PDA

View Full Version : спукан картер

emilio
24-08-2006, 11:49
Help! Онзи ден се хакнах в един камък и спуках картер. Може ли някой да ми каже как се процедира от тук нататък. Явно коня вече е в реката. Може ли да се ремонтира или се сменя? И какви пари да си приготвя? Освен това има ли по магазините картери за 145 Туин Спарк или трябва да чакам поръчка?
П.С. Спомням си,че Вальо беше споменал, че два пъти е пукал картер и ще съм ти много благодарен Вальо да ме светнеш по въпроса ;)

trustworthy
24-08-2006, 11:58
То май си иам такъв клуб - "Клуб Картер" съм го чувал да го наричат :roll:
Ако поразровиш с търсачката, ще откриеш доста информация. Помня, че има и вариант да ти се плати картера от каското, ама нека членовете на 'клуба' да се произнесат ;)

Dexer
24-08-2006, 19:02
ако няма големи липсващи парчета от картера се заварява без проблем, сваляш го и го носиш на заварчик с аргон, ако е малка заварката би трябало да ти струва до 20 лв., при по-големи поражения цената ще скочи, но не много...
Нов картер струва май 300 лв или беше повече, Вальо?

georgievst
24-08-2006, 19:27
То май си иам такъв клуб - "Клуб Картер" съм го чувал да го наричат :roll:
Ако поразровиш с търсачката, ще откриеш доста информация. Помня, че има и вариант да ти се плати картера от каското, ама нека членовете на 'клуба' да се произнесат ;)

Моята я купих със заварен картер. Смятам, че това е достатъчно основание за да бъда член на "Клуб Картер". ТС - ките са с по нисък картер доколкото съм чел мнения във форума. Предполагам, че повечето от вас са отправяли молитви слушайки неприятния звук от стържене на камък в картер.

valjo
24-08-2006, 21:48
опа
тука можем да се изкажем компетентно , дам :)

картера нов струва около 600лв -+ според зависи
при Дани на старо е към 200лв - обикновено има

при бат Драго в София, заварката е към 50-60лв
искам да добавя че бат Драго може да ти възстанови и липсващи парчета, няма големи ядове ....

ама във Варна незнамммммм

Yon
25-08-2006, 09:00
Наскоро и колегата Милен заварява неговия и не е имал ядове :wink:

Милен
31-08-2006, 16:11
Дааа, заварява се със специални алуминиеви електроди и майстор заварчик. Трябва да е идеално зачистен с ъглошлайф. Мен ми е за 2 път вече :oops:.Първия път го заваряхме на аргон, сега с електрожен, и двата варианта стават.