View Full Version : Оранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата, оранжево и вагончето...
Да споделя за поредната си занимавка:
Любимия вагон, който ми харесваше с всичко, освен с цвета, вече не е черен (мязаше си на катафалка, няка кво да се лъжем):whistle:
Така изглеждаше:
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_4581.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_4582.jpg
Имаше разни дребни драскотини, котки бяха спали и дращили предния капак, нямаше никакъв блясък боята... пък и черна...
И така, Божо се захвана за работа:
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2370.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2372.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2383.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2385.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2391.jpg
Междуврененно фаровете се сдобиха с лупи Valeo и хубав ксенон
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2397.jpg
И днес вече я видях в пълния и блясък:
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2543.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2544.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2550.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_2553.jpg
Да не забравя - отскоро си има и дървен волан оригиналдъ
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Alfa%20156%20SW/IMG_1656.jpg
Как ви се струва? Винаги съм харесват този цвят, Алфа не го ползват, но го има при Фиат, Пежо, Инфинити и т.н. При Пежо се нарича Orange Salamanque, при другите има още по-шантави имена. Тук е снимано на мрачно и тъмно, но на слънце прави невероятно красиви преливки и изглежда доста по-светъл.
и Опел и Ландровър :) Ефектно е .Станало е супер. Помисли и за джанти :)
tokata_pz_flex
28-02-2011, 18:13
Супе е цветът ! Днес карах по едно Пежо 207 и ми се струва , че беше такъв цвят ...
Само не ми харесва , че стоповете НЕ контрастират ... ама тва си е въпрос на вкус :) Супер е станала колата !
Бравос, цвета е хубав. На пежотата им стой добре, но алфата ги задминава.
Много добър синхрон със салона. Майсторски изпипано .Много ми харесва :shock:
badmadafaka
28-02-2011, 18:20
Не си човек, уникално е станало :respect:
nightroller
28-02-2011, 18:28
Винаги съм бил скептичен по доработки извън Чентро Стиле ;) ама тука се е получило бая добре :) само не забравяй като си тръгнал да боядисаш и сандъка върху порива в същия цвят - тогава вече ще стане уникално!!!!
Ееех тва любовта кви неща кара човека да прави,просто е ненормална оранжева"перличка",евала.......страшен "унисон" интериор/екстериор,едни тъмни джамци и :whistle:
П.С...(извън темата)...между другото, първата кола която ми хресва в бяло, е спортвагона на 156......
old alfist
28-02-2011, 18:31
Значително по-добре и цвета май носи на мръсно - сега ще има постоянно да пишат за тази кола в онази тема дето са видяли някой.
nightroller
28-02-2011, 18:33
Ееех тва любовта кви неща кара човека да прави,просто е ненормална оранжева"перличка",евала.......страшен "унисон" интериор/екстериор,едни тъмни джамци и :whistle:
П.С...(извън темата)...между другото, първата кола която ми хресва в бяло, е спортвагона на 156......
Всяка Алфа в бяло е уникално красива - просто тази липса на цвят вади линиите на дизайна и ги подчертава - бяло е невероятно !!!
Мн красиво, евала на човека!
Да те питам за тавана, за местата около уплътненията, как се процедира, гледам е мацнато с боя предварително откъм вратите.
Аз бих си сложил бели мигачи на предните калници в комбинация със този цвят.
ФЕРАРИСТ
28-02-2011, 19:26
И кво не му аресвате само не мога да разбера.......
mirchozo
28-02-2011, 19:40
Супер е станало колега, почвам да се размечтавам за нещо подобно...
Дано останеш доволен от светенето на лупичките, гледам добре са ги лъснали бочджийте.
пп Едни оригинални 17-ки и един фланец за ауспуха и е бомба колата, но всичко с времето си.
станало е добре много ми харесва.дано те радва безавариино още много много километри
Цветът е много як,браво,колега!:bravo:
п.с.Иво,помисли и за твоето вагонче-ще му отива.А и след месец идва и Великден...,та заедно с яйцата..:roll2:
Помисли и за джанти :)
Харесва ми, станало е доста добре. Съгласен съм с колегата за джантите някоя по -голям и по - готАна и ще стане уникат.
Furious 155
28-02-2011, 23:46
Много добре е станала!!! Остава само с някакви podhodq]i джанти да я обзаведеш и ще стане още по-добре изглеждаща!:-P
king_nasko
01-03-2011, 00:08
Много добре е станала:smartass:
DJ Vladic
01-03-2011, 01:04
Продава ли се :)
dilian alfa gtv
01-03-2011, 02:25
Eвала колега много добре се е получило особено как се взързва с салона .........поздравления.!:naughty::naughty:
badmadafaka
01-03-2011, 09:09
Сега ако джантите станат черни или много тъмно графитен металик визията ще е ултра :pokey:
голямата риба
01-03-2011, 09:13
fiat ският цвят е 516/A Arancio Margarita
имах такова брадво навремето
Верно много добре седи тоя цвят и с едни големи черни джанти ще е страшна:thumbup:
Екстра е, само сподели откъде набара махагоновият мулти-волан, че и на мен ми е мерак отдавна :)
Ей, много добре е станало.А аз точно тия дни се бях подсетил, как искаше да се боядисваш колата, някакво предчувстиве, а честито!, а и волана си е супер, аз съм по махагона, а кой е тоз Божо, ако се наложи пък да ползваме!?
Ей, много добре е станало.А аз точно тия дни се бях подсетил, как искаше да се боядисваш колата, някакво предчувстиве, а честито!, а и волана си е супер, аз съм по махагона, а кой е тоз Божо, ако се наложи пък да ползваме!?
Rock n' roll на Симеоновско шосе, коя ли Алфа не е минала от там :) .
Браво, Ванка,смело решение! С това няма как да останеш незабелязан където и да е.
п.п. Колко ти излезна цялото боядисване? Може и на ЛС. А вписването на новия цвят в талона колко време и какви процедури изисква?
Поздрави!
А, ясно, мерси.Ако ти пише на лично за цената Пинко, пусни и на мен едно, за сведение :)
Харесва ми, защото е различно. Ако искаш дай информация в първия пост как стана смяната на талона, какво се плаща, искат ли документи от сервиза и т.н. Благодаря предварително.
ludkanar
01-03-2011, 13:41
Браво доста добър цвят:th_up:
Благодаря на всички за добрите думи. Радвам се, че на пътя ще има още една красива Алфа, която ще привлича погледите.
. Помисли и за джанти :)
Мислил съм, но май ще си остане с тия. Вероятно ще ги боядисам светло графиитени и толкоз. Писна ми да изправям джанти и да купувам гуми и да се разправям с фактури към застрахователите, както беше със 17-ките и 18-ките на старата ми 166-ца. Пък и вагона ще го кара основно приятелката ми, а тя има невероятния талант да "цели" дупките.
---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:17 ----------
Да те питам за тавана, за местата около уплътненията, как се процедира, гледам е мацнато с боя предварително откъм вратите.
Тъй като колата беше черна, първо бяха изпръскани колонките, рамките на вратите и "фалцовете" - за да не се вижда черно, когато се отворят вратите. По тази причиня бяха свалени всички уплътнители.
---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:19 ----------
Дано останеш доволен от светенето на лупичките, гледам добре са ги лъснали бочджийте.
Специални благодарности. При тестовете и регулирането на фаровете всички присъстващи отбелязаха, че светят страхотно, дори по-добре от фабрични лупи на нов автомобил. Абе страхотия, отново ти благодаря страшно много.
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:22 ----------
Rock n' roll на Симеоновско шосе, коя ли Алфа не е минала от там :) .
п.п. Колко ти излезна цялото боядисване? Може и на ЛС. А вписването на новия цвят в талона колко време и какви процедури изисква?
Нямам представа колко точно пари ще излезе. Голяма част ще плати застрахователя, тъй като, както казах, колата имаше много дребни щетички (предна и задна броня, 3 от вратите също бяха одрани, предния капак бе дран от котки), така че на практика ще трябва да доплатя за няколко детайла и за колонките и "фалцовете". Още не е минала последния оглед, вероятно ще знам до десетина дена.
---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:25 ----------
Харесва ми, защото е различно. Ако искаш дай информация в първия пост как стана смяната на талона, какво се плаща, искат ли документи от сервиза и т.н. Благодаря предварително.
Това ме интересува и мен, и то много. Какво трябва да се направи, трябвали да се минава на каналите и т.н.
Доколкото разбрах, трябва да се отиде в КАТ, да се подаде молба за смяна на цвят и да се издадат нови голям и малък талон. Не знам обаче колко ще струва и дали няма да ми скъсат нервите.
old alfist
01-03-2011, 21:55
Че ще ти скъсат нервите това е ясно, но ми е интересно наименованието на цвета - кой и как ще го определи, иначе самият талон е към 100лв.
Супер е станало, няма друга такава! Поздравления за идеята и за изпълнението! :)
Ухааа... браво :)
Лупичките кой ги вгражда, че и аз имам мерак за едни такива, ама хич не ме бива да чопля фарове?
http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/925815.gifЕхааа, супер свежичко и слънчево се е получило,браво !Много ми харесва,много!http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/914191.gif
Ухааа... браво :)
Лупичките кой ги вгражда, че и аз имам мерак за едни такива, ама хич не ме бива да чопля фарове?
Фаровете ги направи колегата mirchozo. Много читава изработка, лупите са Валео, светят перфектно, регулировките си работят, абе никакви забележки нямам. Толкова добре светят, че на практика не ти трябват дълги:jumping::jumping:
Препоръча ми го V_A_N_K_A_T_A, аз още като видях неговите фарове и особено като ги видях как светят, вече бях тотално зарибен. Хубавото на този вариант е, че няма никакви цигании, никакви "ангелски очи", никакви светкащи гирлянди тип коледна елха като при Холцвагин или Алди. Просто дискретни и перфектно светещи лупи.
Цената също е много добра, единственото неудобство е, че ще трябва да пратиш фаровете до Добрич. Но с куриерите това става за един ден и струва под 10 лева.
И аз преди време си мислех за този цвят на моята Алфа и да ти кажа добре е. Отива си със салона ти!
Евала за идията аз я приемам.
Цената също е много добра, единственото неудобство е, че ще трябва да пратиш фаровете до Добрич. Но с куриерите това става за един ден и струва под 10 лева.
И колко е добра цената, че вече се изкьоравих с мойте сток мъждилки?
Уф, не исках да пиша тук цената, за да не се разтълкува като реклама, ама получих поне 50 лични съобщения и нямам време да отговарям на всички.
Цената е 170 лева без разходите за куриер (около 20 лева за София). Пращате вашите фарове на колегата mirchozo в Добрич и ги получавате обратно с лупи. Ксеноновите крушки са си от вас.
....тука в монтана се прдлагат рециклета....ще ти стъпят на .....20лв и 30-се стинки.......заповедай.........
пп.....пинко, последното нещо което искам е да ти осирам темата,сори...........ма колегата е за :drunk:
....тука в монтана се прдлагат рециклета....ще ти стъпят на .....20лв и 30-се стинки.......заповедай.........
пп.....пинко, последното нещо което искам е да ти осирам темата,сори...........ма колегата е за :drunk:
От вашия край купувам само видинско домашно вино, да знаеш ;-)
Аз може би ще съм единствения който ще критикува пребоядисването!
Лично за мен СПОРТВАГОНА е най-красив точно черен.
Затова и такъв си купих. Просто като черна колата има съвсем друго излъчване.
Вярно- черния е най-отвратителния цвят за поддръжка, ама кеф цена няма...
Аз на моята съм и замислил освежаващо боядисване напролет - ама пак черна... :)
Иначе самата боя е супер, гледам и много добре е боядисано - професионално.
Важното е колега на теб да ти харесва.
Ранобудниче
08-03-2011, 12:56
Ииии - направо лъвче е станало :)
Аз може би ще съм единствения който ще критикува пребоядисването!
Лично за мен СПОРТВАГОНА е най-красив точно черен.
Затова и такъв си купих. Просто като черна колата има съвсем друго излъчване.
Вярно- черния е най-отвратителния цвят за поддръжка, ама кеф цена няма...
Аз на моята съм и замислил освежаващо боядисване напролет - ама пак черна... :)
Иначе самата боя е супер, гледам и много добре е боядисано - професионално.
Важното е колега на теб да ти харесва.
Що бе, новият цвят е супер, и аз ли съм далтонист или предишният му цвят не беше "космо блу", т.е. тъмно син металик? И вярно е отвратителен за поддръжка, с изключение на лятото, трябва да миеш колата едва ли не всеки ден за да прилича на нещо...
Пинко, измий я тая кола, намажи и гумите и я наснимай да я видим :lol_sign: С тоя прахоляк се губи целия ефект!
Що бе, новият цвят е супер, и аз ли съм далтонист или предишният му цвят не беше "космо блу", т.е. тъмно син металик? И вярно е отвратителен за поддръжка, с изключение на лятото, трябва да миеш колата едва ли не всеки ден за да прилича на нещо...
Имаше разни дребни драскотини, котки бяха спали и дращили предния капак, нямаше никакъв блясък боята... пък и черна..
Не знам колега дали си далтонист, ама не четеш внимателно :butt:
Хехе, говори ми за космо блу-то, моята е такава и наистина е отвратително за поддръжка. Тъкмо я измия и при първия дъждец става на...
По темата - много добре е станал вагон-а на Пинко, чакаме го сега със сиви джантета. :-)
KirilSol
09-03-2011, 20:26
моя "вагон" е в изключително рядко срещания цвят Azzuro-Nuvola.
ама този на Pinko ми харесва повече сега !...само трябва задължително да си боядиса в титаново джантите.
Пинко е постнал снимки от преди пребоядисването, виж ги пък после ми говори за внимателно четене :duel: Колата му си беше тъмно син "космо блу" металик, да им се чуди човек на жабарите кво са му харесвали на тоя цвят, та всяка втора е с него...
Пинко е постнал снимки от преди пребоядисването, виж ги пък после ми говори за внимателно четене :duel: Колата му си беше тъмно син "космо блу" металик, да им се чуди човек на жабарите кво са му харесвали на тоя цвят, та всяка втора е с него...
Ами на мен си ми изглежда черен и на снимките.
Предлагам да го попитаме за да спрем да спорим!
Г-н Председател - черен или космо-блу ви беше пипм-вагона преди боята?
Г-н Председател - черен или космо-блу ви беше пипм-вагона преди боята?
Цветът беше Nero Carbonio Metalizzato - което си е чисто черно, както и да го гледаш.
Но малко като се напраши, вече изглеждаше тъмносив (и много мърляв), така че при определено осветление може да изглежда и тъмносин (като на снимките пред гаража, на които в лака се отразява небето и му придава леко синкав оттенък).
Абе гаден цвят, почти намразих самата кола заради него - Алфата ме кефеше само няколко часа след автомивка. След това, дори и без да е валяло и да съм минавал през локви, колата вече изглежда мърлява и запусната.
Ми мойта 155 си ме кефи черна.А и тъмносиньото ми е един от любимите цветове на Алфа:gruebel:
alfa boy Qv
10-03-2011, 23:50
Браво колега,много аииляк е стала колицата,кефи ме :super:
Евалата ... страхотна е станала искам и аааааз :D
Евалата ... страхотна е станала искам и аааааз :D
Ами намери си тогава в Италия.
Видях я на живо. Цветът е страхотен. Много добра работа. Фаровете са уникални, колата е станала забележима, НО....
-Според мен този цвят не е за тази кола. Цветът би стоял добре на купе.
-Лично аз не харесвам салон в цвета на колата
-махагоновия волан също не е моя волан. Като човек който има кала с такъв волан споделям че не е особенно практичен
AntiLuuP
12-03-2011, 11:30
Мноооогооо добре е станало. Като бях 10клас (преди поне5г) всеки ден виждах пред английското посолство една 156 седан същия цвят и умирах от кеф!