Log in

View Full Version : Централно заключване: отключва се сама

marian666
28-03-2011, 21:35
Привет!
Надявам се , че не повтарям тема, но след час търсене нищо конкретно не открих.
По същество: преди 2 месеца смених 164 тд със 166 жтд , 1999г. Всичко е ок за сега, но централното по начало нещо не беше в ред. Първо дистанционно изобщо не работеше. Оказа се, че някой малоумник е обърнал батерията вътре в ключа.Оправих простотията и мислех че сам решил проблема. Да ама не. Колата се отключва когато си иска. По няколко пъти на ден, след това 5 дена няма проблем и се почва отначало.Иначе заключва. Карах я при един майстор, но той тръгна да сменя моторчетата. Преди да е започнал, ви моля за съвет. Аз мисля, че не е от тях, но какво ми разбира главата на мен....

sanata
28-03-2011, 21:51
Колега здрасти,
аз преди много време имах сходен на твоя проблем и след малко ровене се оказа,че под централната конзола има едно жълто реле мисля беше за централното,което се беше понамокрило и един мъжага се заигра с един поялник и за 20лв и 20мин. го оправи.

sanata
28-03-2011, 21:59
Колега здрасти,
аз преди много време имах сходен на твоя проблем и след малко ровене се оказа,че под централната конзола има едно жълто реле мисля беше за централното,което се беше понамокрило и един мъжага се заигра с един поялник и за 20лв и 20мин. го оправи.[/QUOTE]

sanata
28-03-2011, 22:00
За това жълтото става въпрос,ако искаш го погледни-може да е "Малкия дявол"
Успех.

marian666
28-03-2011, 22:02
Много ти благодаря! Ще го проверя да видя какво ще стане. :)

munio
28-03-2011, 22:04
аз имам същия проблем,но му хванах играта,като се отключи презатварям всичко + предния капак и спира да се отключва

lordliness
28-03-2011, 22:22
Ако не се получи ремонта на релето и сложиш аларма може би ще решиш проблема.

qpwo
29-03-2011, 20:24
аз имам същия проблем,но му хванах играта,като се отключи презатварям всичко + предния капак и спира да се отключва
Колкото и тъпо да е ,но когато има недозатворена врата всичко се отключва. Един път доста се чудех какво става докато се усетя , че задна врата е само леко ,, хласната'' ...

munio
29-03-2011, 20:33
Колкото и тъпо да е ,но когато има недозатворена врата всичко се отключва. Един път доста се чудех какво става докато се усетя , че задна врата е само леко ,, хласната'' ...

точно :cheers:

oriono
29-03-2011, 20:55
Общо взето това са ти вариантите - релето, някоя ключалка дава сигнал, че имаш отворена врата( не дава добър контакт - най вероятно на предните врати), а може и да имаш някаква лоша регулировка вътре на лостчетата на машинките и напряга в положение отворено( на предните врати). Дали проблема е във някоя врата можеш да разбереш, като откачаш буксите на вратите една по една и следиш дали се повтаря проблема, лошото е че не ти се случва постоянно за да си сигурен напълно. Всичко е на принципа "проба-грешка случаен резултат"
успех

Bobo
30-03-2011, 13:36
Общо взето това са ти вариантите - релето, някоя ключалка дава сигнал, че имаш отворена врата( не дава добър контакт - най вероятно на предните врати), а може и да имаш някаква лоша регулировка вътре на лостчетата на машинките и напряга в положение отворено( на предните врати). Дали проблема е във някоя врата можеш да разбереш, като откачаш буксите на вратите една по една и следиш дали се повтаря проблема, лошото е че не ти се случва постоянно за да си сигурен напълно. Всичко е на принципа "проба-грешка случаен резултат"
успех

A пък според мен е възможно някое моторче на цнтралното да прави номера и да не се задейства всеки път ;) поне от моя опит това е най-честия проблем.

schoko
03-04-2011, 08:47
Проблема с отворена врата отпада според мен защото ако е това проблема ще ти светва и индикацията на таблото за отворена врата Това трябва да ти се случва и в движение а ти щеше да видиш ако ти светне лампичката за отворена врата

marian666
22-04-2011, 17:09
Здравейте! Малко закасняло, но все пак да споделя, че разреших проблема. Колегата sanata се оказа прав.Проблема беше в жълтото реле.Презапоихме го и всичко си дойде на място. Благодаря за помоща.

munio
30-04-2011, 19:51
да ама при мен проблема се задълба, колата въобще не иска да се заключи, свалях жълтото реле което беше като чисто ново, но уви същата работа, няма заключване

Linkestis
30-04-2011, 21:40
Някои сеща ли се да си провери 5 моторчета по колата?????

munio
01-05-2011, 17:08
Някои сеща ли се да си провери 5 моторчета по колата?????

кое е 5тото

Linkestis
01-05-2011, 21:42
Багажника!
Все пак е част от централното заключване на автомобила

munio
02-05-2011, 20:47
Багажника!

всичко работи както трябва, но не иска да се заключи и не иска и не иска.....:heavy_cry:

Bobo
04-05-2011, 18:26
всичко работи както трябва, но не иска да се заключи и не иска и не иска.....:heavy_cry:

Ми значи не всичко работи както трябва ;)

---------- Post added at 15:26 ---------- Previous post was at 15:25 ----------

Багажника!

На 166/156/147 багажника си е отделна система ;)

Linkestis
05-05-2011, 20:13
Ми значи не всичко работи както трябва ;)

---------- Post added at 15:26 ---------- Previous post was at 15:25 ----------

На 166/156/147 багажника си е отделна система ;)

То трябва да се мисли по некои пАт :)
Поправям се на 4 моторчета :)

munio
06-05-2011, 20:29
съгласен съм с вас, но тогава кое не е както трябва ?

de4o
02-04-2013, 23:22
А дали се е замислял някой че всъщност има и шеста машинка за централното
Капачката на резервоара

mian4o
03-04-2013, 21:02
Има цяла тема за ремонт на централното. Преди няма и месец играх процедурата и се оказа зацапан колектор на моторчето на шофйорската врата и четките не контактуват или когато успеят. Почистване, смазване и всичко си дойде по местата. Защото става че ти натискаш копчето или завърташ ключа, отива сигнал, пускаш ток до моторчето обаче то не тръгва и съответно не избутва винта който да избута и да затвори контактора за да отчете че е заключено и така връща сигнал че не е заключено и колата се отключва.

Поздрави

ecotronic
03-04-2013, 21:07
...........Защото става че ти натискаш копчето или завърташ ключа, отива сигнал, пускаш ток до моторчето обаче то не тръгва и съответно не избутва винта който да избута и да затвори контактора за да отчете че е заключено и така връща сигнал че не е заключено и колата се отключва.

Поздрави

Тази зависимост е само за предните врати. Т.е, ако същият проблем го има на задна врата, само тя няма да се заключи.

lordliness
03-04-2013, 21:34
и къде се вписва тук капачката на резервоара?

DJANI 86
06-04-2013, 09:11
Колега и моето реле беше като ново,но не работеше.При повечето алфи 166 се получава лек теч или конденз от радиаторчето на парното и тази капка пада точно върху тези релета зад централната конзола след което от влагата почва да дава контакт на всякаде и си прави каквото си иска.Аз се разминах с подсушаване и пръскане с някакъв спрей,но има вероятност и да е изгоряло същото се получава и със зелената кутийка за мигачите.То не е мокро за да го видиш просто от време на време си капва по някоя капка.Аз след демонтажа ги пъхнах в найлонови пликчета и вече нямам ядове.Опитай с друго реле за да си сигурен.Дано да съм бил полезен.

Linkestis
06-04-2013, 09:37
,,,,.Аз след демонтажа ги пъхнах в найлонови пликчета и вече нямам ядове.Опитай с друго реле за да си сигурен.Дано да съм бил полезен.

Що не ги вакумира направо????
Теча се оправя като си смениш радиаторчето.
Доста по-елементарно решение!

endeavour
06-04-2013, 10:45
Що не ги вакумира направо????
Теча се оправя като си смениш радиаторчето.
Доста по-елементарно решение!
Да, ама нали знаеш, че ние първо сменяме релетата, щото си търсим екстрите :evilsmiley: Радиаторчето го сменяме чак след като налеем две-три добавки и накрая ни подгизне мокета в краката :biggrin: А дотогава релетата пак са се наджвакали с антифриз и ... пак същата история :tooth: Затова моите ги ремонтирах и при затварянето на кутийките намазах съединителните повърхности със силикон - знам ли кога пак ще протече новото радиаторче от неизвестен китайски производител, а и колко време ще тече докато го сменя :bash:

lordliness
06-04-2013, 12:17
не помня кой колега беше предложил много находчиво решение за защита с бутилка от безалкохолно, моите също са наклепани със силикон с превантивна цел :)

Linkestis
06-04-2013, 16:37
В бриколаж със сигурност продават вакумиращи пликчета за прахосмукачка

leshoiad
06-04-2013, 19:35
A пък според мен е възможно някое моторче на цнтралното да прави номера и да не се задейства всеки път ;) поне от моя опит това е най-честия проблем.

подкрепям!!!

ecotronic
28-09-2014, 17:19
Днес си намерих колата отключена. Централното си прави каквото си иска. Не се заключва нито от дистанционното нито от ключа (с ключа се заключва само съответната врата). Заключвам механично една по една вратите и след няколко секунди те пак си се отключват. С две думи, колата не ще да стои заключена. :) Свалих модула на централното зад ICS -а и той наквасен с антифриз. Ще го рендосвам с поялника и вероятно ще се оправи. За теча (не е голям, но достатъчен да прецака електрониката) мисля да ползвам първо прахче и ако не помогне, ще подхващам онази гинекологичната манипулация по смяната на радиаторчето. :)

Bobiuzunov
28-09-2014, 18:06
Любо направо сменяй радиаторчето на парното,това с прахчето е замазване на проблема който така или иначе иска трайно решение,а то е с подмяна на съответната част.

iveli
28-09-2014, 20:12
Ако няма да си продаваш колата по добре сменяй радиаторчето докато е по топло После ще се радваш и на по добро парно

dakata
02-10-2014, 21:48
Има една течна добавка за течащи радиатори "Holts"и на мен ми течеше радиаторчето,но от като я сипах вече 2 години нямам проблем.Може да не е най-правилното решение,но докато не протече отново няма да се напъвам да го сменям,че като знам каква е врътня смяната...

ecotronic
02-10-2014, 21:59
Има една течна добавка за течащи радиатори "Holts"и на мен ми течеше радиаторчето,но от като я сипах вече 2 години нямам проблем.Може да не е най-правилното решение,но докато не протече отново няма да се напъвам да го сменям,че като знам каква е врътня смяната...

И аз имам добри впечатления от подобни препарати. Ползвал съм Alumaseal и мога да кажа, че върши чудесна работа.

Но вече поръчах радиаторчето и предстои смяната му.

Благодаря на всички за насоките :)