View Full Version : Проблем с индикатора на багажника 166
ihalachev
06-03-2011, 16:16
колеги днес ми се случи следното нещо. Както си карах ми светна индикатора ча ми е отворен багажника. Слазнах да проверя и се оказа че е затворен. Секунди след като потеглих ми спря парното и на дисплея ми изписа momentari connection to air conditioner faulty. На всичко одгоре ми се загуби и централното. Не знам каква е връзката между тези три неща но кото проверих бешоните под волана се оказо че и изгорял ном. 17. Смених го и всичко се оправи. Да обаче на второто палене бушона пок гръмна. При следващия ми опип да го сменя още със слагането изгоря. Някой с опит с тоците има ли идея защо тока горят и дали нещо не мога да направя сам или без майстор няма да мине.
.....или без майстор няма да мине.
Направо си за ел. техник, някъде ти дава на късо, не пробвай разни побългарявания щото може и да се запалиш.:notify:
Централно+климатик= намирисва отново на това реле.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=7855&d=1231865937
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=7854&d=1231865937
ihalachev
06-03-2011, 17:11
Централно+климатик= намирисва отново на това реле.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=7855&d=1231865937
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=7854&d=1231865937
Колега дай повече инфо, кое е това реле
---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:01 ----------
Колега дай повече инфо, кое е това реле
Колега къде е това реле че гледам снимките чрез телефона и не мога да се ориентирам
leketo84
06-03-2011, 17:15
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35444&highlight=%E7%E5%EB%E5%ED%EE+%F0%E5%EB%E5
Заповядай колега трябва да ти стане ясно вече !!!:crazy:
То не е за смях,но на всички ни е известен инж. Тоци Бегали.:pokey:
ihalachev
06-03-2011, 18:50
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35444&highlight=%E7%E5%EB%E5%ED%EE+%F0%E5%EB%E5
Заповядай колега трябва да ти стане ясно вече !!!:crazy:
Мерси колега. Утре ще разглобявам да го видя това реле. Като чета май това реле е за 100 нещо. При теб гореше ли ти така бушоно кото при мен?
Индикацията за отворен багажник светва когато ти е отворен и предния капак. Провери дали отпред не ти окъсява при бутона или отзад снопа кабели към задния капак в гумения шлаух.От много отваряне/затваряне да не са се оголили от към изолация и от там да е проблема.
ihalachev
06-03-2011, 19:17
Индикацията за отворен багажник светва когато ти е отворен и предния капак. Провери дали отпред не ти окъсява при бутона или отзад снопа кабели към задния капак в гумения шлаух.От много отваряне/затваряне да не са се оголили от към изолация и от там да е проблема.
Благодаря колега утре ще проверя. Интересно че едновременно светна багажника, спря парното, централното от ключа не действа /само ръчно работи/ и сега останових че не светят плафоните.Каква е връзката м/у всичко това и защо ми гори веднага бушона.Ако е думнало релето както казват колегите би трябвало да не гори и бушона /поне аз мисбя така/.:no:
Благодаря колега утре ще проверя. Интересно че едновременно светна багажника, спря парното, централното от ключа не действа /само ръчно работи/ и сега останових че не светят плафоните.Каква е връзката м/у всичко това и защо ми гори веднага бушона.Ако е думнало релето както казват колегите би трябвало да не гори и бушона /поне аз мисбя така/.:no:
Трябва да се отвори ел.схемата и да се види какво е общото. Възможно е да има отечка по самото купе.
На мен така пък ми "окъсиха" и започнаха да си светкат разни светлинки отзад - истинска красота. Издърпай шлауха на задния капак и ще видиш какви красоти те очакват. Аз лично се справих с жици от една фиатска инсталация и термосвиваем шлаух. Щот ако ти е окъсил включвателя на багажника и отпред са ти на един предпазител с останалите неработещи джаджи...
Само споделям мнение, колега нали знаеш че нашите алфи имат фабрични дефекти, като на пример кабелите коѝто се касат при багажника, има вероятност да са се прекаснали и да е дали на касо и за това да ти гори и бушона, става вапрос за захранването на багажника. ето виж тези снимки за какво точно става на вапрос, http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29902&highlight=%E1%F3%F8%EE%ED+%E1%E0%E3%E0%E6%ED%E8%EA
ihalachev
07-03-2011, 10:13
Колеги тая пущина ще ме побърка. Реших сутринта да прегледам кабелита по бъгажника кокто ме съветвахте но всичко изглежда перфектно. Преди два дена сменях крушките на фаровете погледнах и там да няма нещо. Преди да тръгна за майстора реших пак да сменя бушона и о чуда всичко заработи. За сега държи и се чудя какво да правя. Ако ида на майстор незнам дали ще хване от къде е бил проблема
пак ще даде на касо за сажаление, щом един пат го е направила очакваи да се повтори, ще се наложи да разбереш от каде ти ги прави тези мизери. ще чакаме да разясняваш и успех : :thumbup:
Най вероятно някой кабел наистина е бил окъсил някъде по купето и като си ги разбутал да ги поогледаш си ги разместил Там където си ровил последният път разгледай пак като добре оглеждаш изолациите на кабелите Предполагам че предишното окъсяване рано или късно пак ще се намести на старото си място и пак ще ти направи проблем
---------- Post added at 11:53 ---------- Previous post was at 11:49 ----------
Индикацията за отворен багажник светва когато ти е отворен и предния капак.
Незнам за другите алфи но при моята няма бутон и индикация за отворен преден капак
ihalachev
07-03-2011, 14:06
Благодаря на всички за съдействието.Като се пооправи времето мисля да извадя въпросните кабели в багажника да ги видя как са. От доста време не ми свети плафона в багажтика и нищо чудно кабела за него да прави тоя мизерия.
endeavour
07-03-2011, 14:46
Незнам за другите алфи но при моята няма бутон и индикация за отворен преден капак
И аз не знам на всички ли е така,ама и на моята няма бутон и индикация за преден капак.
нЕма лампичка за преден капак. А на теб колега щом не ти свети плафона - търси една жълта "жичка" в снопа. Между другото имай в предвид, че едно и също "нещо" кара плафона да светка и "казва" отпред на таблото, че багажника е отворен. Казвам "нещо" `щото пущината се оказа не обикновен изключвател както е на нормалните коли, а потенциометър... ма нали все пак караме АЛФА :choice:
ihalachev
07-03-2011, 18:41
нЕма лампичка за преден капак. А на теб колега щом не ти свети плафона - търси една жълта "жичка" в снопа. Между другото имай в предвид, че едно и също "нещо" кара плафона да светка и "казва" отпред на таблото, че багажника е отворен. Казвам "нещо" `щото пущината се оказа не обикновен изключвател както е на нормалните коли, а потенциометър... ма нали все пак караме АЛФА :choice:
Хубаво ама на мен плафона не ми свети сигорно вече трети месец. Така че май не е свързан с индикатора и горенето на бушона. Ама знае ли човек.
Хубаво ама на мен плафона не ми свети сигорно вече трети месец. Така че май не е свързан с индикатора и горенето на бушона. Ама знае ли човек.
да но в този сноп жици са около 10 на брои, и като има 3-4 скасани си дават на касо и става една дискотека по таблото мн е вероятно това да е проблема, ако не си погледнал линка които ти пратих го погледни там колегите са качили снимки.
Значи и на мен не ми светеше плафона - след като му проверих релето, бушона и крушката в изблик на бяс раздърпах яко шлауха на капака и ЦЪК - релето задейства и плафона светна. Като извадих шлаухата и разрових кабелите - с изключение на този за плафона, който беше напълно прекъснат останалите бяха с напукана изолация и повечето се държеха на по 1-2-3 жички. Така и беше станала "цветомузиката".
ihalachev
07-03-2011, 21:45
да но в този сноп жици са около 10 на брои, и като има 3-4 скасани си дават на касо и става една дискотека по таблото мн е вероятно това да е проблема, ако не си погледнал линка които ти пратих го погледни там колегите са качили снимки.
Погледнах линка благодаря.Като се оправи времето ше видя кабелите и ще споделя.Още веднъж благодаря.