Log in

View Full Version : Дайте съвет ....... какво да я правя тая 146ца ....

Б.Колев
03-04-2011, 00:36
Миналата седмица колата ми приживя доста стабилен удар ...... мисълта ми е ако можете да дадете савет дали да я оправям или ..да я разпродам на части ... (Само да поястна Колата е с пълно каско .. направен и е външия оглед .... остава този след разглабянето ..... и след това оценката ..... )

V@K@T@
03-04-2011, 00:41
Ми ... щом е с пълно автокаско би трябвало да ти платят добре ... ако до тук съм прав ... аз бих си купи същата /самоче не блъсната/ а тая бих си оставил за резервни чарколяци ... ако има къде да я съхраняваш естествено ...

Васил Петров
03-04-2011, 00:51
Аз бих си взел друга кола. Застрахователите трябва да ти платат Тотал.

Coyota
03-04-2011, 07:34
Аз бих си взел друга кола. Застрахователите трябва да ти платат Тотал.

ако не се бъркам....при плащане на тотал от застрахователите те прибират блъсната кола :calc:

Xtrime7
03-04-2011, 09:12
За колко си и направил какско.Според мен не си Заслужава да я правиш,няма да стане както е била.
Моята като бяха я ударили ми платиха 1200лв от гражданска,но имах много по малко щети и повечето се вьЗстановиха беЗ проблем.

as0s00
03-04-2011, 11:42
колега,при този удар,според мен лично,ако толкова много искаш да я направиш внимавай с тенекеджията,който ще се захване,защото в БГ кадърни много малко останаха,иначе виж,какви пари ще ти изплатят и тогава си прецени,защото и от части на тази кола можеш да и вземеш и да събереш за друга :)
Поздрави!!

kiko73
03-04-2011, 11:51
Колега, ако ти платят "тоталка" си купи друга, щото на тази ако започнеш да я правиш щетите ще излязат поне с 1/3 повече от това, което си видял. Иначе сигурно не е проблем някой кадърен майстор да я направи, ама дали ще си струва.

stelt
03-04-2011, 15:00
Според мен щетата ще е тотална. Само два нови еърбега струват повече от остатъчната стойност на един стар кош.

lokara
03-04-2011, 15:01
здр.колега и съжелявам за колата и дано да няма пострадали.За колата така като гледам имаш консумативи и части около 1200лв. и още 1000 за работа,така,че от 2200лв.на горе ако решиш да я правиш.Според мене нея прави,но ако имаш тези 2200лв.може и да не ти стигнат за да стане хубаво колата

infernus
03-04-2011, 21:58
Според мен да си търси или направо да си вкара една друга с парите от застраховката тази да му остане за части което е здраво.

lokara
03-04-2011, 22:19
да колега така ще най добре,просто исках да му кажа,че колата за да стане добре ще му излезе много пари.Тези услуги са доста къпи и малко хора ще му свършат работата качетвено

kibika88
04-04-2011, 15:03
ако не се бъркам....при плащане на тотал от застрахователите те прибират блъсната кола :calc:

Зависи колега може и колата да остане в теб само че намалят мисля 10% сумата която ще ти изплатят а максимума за изплащане на тотал е 80 % от застрахователната стойност.По добре си купи друга кола,защото не си заслужава да я правиш.

RahzeL
04-04-2011, 18:27
И според мен няма смисъл да се прави. 145/6 сега са по 2000лв и то в доста добро състояние. Ти ще дадеш поне 1500 за ремонт...

Б.Колев
04-04-2011, 23:15
еми зн вчера я бидяха едни мастори .. които са доста добри .... и според тяхното мнение колата може да се направи ... защото рогата не са криви ....... тва нал при оглед в сегашното състояние ..... утре ще я видят и застрахователите ..... и след тва мисля да сваля калниците ...и да видин колко точно е зле ...... и след тва ще го мислим ..... Мерси на всички за менията .....

---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

А кво да ви кажа искам мн да я оправя ...защото се пак ми е 1вата кола ...... от доста одавна си мечтаех за Алфа ..... ( може би от 12годишен) ......и родителите ми ми взеха такава ...бях мн на кеф ....... и не искам да се отказвам от нея ........ (Може да ви звуча доста сантиментално но .......... )

mordohy
04-04-2011, 23:45
Сантимента си е сантимент, но трябва да слушаш разума.
Колкото и да е добър майстора, вече никога няма да е същата.
Не само геометрията ще създава проблеми.
Ще тръгне ръжда и много неща никога няма да са наред.
Минал съм през същото и знам какво говоря.
Взимай парите и се оглеждай за нова, но не бързай!:grandpa:

malkia_jiraf
05-04-2011, 00:04
мойта беше с много сериозен удар челно,ама неми се разделяше с нея .Даже беше прескочила 6 заба и ремонна ми стапи на 920лв с части и труд и бойдисване.

AndreyVelikoff
08-04-2011, 22:44
Колега, минал съм точно по същия път, с почти същите щети, значи съветвам те да не се занимаваш. На мен ми стъпи 3500 лв. оправянето и както са ти казали, никога вече няма да е същата! На вънщен вид може и да я докарат, ама тва усукване, геометрий, климатик...Аз продължавам да бера ядове от това си решение при всяко посещение в сервиз...:cry: Но мен лично ме съмнява да ти платят тоталка за този удар.

Б.Колев
09-04-2011, 22:19
Начи колата понеже е на името на бащами .... и са тои се опитва дасе договори с тея да не я пускат тотал ..... (понеже и колата е лизингова и няяя да земем почти никви пари от нея ....) та за тва ако неми я праснат толат ще си търся части кои нови кои 2ра ..... и ще си я правя сам .... удара не е толкова сериозен колкото изглежда ...дори не съм 100% ама 90%съм сигурен че единственото криво нещо по колатаса 2те греди отпред тази над фараовете и тази м/у рогата но дори и да има криво по роговете то е минимално ....... ще намеря някои да ми я разпане ...и ми казаха че гредата м/у рогата се заварява .... та разпъват ли я заваряват ми гредата и другото мисля сам да го правя .....

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Ако някои знае чове които да продава такава на части да свирка (е се пак не да ми отреже главата под кръста ...... )

А имам и един друг проблем не съм сигурен но мисля че ми тече фреона от климатика .... някои ако може да каже има ли някв начин да се спре теча от кран или нещо такова .....

thecleaner
10-04-2011, 00:02
Начи колата понеже е на името на бащами .... и са тои се опитва дасе договори с тея да не я пускат тотал ..... (понеже и колата е лизингова и няяя да земем почти никви пари от нея ....) та за тва ако неми я праснат толат ще си търся части кои нови кои 2ра ..... и ще си я правя сам .... удара не е толкова сериозен колкото изглежда ...дори не съм 100% ама 90%съм сигурен че единственото криво нещо по колатаса 2те греди отпред тази над фараовете и тази м/у рогата но дори и да има криво по роговете то е минимално ....... ще намеря някои да ми я разпане ...и ми казаха че гредата м/у рогата се заварява .... та разпъват ли я заваряват ми гредата и другото мисля сам да го правя .....

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Ако някои знае чове които да продава такава на части да свирка (е се пак не да ми отреже главата под кръста ...... )

А имам и един друг проблем не съм сигурен но мисля че ми тече фреона от климатика .... някои ако може да каже има ли някв начин да се спре теча от кран или нещо такова .....

Ако тече както се изразяваш фреона, одавна те е напуснал ;)

Pastora
10-04-2011, 00:28
Фреонът е газ колега при естествени за хората атмосферни условия. Течен е при доста високо нялягане в системата на климатика.

Б.Колев
10-04-2011, 01:21
ахаааа ааатогава какво ли тече ..... щом не е от климатика ..... не е и от двигателя 100% ....а следата е такава свтла смисул ... не е някво змурсено прегоряло такова ..а съвсем светло ... визможно ли е да е от хидравликата и ако да как да разбера :?

Satanism
10-04-2011, 08:36
Aз залагам на антифриз :)

_power_
10-04-2011, 09:02
Ето и от мен едно мнение, че колата е за моргата!
Удъра е сериозен! И не си заслужава!
Заслужава си да вземеш ново купе за 800-1000лв и да си прехвърлиш мотор и каквото друго ти харесва и е здраво!
По този начин за 1200-300 лв ще имаш зрядна кола а, не кривак!

AndreyVelikoff
10-04-2011, 11:31
Ето и от мен едно мнение, че колата е за моргата!
Удъра е сериозен! И не си заслужава!
Заслужава си да вземеш ново купе за 800-1000лв и да си прехвърлиш мотор и каквото друго ти харесва и е здраво!
По този начин за 1200-300 лв ще имаш зрядна кола а, не кривак!

Подкрепям!:thumbup: Аз за моята даже си го мислех същото, че мотора ми е почти нов, ама късно се сетих...

RPWWD
10-04-2011, 15:29
Тая кола е за Надин. Оправяйте се със застрахователите за тотална щета и толкова. Само еърбеговете струват колкото цялата кола като пазарна цена в момента.

Б.Колев
10-04-2011, 23:19
Колеги не искам да ви обидя но частите ВСИЧКИ които ще ми трябват съм ги спазарил за 700-800лв ...............

alfozo
11-04-2011, 16:04
Колеги не искам да ви обидя но частите ВСИЧКИ които ще ми трябват съм ги спазарил за 700-800лв ...............

Направи си я колега,щом имаш желанието. Аз също преди претърпях лек челен удър (без фръкнали айрбеци)
Всички частисъм ги намирал от тук.
Преден капак,
Воден радиатор
десен фар с мигач
решетка.
= на около 150лв. За боядисване отделно .Твоята е повечко пострадала за това тези пари които имаш може да ти стигнат.
За айрбеците,търси направо цяло табло без пасажерския.

_power_
11-04-2011, 17:13
Заинатил си се браво, даже бих казал ПОХВАЛНО!!!
Лошото е че в този случай ще трябва да се научиш по трудния начин...
Задай си въпроса кола , здрава и сигурна ли искаш или ДВИЖИЛО което става опасно и неоправляемо след 100км/ч !
Помисли над идеята за евтино но здраво купе с регистрация още веднъж!

vaklinator
11-04-2011, 18:53
Всичките говорите глупости на човека. Ремонта е възможен за има няма 500 лева за части и за боядисване още 200. Аз така бих направил. И съм го и правил. Моята 155 беше преди 2 години малко по-смачкана, но тя си няма ер бег. Излезна ми всичко 250 лева части и труд в събота и неделя когато намеря време.

_power_
11-04-2011, 19:02
И дозер ли си имаш или изправяне с нагряване с оксижена и ...ГОЛЕМИЯ ЧУК ( на око) :hehehm: ? + никъде колегата не е споделил че е технически грамотен или дори сръчен, камоли че му се занимава той да пипа;-)

vaklinator
11-04-2011, 21:08
И дозер ли си имаш или изправяне с нагряване с оксижена и ...ГОЛЕМИЯ ЧУК ( на око) :hehehm: ? + никъде колегата не е споделил че е технически грамотен или дори сръчен, камоли че му се занимава той да пипа;-)

Разполагам с дозер. Какъв ти е въпроса всъщност?

Б.Колев
11-04-2011, 21:57
Колеги значи аз мисля че има повреди които не всеки може да оправи .........но повечето се поправят ако имаш нужното желание ! Извинявам се високо ценя саветите ви но това което съм решил ( заедно с баща ми понеже колата си е негова) та има вариант в които се подписва някъв документ с които се отказваш от варианта " тотал щета" Та пускаме документа оценяват ми я дават парите и се почва здравата работа .... Та за това ще ви помоля ако някои може да ми даде савет кое г/д как се прави понеже тва ми е 1вата алфа а на нея само крушки и джанти съм сменял аз ..... Та ако можете дадете акъл кое как се прави и евентуало от каде да намеря читави и сравнително евтини части :) (Мерси на всички които ще помогнат ..и които помогнаха ... ) В процеса на работа ще правя снимки зада ви покажа до каде съм стигнал .... Пък като е готова ще си направим една среща да кажете как съм се справил ......

soldier81
12-04-2011, 12:03
Звънни на Никола Николов за части,мисля че ще ти свърши перфектна работа.0899921301

kolev
12-04-2011, 12:28
абе той продава на цени като на всички други морги. не може да се каже че е евтино.

колега, колко пари ще ти дадат ако я пишат тоталка. има един момент когато ти излиза по-скъпо да ремонтираш и караш блъсната кола.

Б.Колев
13-04-2011, 17:35
Колега днес говорих с една мацка от ДЗИ .... и варианта за тотал отпада ...... сега ще трябва да изчакам зада разбера кви пари ще ми дадът за ремонта ........

---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

Някои ако ми обястни как се свалят предните калници ще съм му мн благодарен ...... има ли някви болтове при вратите и ако има от каде да бръкна за да ги махна .... ???

vaklinator
13-04-2011, 18:25
Колега днес говорих с една мацка от ДЗИ .... и варианта за тотал отпада ...... сега ще трябва да изчакам зада разбера кви пари ще ми дадът за ремонта ........

---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

Някои ако ми обястни как се свалят предните калници ще съм му мн благодарен ...... има ли някви болтове при вратите и ако има от каде да бръкна за да ги махна .... ???

Точно там няма болтове
режеш полиоретановото лепило с един касапски нож и си готов.

Б.Колев
14-04-2011, 14:52
Мерси за инфото колега :)

_power_
14-04-2011, 15:09
Разполагам с дозер. Какъв ти е въпроса всъщност?
Въпроса е колко ще му излезне да си закупи дозер и колко време (опит) ще му струва докъто се научи как се ползва!
Нека не цапаме темата повече! Според мен в цената която си написъл, няма как да се вмести!

thecleaner
14-04-2011, 15:18
Всичките говорите глупости на човека. Ремонта е възможен за има няма 500 лева за части и за боядисване още 200. Аз така бих направил. И съм го и правил. Моята 155 беше преди 2 години малко по-смачкана, но тя си няма ер бег. Излезна ми всичко 250 лева части и труд в събота и неделя когато намеря време.

Да бе Ваклине я обясни по подробно че аз виждам минимум 3 детайла са купуване + боядисване, да не говорим под тях каква е картинката. Или боядисването ще е с баданарката :)

vaklinator
14-04-2011, 19:21
Да бе Ваклине я обясни по подробно че аз виждам минимум 3 детайла са купуване + боядисване, да не говорим под тях каква е картинката. Или боядисването ще е с баданарката :)

:) С баданарката е много по-трудно. Мани майтапа, ама на тия бараки частите се намират лесно, а и са достатъчно евтини. Все пак колата на човека е с каско и ще му дадат някой лев да покрие поне на 70 % щетите. Ако има желание, невиждам защо да не си направи колата и да и я кара с кеф, още хххххх време?

thecleaner
14-04-2011, 20:02
:) С баданарката е много по-трудно. Мани майтапа, ама на тия бараки частите се намират лесно, а и са достатъчно евтини. Все пак колата на човека е с каско и ще му дадат някой лев да покрие поне на 70 % щетите. Ако има желание, невиждам защо да не си направи колата и да и я кара с кеф, още хххххх време?

Единствения му шанс да мине що годе безболезнен ремонта да си намери донор същия цвят а и като гледам JTD да се спазарят за пакетна цена защото ще се гредички, маски, радиатори, фарове и т.н. По стандартния начин от тук това от там онова аз залагам на 4цифрена сума без никакви напъни като първата цифра току виж не е 1 ;) и колата пак ще е серизоно челосвана.

D.Istatkov
14-04-2011, 22:02
здр колега според мен ако ти е с каско и в оценката ти е пална щета ще ти е платят да си вземеш друга на добра цена

аз мойта сам е пуснал за части 145 ца 98 т.с джуниер след удар с около 150км/ч колата и писаха като здрава част задна броня и ми е платиха 3000 и нешо лева това беше 2009 година и от застраховка гражданска а не КАСКО

даваи е за части и не се разправай

съвет от мен

Б.Колев
15-04-2011, 18:15
Колеги само да ви питам ...... абе има една пластмасова дебела траба ...която излиза от филтера (въздушния) та след дебитомера (освен ако не го бъркам с нещо друго :D ) та смед него има нещо като троиник ..... продалжава си надолу нали трабата обаче на 90градуса се вкарва един маркуч ... пастмасата обаче кадето се надява маркуча е счупена и маркуча сега виси .....

Въпроса ми е свързан с това " Бащами като я е вкарвал в гаража оня ден ...каза че колата е загубила мощност .... въпроса ми е от какво може да е ..... понеже като гледъм в двигателя неее останала никва вода ...... интеркулера е на парчета ..... както и горе споменатя маркуч ...визможно ли е да е от това или е нещо друго ?

JORDANGT
16-04-2011, 00:22

Ми дай да намериме тогава от тези евтини фейслифтови брони които са под път и над път.Кулера и маркучите сигурно също ги подаряват .Климатика за 2.50лв. го правят във всеки сервиз.Радиатора ли,ми то може и без него.А нови еърбеци за какво са му? Всеки си има дозер в гаража и бояджиите взимат по 5лв. на детайл заедно с материалите.Сумата доста набъбва а и като гледам обясненията на момчето май само ентусиазма му е голям,но не и техническите му умения(без да го обиждам).

vaklinator
16-04-2011, 03:02
Ми дай да намериме тогава от тези евтини фейслифтови брони които са под път и над път.Кулера и маркучите сигурно също ги подаряват .Климатика за 2.50лв. го правят във всеки сервиз.Радиатора ли,ми то може и без него.А нови еърбеци за какво са му? Всеки си има дозер в гаража и бояджиите взимат по 5лв. на детайл заедно с материалите.Сумата доста набъбва а и като гледам обясненията на момчето май само ентусиазма му е голям,но не и техническите му умения(без да го обиждам).

Да прав си колега. Въпреки ироничния ти пост, го приемам като забележка и се извинявам официално.

Б.Колев
17-04-2011, 20:47
Начи колеги далеч съм от мисълта че ще мина с 500лв за ремонт ....... Застрахователите дадоха 2100лв ....... сега на 24ти май имам абитуриентски бал та мисля парите които ще сабера тогава да ги дам за колата ..... е ще прескоча морето тая година ама кво ... Алфата е по-важна :) И да колеги прависте нямам никъв опит в изчукване на коли ..... ама кво пък ще го мъча ...квото мога аз каквото не маистор ........ твърдо съм решил че ще си я направя ....колкото и време да отнеме ...... Но определено няма да давам пари някои дами сложи фаровете капака или пък бронята ....... маистор ми трябва само за калниците ....рогата и предната греда .... е и после за боядисването ....

kolev
18-04-2011, 10:24
ми колега, 2100лв и като вземеш още примерно 500 от продажбата на двигател и скорости и още 400 за останалите тенекии на моргата и направо се мяташ на друга кола на която никой не се е упражнявал с чука и електрожена и си гледаш кефа без да влизаш във филми.

vaklinator
18-04-2011, 10:49
ми колега, 2100лв и като вземеш още примерно 500 от продажбата на двигател и скорости и още 400 за останалите тенекии на моргата и направо се мяташ на друга кола на която никой не се е упражнявал с чука и електрожена и си гледаш кефа без да влизаш във филми.

Мислиш ли, че има такива?

kolev
18-04-2011, 11:46
ми има разбира се. 145/6 жтд вървят в момента около 3000-3500 . ето примерно

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11290715629526046&f1=details

да не говорим че за тия пари може и 156 дизел да се намери, което е доста повече кола от 145.
ако му се занимава на човека- като продаде двигател+скорости+електроника, джанти+гуми, салон и врати и другото за старо желязо , обслужването на новата може и без пари да му излезе.

_power_
18-04-2011, 14:04
Мислиш ли, че има такива?
И аз също мисля че има много такива!
Просто в БГ се внасят на99% пълни гробници!

mitkodpd
18-04-2011, 21:29
колега, браво за ентусиазма за това че искаш да си оправиш колата. дай някаква детайлна снимка на двигателния отсек и щетите там. така има вероятност все някой да ти бъде полезен и да ти отговори на въпросите, щом си решил да я правиш колата. иначе темата ще продължава да се пълни със спам ;)

Б.Колев
19-04-2011, 18:49
ето още снимки ...... ако нещо конкретно(важно според вас не се вижда кажете ще кача или направя нови снимки .......

Б.Колев
26-04-2011, 13:40
Намерих един маистор ...които д ами я разпъне и дами накачи радиатори фарове ....абе сичко до боя ..и ми иска 500лв за работа ...... са само тря да си намеря части ... Та ако някои знае от каде да си намеря радиаторите за някви не чак толко големи цени да свирка :)

vaklinator
26-04-2011, 19:23
Намерих един маистор ...които д ами я разпъне и дами накачи радиатори фарове ....абе сичко до боя ..и ми иска 500лв за работа ...... са само тря да си намеря части ... Та ако някои знае от каде да си намеря радиаторите за някви не чак толко големи цени да свирка :)

Множко ми се виждат 500 за работа... Съжелявам за спама, ама наистина са много.
Моля те уточни , ако искаш как ще ти я разпъва?

toki4a
26-04-2011, 19:49
да бе и на мен ми е интересно !

като гледам , примерно аз ти купувам една греда със 20 см за около 120 кинта от рога сменям ти го и си ти !!
а доколкото държача на калника е детско !

morrty
27-04-2011, 09:59
Аз не бих я правил,удряна кола си е удряна.Едно добро изпарвяне не се върши в кварталния гараж(мое мнение).

Б.Колев
27-04-2011, 18:50
Начи човека които ще я праи ... е от моя квартал от модерното ...... преди време щеше да разпъва на баща ми дедрата .... обаче се оказа че не е осукана .... иначе на въпроса ще ми я разпъне на стенд ....... (или нещо такова ....бащами орежда маистора аз се занимавам с частите ..... ) А гредата си я взех днеска от един ром ....(абе циганин си е ама аиде :Д ) та зех я от него заедно с левия калник ..рамката за фаровете ...маската м/д фаровете и предния капак сичко 300лв ......

а и да кажа в тея 500 лв влиза демонтаж на счупените елементи (които не съм махнал аз ) разпъване заварки и след тва
зглобяване ..... (без да пипа вътре ....там само коланите и възглавниците за смяна ...няма друго счупено) абе дефако зглабя я оправя сичко ...после само си опрааам вътре и боята .....

Искам само да попитам .... как точно стои въпроса с Airbega в смисъл такъв нали под CDто има няква джаджа(май е за вазглавниците нещо) не я знам точно ква е тя .......тря ли да се смени или само възглавниците и пиро патроните на коланите :?

_power_
27-04-2011, 18:55
Начи човека които ще я праи ... е от моя квартал от модерното ...... преди вевме щеше да разпъва на баща ми дедрата .... обаче се оказа че не е осукана .... иначе на въпроса ще ми я разпъне на стенд ....... (или нещо такова ....бащами орежда маистора аз се занимавам с частите ..... ) А гредата си я взех днеска от един ром ....(абе циганин си е ама аиде :Д ) та зех я от него заедно с левия калник ..рамката за фаровете ...маската м/д фаровете и предния капак сичко 300лв ......
Колега, като приключиш с ремонта, сподели колко парички ти е струвало като включиш и паричките за транспорт телефонни разходи, на кратко всичко!
Да видя прав ли съм бил:biggrin:

Б.Колев
27-04-2011, 19:07
еми колега ако е за тва дето каза 1200-1300 лв гаранция ще са доста повече ......
Мисля да я пребоядисвам цялата ..... по горе забраих да кажа че частите които взех са зелени ...... понеже сички сини имаха вдлабнатини ...... та ще тря да я боядисаме цялата ..а и тавана е надраскан от клоните на дърветата .....

morrty
28-04-2011, 09:05
Колега,виждал ли си удряно Ауди(подцинковано купе)след изправяне и заварки направено добре до 2-3 години цялото(болно място) е в ръжди-демек че заводската подготовка против корозия се е заминала,термично обработения метал лови ръжда 2 пъти по бързо от другия.Приеми го като съвет а не като укор.

kolev
28-04-2011, 10:37
като си решил да правиш колата, после така или иначе ще трябва да направиш една диагностика, тогава ще ти кажат и за централата на еърбега.

acko88
28-04-2011, 10:56
Колега ако искаш мини тия дни да погледнеш може да имам с какво да помогна от към части..

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=51857

Б.Колев
29-04-2011, 23:27
Мерси acko88

За сега наи мн ми трябва една предна броня .....че без нея не мога да я дам да я прааат а facelift се оказа доста трудна за намиране ........

JORDANGT
02-05-2011, 22:29
Мерси acko88

За сега наи мн ми трябва една предна броня .....че без нея не мога да я дам да я прааат а facelift се оказа доста трудна за намиране ........

Да бе вярно ли???

Б.Колев
02-05-2011, 23:00
Еми колега ...досега не ми се беше налагало да търся брони ........ и обиколих цяла софия ...ама няма ....... (възможно е да откривам топлата вода ......) ама пак казвам нов съм ...тва ми е 1вата алфа :)

kolev
03-05-2011, 10:25
виж в раздел "продава". ако тръгнеш от морга да ги купуваш тия неща, златна ще ти излезе.

brazen
03-05-2011, 10:54
Предната броня за новия фейс е кът.
Аз къде ли не обикалях и звънях по телефона по цяла България и накрая се оказа, че при Италианеца има 2 оборудвани брони за по 150 лева.

Б.Колев
03-05-2011, 23:03
На мен италянеца ми каза че няма ....... и благодарение на колегата acko88 се здобих с една :) За сега ми остана ...... : Ляв фар ...... и радиаторите ..... кулера ..... (даи боже да е само това ......... ) Ако някои има идеи и преложения за части да свирка ........

acko88
03-05-2011, 23:15
Ако някои има идеи и преложения за части да свирка ........

Когато решиш звънкай,имам повечето неща ;)

tonov
03-05-2011, 23:45
Моля да не разводняваме темата, уговорките по търговската част на лични.

Б.Колев
12-05-2011, 16:29
А някои ще може ли да ми обястни за airbega.....в смисъл г/д как работи каде има датчици от каде се задеиства и евентуално ако тръгна да го мсеням кои елементи ще трябва да се сменят ....... :)

kolev
12-05-2011, 16:40
централата на еърбега е една кутийка точно под радиото. твоята ТРВ мисля че трябва да е. направо взимай една централа и 2-та еърбега от неудряна кола и това е.

Б.Колев
13-05-2011, 23:17
е ама нали трябват и някви пиропатрони на коланите .......
пък и един познат ми разправяше че после тряло в лицензиран сервиз да ми оживяват цялата система ......

kolev
14-05-2011, 07:19
нищо не ти трябва. няма такива патрони в коланите. има само една механика която при рязко дръпване блокира колана. ако не можеш да го освободиш смени и него.
в централата е всичко , тя е отделна система и еърбеците са директно вързани към нея. по принцип може да възстановиш и твоята, но употребявани вървят по 20-30 лв. откачаш акумулатора , сменяш двата бега и после централата и няма да ти свети и лампата на таблото.

Б.Колев
14-05-2011, 22:26
тя и сега не свети ....ама четох че отзад на таблото се слагат две крушки и те шунтират индикаторите на таблото и незнам дали не са сложени тря да погледна .....

Bobo
16-05-2011, 21:42
нищо не ти трябва. няма такива патрони в коланите. има само една механика която при рязко дръпване блокира колана. ако не можеш да го освободиш смени и него.
в централата е всичко , тя е отделна система и еърбеците са директно вързани към нея. по принцип може да възстановиш и твоята, но употребявани вървят по 20-30 лв. откачаш акумулатора , сменяш двата бега и после централата и няма да ти свети и лампата на таблото.

На JTD фейслифт ИМА пиропатрони ;) Освен това системата е MY97 ;)

badmadafaka
17-05-2011, 09:40
Да, това, че не се виждат пиропатроните не значи, че ги няма... И не е единствената им възможна позиция при закопчалката на колана ;)

kolev
17-05-2011, 10:33
На JTD фейслифт ИМА пиропатрони ;) Освен това системата е MY97 ;)

ами според manual-а няма. а и освен това и на централата няма изходи за тях

http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Airbag.PDF

http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Airbag%20+%20Sidebag.PDF

разликата в MY97 е че има кантар на пасажерската седалка и евентуално странични възглавници с отделни датчици.

Bobo
17-05-2011, 13:04
ами според manual-а няма. а и освен това и на централата няма изходи за тях

http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Airbag.PDF

http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Airbag%20+%20Sidebag.PDF

разликата в MY97 е че има кантар на пасажерската седалка и евентуално странични възглавници с отделни датчици.

ДА И? Ти механични пиропатрони виждал ли си? Явно не! И явно за тебе разлика м/у 2 централи които са през 5 години не е разлика:Tease:
Айде със здраве не мисля че си заслужава да пиша при положение че не схващаш!

kolev
17-05-2011, 13:35
ДА И? Ти механични пиропатрони виждал ли си? Явно не! И явно за тебе разлика м/у 2 централи които са през 5 години не е разлика:Tease:
Айде със здраве не мисля че си заслужава да пиша при положение че не схващаш!

е баш де, не е пиропатрон а е механика. ако има нужда, сменя си колана и си свирка. там няма датчици и връзка с централата, няма обучения и такива истории. аз какво му писах още в началото.

Bobo
17-05-2011, 13:42
е баш де, не е пиропатрон а е механика. ако има нужда, сменя си колана и си свирка. там няма датчици и връзка с централата, няма обучения и такива истории. аз какво му писах още в началото.

Ми в началото пишеше че имало само механика за прибиране на колана аз така разбрах :lupe:

Б.Колев
17-05-2011, 18:33
Колеги мерси за мненията ..... обаче ми трябват конкретни отговори .......
Днес си я взех от маистора и наближава момента да се работи по интериора......
за това ако някои има 100% представа ..да даде няква насока от каде да почна ....

Ето и малко снимки колата е мръстна ама тва да е косура ........ още не знам как върви ...тря да си слагам радиаторите ...... Само че на 24ти и предстои бал и колата ще тря да почака .....
Иначе ако някои има някви идеи за довършителните работи да казва :)

Б.Колев
19-05-2011, 15:31
Колеги .....някои ще може ли да ми каже дали съществува вариант да си върна предния номер в КАТ и да ми направят нов ...... понеже моя е унищожен ........ (евентуално ако някои знае и за кви пари стааа дума :) )

_power_
19-05-2011, 15:33
номерата са в комплект!
Отиваш в кат и пререгистрираш. (нови талони и нови номера)

Б.Колев
19-05-2011, 17:22
номерата са в комплект!
Отиваш в кат и пререгистрираш. (нови талони и нови номера)

е не може ли просто да ми направят нови номера със същите букви и цифри .......

kolev
19-05-2011, 17:35
не може, нов номер ти трябва. другия вариант е да го изправиш или ако е счупен, в някоя рекламна агенция да ти го подлепят. може и сам да го лепнеш с двойнолепящо тиксо на 3М.

Б.Колев
20-05-2011, 14:17
дефакто да ми направят нов номер се1 ..... или ?

kolev
20-05-2011, 14:31
не могат да ти направят нов номер. те са готови. отиваш, сменят ти номерата и талона срещу съответната сума и това е. другия вариант е да оправиш твоя.

Б.Колев
20-05-2011, 15:05
емиии нз моя е мн помлян ..надран ...... абе ще кача снимка тея дни .....

infernus
20-05-2011, 19:53
емиии нз моя е мн помлян ..надран ...... абе ще кача снимка тея дни .....

Ама ти си верно баси бомбето :baby::baby::baby:, изправяш го отиваш в някоя рекламна агенция да ти налешпят фолио отгоре и караш, пък като искаш вкарай се с филм нови номера, няма да си първата кола с намачкан номер, навремето като се сетя едни с едно БМВ как му направих номера на хармоника че ми взе предимството... :) :smackbum:

Б.Колев
28-05-2011, 17:29
само че не виждам "бебешкото" в това че искам да си оправя колата както си е била ;) ........е всепак мерси за критиката ......

Б.Колев
02-06-2011, 22:21
Колеги имам един въпрос ..... Някои може ли да ми обястни
1во - За какво е тая тръба под волана на която пише "AIRBAG"
2ро - Как се сваля ..... (опитах с Google да си преведа надписите по нея обаче нищо не разбрах ....) Ако може по подробно че .......
3то - Имали нещо важно което трябва да знам за този елемент от системата на AIRBAG-а

Мерси предварително ....... :) (Моля не ме съдете строго ..още съм нов ......... )

kolev
03-06-2011, 10:24
тая тръба е нарочно прегъната под волана. никакви интервенции по нея не трябва да правиш ама В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ. тя е прегъната нарочно в случай на силен удар таблото да не ти се набие в лицето , а цялото нещо да се смачка по контролиран начин, не като едно време волана на първите лади.

Б.Колев
05-06-2011, 19:38
Колеги ще ви помоля ако някои може да ми помогне да открия точното мястно на така наречения хидравличен радиатор(тръбата) ..... Интересуваме ако някои може да ми даде снимка скица или нещо такова за да намеря точно каде се монтира .....
Мерси предварително :)

kolev
06-06-2011, 10:38
по принцип за жтд-то няма, ама виж тука за последните туйн спаркове трябва да ти свърши работа
http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%201/Steering/steering.PDF
трябва да се регистрираш във форума за да го видиш.

Б.Колев
06-06-2011, 18:35
Моите уважения колега но бъркаш на ЖТДто има но не е радиатор а тръба ....която седи точно пред радиатора на климатика ........ не съм сиг дали всияки имат но моита е феислифт и има ..... на една от снимките по горе в темата ( от тези повреме на разглобяването) се вижда точно каде се намира ........

kolev
07-06-2011, 10:19
казвам че за хидравликата на жтд няма мануал, но схемата от горния линк на страница 14 , която е за туин спарк трябва да ти свърши работа.

JORDANGT
08-06-2011, 22:34
Моите уважения колега но бъркаш на ЖТДто има но не е радиатор а тръба ....която седи точно пред радиатора на климатика ........ не съм сиг дали всияки имат но моита е феислифт и има ..... на една от снимките по горе в темата ( от тези повреме на разглобяването) се вижда точно каде се намира ........

JTD са само фейслифтови,все пак се произвеждат от 1999г.

Б.Колев
09-06-2011, 10:03
Колеги може ли от липсата на резунатор да падне мощноста на колата ...... под пад на мощноста имам предвид че нали принципно след 2 000 оборота се включва турбото и би трябвало да върви повече ...при мен се чува че турбото работи но не оказва влияние върху вървежа на колата ........ и др въпрос липсата на резунатор крие ли риск за турбото и двигателя :?

kolev
09-06-2011, 10:39
какъв резонатор, за катализатора ли става въпрос. ако е за него, не ти е там проблема. върви в някой клубен сервиз да ти направят диагностика, да се види какво сте объркали.

Б.Колев
10-06-2011, 22:10
не го знам точно как се казва .... обаче запуших дупката .... и се поупраи .....само че сега пък при по рязак старт ... някаде тропа мн яко ...мисля че е някои от тампоните на двигателя ....... понеже почва да тропа след 2 000 оборота ..... и се чува сякаш левия тампон тоя големия е заминал напълно ........

infernus
11-06-2011, 09:13
само че не виждам "бебешкото" в това че искам да си оправя колата както си е била ;) ........е всепак мерси за критиката ......

Пич просто не ми се искаше да набутваш пари за глупости в КАТ, и да си губиш времето. Сорка ако съм те обидил, но ми писна тая държава само да цуца и накрая нищо.

Възможно е при удара да се е скъсал, внимавай с тампотните, че аз навремето в Вектрата голяма трагедия брах сменях тампони като бесен и двигателя все ми се клатеше.

Б.Колев
12-06-2011, 21:57
при мен се полъчава така че по време на движение подам ли рязко газ ....напрао имам чувството че двигателя ще хукне без мене ......

infernus
13-06-2011, 23:42
при мен се полъчава така че по време на движение подам ли рязко газ ....напрао имам чувството че двигателя ще хукне без мене ......

А като подаваш газ на място няма пролем? Пробва ли да опънеш ръчната и леко с полусъединител да товариш двигателя и някой да гледа дали мърда и колко?

Б.Колев
14-06-2011, 19:19
начи трака само в движение ..... нито на форсаж нито на тва с ръчната ......

Б.Колев
15-06-2011, 21:39
Оказасе че от удара може би или нз но има дупка на скоростната кутия ...... :Д и от тжа го праи или поне така казаха от Лисан сервиз ....

Б.Колев
16-06-2011, 22:09
Колеги някои може лида ми каже ..какво е това на снимките и закакво служи .... ? (Поставено е на рамката на вентилаторната перка ... )

thecleaner
16-06-2011, 22:37
Колеги някои може лида ми каже ..какво е това на снимките и закакво служи .... ? (Поставено е на рамката на вентилаторната перка ... )

Реостат за перката.

marian2784
17-06-2011, 00:27
резистор за първа степен на перките,трябва ти

Б.Колев
17-06-2011, 11:22
Колеги ..мерси ама може ли малко по подробно ....за какво точно служи ..... (извинявам се за тъпия въпрос ....... )

kolev
17-06-2011, 11:31
имаш 2 степени на вентилатора на радиатора. 1-ва е бавна - резистора е вързан последователно на вентилатора и по тоя начин ограничава тока към него. като гледам колко е зеленясал тоя резистор, може отдавна да нямаш 1-ва степен.

Б.Колев
17-06-2011, 11:48
тоя ми е стария ....сега съм с някъв друг ..... дадоха ми го заедно с перката от един от виатнамските дето си купувах частите от него .......

А да ви питам термо дарчика дето следи температурата на водата в радиатора каде се намира .... понеже нали сменявах радиатори и перка ...... и искам да си направя тест дали ще сработи ...обаче паля колата оставям я да загреее стига 90градуса ..и колкото ида форсирам двигателя и да го муча на чра с вдигната ръчна не иска да дигне повече от 90градуса а перката не се вклиучва .....мисълтами е как мога да направя тест дали перката ще сработи ако се наложи ........

kolev
17-06-2011, 11:54
при теб до колкото помня , датчика е на термостата и е вързан към ЕКУ-то. т.е. то управлява кога да ти се включи перката . дали работи, може да видиш като закараш колата на диагностика или просто си включиш климатика- тогава направо трябва да ти тръгне 1-вата степен.

Б.Колев
17-06-2011, 12:02
аха значи пускам климатика и ако тругне вентилатора зн бачка ...... :) ок мерси мн ....а имам още един вупрос онзи ден открих че имам дупка в скоростната кутия ..... мисълта ми дали може да се завари или тря да сменям целите скорости ..понеже в Лисан сашо ми каза че тва не подлежало на ремонт и трябва да я сменя с нова ....(или втора употреба) съответно.... това ще ми струва 150..за работа и за колкото си намеря кутията .... Само че се чудех каде мога да получа второ мнение понеже никак не ми се сменя скоростна кутия .....

kolev
17-06-2011, 12:17
ако си си ремонтирал климатика , би трябвало като го включиш, да ти тръгне и 1-ва степен. иначе на диагностика мисля че могат да се пускат принудително степените за да се проверят.
за скоростите бих те посъветвал да вземеш употребявани. за около 200-300лв мисля че може да се намерят. при смяната ще видиш и какво е положението със съединителя. иначе твоята може да и завариш корпуса, но никой не може да ти каже вътре какво е станало без да се отвори и вероятността да си отвориш двойна работа е голяма.

Б.Колев
17-06-2011, 13:35
ремонтиран е само че е празен още не съм стигнал до пълнене ......а и дехидрататора е разкачен че е нов и Калин каза че трябва тои да го сложи и веднага да я напълни зада не дърпа жлагата от въздуха ....

kolev
17-06-2011, 14:56
така е, но първо си оправи скоростите.

Б.Колев
18-06-2011, 16:22
тези дни ще отида да си купя горния тампон на двигателя ...... искам да видя дали от него пропа така при подажане на рязка газ в джижение .......... а за скоростите ще видиме че нещо кинтите са на изчерпване ...тоя ремонт напрао ме разори ......
Глътнами сички пари дето бях събрал от бала ми тая год .......

kolev
19-06-2011, 09:10
споко,ще има още неща да излизат. аз ти казах, ще дадеш пари колкото за нова кола, само че ще вложиш и време и нерви и накрая ще караш удряна кола.

Б.Колев
19-06-2011, 14:16
май такаще излезе ..... ама няма как щом съм почнал ...ще го докарам до края .......

stelt
20-06-2011, 10:58
Къде имаш пробойна на кутията, я дай някоя снимка ако можеш.

morrty
22-06-2011, 10:46
Не искам да злорадтсвам и да припомням но , напълно подкрепям КОЛЕВ "и все пак караш удряна кола".
Само сега недеи да се отказваш,почти си на финала.

kolev
22-06-2011, 11:16
абе ще си я оправи той колата. нали сме алфисти, за нас важи приказката - луд умора няма, само се поти :D :D :D

Б.Колев
28-06-2011, 22:18
емииии дупката е на мн гадно място ...в симъл не е от долу а от кум купето г/д към средата на кутията .......не е голяма ...... несе вижда може само да се пипне и е се1 е одарено със секач дулгае не повече от сантиметър а на височина милиметри ...... не е голяма .......

Проблема обаче е че сега се оказа че магарето ми е криво ..... отдястно е мруднало малко на горе и сега като и дам повече гас болта на полуоската и на носача се удрят леко .......... (това се получава само при движение ...когато двигателя се товари ...под товарене имам предвид рязко пшодаване на газ .....)

kolev
29-06-2011, 10:07
ако искаш да я правиш тая кутия, трябва да я свалиш и да ти я заварят с аргон. обаче това че ти се удря полуоската не е никак добре.

Б.Колев
29-06-2011, 12:35
Начи качиха я в Хеед 91 и я премериха и казаха че е криво магарето ...... и долния тампон е за смяна ....... и за ремонта на магарето ми искат 100лв ...... (хубаво е да сменя напраоо и тампона .......) обаче се чудя дали няма да стане вместо да го сменят магарето ...да го поизправа малко ...понеже то не е мн криво ...а съвсем малко ........ а тва за скоростите ми казаха че можело да стане с течен метал .... се пак там нали няма голямо налягане ...... и би тряло да задържи .... то въпроса е да не ми изхвърля масло ......

Лошото е че 3та почна да ми вие леко ........

acko88
29-06-2011, 16:34
Обади ми се,имам едно магаре,а за скоростите когато решиш

_power_
30-06-2011, 03:38
Начи качиха я в Хеед 91 и я премериха и казаха че е криво магарето ...... и долния тампон е за смяна ....... и за ремонта на магарето ми искат 100лв ...... (хубаво е да сменя напраоо и тампона .......) обаче се чудя дали няма да стане вместо да го сменят магарето ...да го поизправа малко ...понеже то не е мн криво ...а съвсем малко ........ а тва за скоростите ми казаха че можело да стане с течен метал .... се пак там нали няма голямо налягане ...... и би тряло да задържи .... то въпроса е да не ми изхвърля масло ......

Лошото е че 3та почна да ми вие леко ........
С течния метал и задник със изинение не можеш да запушиш:pirate:
П.С. Купи едно магаре за без пара от форума и не се занимавай с глупости.
Най големия съвет който мога да ти дам е напудри колата и я продай!

kolev
30-06-2011, 10:37
за течния метал подкрепям. по-добре с дъвка :D , както и да е щом скоростите му вият-все ще се наложи да се смъкват. иначе не е оферта да я продава че ще се окаже че е поне два бона назад и една камара изгубено време.

Б.Колев
30-06-2011, 20:33
ооо никва далавера не е да я продавам ...толко неща смених и напраих ......

Ако тругна да я продавам няяя да и зема повече от 3 ...... ито при положение че я пребоядисам .....

Б.Колев
06-07-2011, 14:07
Колеги извинявам се за тъпичкия въпрос обаче сега нали алфата е многоцветна ...... та мисълта ми е дали "уважаемите" полицаи могат да ми пишат акт или нещо от сорта ..... (сепак нали преобладаващият цвят е син ....както се и води по талон ....) снимки има в позадните публикации .... Мерси предварително

stelt
06-07-2011, 14:14
Може да имаш проблем, ако скоро няма да я пребоядисваш, дали не е удачно да окъпеш различните детайли с един спрей ?

Б.Колев
06-07-2011, 20:30
еми колега кво да ти кажа за цялостно боядисване ми искат 1250лв .... сичко материали работа ..... обаче както се сещаш парите ги нямам готови ......
А и без тва сега не я карам .... понеже ми е криво магарето и още нз кво да я прааа тая скоростна кутия ..... Един колега от форума ми обяви добра цена и за 2те обаче и тия пари ги нямам ...... абе напраооо ...... засега съм замразил ремонта и умувам кое 1во да правя .... скорости ли магаре ли боя ли възглавници ли .....

infernus
06-07-2011, 22:44
еми колега кво да ти кажа за цялостно боядисване ми искат 1250лв .... сичко материали работа ..... обаче както се сещаш парите ги нямам готови ......
А и без тва сега не я карам .... понеже ми е криво магарето и още нз кво да я прааа тая скоростна кутия ..... Един колега от форума ми обяви добра цена и за 2те обаче и тия пари ги нямам ...... абе напраооо ...... засега съм замразил ремонта и умувам кое 1во да правя .... скорости ли магаре ли боя ли възглавници ли .....

А някога ти говорех да я оставиш тази за части и да си вземеш друга...... Ясно ми е че всеки си обича колата, някой повече :) ама понякога трябва да се резделиш с нея за да не те загроби...

Б.Колев
07-07-2011, 17:05
е да ама едно време не е имало кои да слуша ..........

kolev
07-07-2011, 17:08
може да я боядисаш частично. караш ги да ти забъркат същата боя по проба и като боядисват, да я прелеят по предните врати да не си личи.

infernus
07-07-2011, 23:07
На черни връх има един магазин в който ми правиха боя по поръчка със спрей и си боядисах предната броня с него, като преди това много внимателно я подготвих. Боята стана просто идеална, същата. Ако някой може да каже дали са им добри цените. Качи снимки на колата да видим в какво състояние е ? Иначе аз им занесох предната маска и по нея ми правиха боята че неможах да си намеря номера.

Б.Колев
08-07-2011, 20:04
На черни връх има един магазин в който ми правиха боя по поръчка със спрей и си боядисах предната броня с него, като преди това много внимателно я подготвих. Боята стана просто идеална, същата. Ако някой може да каже дали са им добри цените. Качи снимки на колата да видим в какво състояние е ? Иначе аз им занесох предната маска и по нея ми правиха боята че неможах да си намеря номера.

Колега на 6та страница има снимки на колата ........... тия дни ще направя по хубави и ще кача .......

infernus
08-07-2011, 20:09
Сорка не ги виждам.... Ако и другите не ги виждат качи ги пак.

Б.Колев
09-07-2011, 14:55
Сорка не ги виждам.... Ако и другите не ги виждат качи ги пак.

ето линк за FB там ги има качени
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.213682375314072.66235.100000169339354

diapper
09-07-2011, 14:57
Като цъкна на линка и се появява това :

Съдържанието в момента не е достъпно :calc:

Б.Колев
09-07-2011, 19:25
еми колеги после ще направя нови снимки и ще ги кача понеже неми дава да кача старите наново ......

_power_
09-07-2011, 21:03
Инфернус би ли дал по-точно инфо за магазина за боята на спрей:?: И ориентировъчна цена:on_da_beach:

infernus
11-07-2011, 11:41
25 или 35 лв беше металика че не помня точно, и 5-8 лв лака. Стигна ми перфектно за бронята.

Горе долу тук някъде се намира, ако искаш може някой ден да отидем заедно че и аз имам да взимам за разни дреболии. Магазина е с в ход от към черни връх. Ето адрес на магазина по спомен:
http://picbg.net/pic.php?u=86138UMiC&i=565085
http://picbg.net/u/8613/46241/565085.jpg

Б.Колев
18-07-2011, 23:08
Колеги ще можели някои да ми обястни от каде се обезвъздушава 1.9 JTD (ако е възможно ) .......... мерси предварително

mordohy
18-07-2011, 23:36
Все си мисля, че от към гърловината на резервоара!
Остави майтапа, ама виж от някъде да не смуче въздух. Горивопроводи, филтър и прочие!

ivan dimitrov
19-07-2011, 02:25
---

Б.Колев
20-07-2011, 00:25
За охладителната система питам ........... ?

Б.Колев
13-08-2011, 22:04
Здравеите колеги с Радост съобщавам че закърпих скоростната кутия (С течен метал) Стана доста сполочливо ..... 5та предавка нещо се беше запекла но за мои касмет се оправи :) Оказасе че съм изминал около 50км с 100мил масло в скоростите ..... (на 3тата снимка ще видите и парчето което извадих от вътре )
п.п. Качвам снимки на въпростната дупка ...... ( утре ще кача и снимка на материалите които съм излолзвал ....

_power_
14-08-2011, 03:10
Здравеите колеги с Радост съобщавам че закърпих скоростната кутия (С течен метал) Стана доста сполочливо ..... 5та предавка нещо се беше запекла но за мои касмет се оправи :) Оказасе че съм изминал около 50км с 100мил масло в скоростите ..... (на 3тата снимка ще видите и парчето което извадих от вътре )
п.п. Качвам снимки на въпростната дупка ...... ( утре ще кача и снимка на материалите които съм излолзвал ....
С течен метал нищо не можеш да поправиш, написах ти го и по-назад в темата + това каране на скорости без масло...циментацията на лагерите...99% е дала фира:wierdo:

Б.Колев
14-08-2011, 13:07
еми незнам дали нищо не може да се поправи онзи ден я залепих .... вчера я карах цял ден и няма абсолиутно никъкъв теч от залепеното място ........ пета беше запекла обаче днес сутринта се оправи явно беше запекъл синхронизатора ...... и като казвам че съм го лепил с течен метал нямам предвид Poxipol ....а едно друдо немско което кубих от сервиза на Toyota(тази по пътя за божурище)

Б.Колев
16-08-2011, 13:54
Ето тези материали използвах за лепенето ....
Спрея е обезмаслител използват го в сервизите на Toyota за почистване на спирачни дискоре
Другото е някакъв немски течен метал (доста издражлив по мое мнение)

Б.Колев
16-08-2011, 13:58
С течен метал нищо не можеш да поправиш, написах ти го и по-назад в темата + това каране на скорости без масло...циментацията на лагерите...99% е дала фира:wierdo:

Зажалост колега маи излезе прав ...преди малко като се прибирах връщам си 2ра наи нормално и нещо изтряска доста стабилно ....200метра по къстно скоростите тотално отказаха (само задна влиза и то едва едва ....) интерестно обаче че като натисна съединителя в момента на зацепването се чува един доста тревожен трясак .......:?

kiko73
16-08-2011, 14:40
Ами това най вероятно е от "запеклия синхронизатор" - синхронизатор не може да запече - просто си помлял кутията. По добре не се занимавай - намери си друга, смени маслото и семерингите и карай.

Б.Колев
16-08-2011, 17:39
Да колега прав си че с нова е наи добре ...обаче засега няма пари за нова ........

kolev
17-08-2011, 10:21
ами аз ти казах още тогава. употребяваните са по 150-200лв. ти за тоя "течен метал" сигурно си дал към 30лв.

kiko73
17-08-2011, 10:49
Да колега прав си че с нова е наи добре ...обаче засега няма пари за нова ........

Ами имал си някакъв шанс да я спасиш, ако я беше ревизирал когато не беше блокирала, ама сега мисля, че нямаш избор - като я разглобиш ще видиш какви интересни парчета ща изпаднат от нея.

Б.Колев
17-08-2011, 14:20
сега ще сабирам пари и съм се разбрал с един колега от форума за една кутия и магарето че и то е за смняна .............

Xtrime7
18-08-2011, 20:22
сега ще сабирам пари и съм се разбрал с един колега от форума за една кутия и магарето че и то е за смняна .............

Колега,в много голям филм се вкара с Алфичката.

Б.Колев
19-08-2011, 13:57
То да ти кажа колега тва сериал с няколко сезона стана вече ........

Б.Колев
03-01-2012, 22:26
Здравеите колеги отдавна не бях влизал тук и сега реших на бързо да се похваля с напредъка .... Алфето вече е с нова скоростна кутия нов съединител ... сменени Въздушни възглавници и предни колани (За което специални благодарности на acko888)

Но за жалост на 1ви се прибирах от провинцията и забелязах че годато спирачките ми загреят задна лява почва да подсвирква ( имам предвид че не свири постоянно а периодично ...... )
ако обаче друпна няколко пъри ръчната се оправя за известно време .....

Другото от което мога да се оплача е от маисторите които ми смениха скоростите .... един път ме набутаха с един феродов диск менте ...... (които замених ) .... втори път че "маисторите бяха забравили да контрират гаиките на главините ......
Но това както и да е ако някои е срещал проблема с спирачките да даде съвет че в петък мисля да се правя на маистор :)

Б.Колев
03-01-2012, 22:31
ето това са въпростните феродови дискове .........

kolev
04-01-2012, 10:33
инфо за спирачките на лс

Б.Колев
24-01-2012, 19:16
Мерси колега идеята ти проработи сичко е точно :)

kolev
25-01-2012, 10:30
няма проблеми. радвам се че съм ти помогнал ;)

acko88
25-01-2012, 17:42
Здравеите колеги отдавна не бях влизал тук и сега реших на бързо да се похваля с напредъка .... Алфето вече е с нова скоростна кутия нов съединител ... сменени Въздушни възглавници и предни колани (За което специални благодарности на acko88)

Но за жалост на 1ви се прибирах от провинцията и забелязах че годато спирачките ми загреят задна лява почва да подсвирква ( имам предвид че не свири постоянно а периодично ...... )
ако обаче друпна няколко пъри ръчната се оправя за известно време .....

Другото от което мога да се оплача е от маисторите които ми смениха скоростите .... един път ме набутаха с един феродов диск менте ...... (които замених ) .... втори път че "маисторите бяха забравили да контрират гаиките на главините ......
Но това както и да е ако някои е срещал проблема с спирачките да даде съвет че в петък мисля да се правя на маистор :)

Радвам се че всичко е наред вече,като има нещо звънкай,имам и с какво да се похваля а й може да ти е от полза :)

Б.Колев
26-01-2012, 22:16
Колеги имате ли инфо дали дулжината на коланите на 145 и 146 е еднаква .... ?
Зех едни от 145 и ако измисля несхто да ги разшия и да нанижа планката от моите ...дали няма да имам проблем с дължината ?