View Full Version : Проблем с ляв мигач
Здравейте колеги.
Левия мигач спря да работи от известно време.
Не е от крушката,защото при аварийни свети,а десния мигач си цъка без проблем:)
Днес ръчката за мигачите и светлините беше свалена,но
нищо притеснително не се видя.
Ще съм Ви благодарен ако някой има идея от какво може да е проблема.
:frown:
Свали релето, отвори го и повтори всички спойки. Най-вероятно има някоя спукана.
bat_borko_
10-03-2011, 11:18
гаранция че е релето ама е на много кофти място моето бе6е така и го разглубих нацяло напрасках го с контактен спреи и се оправа само4е на мен и аварините неми деистваха такаче мойе и да не е от релео а от лосчето иначе аз разглобх сичките кори кадето са под волана и чак тогава го открих пустото реле
Ами ако е от лостчето какви са вариантите...то цялата джаджа с лостчето върви 100 и повече....някакви идеи?
идеите са за релето. почти винаги е то.
идеите са за релето. почти винаги е то.
Ако е релето..защо тогава бачка десния мигач и всичко останало..
щото имаш студена спойка в релето. като го намериш къде е, пусни левия мигач и почни да натискаш и почукваш релето и ще се убедиш че е от него.
bat_borko_
10-03-2011, 21:36
ватре в самото реле има две биметални пластинки едната е за лявия другата за десния мигач на мен тази за левия невклиу4ваше и не рабачкаше мигача а като пусках аварините и те нетрагваха защото едната пластинка неработеше ,като отидох в магазина да си порачам и ми казаха че релето е 80лв.нямах толкос пари в мен и естествено него взех напраскахго както написах по горе с контактен спреи и ве4е 1 година никви ядове
Колега, моля положи малко старание в писането. Някоя главна буква и препинателен знак не са излишни. Уважавай другите участници във форума.
tonov
Уточнявам само, че не са биметални пластини, а са малки реленца. И малко електроника покрай тях. Ако има студена/спукана спойка, мигачите няма да работят като хората.
Колега и при мен проблема беше релето.Също като теб нямах ляв мигач.Лошото е че релето е скъпо - мисля че го намерих за 50лв.
за това по-добрия вариант е да се повторят всички спойки. ако не можете да работите с поялник , във всеки сервиз за електроника ще го направят за някой друг лев. така се решава проблема генерално и забравяте за това реле щото ако си купите ново , то пак е със студени спойки и е въпрос на време да почне със същите магарии.
infernus
11-03-2011, 10:40
за това по-добрия вариант е да се повторят всички спойки. ако не можете да работите с поялник , във всеки сервиз за електроника ще го направят за някой друг лев. така се решава проблема генерално и забравяте за това реле щото ако си купите ново , то пак е със студени спойки и е въпрос на време да почне със същите магарии.
+1 за релето, студените споики почти винаги са там където са крачетата на релето с които се закача. При чудните ни пътищя и яко друсане става така.