View Full Version : Как влияе повечето масло?
Highvoltage
03-04-2011, 21:07
Здравейте, искам да попитам как влияе повечето налято масло в двигателя? Мисля,че моето е с 1л. повече от 3000 км насам..:(
digitalundgrd
03-04-2011, 21:18
Как 1 литър бре?! Ми ше почне да избива сигурно от някъде...Ако нивото е било нормално и сега е над максимума значи нещата не са никак добре...
Ами аз от 1000км съм с масло над каксимума, точно до пружинката стига на щеката и няма проблем, никъде не е избило...толкова ми сложиха в сервиза - не съм пипал.
Highvoltage
03-04-2011, 21:22
и на мен ми е до пружинката..
digitalundgrd
03-04-2011, 21:22
Е щом е така, карайте си спокойно, пък то ще си покаже ;) ( за мен не е нормално това)
Колеги,да не отварям друга тема,искам да питам тука: Та,вчера смених маслото,НО са ми сипали маалко повечко.Без малко няма 4литра. Сага е точно на максимума на пръчката-до пружината! По принцип го държа между минимума и максимума/по-средата/ и не го пипа да го гори. Проблем ли е,или не?! Или да източа малко? Благодаря,предварително!!
Карай спокойно, нищо й няма. Даже е по-добре да е на максимума.
Jivko7777
04-04-2011, 03:48
Здравейте, искам да попитам как влияе повечето налято масло в двигателя? Мисля,че моето е с 1л. повече от 3000 км насам..:(
Не е добре, източи го и да застене малко на средата между мин. и макс. за да ти е мирна главата ;)
KirilSol
04-04-2011, 07:34
Не е добре, източи го и да застене малко на средата между мин. и макс. за да ти е мирна главата ;)
и според мен е така...източването най-лесно става с една по-голяма спринцовка и тръбичка от система пъхната в дупката на щеката.
ФЕРАРИСТ
04-04-2011, 10:04
Ще се плацика повече в картера.....
nikolaaaay
04-04-2011, 22:28
На Мерцедес Е-класа (дизел) съм виждал надпис, че масло над максимума може да доведе до проблеми с двг. Колко е вероятно да се случи, не знам.
Mind_Control
05-04-2011, 16:51
Според мен не случайно са сложили минимум и максимум и щека за проверяване. Както карането под минимума може да прецака двигателя, така и карането над максимума може. Аналогията е много проста- като се натъпчеш, като прасе, ти е тежко после. По същия начин е тежко и на двигателя, когато има повече масло от максимума. Най- вероятно ще усетиш разликата във високите обороти. Може би при спокойно каране няма да е чак такъв проблем.
не повече от максимума, и не по-малко от средата........те това е.......:cheers:
BillyBoy`
05-04-2011, 18:41
Просто някои колеги тука вадят покъртителна логика,направо нямам думи.До колегата пуснал темата караи си спокоино и недеи да се притесняваш.
ФЕРАРИСТ
05-04-2011, 19:02
Просто някои колеги тука вадят покъртителна логика,направо нямам думи.До колегата пуснал темата караи си спокоино и недеи да се притесняваш.
Мда.....:cheers:
digitalundgrd
05-04-2011, 22:25
Абе принципно то за тва хората са го измислили да има МИН и МАХ на щеката...Иначе щеше да се налива, докато почне да прелива от капачката или пък на усет (на око, на ухо итн) ;)
Аааа, това с преливането от капачката съм го виждал. Една женичка го сътвори.
Аааа, това с преливането от капачката съм го виждал. Една женичка го сътвори.
:humpx: и аз - един малоумник си източи маслото от скоростите и допълни двигателя :laughing1:
Mind_Control
06-04-2011, 17:35
Покъртителна или не, факт е че така нареченото плискане на излишното масло създава допълнителни трудности за двигателя. Така че сравнението с преял човек си е баш на място.
Като пиенето е :tequilla:...за някой повече е добре за други зле :)
BillyBoy`
06-04-2011, 22:39
Покъртителна или не, факт е че така нареченото плискане на излишното масло създава допълнителни трудности за двигателя. Така че сравнението с преял човек си е баш на място.Виж сега не искам да прозвучи нито грубо нито заядливо на ако доидеш например на моето работно място и кажеш на някои колега че си налял 200 грама повече масло или както се изрази един колега по горе до ``пружинката``и след това споделиш твоита желязна логика със преялия човек,че щяло да ``създава трудности на мотора`` итн...... меко казано ще ти се смее много.
Mind_Control
06-04-2011, 22:42
Виж сега не искам да прозвучи нито грубо нито заядливо на ако доидеш например на моето работно място и кажеш на някои колега че си налял 200 грама повече масло или както се изрази един колега по горе до ``пружинката``и след това споделиш твоита желязна логика със преялия човек,че щяло да ``създава трудности на мотора`` итн...... меко казано ще ти се смее много.
За 200 грама нищо няма да стане, ама я налей 2 литра повече.
Както и да е де. Аз лично моята кола не бих я карал с повече от необходимото масло.
BillyBoy`
06-04-2011, 23:03
Не ставаше въпрос за 2 литра повече,не бягаи на страни,защото тогава сигурно ще вземе да излиза от капачката:).
Ако на един мотор му е повече маслото, той просто го издухва през отдушника, ако преди това не го изпърди през сегментите:dyrvo_v_kenefa: или изпикае през семеринги,гарнитури и прочие!:hehehm:
Старата Белисима не търпеше повече от първата трета на щеката, тоест с по-малко масло. Катъра и на макс си му е добре!
Всяка кочина с интерниора и дизайна си!
Освен това, щеката е само един рабуш!
Източете маслото добре и налейте колкото трябва.
Ще се учудите как на едни и същи мотори показва различно.
Така, че не се вманиячавайте,а си ги карайте!
Щом им е добре:yes:!