PDA

View Full Version : 146 1.6TS - проблем с охладителната система

daniel88
07-03-2011, 10:09
здравеите на всички искам да попитам нещо имам алфа 146 1.6 тс. значи колата качва 100 градуса парно няма и радиатора е студен гледах маркучите навсякаде минава вода ако някои може да помогне благодаря предварително

mod edit:
Колега, за да участвате в този форум, задължително се запознайте с правилата! http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=16

AntiLuuP
07-03-2011, 12:22
Щом радиатора не загрява, термостата не отваря големия кръг, ама за парното не знам.

Pastora
07-03-2011, 13:20
Щом радиатора не загрява, термостата не отваря големия кръг, ама за парното не знам.
Aко термостата не отваря големия кръг, щеше да се удуши от жега колега.

_power_
07-03-2011, 14:12
Сигурен ли си че имасх достатъчно антифриз?
Мога да споделя как подобен проблем съм го решавал елементарно и в движение!
Пробвай да покараш колата докато загрее в работна температура, след което повреме на движение започни да въртиш ''врътката'' топло/студено при мен така се оправи и едновремненно се чу звук като от тоалетна :mf_Flush: Но се оправи!
Прибрах се, източих стария антифриз, налях оцет, карах 30км. промих системата няколко пъти с вода и всичко функционира повече от идеално !

JORDI
07-03-2011, 15:37
При запален двигател, вдигни до 2000об. и провери в разширителното казанче дали от тънкото маркуче ти тече антифриз в казанчето!Ако нямаш тази циркулация е възможно водната ти помпа да не функционира нормално, а ако на празен ход от него излизат мехури въздух, тогава е възможен и по- сериозен ремонт със смяна на гарнитура на главата! Успех!:-x

tonov
07-03-2011, 19:12
И на мен ми прилича на проблем с водната помпа. Щом няма парно... Ако има въздух в системата ще надува маркучите и ще бълбука в радиатора на парното.

Васил Петров
07-03-2011, 19:44
Ако е гарнитура до сега да е станал антифриза на боза..
И аз залагам на лоша циркулация + въздух

daniel88
08-03-2011, 17:22
извадих пластините на термостата за да видя и не е от това

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

а и кат пипна мъркучите са издути

phoenix
09-03-2011, 08:57
...значи колата качва 100 градуса парно няма и радиатора е студен гледах маркучите навсякаде минава вода ако някои може да помогне благодаря предварително

Колега, нещо или ти бъркаш термините или приказваш неща които не разбираме правилно.
1. Кои пластини на термостата?
2. Къде е това навсякъде където минава вода?
3. Колата има ли климатроник? (за да разберем къде е радиаторчето на парното и по-важното къде му е кранчето.)
4. За кой радиатор казваш, че е студен?

dani_ku4eto
09-03-2011, 11:02
Ако е проблем с водната помпа ще има парно,мога да ти направя тест за изгорели газове в антифриза струва 20 лв. само напиши от къде си,ако има изгорели газове в охладителната система значи имаш проблем с гарнитурата ,но най добре е да се провери на място