View Full Version : Тракане при подаване на газ
Поздрави от форума на Renault!:smile: Мой познат с Алфа има проблем с колата си,но напоследък няма достъп до интернет,та ме помоли да пусна тема от негово име.След преминаване върху капак на шахта се чува звук от удар на метал в метал.В резултат се появява монотонно тракане,което спира при подаване на газ,а при отнемането й започва отново.Същият звук го има и на свободна,но по-слаб.При местене на скоростния лост наляво-надясно звукът се усилва.Гаражен ,,майстор'' е гледал колата отдолу,според него няма видими щети по окачването,полуоските и скоростната кутия.Мисля си дали е възможно да се е откачила например термозащитната ламарина на ауспуха и да резонира в съответствие с оборотите на мотора?Последният си работи без проблеми.Колата е 145,1.3 боксер.Благодаря ви предварително за отговорите!
Възможно ли да е вътрешно каре на полуоска?! :):Yoda:
Само в движение ли го има тоя звук, или и на място?
Само в движение ли го има тоя звук, или и на място?
И на място също.
Сгънат картер може би?:icon_frown:
колега,термозащитната ламаринка дрънчи само при подаване на гас,поне при мен беше така,когато се беше отскубнала,тези симптоми повече ми приличат на съединител...нз
Поздрави!
След като го прави и на място какъв е проблема да се установи? Един вътре, един отдолу в канала слуша, гледа и това е. Оттука няма да я чуем;-)
По описанието на проблема смятам че е вътрешно каре. Аз имах абсолютно същия проблем и след смяна на вътрешно дясно каре шумът изчезна ;)
Добре нека да е каре, ма как от един капак на шахта ще си замине карето? Аз лично досега на боксер не съм виждал заминало вътрешно каре.
Към колегата пуснал темата: Дай повече инфо от кой град си, за да те насочим тук къде да закараш колата да я прегледат.
Bobi_33 съгласен съм с тебе и на мене ми звучи странно че от капак на шахта може да започне да се чува такъв шум ама както е описал колегата тракането съвпада абсолютно точно с тракането което аз имах от карето. Просто давам мнение вече дали е така незнам :unsure:
монотонно тракане,което спира при подаване на газ,а при отнемането й започва отново.Същият звук го има и на свободна,но по-слаб.
Аз досега не съм виждал каре да трака на място, ама съм още млад . . .:bangin:
Много хубаво си трака, като се сговни зегерката му. Даже се вижда как полуоската помръдва напред-назад и се чува в същия такт сепаратора му! Не е зле да се огледат и тампоните!