PDA

View Full Version : Navteq map Bulgaria 166

hkaradjov
04-03-2011, 21:46
Колеги, може ли някой да ми каже има ли вече карта на България за Алфа 166 2.0 ТС 2002, т.к. прегледах наличната информация и няма нищо конкретно. Срамота е да имам някаква опция и да не я използвам оптимално и да си кича колата с друга навигация, като хората са си я направили. Благодаря предварително!:please:

borvass
05-03-2011, 00:39
Гнева ти е разбираем, но смятам, че няма, а и едва ли ще се появи подробна и детайлна карта за България (колегите да ме поправят, ако греша). Тази тема е дискутирана.

Tasho
05-03-2011, 08:00
Я кажи с какво разширение е картата?

Tasho
07-03-2011, 01:00
Ако ти трябва карта на Navteq мога да ти дам както и на Teleatlas.Само не знам как ще се оправим с регистрацията ,че са малко пиратски.Или пък ако имаш оригиналния диск да кажеш там как са записани - в директории или не?

em4o1
07-03-2011, 18:06
от това дали няма да излезне нещо ?

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57970

borvass
07-03-2011, 23:06
Мисля, че няма, защото на сайта (http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-FiatEurope-Site/en_GB/-/GBP/View-Static?Page=ManufacturerContactInfo) като се избере 166 не излизат годините,а като се избере единствената опция казва, че продукта не е намерен, което аз тълкувам като несъвместимост ... нека някой да пробва все пак и да каже, защото аз нямам кода за навигацията.

hkaradjov
08-03-2011, 18:38
Чаках 3 седмици, за да ми кажат накрая, че чейнджъра в колата не става :) Що се отнася до навигацията това е в диска, качих снимката. Странното е че навигацията ми не го чете и не знам защо. а е оригинален с опаковката даже.

kocta
08-03-2011, 18:47
Аз имам оригинален диск(италия) и кодове за навигацията. Ако ще послужи на някой за доброто благо на форума мога да го дам да си направи експеримент ако може да вмъкне и източна европа.
Това са картите за 166: http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-FiatEurope-Site/en_GB/-/GBP/ViewStandardCatalog-Browse?CatalogCategoryID=iSsKCghBgowAAAEkobAl3pGx&ShowAllProducts=YES&PersistNavigationMenu=YES
България няма.
В момента тегля имидж файла за 147 да сравня има ли нещо общо с този от 166-цата или не.

hkaradjov
08-03-2011, 19:42
Добре, а тези кодове за които говорим, къде трябва да се въведат? Когато диска е вътре и натисна Nav бутона,ми изписва че не може да прочете диска и не ми иска код.

qpwo
08-03-2011, 20:59
Ами хайде някой колега да изтегли файловете, да ги запише на диск, да му тръгне на навигацията и да копираме дискове, да копираме ...:mobile:

kocta
08-03-2011, 22:25
Няма да стане директно диска за 147/159 на 166-цата.
Ще слезна до колата да взема моя и ще опитам да презапиша нов като набутам картите за източна в базата данни на диска за 166-цата ако са един и същ формат.

Tasho
09-03-2011, 00:14
Имам няколко карти на Navteq за българия,но ми кажете с какво разширение са оригиналните!

leshoiad
09-03-2011, 10:59
Не става......... Допусках, че може да има ъпдейт някакъв на фирмуера, но.....уви!!! Няма да ни огрее скоро освен ако се не хакне диска, но и това няма да е лесно, поне от познанията които имам............

MaschineS
19-03-2011, 18:27
Съживявам темата. Може да стане, но трябва малко конверт и не само набутване на картите, ами и пренаписване на едни индексиращи файлове. Дайте имидж на оригинален диск качен някъде да го разцъкам. Това на скрийна съм го виждал вече като структура, не давам фалшиви надежди, спокс:magic:

qpwo
19-03-2011, 19:46
Мога да кача моя диск, ама незнам точно как и къде трябва.... Ако дадете някакъв линк за качване... ...

MaschineS
19-03-2011, 20:23
http://www.dox.bg (http://www.dox.bg/) - правиш ми едно ISO с някоя програмка като MagicISO, UltraISO или nrg с Nero - то. Ако не знаеш как става, това вече е сложен въпрос :machinegunner:

За G2 ще е трудно. Някой има ли сниман модула на навигацията там, лепенката ми трябва. За G3 имам тестван вариант, но имайте впредвид, че reader-а чете само 2-3 марки дискчета :flamingdevil:
Дискът с G2 съдържа и firmware за NAV OS-а. Когато си сложиш диска с картите ти зарежда от него и специфична версия на firmware-а. Т.е. за новите карти е необходим и друг firmware, който мисля че имам някъде, поне за последните от 2009/2010 - та. Прави се конверт на картите от една друга марка. Там има и гласовите команди, не е толкова трудно и го има подкарано из разни 166 - ци по света. Тази навигация не се качва само на италиянки.

qpwo
19-03-2011, 20:44
http://dox.bg/files/dw?a=dafcf4a4f2 (http://dox.bg/files/dw?a=dafcf4a4f2)
Това е линка за сваляне на диска. Трябва да има 5 папки и една друга икона.
CONFIG
DB
IDIS
SW
VOICE
CDROM.TOC -това е отделната иконка.

MaschineS
19-03-2011, 21:06
G2 си като гледам. Сега го дърпам. Благодаря :handshake:
Дискът е от първите - 98ма година, както и софта, много е стар.
Видях, че някой се е подигравал тука, че имал решение, ама било през свободното време, ама не оставало време. Няма и с тази тема да се получи така. Иска се до седмица, а сега атакувам един колега от форума, да предостави за тест неговия кораб като е в периметъра.

qpwo
19-03-2011, 21:11
G2 си като гледам. Сега го дърпам. Благодаря :handshake:
Явно няма да съм от тия дето ще ,,ударят джакпота'' ...:???:

MaschineS
19-03-2011, 21:15
Спокойно, всички ще удряме джакпоти. За G3 имам готов варианта, само ще го тествам тия дни. За G2 ми е седмицата :drive:

kocta
19-03-2011, 22:06
Имам оригинален диск G3 2000/2001-ва Италия и главни пътища на Европа. Ако върши работа ще му направя имидж.

MaschineS
19-03-2011, 23:00
Качи и ти един в dox-а щом имаш мерак да сравня все пак, но за G3 ми е преработка от оригинален и само трябва да тествам. Кога ще го пусна зависи от един колега. Като докара каляската, тествам и качвам. Ще е актуален спрямо 2010 година за Източна Европа. Един от проблемите е че reader-а чете само белите Sony-та, Verbatim Printable и белите Tayo Yuden-и. Аз имам от последните и тази теория е пробвана и потвърдена. Затова не се получават и опитите за презапис в повечето случаи:bad_evil:

kocta
19-03-2011, 23:41
Когато мога ще го кача. Чакам с нетърпение диска. Дано се получи!

MaschineS
20-03-2011, 00:27
На G3 и преди няколко месеца се получи но без voice- часта, иначе виждаше улиците в малак провинциален град, G2 ще е занимавката :humpx:

danchev63
20-03-2011, 10:55
На G3 и преди няколко месеца се получи но без voice- часта, иначе виждаше улиците в малак провинциален град, G2 ще е занимавката :humpx:
Ами като имаш готова версия на навигация качвай да пробваме. Аз нямам никакъв диск а колата е от подписа.

kocta
20-03-2011, 12:35
Айде ще минеме и без войс частта :) Това да е...

MaschineS
20-03-2011, 13:59
Днес-утре ще пусна една нова тема, че първо трябва да си сменяте софта на ICS-a с patch-нат преди да слагате картите :chair:

munio
20-03-2011, 15:09
Днес-утре ще пусна една нова тема, че първо трябва да си сменяте софта на ICS-a с patch-нат преди да слагате картите :chair:

как колега и къде да го смениме софта

MaschineS
20-03-2011, 16:12
Направил съм изменена версия на 5.47 и ще я пусна в нова тема, която при добра успеваемост да бъде стикната. Въпросът е че ми трябва малко време да напиша менюъл как да си я качите. Тя ще чете освен стандартните карти, т.е. оригиналните и друг вид карти, което ще доведе до решението. Имайте малко търпение само. Занимавам се с това от години, рискът да си убие някой ICS-а ще е сведен до минимум. Ъпдейтът ще е през диск през reader-а на навигацията :grandpa:

munio
20-03-2011, 16:28
Направил съм изменена версия на 5.47 и ще я пусна в нова тема, която при добра успеваемост да бъде стикната. Въпросът е че ми трябва малко време да напиша менюъл как да си я качите. Тя ще чете освен стандартните карти, т.е. оригиналните и друг вид карти, което ще доведе до решението. Имайте малко търпение само. Занимавам се с това от години, рискът да си убие някой ICS-а ще е сведен до минимум. Ъпдейтът ще е през диск през reader-а на навигацията :grandpa:

това което казвасх е много хуббаво колега,ще запазим търпение колкото е нужно...но тук се поразжа един може би малко тъп жъпрос,но поне не съм запознат-навигацията отделен ридър ли си има и ако да,къде се намира той

leshoiad
20-03-2011, 17:14
Оставете го човекът са да работи. Като е готов ше обясни всичко........

kocta
20-03-2011, 18:43
това което казвасх е много хуббаво колега,ще запазим търпение колкото е нужно...но тук се поразжа един може би малко тъп жъпрос,но поне не съм запознат-навигацията отделен ридър ли си има и ако да,къде се намира той
CD-то в багажника където се пъха диска с картите е самата навигация и ридър.

munio
20-03-2011, 19:07
CD-то в багажника където се пъха диска с картите е самата навигация и ридър.

сд-то от което ми свирят дисковете нали

leketo84
20-03-2011, 21:47
сд-то от което ми свирят дисковете нали

Нем колега това над музиката ти е CD-то за навигацията , която явно при теб отсъства и е само декоративен капак на нейното място !

munio
20-03-2011, 21:50
Нем колега това над музиката ти е CD-то за навигацията , която явно при теб отсъства и е само декоративен капак на нейното място !

ти колко си прав....от къде мога да си намеря такава работа за горното капаче или работата е много сложна

schoko
20-03-2011, 22:06
Ако сложиш работата на мястото на горното капаче дали ще има какви кабели да включиш в нея Това май ще е сложното

munio
20-03-2011, 22:16
Ако сложиш работата на мястото на горното капаче дали ще има какви кабели да включиш в нея Това май ще е сложното

незнам,мисля че като е зададено като опция,би трябвало да има кабели

Pepko-Bepko
20-03-2011, 22:46
Окабеляване маи всички имат,ама и антена трябваше маи.

munio
20-03-2011, 22:51
Окабеляване маи всички имат,ама и антена трябваше маи.

кажете ми само от къде мога да си намеря такива неща,ще взема всичко което е свързано с навигацията,стига и колегата тук да хакне нещата :big_bow_down:

schoko
20-03-2011, 22:56
Бях писал в други теми че телефонът на колата ми е с много слаб обхват Днес извадих АЦС и намерих проблема Има две букси на антени и едната не беше закачена Това го е сторил хубосникът дето ми го разкодира като купих колата Сега обхвата е на шест

---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

кажете ми само от къде мога да си намеря такива неща,ще взема всичко което е свързано с навигацията,стига и колегата тук да хакне нещата :big_bow_down:
Та ти в София ако се чудиш от къде да ги вземеш ние в провинцията си помисли как се справяме с намирането на части Идвал съм там в Драгичево има доста работи

munio
20-03-2011, 23:00
Бях писал в други теми че телефонът на колата ми е с много слаб обхват Днес извадих АЦС и намерих проблема Има две букси на антени и едната не беше закачена Това го е сторил хубосникът дето ми го разкодира като купих колата Сега обхвата е на шест

---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Та ти в София ако се чудиш от къде да ги вземеш ние в провинцията си помисли как се справяме с намирането на части Идвал съм там в Драгичево има доста работи

мерси колега,ще се захвана сериозно и ще потърся

MaschineS
21-03-2011, 11:47
Антена и окабеляване трябва да имат всички според чуждите форуми, защото антената е никакви пари спрямо кабелите и без това. Днес ще пусна темата със софта. Тествах си и картите с този софт на емулация и работят с POI от тази година и камерите за България и Румъния. Довечера сигурно ще дойде и кола да ги пробваме и ще пусна линк и за тях, но първо софта и ще едитвам после :jason2:

leshoiad
23-03-2011, 22:54
Айде братле, че ми писна тоя ICS да го ползвам само за радио.................

myrco
08-01-2012, 00:00
тръгна ли диска меен?:comphits:

Linkestis
08-01-2012, 00:28
Не,а и никога няма да тръгне.Това е химера :)

ecotronic
08-01-2012, 13:07
Не,а и никога няма да тръгне.Това е химера :)

Ай -стига и ти!:cheers: Надеждата умира последна.
Аз съм сигурен в това, че ако на пазара нямаше толкова разнообразни и евтини навигации, това, което дискутираме щеше да е подкарано отдавна.

hristo58
08-01-2012, 17:12
http://dox.bg/files/dw?a=dafcf4a4f2 (http://dox.bg/files/dw?a=dafcf4a4f2)
Това е линка за сваляне на диска. Трябва да има 5 папки и една друга икона.
CONFIG
DB
IDIS
SW
VOICE
CDROM.TOC -това е отделната иконка.

Линка не работи.Можеш ли да го подновиш,за да разгледам диска.Ще се опитам да ти помогна.

ecotronic
09-01-2012, 10:55
Линка не работи.Можеш ли да го подновиш,за да разгледам диска.Ще се опитам да ти помогна.

Колега, разгледай този (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=985369&postcount=7) пост. Линковете в него работят.

alfa156jtd
09-01-2012, 17:35
Колеги,а за версия 5.57 може ли да се намери

hristo58
09-01-2012, 23:50
Малко сложничко иде за мен,но разгледаи тук в този саит ето (http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=40) .Може да изскочи нещо.

Linkestis
10-01-2012, 20:52
Колеги,а за версия 5.57 може ли да се намери

Какво искаш да направиш за 5.57?

hristo58
10-01-2012, 21:33
Колеги, може ли някой да ми каже има ли вече карта на България за Алфа 166 2.0 ТС 2002, т.к. прегледах наличната информация и няма нищо конкретно. Срамота е да имам някаква опция и да не я използвам оптимално и да си кича колата с друга навигация, като хората са си я направили. Благодаря предварително!:please:
Здравеи,прегледа ли тази (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58520&highlight=%ED%E0%E2%E8%E3%E0%F6%E8%FF) тема.Маи че има нещо за твоята навигация.Успех.

Linkestis
10-01-2012, 23:22
Здравеи,прегледа ли тази (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58520&highlight=%ED%E0%E2%E8%E3%E0%F6%E8%FF) тема.Маи че има нещо за твоята навигация.Успех.

Колега,не четеш...никога не е имало и няма и да има!!!
Нито тук нито някъде по света някои ще направи карта за България!!!

alfa156jtd
11-01-2012, 20:13
Благодаря,но и тези съм пробвал не ги чете.