Log in

View Full Version : Централно заключване

munio
12-03-2011, 23:37
Здравейте колеги от месец,два някъде карам алфичката и имам един неприятен проблем,заключвам и отключвам от ключалката на врата,диодчето което е на централната духалка на таблото изобщо не свети,батерията на ключа е чисто нова...Четох доста,различни неща,вчера я бях разглобил отвътре почти до основи,но пак не намерих нещо което да ме отведе до проблема.Ако някой се е сблъсквал с този проблем или все пак му знае решението нека пише,много е неудобно да отключваш от ключалката :heavy_cry:

sti6o
13-03-2011, 10:04
Този диод няма нищо общо с централното.

endeavour
13-03-2011, 11:59
Много е изприказвано за централното на 166 и може още толкова. Аз четох, слушах,гледах, мерих и все още само отключвам дистанционно, а си заключвам като Лада... В сервизите като питаш и те гледат като че ли им говориш на чужд език.

ihalachev
13-03-2011, 16:35
Колега аз кото си купих алфата също не ми работеше централното от ключа. Реших проблема като отидох при един пич които се занимава с аларми и за 20лв. ми сложи нови модоли за централното и вече 5-6 месеца нямам проблеми.

munio
13-03-2011, 18:58
добре колега къде е тоя пич да отида и аз,че така наистина все едно карам лада

munio
13-03-2011, 23:01
добре де,поне някой да каже къде се намира този модул орииналният,да го погледна може пък нещо дребно да е

Christweil
14-03-2011, 07:55
Аз мисля че твои ключ просто си е загубил код за централното. Може да се случи ако примерно много пъти и натиснато извън обхват на колата или по тъпо ако предищня собственик го смени без да я обучи.
да търсиш да не търсиш много е вероятно извод да е един и същ.
Ако имаше поне един ключ да работи има някъв (лесен) начин за обучаване, ама без става по сложно. За 20лв ако найстина е за само толкова аз бих си спестил си нерви и време.
иначе модулът който преполагам се смени може да е този зад задня стоп в купето. то се изкара стопа и под него се намира приемник на централно (ама това е само приемник, централата на аларма е друга де)

а между другото, бушони провери ли?

ihalachev
14-03-2011, 12:45
добре колега къде е тоя пич да отида и аз,че така наистина все едно карам лада

Колега тоя пич е във Велинград. Вчера съм те подвел. Сутринта говорих с майстора и не модола а машиките за централното по вратите са ми били заминали. Предложи ми да си търся от морга други или да ми сложи някакъв китайски за 20лв. За час колата беше готова и вече 5-6м. нямам проблем. Провери при някой алармаджиа.

Christweil
14-03-2011, 15:48
Колега тоя пич е във Велинград. Вчера съм те подвел. Сутринта говорих с майстора и не модола а машиките за централното по вратите са ми били заминали. Предложи ми да си търся от морга други или да ми сложи някакъв китайски за 20лв. За час колата беше готова и вече 5-6м. нямам проблем. Провери при някой алармаджиа.

Както си мислих (за това писах "ако наистина"), такъв модъл струва много над 20лв...
По скоро 100 до 150лв.

Но тука няма смисъл да се спори по този вапрос, дури не е ясно какъв е проблем. Не мисля че 4-те машинки са заминали при него - подразбирам че и аларма не може да се включи - така че ако съм прав и да се сменят машинките не промени нищо и хвърлиш 20лв на вятар.

Може би е добре да се обесни какво точно не работи да можем да правим логични предложение : или само централното, или центр. + аларма, ...

schoko
14-03-2011, 18:22
Колега Муньо напиши коя година е колата защото през различните години са различни и ключовете или по добре опиши със какъв ключ си След това пиши дали имаш аларма или не Напиши също отключвайки твоята врата другите отключват ли се или ги отваряш отвътре Пробвай ако от шофьорската врата не се отварят другите дали при отключване от пасажерската врата другите се отварят Дай малко информация та да обсъдим проблема За информация моята като я взех беше с четири прецакани машинки Ако опреш до този проблем най удачно идва и най евтино монтирането на друго централно като вземеш ток от кабелите влизащи в твоите машинки Но напиши малко инфо та да дадем по правилни предположения

munio
15-03-2011, 00:45
166 2.0 тс '98 работят всички машинки,заключвам и отключвам от дясната врата,лявата (шофьрската) не работи самата ключалка иначе се отключва с всикчки останали...ключа е червен с един бутон,който при натискане свети червена лампичка на самия ключ.....сега като пиша се замислих,а ако дясната машинка е ''майката'' на другите и е откачена,няма как да се заключат нали,защото до онзи ден не ми работеше и багажника (не се отваряше от копчео в жапката) но се бях разчистил нещо и взех да сваля кората на багажника и гледам,буксата откаена,закачих и я и сега работи супер ?!?!?!

munio
15-03-2011, 00:45
166 2.0 тс '98 работят всички машинки,заключвам и отключвам от дясната врата,лявата (шофьрската) не работи самата ключалка иначе се отключва с всикчки останали...ключа е червен с един бутон,който при натискане свети червена лампичка на самия ключ.....сега като пиша се замислих,а ако дясната машинка е ''майката'' на другите и е откачена,няма как да се заключат нали,защото до онзи ден не ми работеше и багажника (не се отваряше от копчео в жапката) но се бях разчистил нещо и взех да сваля кората на багажника и гледам,буксата откаена,закачих и я и сега работи супер ?!?!?!

schoko
15-03-2011, 01:09
А имаш ли аларма и при натискане на бутона на ключа вратите се отключват и заключват веднага сами или няма никаква реакция Другото е да натискаш здраво бутона на ключа защото моят иска доста голямо усилие за да хване Мисля че няма майка Просто ако някоя се прецака бърка работите и на другите И все пак ако има нещо такова като майка то ще е в твоята шофьорска врата Аз сменях централно но забравих вече как беше работата

munio
15-03-2011, 14:26
ами това е че няма никаква реакция при натискане,иначе диодчето на ключа си светка с леко натискане....май ще разглобвам да търся проблема

Christweil
15-03-2011, 17:07
ами това е че няма никаква реакция при натискане,иначе диодчето на ключа си светка с леко натискане....май ще разглобвам да търся проблема

Както го казах по на горе, да разглобиш = загуба на време.
Бих се ориентирал по това :
1) най лесно = бушон --> гледай F5, F8 и F17 (кутията под волана)
2) ключа е загубил кода (така мисля) --> без друг ключ няма оправене без спецялист. Там някаде по форум раздел общи прекъски има контакти на един пич от Перник които явно си рабира.

Имаш и избор да посетиш офицялен представител на Алфа Ромео за един диягностик (че принципно могат и това да проверят) поне да кажат дали свичко си работи и ако да предложение за оправене (т.е. препрограмиране на ключа) ама сигурно ще искат много пари.

munio
15-03-2011, 18:46
Както го казах по на горе, да разглобиш = загуба на време.
Бих се ориентирал по това :
1) най лесно = бушон --> гледай F5, F8 и F17 (кутията под волана)
2) ключа е загубил кода (така мисля) --> без друг ключ няма оправене без спецялист. Там някаде по форум раздел общи прекъски има контакти на един пич от Перник които явно си рабира.

Имаш и избор да посетиш офицялен представител на Алфа Ромео за един диягностик (че принципно могат и това да проверят) поне да кажат дали свичко си работи и ако да предложение за оправене (т.е. препрограмиране на ключа) ама сигурно ще искат много пари.

прав си колега,сега разглобих отзад но всичко си беше на мястото,направи ми впечатление че е пипано,явно някой преди мен също се е мъчил.Май ще се ходи на алармаджия

hamel1
15-03-2011, 19:57
Пробвай близо до колата да натиснеш бутона и да го задържиш по дълго.Но това е при условие че ти свети диода на ключа.

munio
15-03-2011, 20:11
Пробвай близо до колата да натиснеш бутона и да го задържиш по дълго.Но това е при условие че ти свети диода на ключа.
колега диода на ключа свети,но не постоянно,светва за една секунда и изгасва,без значение дали задържам бутона или не.Никаква реакция от колата и близо до нея и вътре в нея дори

schoko
15-03-2011, 22:50
Ако знаеш как свали поне една кора на някоя врата и замервайки се убеди че не е заминало моторчето на бравата Моята също не мърдаше и бяха заминали и четирите моторчета Не изключвам някакъв друг проблем но при мен беше този Ако ти се занимава както ти писах свали една кора провери моторчето ако има проблем провери втора и ако пак има проблем с моторчето отиваш на монтиране на ново централно на всички врати което не е скъпо но е трудоемко Все пак преди това търси някакъв друг общ проблем релета предпазители

munio
16-03-2011, 19:12
Ако знаеш как свали поне една кора на някоя врата и замервайки се убеди че не е заминало моторчето на бравата Моята също не мърдаше и бяха заминали и четирите моторчета Не изключвам някакъв друг проблем но при мен беше този Ако ти се занимава както ти писах свали една кора провери моторчето ако има проблем провери втора и ако пак има проблем с моторчето отиваш на монтиране на ново централно на всички врати което не е скъпо но е трудоемко Все пак преди това търси някакъв друг общ проблем релета предпазители

съгласен съм с теб колега,но това е че всички машинки си работят,обаче само сри зключване от ключалката:dunno:

schoko
16-03-2011, 20:00
Прав си Нещо съм се залисал Верно ще имаш проблем с ключ или аларма

munio
16-03-2011, 20:08
Прав си Нещо съм се залисал Верно ще имаш проблем с ключ или аларма

ше го оправиме :cheers:

munio
20-03-2011, 21:30
някой може ли да ми каже къде се намира, Alarm Control Unit,дали е в капачето с релетата и бушоните в багажника от дясно или не

schoko
20-03-2011, 22:10
Нямам аларма но си мисля че правилно си се насочил Виждал съм кола с аларма и под тези бушони и релета в багажника имаше една черна кутия която си мисля че е тази за която питаш но това не го приемай за компетентно мнение

munio
20-03-2011, 22:14
Нямам аларма но си мисля че правилно си се насочил Виждал съм кола с аларма и под тези бушони и релета в багажника имаше една черна кутия която си мисля че е тази за която питаш но това не го приемай за компетентно мнение

ти имаш ли такава кутия...аз мисля че съм имал защото забелязах че виси една буска свободно и май е имало нещо...май ми е разколачена Алфичката :heavy_cry:

schoko
20-03-2011, 22:28
Нямам кутия но съм виждал на друга алфа А аз също имам една бяла свободна букса която само предполагам че е за аларма Но си мисля че фабрично е сложена буксата а не е сложена алармата Но така си мисля а как е било само този който я е купил нова знае Чудил съм се и съм се заглеждал ако взема кутията и я щракна на моята букса дали това е всичко от алармата или ще трябват и други части Мисля че тази кутия го играе и управление и сирена Но докат не се пробва се чудим

munio
20-03-2011, 22:33
Нямам кутия но съм виждал на друга алфа А аз също имам една бяла свободна букса която само предполагам че е за аларма Но си мисля че фабрично е сложена буксата а не е сложена алармата Но така си мисля а как е било само този който я е купил нова знае Чудил съм се и съм се заглеждал ако взема кутията и я щракна на моята букса дали това е всичко от алармата или ще трябват и други части Мисля че тази кутия го играе и управление и сирена Но докат не се пробва се чудим
да и аз си мисля че за това не ми работи и централното от ключа....а други предпазители не знам къде да търся,освен тези под волана,там всичко е здраво

schoko
20-03-2011, 22:44
Нямам аларма но централното от ключа ми работи Аз имах проблеми с машинките но твоят проблем явно е друг Ако наистина си имал аларма и работите са били напаснати а после алармата да е свалена но ме съмнява от това да ти е проблема Не съм се сблъсквал с това но в тези губения на кодовете от ключа може да има нещо вярно

munio
20-03-2011, 22:50
явно трябва да си освободя един ден и да го отдам само на нея,иначе няма как да стане

schoko
20-03-2011, 23:00
Доста дни ще и отделяш но дано са по малко Ако не и обръщаш внимание май бързо и намаляват екстрите

munio
20-03-2011, 23:06
Доста дни ще и отделяш но дано са по малко Ако не и обръщаш внимание май бързо и намаляват екстрите

аз я взех на бъзик тая кола,но в последствие започна да ми харесва и ме дразни като не и работи нещо,иначе съм доволен от нея,но това с централното ми къса нервите