PDA

View Full Version : алфа 145, хонда сивик купе или фиат купе

moxie
18-08-2006, 00:00
решил съм да купувам кола и първоначално бях се насочил към 145, ше е или джуниър или 2.0 ТС, има в момента няколко на цени 6-7 000...., от 97 до 99г.....но днес бях до горубляне и видях 2 други, заради които се замислих дали да не дам малко повече пари, но да имам по-немасова кола....едното изкушение се казва хонда сивик купе 1.5, от 95г за 7000 я дават, а другото е фиат купе 2.0 16в от 96г за 7700, тва е след първоначален пазарлък, пишеше 8400....кажете кво мислите, особено ако някой е имал и 3-те...за мен и трите ми харесват, плюса за алфа е че ше е по-нова и дизайна ме кефи....хондата екстериора ми е мн кеф, щото е агресивна много, интериора ми е малко простее и е захабен освен тнва, но пък хонда си е яка марка, за разлика от фиат, което си е като фв, но пък купето е доста дизайнерско, особено интериора, най-много ми харесва интериора на фиат купе от тея 3-те, но пък и ше харчи много, поне от хондата със сигурност ше е 3-4 литра отгоре

vladu
18-08-2006, 09:31
абс. лично мое мнение - бягай от фиат-а.
Аз така се чудех между подобна Хонда, 3-ка и ... алфонс(от подписа)
В 3-ката не се събрах - не, че съм дебел :lol: :lol: портативни са...
Хондата беше пълно дръво отвътре ... па и климатика немаше и взех алфонсо ... и се убих от ремонти - пълно щастие нема.

MONI
18-08-2006, 10:02
И аз гледах сивиците ама като седнах вътре и видех таблото и големия геврек и не ми ареса ич. Алфата вътре е мнооо по яка(според мен де) а външно според може да се по спори коя е по агресивна.

В крайна сметка стара кола е котка в торба, така че взимай нещо което е читаво за да нямаш проблемите на Владу

Naso
18-08-2006, 10:38
Те пък хонда щото са като ферари! Купето няма много общо с фиат, правят го на друго място. Това за изработката. Иначе с това 1.5 на хонда трее си земеш нещо там не се сърди човече, черен петър. Щото докато тръгне ше ти е скучно. От тия 3те най ще върви 145цата (2.0ТС), но пък купето има фасон много.

vladu
18-08-2006, 11:51
Те пък хонда щото са като ферари! Купето няма много общо с фиат, правят го на друго място. Това за изработката. Иначе с това 1.5 на хонда трее си земеш нещо там не се сърди човече, черен петър. Щото докато тръгне ше ти е скучно. От тия 3те най ще върви 145цата (2.0ТС), но пък купето има фасон много.

баце ти си пристрАстен и пристрастЕн ... ма яла да пинем бира и да го обсъдим :cheers:

Bobo
18-08-2006, 11:53

баце ти си пристрАстен и пристрастЕн ... ма яла да пинем бира и да го обсъдим :cheers:

Аз пък сметам че ако купиш "леген" (да се чете сивик) и е на 300 хиляди и е карана на метан и е прегрявана и още незнам си кво, според мене колкото и да вкараш в легена се ше си е мъртвец и се ше има ядове :wink:

vladu
18-08-2006, 12:10

Аз пък сметам че ако купиш "леген" (да се чете сивик) и е на 300 хиляди и е карана на метан и е прегрявана и още незнам си кво, според мене колкото и да вкараш в легена се ше си е мъртвец и се ше има ядове :wink:

мерси за оптимизма ... странно как се сетих за мойто корито

Bobo
18-08-2006, 12:14

Е поне при тебе има светлина в тунела :wink:

moxie
18-08-2006, 12:33
мерси за мненията....за момента купето ми е фаворит, но почнах да обмислям и варианта за още 2000 отгоре и ГТВ - има една червена в мобилето, даже в квартала ми е тука, може да я погледна днес....малко ше остана без пари за бензин после, ама мн ме кефят тея коли

Vladkata
18-08-2006, 12:33
ако взимаш хонда търси VTEC.
внимавай с купето/фиат/ да не се впуснеш в приключение :wallbash:
ако искаш да се наслаждаваш на добър интериор /за разлика от сивика/ взимай 145та. за 2.0 ТС нема кво да се казва - сядаш и настъпваш :go:
Успех :wink:

vladu
18-08-2006, 12:55
ако взимаш хонда търси VTEC.
внимавай с купето/фиат/ да не се впуснеш в приключение :wallbash:
ако искаш да се наслаждаваш на добър интериор /за разлика от сивика/ взимай 145та. за 2.0 ТС нема кво да се казва - сядаш и настъпваш :go:
Успех :wink:

абс. съм на твоето мнение ... и външно и отвътре и като двигател и като возия QV рулз!

vladu
18-08-2006, 12:56

Е поне при тебе има светлина в тунела :wink:

и два силуета в светлината - твойо и на Румен :-)

Наката
18-08-2006, 15:39
нещо мноо страх от фиата бе хора що така :?: :mrgreen:
Фиат купе е мноо готин автомобил-а и не самао купето

Lucky
18-08-2006, 16:02
Готин е ма е труден от към части за фасона :roll: :lol: :D :wink:

145QVision
18-08-2006, 20:43
ми ти как си тръгнал да даваш отгоре....(още 2К....още 5К...)...май на Брера се спреш накрая...Е,ако не намериш косур някой :)
Купи си Алфа 2.0 ...а останалите парици вложи в подобрения...

50 cent
21-08-2006, 11:13
според мен каквото и да избереш има няколко признака които трябва да са ти определящи: погледни как е интериора....седалката има ли луфт....волана дали е изтъркан.....педалите и скоростния лост също....това са признаците за счупена от каране кола и за по-малко карана кола
щото ако ще 2002 година да е колата можа да са навъртени толкова много километри че после свят да ти се завие от ремонти

moxie
21-08-2006, 15:29
интериора на фиата който гледах на горубляне беше мн запазен, нямаше и дим от ауспуха, всичко си работеше, ше го водя във вторник на сервиз и ако е ок - тва ше е....засега....гледах и една гтв, мн запазена също, ама няма да ми стигнат кинтите в момента, може догодина да се прехвърля на гтв

Nasko_77
29-01-2007, 19:10
интериора на фиата който гледах на горубляне беше мн запазен, нямаше и дим от ауспуха, всичко си работеше, ше го водя във вторник на сервиз и ако е ок - тва ше е....засега....гледах и една гтв, мн запазена също, ама няма да ми стигнат кинтите в момента, може догодина да се прехвърля на гтв Хммм. Как ли е завършила тази авантюра сега след няколко месеца :screwy:

koolio
29-01-2007, 19:22
интериора на фиата който гледах на горубляне беше мн запазен, нямаше и дим от ауспуха, всичко си работеше, ше го водя във вторник на сервиз и ако е ок - тва ше е....засега....гледах и една гтв, мн запазена също, ама няма да ми стигнат кинтите в момента, може догодина да се прехвърля на гтв Хммм. Как ли е завършила тази авантюра сега след няколко месеца :screwy:
Човекът си купи Алфа Ромео GTV но отдавна не се е вясвал във форума.