Log in

View Full Version : тресе предницата?

alfa maniak
28-03-2011, 19:02
здравеите колеги искам да попитам някои сблъсквал ли се е с този проблем в петък се хванах и смених отпред спирачните дискове с нови мисля че бяха нещо от сорта на lpr също и накладки същата марка но се получи нещо сега почна да тресе като натисна спирачките след 80км в час и то не при всяко натискане ако го натисна леко на тресе ако го натисна силно пак не тресе а само в средно положение някои имали на идея от какво може да го прави това нещо че вече се побърках а щях да забравя че и с старите дискове пак тресеше и за това ги смених мислех че са се истъркали много та чак са се изкривили ама уви проблема си остана та незнам.колата е от подписа

mordohy
28-03-2011, 20:06
Вдигни я на крик и провери за шарнири и накрайници.
Освен това и виж да не би да имаш и разбит лагер на главината или самата главина.

tonov
28-03-2011, 20:09
Почисти ли хубаво главините от ръжда и боклуци преди да сложиш новите дискове?

alfa maniak
28-03-2011, 20:09
Да взичко е почистено мито изсъхнало и сглобено водачите намазани с грес дето немойе да я отмива водата нямам нищо разбито предния ден ходих на проверка на предницата и хората казаха че е добре уш

infernus
28-03-2011, 20:57
Да взичко е почистено мито изсъхнало и сглобено водачите намазани с грес дето немойе да я отмива водата нямам нищо разбито предния ден ходих на проверка на предницата и хората казаха че е добре уш

Абе и мене в Плевен ми казаха че имам само един накрайник да сменя, после се оказа че освен него и двата носача...

mordohy
28-03-2011, 22:11
Ако приемеме, че си почистил всичко и всичко друго е наред, остава да е станала простотията, както при мене.
АБС се беше сбъркал и от това и на мене ми тресеше педала.
Сега въпроса е дали имаш такъв или си плещя простотии!
Да приемем, че давам само информация от Патилан!:pimp:

dimo
28-03-2011, 23:39
Да имаш някоя крива джанта или крива гума, като изключим жаби,балони фуски .може да е паднало оловото от предишно балансиране ...

alfa maniak
29-03-2011, 18:38
нямам аbs колега нз нямам време да отида на гумаджия да видя как е баланса а въпроса ми е ако е крива гума или баланс няма ли и без да натискам спирачките пак да тресе а имам и един сруг въпрос да не пускам нова тема по някои път ми остава педала на съединителя доло сменял съм миналата година цилиндър или тъи наречената долна помпа а погледнах горната няма теч от какво може да е това чудо а не губи и течност??????

Абе и мене в Плевен ми казаха че имам само един накрайник да сменя, после се оказа че освен него и двата носача...
тампоните съм ги сменял преди 3 месеца на носачите а шарнирите са добре поне така ми казаха на диагностиката на предницата

Majed_146
29-03-2011, 23:37
Колега здравей, провери ли дали случайно има кал по вътрешната страна на джантите? На мен ми се появи подобен проблем след посещение на Автомивка. Бяха минали джантите с водоструйката но не бяха изчистили калта от вътрешната страна. Беше останал неравномерен слой кал по тях. проблемът не изчезна, докато не свалих всички джанти и ги изчистих.

alfa maniak
30-03-2011, 19:28
джантите като сжалях да сменям дисковете ги измих от вътрешната страна неможе да е от това нз от какво може да се получи вече право полудявам всичко ново и
тресе

ФЕРАРИСТ
30-03-2011, 21:05
Ако си с лети джанти виж дали фиксатора им ги центрира точно за главината......1 мм разлика и знайш кво шоу става.....

alfa maniak
30-03-2011, 22:27
колега извиняваи ама на кое викаш фиксатор??
:go:

dimo
30-03-2011, 23:32
фиксатори са едни "пъпки" които влизат в едни по малки дупки.

ФЕРАРИСТ
31-03-2011, 19:19
колега извиняваи ама на кое викаш фиксатор??
:go:
От вътрешната страна на джантата(на снимката - макар че на тая го няма) там където тя влиза в главината, има полиамиден, алуминиев, или пластмасов фиксатор(или както и да го наричат) който центрира джантата спрямо главината - но това е проблем само при летите джанти, и то когато например се ползва джанта 4х100 вместо 4х98 с раздвижени болтове.....
Затва и питах с какви джанти е колегата.....

alfa maniak
31-03-2011, 20:34
колега с ляти джанти съм и фиксатора си пасва добре аз преди го нямах този проблем но тук от един месец насам се получи тресенето та за това реших че са крижи дискове и ги смених заедно с накладките ама уви не се оказа от това и незнам вече умръзна ми

dimo
31-03-2011, 23:38
Аз на твое место бих започнал най-напред с демонтаж,оглед и баланс на всички гуми въпреки всичко което дори и да няма отношение към този проблем е една полезна практика и профилактика спестяваща редица проблеми. И ако все пак всички са наред ще започна да си оглеждам тампоните на мотора и скоростната кутия .
Сменените Дискове и накладки в никакъв случай не са пари на вятъра,така че няма за какво да съжаляваш .
За съединителя - възможно е сега да е тръгнала горната помпа а може и отново да е работния цилиндър или пък да е останал някакъв въздух в системата и да иска още обезвъздушаване .

tonov
31-03-2011, 23:57
При износени вътрешни карета също могат да се получат вибрации при определени скорости. Но няма да е само при спиране. По-скоро се получават при подаване и отнемане на газта.

alfa maniak
05-04-2011, 20:23
Колеги съединителя го разбрах защо остава долу одеве махнах стоиката на акомулатора и маншона на работния цилиндър и пак що да видя шурна спирачна течност та пак ще предстои смяна на р аботния цилиндър на съединителя та исках да попитам за някаква марка защото точно преди 1 година и 6 месеца го сменях с магнет марели е пак протече КАЙЕТЕ НЯКОЯ ЩО ГОДЕ МАРКА ДА ИСКАРА ПОНЕ 3=4 години

Majed_146
05-04-2011, 23:17
Аз турих "Метели" вече 50К км няма проблем

raiders
06-04-2011, 11:15
Очевидно проблема ти се крие някъде в наклади, дискове и не правилно асемблиране. Когато на мен са ми сменяли накладките, а особено пък и дисковете на колата има едно 50км, да не кажа и 100км в който нещата се напасват и взимат точната позиция за макс ефективност. През това време спираш много внимателно.

Ако проблема е бил и преди смяната какво става като спираш, имаш усилие на което са подложени различни части от окачването, така, че това е доста не приятно и няма нищо лошо и срамно да се закара колата и да се погледне в сервиз или поне от компетентен човек. Спестяваш си време и мислене ти, а и това може да доведе и да по-лоши последствия за колата и ПТП.

alfa maniak
13-05-2011, 19:59
колеги проблема с тресенето се оказа отзад а не както мислех по предницата бях ония ден до един маистор и му разказах целия филм и тои право ми вика вътрешно каре аз викам аи стига та тои ми каза като тръгнеш от мен пробваи на 80-90км опъни съвсем леко ръчната за да разделиш предните от задните спирачки и аз така тръгвам газ и опъвам леко ръчната та колата щесе разпадне та някои ако се сеща от какво може да е моля помагаите

_power_
16-05-2011, 12:19
Задни накладки сменял ли си?
Всичко по задното окачване в ред ли е?

alfa maniak
16-05-2011, 18:58
като я купих ги сменях а та се сетих да попитам беше ми изпуснало задно дясно цилиндърче смених го щях да сменям и накладките ама уви купих едни те се оказаха различни и аз си смених цилиндърчето и си я затворих с старите накладки сега си спира добре имаси и ръчна както трябва та незнам вече кво да правя