PDA

View Full Version : Падат оборотите...

svrusev
01-04-2011, 12:16
Здравейте! От няколко дни имам проблем. Тръгвам да паля колата пали, но като решя да тръгна или да подам газ много трудно качва обороти, предърпва и започва да пада до към 500 оборота и е на косъм да огасне понякога и гасне. Всичко тава на бензин го прави. Също излизам на задна от паркинга след това давам 1ва и пак предърпва и понякога гасне...Всичко това докато е студена като позагрее не става така. До сега не ми е правила така...
2ри проблем е като минавам от газ на бензин се усеща пак предърпване...попринцип знам, че нямаме качествено гориво, но дали е от това???
__________________________________________________ ___
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m14563.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)

Tasho
01-04-2011, 13:26
Колега,да ти кажа имах такъв проблем.Смених дебитомер,ламбда сонда,чистих дросела.Караше по-няколко месеца и пак.И в един хубав ден когато ми го направи с поредния дебитомер,реших да сложа моя стария - и очудеса колата заработи по друг начин - по този о който бях свикнал да работи.Виж си дебитомера,поне при мен това беше,погледни и ламбда сондата въпреки,че тя не работи още при самото палене,изчисти и дросела - лепни и една адаптация,която след чистене на дросела ще е задължителна,покарай я и ще видиш разликата.Но според мен е дебитомер и дори да идеш на диагностика грешка може да няма.

Novachev
01-04-2011, 15:27
Здравейте! От няколко дни имам проблем. Тръгвам да паля колата пали, но като решя да тръгна или да подам газ много трудно качва обороти, предърпва и започва да пада до към 500 оборота и е на косъм да огасне понякога и гасне. Всичко тава на бензин го прави. Също излизам на задна от паркинга след това давам 1ва и пак предърпва и понякога гасне...Всичко това докато е студена като позагрее не става така. До сега не ми е правила така...
2ри проблем е като минавам от газ на бензин се усеща пак предърпване...попринцип знам, че нямаме качествено гориво, но дали е от това???

Колега имаш проблем съссместа най вероятно е много богата което се дължи на настройка на газовата
Ако на газовото имаш различни режими пробвай да покараш на икономичния . Проблема ти може и да идва от неправилно отчитаща ламбда. Първо отиди на газаджия да ти види настройките ако са неред после да диагностика да се види ламбдата.