PDA

View Full Version : Дайте идея това от какво е.

danko123
09-03-2011, 19:39
Здравейте колеги,нов съм във форума ,отскоро имам Алфа-145ца.Проблема ми е,ако въобще е проблем,че като запаля и е студена трябва да изчакам 2-3мин за да тръгна ,иначе неще да върви ,оборотите се колебаят. Преди карах Ланча Капа и тя по същия начин,трудно вървеше и придърпваше и тя но пък на брат ми тойотата няма такова нещо, пали и газ и върви без да придърпва и тн. Знам че е добре да си поработи малко и загрее ,ама при тойотата не е така.ако някой се е сблъсквал с това,ще съм му благодарен да сподели с мен решението на въпроса.

tonov
09-03-2011, 19:50
Здравей колега, добре дошъл :)
За начало не е лошо да кажеш и с какъв мотор е колата. Може да го сложиш в подписа си.

myato
09-03-2011, 19:55
Няма никаква нужда,който и да е автомобил да загрява на място.Направи и една таферна диагностика на колата,за да видиш проблема от какво идва.

danko123
09-03-2011, 21:00
Значи ,колицата е 1.6 боксер.А и да тсикажа честно ТАФЕРНА диагностика,нищо не ми говори

pisa_misho
09-03-2011, 22:43
Добре дошъл във форума,и много безаварийни километри.Колегата иска да каже под "таферна",да идеш при някой които наистина ще ти направи такава,а не както повечето колеги се сблъскват с проблема"майстор".Може да напишеш и от къдеси и ще получиш още съвети и препоръки за диагностиката.Успех.

danko123
10-03-2011, 07:24
От Пещера .

bat_borko_
10-03-2011, 11:22
ами наи сигурно е диагностка иначе може да е от оста работи като запушена диуза или стапково моторче или филтри наи добре е закараи на диагностика да неи се чудиш

kolev
10-03-2011, 15:31
може свещи да са , може датчик температура антифриз ЕКУ. те поне лесно се проверяват.

danko123
24-03-2011, 18:42
и как се проверяват тези макини??

vlado_iv
25-03-2011, 23:46
Датчика се мери на студен мотор с уред и трябва да показва около 3к.(килоома)

nicola 59
27-03-2011, 13:55
От Пещера .

Много зле по твоя край няма никой които може да ти помогне .Вариантите са два ,ако не искаш да ти расипат колата ,единия е ,че на времето имаше един майстор в пазарджишкото село Мало Конаре Тошко ,професора, ако го има още и работи той е твоя човек ,ако ли не втория вариант е да потърсиш помощ от пловдивските колеги .Пловдив винаги е имало всичко и не вярвам да няма грамотни майстори .Успех

mordohy
27-03-2011, 23:31
Твоя инжекцион е доста стабилен.
Така описан проблема се върти около две неща.
Първо липса на гориво, тоест бензинов филтър, помпа или просто стар или кофти бензин
Втората е датчика за температура на охлаждащата течност или тоя за въздуха, но последния няма толкова голямо значение.
Сещам се и за трета!
Свещи с много голямо разстояние между електродите и горещо ти препоръчвам да почнеш от там!
Успех!

Majed_146
28-03-2011, 22:08
Случайно колата да е на газ ?

danko123
29-03-2011, 10:02
Като се замисля,само филтъра не съм сменил,помпата си работи,не ми е светнала,а свещите са триелекродни или триполюсови,незнам мамка им как им викат.Не е на газ,сега ще слагам и това може да се избегне,а и като съм на газ може и в софия да потърся читав майстор

pinkmousy
29-03-2011, 11:45
Аз не бих сложила газ на алфа, особено пък боксер, но въпрос на вкус.
Виж си и кабела на свещите.
Ако не си вадил бензиновата сонда, може да погледнеш в какво състояние и е уплътнението (от опит, големи бели стават така).
Успех с колата и пак помисли дали да я съсипеш с газ :)

kolev
29-03-2011, 12:49
ще сгреша ли ако кажа че от всички алфови мотори боксера работи на газ най-добре ;)

колега, смени си свещите. по 5лв бройката са. ако пак имаш проблеми - кабелите, те са 30лв комплекта. смени и горивния филтър.
тогава ако не стане, ще го видиш тоя датчик. той е 15-тина лева, не са някакви страшни суми че да му мислиш.
колата с вода ли е карана.

Majed_146
29-03-2011, 13:18
ще сгреша ли ако кажа че от всички алфови мотори боксера работи на газ най-добре ;)

колега, смени си свещите. по 5лв бройката са. ако пак имаш проблеми - кабелите, те са 30лв комплекта. смени и горивния филтър.
тогава ако не стане, ще го видиш тоя датчик. той е 15-тина лева, не са някакви страшни суми че да му мислиш.
колата с вода ли е карана.

Да, ама да не е 1,7 16 V с BOSCH-овто ЕКУ :)

infernus
29-03-2011, 19:51
Да, ама да не е 1,7 16 V с BOSCH-овто ЕКУ :)

Аве моята като беше на метан, работеше по добре от на бензин и то без симулатор за предварение. с 12 лева минавах 200 км. Дали не е работила добре. И то не с инжекциаон а с обикновенна турска метанова радост.

Majed_146
29-03-2011, 22:48
Може да е добре на метан и без емулатори , но не е правилно :razz: Няма да споря с теб. Просто изхождам от личен опит с Bosch инжекция.

Едната е "М2.10.3"- като на 16В Боксера- само че на 2.0 ТС, а другата е по-новата версия "М2.10.4" на 1,6 и на 2,0 ТС. Проблемът е неправилна адаптация на Еку-то от това, че се кара с неправилна горивна смес на газ! В следствие на това колата не върви добре на бензин :Suicide:

kolev
30-03-2011, 10:38
е, не върви на бензин. колко -5-10км докато си оправи адаптациите. а и тая кола ще я караш на бензин единствено като ти свърши газта и то до най-близката газстанция. предлагам да не обръщаме темата пак на бензин срещу газ, който на каквото иска да кара.

danko123
31-03-2011, 23:22
Колеги ,днес видях нещо ,и ще опитам тук да ви го обясня за да не пускам нова тема и т.н.Значи както е капачката за сипване на маслото,15-20см надолу е пак нещо като гума или пластмаса.Та на тази макина,има два маркуча:един дебел и един тънък ,който върви ако не се лъжа към дроселовата клапа.Та на тази пластмаса,според мен,пъпката на която се надява тънкото маркучле е счупена,и съответно маркуча са го запушили защото играели оборотите.На мене не ми се вижда нормално да стои така и мисля че дава някакво отражение.Питам ви:Каква роля играе тази ,един вид система,и в/у какво рефлектира?

kolev
01-04-2011, 11:23
това са маркучите за картерните газове. дебелия отива преди дросела, тънкия след него. ако тънкия е запушен от 2-те страни няма проблем. ако смуче въздух е съвсем нормално да играят оборотите. ако искаш да го възстановиш, купи един метален щуцер за вакум от газаджийски магазин и го навърти на мястото на пластмасовия.

danko123
01-04-2011, 12:49
Мерси колега,запушен е от едната страна другата си върви към дросела.Щом няма страшно ,ще почака ,че има по належащи неща.

danko123
03-04-2011, 17:21
Здравейте отново колеги!От днес официално съм газифициран.Наскоро купих от колегата Huntur ГИ,за който му благодаря, и вчера ми го монтираха.Първите ми впечатления,а и не само моето е такова ,е че работи по добре.Извиках предишния и собственик,все пак я карам отскоро а той 3г,и той остана изненадан че работи по добре. Много леко се усеща загуба на мощност,но това е и въпрос на донастройка.Все още си е пъргавелка.Ама и аз не съм и навъртял и никви километри де,дано да няма проблеми и да не създава грижи.

infernus
03-04-2011, 22:10
Кажи като я покараш колко ти барва разход, и на бензин как се държи. Дали е по зле има предвид.

danko123
04-04-2011, 19:23
ще обадя,като я засека,ама да видим че нещо мастора неизлезна читав и утре пак на доктор ще я карам да я донастрой

infernus
05-04-2011, 22:01
ще обадя,като я засека,ама да видим че нещо мастора неизлезна читав и утре пак на доктор ще я карам да я донастрой

Незнам аз за обикновенната метанова, толкова ми я настройваха че накрая сам си я настройх. Просто карам и върше винтилите и гледам в кое положение колата е най добре и гори най малко.

bocko
07-04-2011, 19:31
Незнам аз за обикновенната метанова, толкова ми я настройваха че накрая сам си я настройх. Просто карам и върше винтилите и гледам в кое положение колата е най добре и гори най малко.

То и аз така само където не съм давал на никой да я пипа от както е сложена метановата и сам съм си я настройвал

danko123
14-04-2011, 11:02
Здрасти колега,днеска засякох алфата за разхода на газ.Само в града,без да ходя на вън ми даде 14/100газ.Незнам нормално ли е,щото я карам от нас до работа и обратно или до детската градинка.Разтоянието е 1.6-1.8км и на практика си върви студена и според мен затова разхода е такъв.Едни казват че е нормално други колеги че съм луд.Е как на никой в нашия град колата не му гори повече от 10градско!!!!!!!!!!!

kolev
14-04-2011, 11:24
тя за 2км обръща ли на газ или направо палиш и превключваш. хубаво е да я засечеш на дълъг път за да си сигурен в разхода. на бензин с такова каране колко ти дава.
по принцип борбата с газовата е веднъж докато ти я настроят добре.

danko123
14-04-2011, 11:37
Еми да ти кажа че е настроена да обръща на 30градуса,и да,изчаквам я да обърне.В неделя имам път към София и ще опитам да я засека на дълго.