, че при мен 2 броя заминаха докато се усетя, че тече

Колега,това ли имаш на предвид,че май и аз съм "протекъл",и безопосно ли е за водната помпа.Разбрах,че запушва и такива малки отвори по системата...
http://www.bomarbg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=68:2009-10-08-16-07-52&catid=49:holts&Itemid=74

lordliness
23-02-2011, 08:09
Против малки течове от охладителната система аз съм ползвал добавката на "лики моли" -предствлява бяла течност с нещо като малки пайети вътре и има добри качества.След смяна на антифриза спира да има ефект и трябва да се налее нова.

Chimev
23-02-2011, 09:13
Ами не знам със сигурност. На мен ми препоръчаха точно тая добавка като изпробвана многократно. Иначе и аз съм чувал, че може да има проблеми. Просто реших, че си струва риска имайки в предвид какво ще ми коства смяната на радиаторчето :wierdo:

lordliness
23-02-2011, 09:34
Ами не знам със сигурност. На мен ми препоръчаха точно тая добавка като изпробвана многократно. Иначе и аз съм чувал, че може да има проблеми. Просто реших, че си струва риска имайки в предвид какво ще ми коства смяната на радиаторчето :wierdo:
Аз си мисля ,че тази която съм ползавал аз след като се сменя с антифриза не трябва да има никакви трайни вредни последствия за системата и в частност върху помпата.И наистина след смяната антифриза теча пак се появява , беше много минимален виждах как от пукнатината излиза бяла пара и при престой изтичаха само няколко милилитра.:idea2::info: Сега се сещам преди хората слагаха 4ервен пипер и вършеше идеална работа ,и сигурно е безвредно :picnic:

mian4o
23-02-2011, 13:20

Какво да ти коства .... Ако не си с две леви ръце няма нищо сложно. Приготви си и едно одеалце че голямо лежане върху ДВГ те чака .....и сменяш старото с ново. Сега забелязвам че стъклото много бързо се изсушава след смяната на радиаторчето. Аз за добавката съм по доволен от Лики Моли.

Поздрави

Chimev
23-02-2011, 14:15
Какво да ти коства .... Ако не си с две леви ръце няма нищо сложно. Приготви си и едно одеалце че голямо лежане върху ДВГ те чака .....и сменяш старото с ново. Сега забелязвам че стъклото много бързо се изсушава след смяната на радиаторчето. Аз за добавката съм по доволен от Лики Моли.

Поздрави

Говорим за радиаторче на парното, какъв двигател какви 5 лева :tooth:

mian4o
23-02-2011, 20:00

Да де точно за радиаторчето на парното говорим.

crocodil
23-02-2011, 20:25
странНо

wenss
26-02-2011, 05:56
Колега вчера открих тези продукти.Дали да пробвам с някой от тях?Идеии

danchev63
26-02-2011, 10:34
Колега и аз имах слабо прокапване и ползвах http://www.bomarbg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=68:2009-10-08-16-07-52&catid=49:holts&Itemid=74
Вече 6000км нямам проблеми със антифриза и помпата. Само трябва да се спазват указанията - максимално загряла кола и пуснато на макс със отворени клапи парно. Второ след изсипване минимум 20-30мин работа на място или движение поне 50-60км. След това гасиш и няма проблеми. Стига отвора да е малък. На големи течове не помага. Ако забележиш, че след първата интервенция има ефект но не е пълен може да повториш процедурата. Но само толкова ако и това не помогне налага се смяна на радиятора или запояването му.

Chimev
26-02-2011, 11:38
Аз мога да кажа само какво съм ползвал, не мога да препоръчам нищо, но доколкото гледам коментари, с по новите препарати никой не е имал проблеми :prescription:

wenss
26-02-2011, 15:11
Къде в Пловдив мога да си купя това? http://www.bomarbg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=68:2009-10-08-16-07-52&catid=49:holts&Itemid=74

endeavour
26-02-2011, 16:23

Да де точно за радиаторчето на парното говорим.

Колеги,говорите за коли на различна възраст и с различни мотори. По информация от сервиза,дето ми сменяха радиаторчето на парното, при първите дизели 136 коня то се сменя откъм двигателния отсек,при това с източване на фреона,а при следващите модели - от купето.При 166 с мотор туинскрап не знам кой от двата варианта се използува.

didod
26-02-2011, 16:41
НЕ съм чувал да има разлика в разглобяването за радиаторчето. Мисля винаги си е откъм двигателя.
А добавката на Холтс - или в Лукойл или в ОМВ. Ползвал съм я няколко пъти без проблеми с охлаждането после. И е много важно да се налива при топъл вече двигател, както колегата е казал. Щото в упътването на български пише глупости.

qpwo
26-02-2011, 17:57
туинскрап .
Е колега, да не се обиждаме. Всички тук караме 166, но само половината са с тракторчета.

endeavour
26-02-2011, 18:16
Е колега, да не се обиждаме. Всички тук караме 166, но само половината са с тракторчета.
Хиляди извинения! Колкото и да е невероятно,не съм го писал умишлено, ама как само се е получило... А колкото до ТС-а, аз също го карам непрекъснато, макар и на 155, така че бих обидил и себе си с такъв пост. А виж, тва с тракторчето ...

wenss
26-02-2011, 18:28
А знаеш ли тракторчетата как могат да те накажат...

qpwo
26-02-2011, 19:18
Кефят ме закачливи спорчета, но повечето от колегите знаят, че никого не искам да обидя... Харесва ми всичко що отзад пише 166....:plane:

danchev63
27-02-2011, 08:10
За радиаторчето незнам от къде се сваля. Знам само, че когато попитах колко ще струва ново и смяна, майстора само изсумтя, след това се почеса дет не го сърбеше и накрая каза - "не ме карай да го правя, трябва да сваля цялото табло и още нещо за да стигна до него, а и ще точа антифриза, абе не се наемам много работа, ама ако си навит непременно да го оправиш .......". Аз държах да знам обаче колко ще излезе такъв ремонт и той изтърси една сума, която няма да споделям - с две думи отказах се от идеята и минах на добавката.
Ако някой със сигурност знае от къде се сменя и колко приблизително струва да сподели.
п.с. Става въпрос за гаджето от подписа :-)

Tasho
27-02-2011, 11:08

:-D:-D:-D:-D:-D

Днес ще гонкате ли вече с Либрата,че ми е интересно после коя ще иска повече масло за доливане

mian4o
27-02-2011, 12:40
За радиаторчето незнам от къде се сваля. Знам само, че когато попитах колко ще струва ново и смяна, майстора само изсумтя, след това се почеса дет не го сърбеше и накрая каза - "не ме карай да го правя, трябва да сваля цялото табло и още нещо за да стигна до него, а и ще точа антифриза, абе не се наемам много работа, ама ако си навит непременно да го оправиш .......". Аз държах да знам обаче колко ще излезе такъв ремонт и той изтърси една сума, която няма да споделям - с две думи отказах се от идеята и минах на добавката.
Ако някой със сигурност знае от къде се сменя и колко приблизително струва да сподели.

Радиатора на парното не се сваля през таблото а от вън под чистачките. А сумата от около 100 лв. за смяната която искат е оправдана.

Поздрави

wenss
27-02-2011, 12:41

Днес ще гонкате ли вече с Либрата,че ми е интересно после коя ще иска повече масло за доливане

Ок,а теб ще те взема да се возиш при мен.:boost:

danchev63
27-02-2011, 15:17
Колега mian4o вервай ми ако сумата беше цитираната от теб веднага щях да го сменя. Ориентировъчно казаната сума беше по 3+, а това не е оправдано и ако е вярно че се сваля отвън значи още повече не си струва. Чета във форума, че на 136 коньовите е отвън а на 150 коньовите е отвътре, явно е противоречиво мнението от къде се сваля радиаторчето. Аз както съм обозначил съм със втората версия - но дано си прав че е отвън.

stenli791
27-02-2011, 22:18
Колега mian4o вервай ми ако сумата беше цитираната от теб веднага щях да го сменя. Ориентировъчно казаната сума беше по 3+, а това не е оправдано и ако е вярно че се сваля отвън значи още повече не си струва. Чета във форума, че на 136 коньовите е отвън а на 150 коньовите е отвътре, явно е противоречиво мнението от къде се сваля радиаторчето. Аз както съм обозначил съм със втората версия - но дано си прав че е отвън.
колеги не ползваите добавки че не знаете по мотора вьв ватрешноста му колко малки дупчици има а и радиатора на парното ватре в него има едни серпентини които се задрастват и пак на боклука а и като се наложи ниакакав ремонт на мотора тежко му на маистора аз сам правил веднайж мамата ми се разката водоструика не помага телчета и рачкане два дни но вие си знаете само одлагате проблема и си отваряте нови пак и запушването на каналите може да доведе доста повече проблеми касмет:lupe:

endeavour
28-02-2011, 14:17

Значи информацията ми е от сервиз,при това фирмен за Фиат, Алфа и Ланча в Пловдив - не съм наясно и не мога да споря.Просто шефът на сервиза каза,че при моята (136 коня) се вади отвън и се източва фреона на климатика, а при другите не било така. Затова ми оферираха цифра 100 кинта работа плюс радиатор и отделно 65 кинта за фреон. Това е.

wenss
28-02-2011, 19:08
Днес намерих и си взех Holts Radweld и сега се чудя да го сипвам ли или не.
Та,очаквам мнения

Tasho
28-02-2011, 19:14
Та,очаквам мнения

Виж,моето мнение е да не го сипваш.Един колега по-горе беше писал,че е брал ядове.Един френд също имаше ядове с подобен препарат и то произведен и купен от Германия.Вярно запуши му теча,но парно нямаше и се наложи да си купи нов радиатор,а стария можеше да бъде запоен.Така че внимавай да не си отвориш по-голяма беля - сам се замисли - щом запушва теч,а серпентините на парното колко са големи какво може да се случи.

lordliness
28-02-2011, 19:39
На една кола ми го запоиха (радиаторчето) ,майстора го наду под вода с компресор не пускаше въздух,монтирах го след 2 часа мъки и почти веднага текна пак, налягането в системата е доста високо и запойките не издържат.После си купих ново радиаторче и след нов демонтаж и монтаж си беше ок

lordliness
28-02-2011, 19:39
Икономията е майка на мизерията!

stenli791
28-02-2011, 21:18
На една кола ми го запоиха (радиаторчето) ,майстора го наду под вода с компресор не пускаше въздух,монтирах го след 2 часа мъки и почти веднага текна пак, налягането в системата е доста високо и запойките не издържат.После си купих ново радиаторче и след нов демонтаж и монтаж си беше ок
не че не даржи на запояване а калаиджиата ти е бил слаб на лада и жигула радиаторите са запоявани фабрично а за алимин има аргон

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

не че не даржи на запояване а калаиджиата ти е бил слаб на лада и жигула радиаторите са запоявани фабрично а за алимин има аргон
а односно запушването на радиатор и доста други водни магистрали по двг като доиде в сервиза някоя щете снимам та да се порадвате какво сте си спестили като не сте използвали добавка поздрави

didod
28-02-2011, 21:47
Та,очаквам мнения

Слагай.

Linkestis
04-03-2011, 14:00
И запомнете!!!! Радиатора се вади От---Вън!!!!
Ако искате аз ще ви го сваля срещу 200лв отвътре