View Full Version : Молба! - Търся изтрита обява от "продава" !
Моля модераторите ако е възможно да издират скоро изтрита обява за джанти 16-ки Zender (мисля пусната от MONI) Поне аз се опитвам да я намера от един час и не мога.
Помня , че в обявата бе посочено , че джантите са на приятел и да звъним на посочените номера.
После имаше забележка от модератор , продавача да посочи междуболтово растояние или ще махне обявата.Та предполагам може да е изтрита.
Понеже размишлявах дали да ги взема пуснах пост в който посочих междуболтово растояние. Но явно обявата е изтрита. Това са рядко изпадащи джанти и сега като реших , че мога да ги взема не откривам обявата. Искам пак да погледна снимките и да се обадя защото се интересувам.
Моля, модераторите да ми изпратят инфото на мейл batvas@gmail.com с точния текс на обявата и снимките.
Аз разбирам , че обявата не е отговаряла по един параметър на изискванията, но пък тука сме алфисти, а не чиновници с процедура. Джантите са редки (всеки алфист знае за Зендер) та модерирането в случая, не помага на алфист. Щом сте имали време да погледнете обявата, да направите забележка , после да я изтриете ...,а все пак предполагам тази джанта не е била загадка за модератора, като алфист.Не беше ли по -лесно модератора да добави растоянието, което дори му посочих с идеята да го има и да не се изтрира (както беше предупредено) Това, че не е написано в обявата 5х98 и тя е изтрита сега ми пречи да се свържа и да видя тези иначе толкова редки джанти. Моля, да ми пратите инфото още веднъж!
Ако пък аз нещо бъркам и не я откривам се извинявам,ама разгледах всички обяви за джанти 16-ки от 2011.
Васе,
Освен междуболтовото разстояние нямаше достатъчно информация и за гумите.
Абсолютно 100% подкрепям Васето!
Днес и аз изпаднах в такава ситуация .
Гледам в раздел Подава тема :
"Преместено: джулиета и 33 на части-НЕ Е ПО ПРАВИЛАТА. (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57602) "
Щракам да видя, какво се продава и се оказва, че темата е вече в коша и е останала някаква препратка само.
Това по никакъв начин не ми помага да си набява така търсените и нужни части от съответната Жулиета, която колегата продава!
Нужно ли е да се заключва, трие и т.н. при положение, че може само да се остави бележка на човека да си оправи темата.
През това време ще е полезна на много Алфисти.
Получава се така, че вместо да оставите и малкото полезна информация, с тенденция тя да се използва и допълни в последствие, Вие , модератори и администратори, я правите недостъпна.
Еми нещо, което е полезно и върши работа защо трябва да се затрива?
Моля, не приемайте въпросите ми като реторични защото наистина ми е интересно какво ви подтиква да го правите.
Ако са правилата, то напишете няколко скрипта да ги изпълняват автоматично при дадени условия "ако-то" и си пийте биричката.
Не вършете работата на машините все пак :)
Ако пък трябва да се мисли, тогава защо не се мисли?
Абсолютно 100% подкрепям Васето!
Днес и аз изпаднах в такава ситуация .
Гледам в раздел Подава тема :
"Преместено: джулиета и 33 на части-НЕ Е ПО ПРАВИЛАТА. (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57602) "
Щракам да видя, какво се продава и се оказва, че темата е вече в коша и е останала някаква препратка само.
Това по никакъв начин не ми помага да си набява така търсените и нужни части от съответната Жулиета, която колегата продава!
Нужно ли е да се заключва, трие и т.н. при положение, че може само да се остави бележка на човека да си оправи темата.
През това време ще е полезна на много Алфисти.
Получава се така, че вместо да оставите и малкото полезна информация, с тенденция тя да се използва и допълни в последствие, Вие , модератори и администратори, я правите недостъпна.
Еми нещо, което е полезно и върши работа защо трябва да се затрива?
Моля, не приемайте въпросите ми като реторични защото наистина ми е интересно какво ви подтиква да го правите.
Ако са правилата, то напишете няколко скрипта да ги изпълняват автоматично при дадени условия "ако-то" и си пийте биричката.
Не вършете работата на машините все пак :)
Ако пък трябва да се мисли, тогава защо не се мисли?
Ок,
Викаш да се направи забележка и да се чака подателя да я попълни.
Да помагаме, да сме полезни и т.н.
И така темата за която говори Васко е пусната на 11.02.11
На 12-ти темата е одобрена ВЪПРЕКИ че не отговаря на правилата. И модератора е поискал допълнителната информация за да отговаря темата на правилата
На 18-ти втори модератор е изискал тази информация.
На 22-ри темата е изтрита.
Та кой е крив и прав в случая ?
Другата тема за която говориш... че била преместена в коша понеже не е по правилата с текст:
продавам джулиета 1.8 на части,има оригинално дясно огледало и алфа 33 1.7 с два карб също на частиБелким една снимка да имаше или като няма никакво инфо поне телефон за връзка.
Ама не , 100 пъти по лесно е да се регне човека с 2 мнения да пусне обява която дори и не се доближава до шаблона за правилата и после модераторите виновни.
И така като гледам нещата отиват на едно изискване за минимум 50 мнения във форума преди да се се пускат обяви в продава.
Ок,
Викаш да се направи забележка и да се чака подателя да я попълни.
Да помагаме, да сме полезни и т.н.
И така темата за която говори Васко е пусната на 11.02.11
На 12-ти темата е одобрена ВЪПРЕКИ че не отговаря на правилата. И модератора е поискал допълнителната информация за да отговаря темата на правилата
На 18-ти втори модератор е изискал тази информация.
На 22-ри темата е изтрита.
Та кой е крив и прав в случая ?
Другата тема за която говориш... че била преместена в коша понеже не е по правилата с текст:
Белким една снимка да имаше или като няма никакво инфо поне телефон за връзка.
Ама не , 100 пъти по лесно е да се регне човека с 2 мнения да пусне обява която дори и не се доближава до шаблона за правилата и после модераторите виновни.
И така като гледам нещата отиват на едно изискване за минимум 50 мнения във форума преди да се се пускат обяви в продава.
В доста от форумите е валидно това правило,мин.50 мнения.
Аз , като обикновен потребител видял остатъка от темата днес, от къде да знам, че няма снимка, няма телефон и или нещо друго?
При положение, че най-ранните теми, които се виждат в раздел "Авточасти и аксесоари" са от 05.02.06, не е ли по-важно те да се изтрият отколкото теми, които са от преди няколко дни и с тенденция да се обновят?!
Кое носи повече информация, коя информация е по-актуална, коя е по-полезна за Алфистите ?
Триенето на нови теми не е полезно за хората, в частност за мен.
Не, че е задължително да сте обединени от идеята за взаимопомощ де. :)
Не ме разбирайте погрешно! Радвам се, че има добър контрол върху форума.
Просто имам апел модераторите като алфисти, поне оригинални и редки неща за алфа или ценна информация да я оставят или да бъдат по благосклонни.
Малко по внимателни с обяви и информация за стари алфи. Знаете колко е трудно да се намират части за 75-ца, Джулиета, 90-ка, спайдер и определени части за 164, 155 .
Обикновенно хората с такива алфи са истински алфисти и понякога с месеци търсят нещо за колите си. Ако ги имаше в магазина частите ОК макар да е скъпо, но колко често се появява нещо за джулиета или за 75-ца.
Моля Ви, нека бъдем полезни помежду си, каквато е и целта на форума! А за тези неща има и продавачи, които не знаят какво продават - няма как да дадът допълнително инфо понякога.
В интерес на истината, все пак благодаря, че допускате обявата да се появи и давате шанс на продавача да я поправи, а и все пак някой да я види.
Благодаря и за изпратеното инфо за обявата която търсех!
Използвам случая и да блогодаря като цяло за отделеното от Вас време за да има ред в форума, ясно е че недоволни винаги ще има. Един път щото има контрол, после пък защо е свободия - знам, че няма угодия ! :)
Приемете думите ми съвсем добронамерено, аз нямам претенции , че задължително съм прав. Може да не съм дооценил нещата от Вашата гледна точка, на хора сблъскващи се с проблемите на модерирането и имащи по-пълен поглед над нещата.
П.П. Вярно, че няма инфо за гумите, но аз като се интересувам от джантите не съм забелязал (гумите са се явили за мен някаква екстра- без, със все тая) Което показва горното , че съм гледал от моята камбанария :)
Имаш ЛС...
Упс сега виждам, че са ти дали инфото :)
Аз , като обикновен потребител видял остатъка от темата днес, от къде да знам, че няма снимка, няма телефон и или нещо друго?
:)
Това в случая не е определящо.
Забележката е там за да я види автора. Даде ни са му 6 дена да се поправи.
ОК.
Пак ще се провам :-P
В раздела има теми от 2006 та година.
Те не носят никаква актуална информация.
Надали и 1% от тях могат да бъдат използвани от потребителите.
Темите стоят и даже не са заключени.
В същият момент се потурчват обяви, които не стига, че са актуални ами и на рядки части и автомобили.
Дори това да видя кой е пуснал темата може да ми помогне да издиря негови координати (както и направих), но като е изтрита няма как да го разбера.
Замислете се какво може да промените за да бъде по-полезен този раздел.
Ок.
И аз ще се пробвам отново.
Не знам какво ви се набиват в очите никаква си стари обяви потънали на 50-60 страница в даден раздел.
При всички положения актуалните обяви са на първите десетина страници.
Ако трием старите обяви - защо се трие, ако останат защо остават.
Та да се върнем малко на раздела и правилата.
За разлика от реалният пазар където можеш да отидеш , да видиш, пипнеш и оцениш дадена стока тук това няма как да стане.
И именно заради това са въведени правила който да принуждават продавачите да дават достатъчно информация за стоката която продават.
Ако продавача не желае да спазва тези правила , и да прояви уважение към потенциалните си клиенти...
То просто няма да си продава стоката тук.
Без значение дали продава нещо за рядък или масов модел.
Това е. Всеки си преценява сам за себе си.
п.с
Дори това да видя кой е пуснал темата може да ми помогне да издиря негови координати (както и направих), но като е изтрита няма как да го разбера.
Това не е съвсем вярно.
При положение че темата е преместена в коша и е оставен линк с информация какво не е наред с конкретната обява, си се вижда съвсем ясно кой потребител я е пуснал.
И пак остава опцията за комуникация на ЛС.
Пример с обявата която цитираш:
Преместено: джулиета и 33 на части-НЕ Е ПО ПРАВИЛАТА. (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57602)
pavkata
А конкретно за темата за джантите от която тръгна всичко, както вече писах модераторите са проявили достатъчно разбиране и са я одобрили въпреки че не е отговаряла 100% на правилата.
Значи вършите работата на машините.
Няма проблеми, разбрах, така сте си решили :)
А тази препратка, която е останала можете ли да гарантирате, че ще остане и няма да се затрие и тя?
Останал съм с впечатлението, че изчезват след определено време.
Препратките при преместване на тема могат да бъдат постоянни или временни. По принцип се използват временни - за 2-3 дни или седмица.
А тази препратка, която е останала можете ли да гарантирате, че ще остане и няма да се затрие и тя?
Останал съм с впечатлението, че изчезват след определено време.
Обявите изчезват защото трябва да се види от подателя каква е забележката на модератора, а не да си стоят като реални.
Това имах предвид.
Губи се информация.
В същото време има сумати ненужни теми от преди 2-3-4 години.
Каква ви е идеята?
Преди не сте успяли да уеднаквите всички теми, но пък вече са "минали" и не бива да ги триете, а откакто има правила се трие?!
И пак казвам, губи се информация по този начин. :)
Aми като се изтрие някоя комерсиална тема също се губи информация... Ама това е живота.
Форума си има правила - или ги спазваш и ползваш услугите му или не получаваш нищо.
Разделите Купува и Продава са само един придатък към форума.
Може да ги има , може и да ги няма.
Относно старите теми, не виждам на кого пречат.
Иначе не е никакъв проблем да се преместят в коша, въпроса е защо?
Последният ти отговор го очаквах.
Стандартен отговор в случая когато няма отговор. :handshake:
Не съм намесил никъде комерсиалните обяви. Не говорим за пари тук, а за принципи.
Знам, че форума има правила, спазвам ги, но искам и да разбера защо са такива.
То и форума е придатък към сайта. Може да го има, може и да го няма, но не е по въпросите ми си мисля.
Старите теми не ми пречат по никакъв начин.
Просто ги сравних информацията в тях с изтритата актуална информация в нова тема.
Няма смисъл повече да се плюнчим.
Не разбрах и имам чувството и че съм неразбран.
Поздрави!
Много добре те разбираме... ти не разбираш обаче какво се опитват да ти кажат.
Въведе ли се двоен стандарт за обяви - за едни може, за други не... ще стане мазало в раздела, никой няма да публикува обяви по правилата, защото вече ще има такива които не са по същите.
И като си знаем борците за слободия... плашим се.
Има вариант да не се губи информация, но не знам дали ще се приеме, да се дадат права в/у разделите на хора доказали се от ретро разделите, които да събират ценните неща в калпави обяви в отделна такава тема, която да е изключение и да седи в главния раздел.
Всичко което няма някаква особена ценност според тях да си пътува по каналния ред.
голямата риба
24-02-2011, 15:12
това се очакваше, още когато форума стана търговски
Ама аз наистина не мога да разбера за какво е тази дискусия.
Има си правила. Има и шаблони за пускане на обяви ( това е за улеснение на потребителите отново)
Или спазваш правилата и обявата ти вижда бял свят или просто си свършва в коша където и е мястото.
Ако искаш да ползваш услугата - спазваш правилата.
По кратко от това не може да се каже.
А на въпроса защо правилата са такива отговорих в един от горните се постове.
Та да се върнем малко на раздела и правилата.
За разлика от реалният пазар където можеш да отидеш , да видиш, пипнеш и оцениш дадена стока тук това няма как да стане.
И именно заради това са въведени правила който да принуждават продавачите да дават достатъчно информация за стоката която продават.
Това е.
Тук се искат повече неща за да се пусне обява.
В други форуми не. В трети има ограничение за брой на постове. Навсякъде е различно. Тук обаче е така.
Като ми го кажат в прав текст май го разбирам и май спирам да питам, но да ми обясняват 1500 други неща преди да стигнем до правия текст е тъпо.
Има вариант да не се губи информация, но не знам дали ще се приеме, да се дадат права в/у разделите на хора доказали се от ретро разделите, които да събират ценните неща в калпави обяви в отделна такава тема, която да е изключение и да седи в главния раздел.
Всичко което няма някаква особена ценност според тях да си пътува по каналния ред.
Това не го казвай, че ще стане страшно ....
Всички споменавате тези прословути правила, а всъщност къде са те?!? И моля не ми давайте линк към оная оаканата тема, която се води "правила" на раздела - писано, дописвано, с този шрифт и цвят с онзи, кашичка! Първо напишете правилата, пък след това изисквайте спазването им! Уважавам модераторите( е, не всички), но с този казус "правила раздел продава" се изобразихте като мързеливци и нагаждачи!