Log in

View Full Version : Subaru Forester - мнения

urmi
03-03-2011, 14:20
Бих искал да попитам, ако някой има директни впечатления от този автомобил - поведение,комфорт и т.н
Имам в предвид новия Forester след 2007 година.
Благодаря!

pinko
03-03-2011, 14:36
Бих искал да попитам, ако някой има директни впечатления от този автомобил - поведение,комфорт и т.н
Имам в предвид новия Forester след 2007 година.
Благодаря!

Всъщност новия модел е от 2008 г., официалното представяне за Европа беше през март.

Добра кола е, удобна, комфортна, проходима, но е относително шумничка, най-вече окачването.

Но внимавай с турбобензиновия мотор - произведените до края на 2009 г. имат някакъв проблем с мазането и температурата на основните и биелните лагери. На първия тестдрайв през март 2008 г. в Гърция един такъв Форестер (на 2000 км, автомат) ми роди в ръцете малки форестерчета. Първо рязко падна мощността (сякаш затегна), после се чуха некви звуци като от кафемелачка и една от биелите се подаде през блока. Хем не съм го газил, знаеш кви са ограниченията на скоростта в Гърция.

Лично аз бих препоръчал дизеловия боксер - хем върви повече от задоволително, хем е удивително икономичен. Обаче той не се предлага с автомат и се появи по-късно.

Ето малко снимки от първия тестдрайв:

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/IMG_5100-.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/054.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/069.jpg

urmi
10-03-2011, 23:21
много благодаря на Пинко за неговото мнение, но аз лично се надявах да получа повече впечатления

Благодаря

BatVas
11-03-2011, 09:18
Аз харесвам Субаро, но пред форестър ще те посъветвам да огледаш Легаси комби или Аутбек (поне според мен е по-добро или повече ми харесва)
Предполагам като цена аутбека е като форестъра
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11295525673812233&f1=details

Все пак ако твърдо си решил Субаро може да погледнеш в Субаро форума за силни и слаби страни на моделите. До колкото съм чел там препоръчват да се прегледа от някакъв техен майстор щото субито когато се наложет ремонти не е от ефтините - майстора спец по Субаро , Митко мисля беше. Аз от интерес съм попрочитал това онова.

santo_traficante
11-03-2011, 09:46
Здрава машина,лесна за обслужване,части съм си купувал от Гърция /съединител орг./ и Дубай /орг. биалетки/.Говоря за моя кокал :razz: Митака е малко резачка но ги разбира нещата:jason2: Субито е по скъпо за подръжка от Лексуса но не е плашещо:)С оглед на това че рядко да не кажа не се чупи:razz:и не скърца нищо по купето:razz:Останалото е въпрос на мераци и възможности.Имам съсед с 2 Форестъра от новите дизел и бензин и ги експлоатират много серьозно.Не съм чул да се оплакват от нещо по колите.

jorko
11-03-2011, 09:51
Имам известни наблюдения над един от 2004 май се води ... 2.0 бензин , само положителни отзиви мога да дам

santo_traficante
11-03-2011, 10:04
Ако е бензин гледай да е поне 2.5 че 2.0 му е слабичка.

Max
11-03-2011, 12:44
И от мен плюс за Субару.
Конкретно от последния Форестър нямам впечатления, но имам от Легаси и по-стария Форестър. Отлични коли са, единствен минус е скъпата поддръжка, но както казва и Санто - чупят се рядко, пък и предполагам щом си се спрял на кола на 2-3 години вече си направил сметка колко можеш да си позволиш за поддръжка.

П.П.: Да се похвалиш скоро с нова придобивка! :-)

156
11-03-2011, 13:21
Има един форестър, който е около 2004-2006/7, който се води 2.5 XT, двигателят е като на импреза WRX и има страшна динамика - почти като на импрезата. Но пък е малко грозничък отзад.
За съжаление, в легаситата от този период май не се слагат турбо бензини.

santo_traficante
11-03-2011, 13:30
За съжаление, в легаситата от този период май не се слагат турбо бензини.
Има за Америка и Япония СТИ.
Скоро една се продаваше в Бг. за 38000лв ама гледам бързо е изчезнала обявата.

yori
11-03-2011, 21:38
Имах 2 години Трибека и мога да кажа само хубави неща,всъщност съм я ремонтирал само веднъж за 40 000км,но вината си беше донякъде моя или по-скоро тъпотия.Имах я от нова от САЩ и съм страшно доволен,само внимавай със сервизите и се мятай смело.

urmi
11-03-2011, 21:44
Благодаря на всички. Дано имам повод да се похваля скоро