PDA

View Full Version : Открит въпрос към модераторите и колегата Robygas

svetozar_sosi
14-03-2011, 21:20
Преди няколко дни публикувах в раздел "Продава части и аксесоари" тема за продажба на крило за 156
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=857977#post857977

След няколко дни колегата Robygas ми я заключи под претекст, че темата не е за този раздел.
С две думи продавам крило и предлагам парти на други колеги да си купят.
Не смятам, че е нужно темата да се заключва при положение че В САЙТА НЯМА ТАКЪВ РАЗДЕЛ, доколкото знам и не го намирам за коректно без предупреждение да ми заключват темите без предупреждени. ЗА СРАВНЕНИ: модераторър КАМЕН винаги и предупреждавал човека. Ако смятате да заключвате и за в бъдеще , по-добре направете един раздел от този тип.
За втори път имам проблем с модератори, за щастие първия мина много разбрано и дипломатично от тяха страна..да видим какво ще стане така.
Очаквам коментара на Robygas

Old Fox
15-03-2011, 08:42
A пробва ли да попиташ роби на ЛС?

svetozar_sosi
15-03-2011, 08:59
"Защото съм модератор на раздела а не глобален."

Това е отговорът му!

А сега ми кажете какво да правя..няма комуникация между модераторите или те нямат правомощия да местят теми?
Колега Old Fox (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2344) явно ти ще ме светнеш. защо не получавам предупреждение, за да се обърна към друг модератор да ми премести темата, а ми я заключват и първо, че ще пускам нова тема и второ че пак ще пълним форума с теми, които евентуално могат да бъдат изтрити наново и къде могат да се публликуват обяви за съвместно купуване на даден артикул от няколко човека.
Смятам, че постъпката на модератора, в случая да не му споменавам пак ника е некоректна спрямо мен и членовете на форума, включая модераторите, защото ви ангажирам по въпрос, към който по негово усмотрение сега дискотираме.

Един "минус: от мен за robygas като модератор!
...и продължавам да си чакам отговора от него...

robygas
15-03-2011, 09:41
Темата не е за раздел "Продава". Подобни теми се пускат в разделите или дори в "Общи".
Нямам навика да местя теми без знанието на съответните колеги. Можеше и да го направя когато имам време за това и получа тяхното одобрение.
Това е мнението ми.

svetozar_sosi
15-03-2011, 10:32
Темата не е за раздел "Продава". Подобни теми се пускат в разделите или дори в "Общи".
Нямам навика да местя теми без знанието на съответните колеги. Можеше и да го направя когато имам време за това и получа тяхното одобрение.
Това е мнението ми.

"...Можеше и да го направя когато имам време за това.." колега като нямаш време не се занимавай да бъдеш модератор! Нали работата ти е да помагаш за по-добрата работа на форума, а не да стават бакии. Има стотици теми заключени защото не са били на място. Напишете във всеки раздел какво може и какво не може да се публикува.
До колкото знам раздел 156/147/ ГТ е технически
и ПАК не ми отговори къде да си публикувам такава тема? ако не си компетентен по този въпрос питай КОЛЕГИТЕ СИ!

pr_00f
15-03-2011, 10:41
Според мен темата в такъв си вид изобщо няма място във форума.

Най малкото е редно да дадеш повече информация. Кой е доставчика.
Казваш излизали на 100 евро. За кого?
Защото примерно за теб спокойно може да си излизат и по 50 евро.

Ако толкова искаш да анонсираш тази полезна информация - пусни си тема в общи приказки със страницата на доставчика и повече информация.
Който има желание ще си поръча или ще се групирате повече хора за да излезе по-евтина доставката.

svetozar_sosi
15-03-2011, 11:28
Според мен темата в такъв си вид изобщо няма място във форума.

Най малкото е редно да дадеш повече информация. Кой е доставчика.
Казваш излизали на 100 евро. За кого?
Защото примерно за теб спокойно може да си излизат и по 50 евро.

Ако толкова искаш да анонсираш тази полезна информация - пусни си тема в общи приказки със страницата на доставчика и повече информация.
Който има желание ще си поръча или ще се групирате повече хора за да излезе по-евтина доставката.
И като не е за тази тема защо не се премести, а и удряме ключа и айде...Пича си го каза, "ако имах време щях да пиша на другите модератори" като има време само да заключва..му дайте по не ангажиращи функции...
колега тази информация точно щях да я публикувам, но темата ми бе заключена. Нямам интерес да купя 3 крила и за спечеля 30 евро..щото е кокошкарска работа. Щеше да се увериш в това, ако имах време да го публикувам. А и не смятам, че трябва да се обяснявам на някого дали печеля от това или не. Ако е по финансите на хората и цената ги устройва, защо не...
Форумът е затова да помага във всеки аспект на собствениците на такива коли. Занапред ако се колебая къде да си пусна тема първо ще ви пиша, че пак ще стане някоя грешка.

pr_00f
15-03-2011, 12:39
"Пича" по една случайност е на години да ви бъде баща.
Та малко по-уважително отношение може би не е излишно.

Какви интереси имате и дали 30 , 50 или 300 евра са "кокошкарска работа".

Нямам интерес да купя 3 крила и за спечеля 30 евро..щото е кокошкарска работа. Щеше да се увериш в това, ако имах време да го публикувам. А и не смятам, че трябва да се обяснявам на някого дали печеля от това или не. Ако е по финансите на хората и цената ги устройва, защо не... Ами не виждам някой да ви е спрял, даже точно обратното -посъветвах ви да подадете цялата информация за офертата за да могат хората които имат интерес да се възползват.
А относно търговията във форума си има правила.
Хубави- лоши , пълни-непълни ама ги има.

Форумът е затова да помага във всеки аспект на собствениците на такива колиДали ?
==========================================
И понеже си падам малко археолог какво изкопах :)

Отпреди около година.
Нарочно няма да пиша авторите на цитатите :)

еми преместете го? за какво го заключвате без обяснение??????
чакам да ми оправите темата и да ме информирате

Този пост евентуално би звучал по-добре ето така:
Моля да ми оправите темата дето съм я оцапал и моля да я преместите където и е мястото, щото аз не съм го направил, а е трябвало аз да го направя.
Евентуално: Благодаря за което.

Ма това само евентуално.
Благодаря Ви много!
Съжелявам ако е прозвучало грубо, но без никакво предупреждение и убяснение защо е заключена е некоректно.

Още веднъж благодаря на целия екип и пожелавам хубави почивни дни!

П.С. занапред ще гледам къде какво пуска като тема

viki
15-03-2011, 12:48
Аааа,няма да говорите лошо за Роби,че ще станем на кълбета!:torch::bangin:

mirchozo
15-03-2011, 20:44
Аз съм много доволен от колегата Робигаз. Когато имам проблем в този раздел, търся Роби и Камен, с малко пояснения нещата винаги са се получавали.
Ако колегата беше написал отново темата заедно с допълненията предполагам че нямаше да има проблеми.

Ранобудниче
15-03-2011, 22:31
Точно пък на Роби ли намерихте да дрънкате кокалите?

Верно, че е леко (мхм)... чепат, ама това не е повод да му скачате по палците.

Един от най-читавите хора в тоя форум.

Айде, умната некси.
И мъжката.

svetozar_sosi
16-03-2011, 14:06
Нямам нишо против колегата..не ме разбирайте, че имам негативно отношение към човека.
Имам отношение към начина на процедиране. Аз като върша нещо го правя както трябва и смятам, че тр. да се работи по зададен план това е.

robygas
16-03-2011, 14:58
Нямам нишо против колегата..не ме разбирайте, че имам негативно отношение към човека.
Имам отношение към начина на процедиране. Аз като върша нещо го правя както трябва и смятам, че тр. да се работи по зададен план това е.

Тъй де..и аз така мисля. Затова съм направил това което АЗ смятам за правилно.

pr_00f
16-03-2011, 16:07

Някак си не мога да се съглася.
Ако си бяхте пуснали темата в правилният раздел със необходимата информация дали текущата тема щеше да съществува ?

svetozar_sosi
16-03-2011, 16:20
Колега в случая правилен раздел НЯМА за тази тема и затова писах в най-очевидната

Kuker
16-03-2011, 20:25
Колега в случая правилен раздел НЯМА за тази тема и затова писах в най-очевиднатаНапротив, има!След като не продаваш, и темата не е с технически характер, какво остава?Общи приказки!

Sunny
16-03-2011, 20:49
Напротив, има!След като не продаваш, и темата не е с технически характер, какво остава?Общи приказки!

Ммм абе продава си човека .
В този си вид обявата вярно си е за другаде но не и за Купува/Продава .
Ако обяви обаче ,че може да ги доставя ще трябва да си плати за платена обява .
Ако каже от къде могат да се поръчат му заминава и малкото печалба която може да изчука .
Ха сега де - дилема . Ако мине .
Обаче колегата robygas е стара кримка :coolio: в сферата на модерирането на такъв тип обяви и Не мина .

Колега в случая правилен раздел НЯМА за тази тема и затова писах в най-очевидната

Ами след като няма правилен раздел - значи си е за Общи приказки .

RUNNING WILD
17-03-2011, 14:42
колега Robygas е технически грамотен,аз от него съм чел неща свързани с практиката,не е поредния ПИЧ такива хора са богатство за форума,даже ми е трудно да повярвам че е модератор сега го разбрах,за мен е шокиращо.

136
18-03-2011, 12:05
Нали всяка обява преди публикува минава през модератор за удобрение. Просто е станала грешка че е публикувана.Скоро има ше и друга обява която седя 3-4 дни и нямаше цена.Но при отказ за публикуване на обява трябва да има някакъв отговор на лично за да се знае проблема или липсата на информацията в обявата.

svetozar_sosi
18-03-2011, 12:22
1000 неща се изписаха в тази тема и пак не разбра никой защо съм афектиран.
нямам нищо против Robygas, напротив, но имам против начина на работа на модератора.
Защо няма предупреждение, защо не се съгласува с други колеги за преместване и да я преместят, защо въобще се одобрява нещо, за което трябва да минат 4 дни и някой във форума да му напомни, че обявата не е за тук.
Колегата може да знае много за алфите и да дава добри съвети. Ако някога ми даде винаги ще се вслушам..не оспорвам това и не искам да ме разбирате погрешно. Но ако ще се върши работа в този форум да се прави като хората.
Повече няма да пиша в тази тема, ако искате продължавайте да разтегляте локуми, ако искате слагайте ключ. Единствено искам като се върши нещо да се прави както трябва.

JORDI
18-03-2011, 13:21
1000 неща се изписаха в тази тема и пак не разбра никой защо съм афектиран.
нямам нищо против Robygas, напротив, но имам против начина на работа на модератора.
Защо няма предупреждение, защо не се съгласува с други колеги за преместване и да я преместят, защо въобще се одобрява нещо, за което трябва да минат 4 дни и някой във форума да му напомни, че обявата не е за тук.
Колегата може да знае много за алфите и да дава добри съвети. Ако някога ми даде винаги ще се вслушам..не оспорвам това и не искам да ме разбирате погрешно. Но ако ще се върши работа в този форум да се прави като хората.
Повече няма да пиша в тази тема, ако искате продължавайте да разтегляте локуми, ако искате слагайте ключ. Единствено искам като се върши нещо да се прави както трябва.

Колега, допустимо е някой да направи грешка, и да си признае за нея! Допускам, че на модератора му е задължение да ти премести темата, да те насочи, поправи и информира за това! Има модератори, на които не им тежи да го правят! И очаквам един ден, когато други от тях ще си признаят грешките и ще се извинят!!! Колега svetozar_sosi , аз говоря по принцип, не визирам никого, но ако някой, някога реши, да слезе от Олимп при теб, може и да получиш извинение!:grandpa:Така че, не се коси!!!:Topic-is-closed-bg:

svetozar_sosi
21-03-2011, 15:12
Модераторите, моля за ключ!