View Full Version : Прецакаха ми се ел. стъклата 155
Колеги прецакаха ми се ел. стъклата предните най- странното е че се свалят от копчето но не могат да се вдигат еднакво е и за двете предни не се вдигат нито от шофьорското място нито от другото копче отдясно помогнете спешнооо!!!!!!!!!!!!!! колата е с 4 ел.стъкла
За каква кола става въпрос?Дедра, корса може би?!?Кръщавай си по-адекватно темите и ползвай търсачката преди да пускаш тема изобщо
Ако евентуално става въпрос за 155 предвид раздела в който пишеш-http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57704
да за 155 става въпрос четох теми но не намирам случай като моя свалят се и от двата бутона и се вдигат но веднъж на 20 пати
в смисъл трябва да давам контакт изключвам пак давам и на 30=40 път може и да зацепи иначе надолу си се свалят ое раз и тва едновременно от двете прдни копчета а задните си се свалаят и вдигат без грешка
ся колата седи с свалени прозорци помогнете да ги вдигна
nicola 59
27-03-2011, 11:15
Смени си копчетата на шофьорската врата наи вече това за твойто лявото стъкло провери ако колата не е с автоматични стъкла . Ако е с автоматични стъкла под волана от ляво има релета който трябва да видиш . Ако не се лъжа на скоро имаше тема за стъкла на 155 виж там за повече инфо .Успех
при мен проблемът бе в бутоните на стъклата след като ги смени всичко се оправи
колеги в кой сервиз могат да ми сменят машинките на двете предни ел стъкла става въпрос за софия утре да ми го сменят:indian:
nicola 59
27-03-2011, 13:08
колеги в кой сервиз могат да ми сменят машинките на двете предни ел стъкла става въпрос за софия утре да ми го сменят:indian:
Имаш ли машинки и от тях ли е
несъм сигурен че е от тях но имам две резервни които съм сигурен че работят
nicola 59
27-03-2011, 13:44
Сто процента не е от тях виж копчетата и тогава пипай по колата
еииии верно ли ще е от тях аз вече свалих машинките и утре щеше даси взема другите и да ги монтират в сервиз
помислих че понеже като натискам надолу да свалят прозорците и вече са свалени до долу и се чува само цъкане от релетата
arieca155
27-03-2011, 16:35
от копчетата е гаранция.сменял съм на моята преди 1300 години и сега пак сваля,но качва когато си иска.нещо се скапват тези шибани копченца.свали си там това където са копчетата и с едно кабелче ще си вдигнеш стъклата да не стои отворена,елементарно е!направи мост ,ох не знам как да ти го обясня това...
пробвах с мост неискаха но може да несъм го направил как трябва но те вече вратите са голи и ще ходя някъде да ми сложат машинките
Ако още не си ги сменил...се обади на 0889549329 Ники...това е твоят човек, който ще ти ги смени
колеги,
при мен проблемът беше, че буксата с кабелите която влиза в копчетата на шофьорската врата беше се поизмъкнала и на обувките имаше доста гняс, след почистване и свързване на буксата си работят идеално :prescription:
проблема решен оказа се някакво управление на стъклата ако не са ме метна ли де
nicola 59
31-03-2011, 23:32
проблема решен оказа се някакво управление на стъклата ако не са ме метна ли де
Да почерпиш трябва
няма проблем казваш кога и каде и отиваме
nicola 59
01-04-2011, 04:58
няма проблем казваш кога и каде и отиваме
Не е важно черпенето важно е желанието .Да те вози сокола още 100 години и да те слушат прозорците :wein:
Колеги и аз искам да питам-и на мен ми се ебават стъклата-лявото се смъква странно...в смисъл-едно натискане и изключва релето,после почва да смъква докато държа натиснато.Понякога се смъква изцяло от едно цъкване.Качването е ужас-цък-изключва-цък-изключва и така много пъти докато се качи догоре.Днеска след много цъкане и ровене по релетата,незнайно как взе да смъква и да качва нормално.Почвам да си мисля,че е от разместване на самото стъкло,поради което моторчетата се затрудняват,което кара релетата да изключват.Дясното хич не мърда вече.Установих,че релето,което управлява прозорците е вляво от волана,затворено в една гадна кутийка,която не можах да отворя.Та искам да питам-тая кутийка ли е прословутото второ табло с бушони и релета (в манюъла го пише 'Auxiliary bracket') Щото навсякъде се казва,че допълнителното табло с бушони трябва да е вляво от основното-е,убийте ме,но вляво от основното табло нищо не мога да намеря...
Колеги и аз искам да питам-и на мен ми се ебават стъклата-лявото се смъква странно...в смисъл-едно натискане и изключва релето,после почва да смъква докато държа натиснато.Понякога се смъква изцяло от едно цъкване.Качването е ужас-цък-изключва-цък-изключва и така много пъти докато се качи догоре.Днеска след много цъкане и ровене по релетата,незнайно как взе да смъква и да качва нормално.Почвам да си мисля,че е от разместване на самото стъкло,поради което моторчетата се затрудняват,което кара релетата да изключват.Дясното хич не мърда вече.Установих,че релето,което управлява прозорците е вляво от волана,затворено в една гадна кутийка,която не можах да отворя.Та искам да питам-тая кутийка ли е прословутото второ табло с бушони и релета (в манюъла го пише 'Auxiliary bracket') Щото навсякъде се казва,че допълнителното табло с бушони трябва да е вляво от основното-е,убийте ме,но вляво от основното табло нищо не мога да намеря...
Edit:
Намерих причината-копчето е ;)