PDA

View Full Version : Сектантска мисъл към полунощ

Max
26-02-2011, 23:48
Някои от вас знаят, други не, преди 3 месеца ни се увеличи фамилията с още един член и от тогава почнах да се оглеждам за по-голяма кола, че 145-цата ми идва малко мъничка в момента...
Та разглеждайки разни разнообразни марки и модели, смятайки и премятайки и виждайки как ама нищо не ми харесва от всички автомобили, които гледам, се замислих дали пък отново да не се обзаведа с една 155-ца...
Даже съм набелязал една 1.8 8v, я сега кажете ту би ор нот ту би...
То и цялата работа минава през продаване на 145-цата, че две коли ще ми дойдат малко нанагорно за поддръжка, но пък се чудя с оглед вече дефицитните (поне някои) части за 155, дали да се поддам на емоцията или да търся нещо по-ново (но в никакъв случай 156) :-)

DerMeister
26-02-2011, 23:57
145+1=146 - като условията са >99г, JTD или над 1.4TS и да не е от Германия. :-P Вече са едва ли не безплатни. Другото е много старо.

Max
27-02-2011, 00:00
Така е Ники, но 146 съм карал преди, само че 1.6 ТС, като твоята :-)
Другият вариант на който съм се спрял е Ланча Либра- прилични цени и много приятни коли. :-)
Просто си мисля дали една 155-ца няма да ми донесе повече радост :-)
Един вид чудя се разумът или сърцето да послушам :-)

DerMeister
27-02-2011, 00:02
Намесиш ли сърцето, сметки няма. Каквото каже това.
Ланча Либра е много добра кола. Едно 2.4 JTD комби и ще те искам кръгчета.:notworthy: Ако обаче решиш да смяташ пари и т.н., 146 е твоята кола.

Tedo
27-02-2011, 00:25
Даже съм набелязал една 1.8 8v...

Ако е тази (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55480) определено си на прав път :thumbup:
Либрата не е ли мааалко грозновата или само на мен така ми се струва?
146 не коментирам, истинските алфи са с повтаряща се цифра в номера на модела, както казваше един съфорумник

Max
27-02-2011, 00:46
Ако е тази (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55480) определено си на прав път :thumbup:
Либрата не е ли мааалко грозновата или само на мен така ми се струва?
146 не коментирам, истинските алфи са с повтаряща се цифра в номера на модела, както казваше един съфорумник

Тази да... ама гледам че човека има кандидати, та може и да не ме дочака :-)
Мога и утре дето се казва да я взема, но първо трябва да реша какво да правя с ЖТД-то... :-)

Pastora
27-02-2011, 08:31
Мога и утре дето се казва да я взема, но първо трябва да реша какво да правя с ЖТД-то... :-)
Колата е в пъти по-добра от другите екземпляри на пазара, а е с маркова генерация освен това и яки джанти. Взимай я, обаче не очаквай разход, като на дизелчето :)

Max
27-02-2011, 10:53
Колата е в пъти по-добра от другите екземпляри на пазара, а е с маркова генерация освен това и яки джанти. Взимай я, обаче не очаквай разход, като на дизелчето :)

Разходът ми е ясен, все пак няколко години имах същата :-)
Но Легендата носи друго усещане... :go:

Jivko7777
27-02-2011, 11:56

Ти мисли бързо защото в момента вече е свалена на 1500лв!!!

VFTI
27-02-2011, 13:37
Много ясно, че ще вземаш Легенда!

Тя е И разумът И сърцето.
Вземаш си 1.8 8в в купенце от 96-97г. и никой не може да ме убеди че 146 с 2г. по-нова е по-добра....И при жените е така...по-млада не означава по-добра...

Разумът- евтина първоначално, евтина за обслужване. Части си имат навсякъде...здрава...
1.8 8в...идеалка сменяш двата ремъка за 28лв....евентуално!:BIGsmile: ако решиш и после една газова уредба за 500лв. и се возиш евтинко, спортно, икономично, практично и т.н. и т.н...

Сърцето--- като те досърби сваляш плочката и отиваш на гонки...шамаросваш няколко 145ци,156ци там с модерни ТС и чипосани нафти и после прибираш да товариш детски столчета до газовата уредба:BIGsmile:

П.П Миналата седмица показах какво е 155... след като от багажника, където има 40л. бутилка за газ извадих 4 летни гуми 195/50/ ,раница с лаптоп, 2 чанти с дрехи, щайга буркани и един стек вода 1.5литра...естествено можеше и още ама реших да сложа другите 2 стека вода, 3 кутии с храна, сак с учебници 21инчовия телевизор, както и 2та амортисьора отпред в купето:BIGsmile::BIGsmile:

П.П2 после имахме зор да ги натоварим тия 4 гуми в една 147чка хихи

Max
27-02-2011, 14:59
Много ясно, че ще вземаш Легенда!

Тя е И разумът И сърцето.
Вземаш си 1.8 8в в купенце от 96-97г. и никой не може да ме убеди че 146 с 2г. по-нова е по-добра....И при жените е така...по-млада не означава по-добра...

Разумът- евтина първоначално, евтина за обслужване. Части си имат навсякъде...здрава...
1.8 8в...идеалка сменяш двата ремъка за 28лв....евентуално!:BIGsmile: ако решиш и после една газова уредба за 500лв. и се возиш евтинко, спортно, икономично, практично и т.н. и т.н...

Сърцето--- като те досърби сваляш плочката и отиваш на гонки...шамаросваш няколко 145ци,156ци там с модерни ТС и чипосани нафти и после прибираш да товариш детски столчета до газовата уредба:BIGsmile:

П.П Миналата седмица показах какво е 155... след като от багажника, където има 40л. бутилка за газ извадих 4 летни гуми 195/50/ ,раница с лаптоп, 2 чанти с дрехи, щайга буркани и един стек вода 1.5литра...естествено можеше и още ама реших да сложа другите 2 стека вода, 3 кутии с храна, сак с учебници 21инчовия телевизор, както и 2та амортисьора отпред в купето:BIGsmile::BIGsmile:

П.П2 после имахме зор да ги натоварим тия 4 гуми в една 147чка хихи

147-чката е сигурно с най-малкия багажник в този клас, та не е удачен пример за сравнение :-)

Инак 155-ците има части, които вече трудно се намират за тях - примерно маншони за колекторите (ако са от тия конусовидните), метален колектор е голяма рядкост, читави кабели за свещите, бобини, верига, моторче за празен ход... :-)
Приключение си е ама кефът, който носи 155 е несравним! :-)

Galof
18-03-2011, 11:49
легендата си е легенда друго е като излезеш на прозореца и твоята красавица се отличава сред всички на паркинга а на светофара голфаджиите те гледат с респект нещо което 146 147 не ти дават с газ разхода се понася.А части има стига да търсиш а чуството на дълъг път е несравнимо.

BatVas
18-03-2011, 17:09
Даже и практично да разсъждаваш мисля 155 е избора.(евентуално много читава 164-ка Супер 95-96 ама по-рядко изпадат)
8 клапановите ТС са си здрави мотори,ефтино обслужване, носят и на газчица и пак остава място за багаж в 155, по окачването не виждам кво те притеснява, багажника е по удобен и голям от на 156 Спорт Вагон, от на 164-ка и от на 146-ца, началните цени на 155 са ниски (Ланчата е хубава , ама повече пари в началото за покупка и после за обслужване, застраховка ) а щом има нов член на семейството в тия времена е разумно да се внимава с разходите.

badmadafaka
18-03-2011, 17:19
Ако по-скъпото обслужване и поддържане на Либрата не са ти проблем, аз си мисля, че едно либра комби е по-удачен избор от легендата... 155 е класика в жанра и една от най-автентично изглеждащите алфи, но за твоите цели си мисля, че другата е по-така :-)

Max
18-03-2011, 17:51
Засега оставам на 145-цата, по-натам ще видя ако изпадне нещо запазено.
За момента не намирам читави Либри, пък на моята кандидат-купувачите едно на ръка, че не са много, но и бързо се отказват като им кажа цената, а аз нещо не съм склонен да я подарявам за 2500 лева на този етап. Все пак колата е в перфектно състояние, на сравнително малко реални километри, с каско, винетка, с два комплекта лети джанти с гуми и т.н., и т.н. поддържам си я като за мен както се казва. :-)