Log in

View Full Version : @ до KGB

virusalfa
28-08-2006, 13:15
Заключи ми анкетата-тема,понеже за нула време ще се съберат сума единомишленици по въпроса,нали?! Ама аз съм свикнал да ми се трият мнения и ме боли куро.А опелджиите за си селяци! И това кой го изтрие, дано стане клиент на Спасе Тъжния! :evil:

kris11
28-08-2006, 23:16
Не са само Опелджиите селяци има и с Голфове такива/ ама има и с Мерцедеси и БМВ та, да не говорим за тези уж неприкосновените с "Джиповете" .
В кавички защото има само 1 марка и тя е JEEP.
От селянията и простотията по пътищата няма да се отървем много дълго време още.Така , че споко има да хабиш много нерви още с идиоти на пътя.

KGB
29-08-2006, 01:21
Виж сега, това не е форума на някой футболен клуб...на който основната цел е да се псуват с друг форум/клуб. Това е форум на Алфа Ромео, марка известна със стила си, а най-вече с феновете си...така наречените Алфисти :idea:

Изцепки от рода на "всички опелджии са селяци" или тем подобни са на много ниско ниво.

За някой който смятат, че това е нормално... в правилата на форума в дясно от полето за писане пише: Отнасяйте се уважително към другите участници във форума.

Мисля, че повече обяснения са излишни...

Dodo 155
29-08-2006, 07:42
Заключи ми анкетата-тема,понеже за нула време ще се съберат сума единомишленици по въпроса,нали?! Ама аз съм свикнал да ми се трият мнения и ме боли куро.А опелджиите за си селяци! И това кой го изтрие, дано стане клиент на Спасе Тъжния! :evil:

Мисля си, че за цялата ситуация е виновен саом един орган - МВР :!: :!: :!:
Ако КАТ и ПОЛИЦИЯ си вършеха правилно работата и не отиваха на работа само с една мисъл "КОЛКО ЛИ ПАРИЧКИ ЩЕ ПРИБЕРА ДНЕС???", сега съм сигурен че тази тема нямаше да я има :wink:
Всеки божи ден се сблъсквам с малоумщината на тези фуражки, но вече почнах да свиквам и не ги бръсна за нищо :idea:

@ Вируса - Един съвет от мен :wink: Като видиш шофьор на марка която те дразни си го напсувай яко, за да ти олекне :wink: Аз така правя като се наложи и се чувствам по-добре :wink:

wasp
29-08-2006, 07:59
@ Вируса - Един съвет от мен :wink: Като видиш шофьор на марка която те дразни си го напсувай яко, за да ти олекне :wink: Аз така правя като се наложи и се чувствам по-добре :wink:

Аз така правя с повечето голфове ... щото най-често (мое виждане по пътя) те са за псуване :D

А опелджиите за си селяци!

Това малко наистина е грубо. Пример: баща ми кара Опел Вектра от 5 години, смени я тази година взе си Вектра модел 98-ма, и мога да те уверя че кара наистина бързо (то кой в България не го прави) но за сметка на това сигурно. Мога да те уверя че е напълно цивилизован, културен човек с когото можеш да говориш на всякакви и разнообразни теми :) не по селски въпроси :D . Така че наистина е грубо изказването, и аз също не съм съгласен. Повечето - да, може би, ок. Но не слагай всички под един знаменател.

lyuli
29-08-2006, 09:32
моля ви се не обиждайте опелите, защото тези дни докато колата ми е в бокса и аз се движа с един опел (и то кадет!!!!) :) хихи :lol:

jorko
29-08-2006, 09:43
На улицата съм виждал и големи кретени , които карат коли , произведени в Италия :grandpa: , включително и Алфи :D ... но управлението на дадена марка или модел не може да бъде отъждествявано със селяния или простотия ... :?

lyuli
29-08-2006, 09:46
така е, още повече за мен карането на този опел си е чисто геройство - колата е без серво, ужасно неманеврена, понякога не пали, та се налагам и да я бутам...... :twisted: въобще ужасийка, ама си е возило ;) по добре от 2-ката ;) :lol:

virusalfa
29-08-2006, 10:15
Да сте чували на коя "кола" й викат ЦИГАНСКОТО Ферари?

jorko
29-08-2006, 10:33
Да сте чували на коя "кола" й викат ЦИГАНСКОТО Ферари?црвена Калибра ? :lol:

santo_traficante
29-08-2006, 10:34
ЦИГАНСКОТО Ферари?друго и викат :naughty: :naughty: абе мани сега стига се пени :D ламарини се правят нали друго няма :cheers: по тая логика чух от приятел до него било станало на бул.България някав с 156 изепил някви с Опел в събота...е тея с Опела какво да кажат...стига баце тва са глупости :D аее наздраве :D

arieca155
29-08-2006, 10:59
моите набл'дения са следните и по патя виждам 4е най-големите комплексари са голф 2.не е било голф4е на ниска пружина особенно да не ме натисне отзад,4е го стопи да ме гони.обааааа4е ,дал сьм им лабавооо.
според мен вси4ко зависи от вазраста.има деца на разли4ни години.

BatVas
29-08-2006, 11:07
Mного пъти съм казвал, че не може да се поставят всички хора каращи дадена марка под общ знаменател.
Баща ми кара опел - няма едно ожулване или катастрофа - е вярно че се дразня когато види знак 40км/ч и кара с 40. - направо ми изпъва нервите.
И само за инфо - аз ходих с опел на море - за съжаление моята е в бокса - ама айде аз съм си селянин- мене ме бройте :wink: :twisted:

търтей
29-08-2006, 11:11
е вярно че се дразня когато види знак 40км/ч и кара с 40. - направо ми изпъва нервите.

що бре васе?
принципно всички тярбва така да правим - ред требе да има навсякъде

не че аз спазвам ограниченията де ама :oops:

Kuku
29-08-2006, 11:16
Колата няма никакво значение - всичко е до възпитание :idea:
Аз и с Браво-то и с Клио-то, и сега с Пунто-то пак правя глупости - простак съм по образование :P :lol:

virusalfa
29-08-2006, 11:19
Аз и с Браво-то и с Клио-то, и сега с Пунто-то пак правя глупости - простак съм по образование :P :lol:Тоя па,оно си му личи и по физиономията каква кола кара,бе! :evil:

Kuku
29-08-2006, 11:32
Аз и с Браво-то и с Клио-то, и сега с Пунто-то пак правя глупости - простак съм по образование :P :lol:Тоя па,оно си му личи и по физиономията каква кола кара,бе! :evil:Според теб - да, НО според мен не е така :wink:
Ти ако седнеш зад волана на Опел, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на Голф, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на Мерцедес, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на БМВ, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на Ауди, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на....
...да продължавам ли :?: :!:

Мисълта ми е, какво е виновна машината, че я управлява тъп, прост, селяндур :roll:
Имаше едно изказване в един филм, нещо от сорта: "Оръжията не убиват - хората убиват с оръжията :!: " - хвани смисъла :idea:

търтей
29-08-2006, 11:38
Аз и с Браво-то и с Клио-то, и сега с Пунто-то пак правя глупости - простак съм по образование :P :lol:Тоя па,оно си му личи и по физиономията каква кола кара,бе! :evil:Според теб - да, НО според мен не е така :wink:
Ти ако седнеш зад волана на Опел, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на Голф, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на Мерцедес, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на БМВ, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на Ауди, ще се промениш ли като човек, характер, възпитание :?: :!:
Ако седнеш зад волана на....
...да продължавам ли :roll:

кики ти си прав ама за лично бе бих си закупил доста от изброените коли та да ме видят зад волана на такава е чист късмет:)

Kuku
29-08-2006, 11:44
кики ти си прав ама за лично бе бих си закупил доста от изброените коли та да ме видят зад волана на такава е чист късмет:)Аз говоря принципно :wink:
Същото важи и с обратна сила - сложи един прост, тъп, селяк зад волана на Брера и Брера ще стане циганското ферари :lol:

Roberta
29-08-2006, 12:14
Тази тема е дъвкана, дъвкана и сега пак се предъвква.
Няма значение какво караш, ако си с манталитет на постак. Колата няма да те промени!!! Пък и замислете се каква е възрастовата граница на притежателите на подобни автомобили (18-20г.), ами какво по-различно очаквате от едно лапе, което с цената на всичко иска да докаже колко голям "гъзар" е.
А и това със "селенията и селяните" е вече съвсем друг въпрос, въпрос на гледна точка и мога да кажа, че има още много други показатели, по които тя се измерва!!! :roll:

virusalfa
29-08-2006, 12:19
Тази тема е дъвкана, дъвкана и сега пак се предъвква.
Няма значение какво караш, ако си с манталитет на постак. Колата няма да те промени!!! Пък и замислете се каква е възрастовата граница на притежателите на подобни автомобили (18-20г.), ами какво по-различно очаквате от едно лапе, което с цената на всичко иска да докаже колко голям "гъзар" е.
А и това със "селенията и селяните" е вече съвсем друг въпрос, въпрос на гледна точка и мога да кажа, че има още много други показатели, по които тя се измерва!!! :roll:Между СЕЛЯК и СЕЛЯНИН няма нищо общо,СЕЛЯК е манталитет! Ама с въпросния тъпъгьоз ше се разправям утре,няма да се изплъзне като пръдня у гащи :idea: :roll:

Kuku
29-08-2006, 12:21
...Ама с въпросния тъпъгьоз ше се разправям утре,няма да се изплъзне като пръдня у гащи :idea: :roll:Абе заеби, не се занимавай... :roll:

wasp
29-08-2006, 13:35
Ама с въпросния тъпъгьоз ше се разправям утре,няма да се изплъзне като пръдня у гащи

На мен голфаджия ми изкриви ламарината докато съм бил на "неговото" място за паркиране. Какво направих аз ли? Нищо. Знам го кой е, къде му е колата, всичко, но въпреки това няма да му го върна. Далеч под нивото ми е да върша тъпотии. Тъпаци има и ще има, не искам аз да влизам в тази категория. А и какво, само ще си трошим колите докато не остане нищо от тях ли ...

е вярно че се дразня когато види знак 40км/ч и кара с 40. - направо ми изпъва нервите.

Като бях навън карах с ограниченията, стриктно ги спазвах, никъде не превиших скоростта. Единствения тип който ме изпревари (на място забранено за изпреварване) и се мушеше между колите много здраво, превиши поне с 30-40 ограничението, беше със софийска регистрация :!: Друго няма да казвам. Не помня каква беше колата като точен модел, но беше VW някакъв по-нов. Някъде из Австрия (мисля) беше това, на връщане.

И между другото - ако всички спазват ограничението нямаш си и на идея колко по-спокойно се шофира, въобще се отпускаш и ти е приятно. Не като в София - спазваш/не спазваш знаците - все ще се намери някой да ти опъне нервите, и да ти скапе деня.

търтей
29-08-2006, 13:38
Не като в София - спазваш/не спазваш знаците - все ще се намери някой да ти опъне нервите, и да ти скапе деня.

проблемът на движението в софия е от съвсем различно естество - градът просто не е предвиден за население от 2 милиона а е смятан за макс 750 000 :idea:
и докато не се направи метро/читав адски транспорт оправия нема да има :idea:

Max
29-08-2006, 14:19
проблемът на движението в софия е от съвсем различно естество - градът просто не е предвиден за население от 2 милиона а е смятан за макс 750 000 :idea:
и докато не се направи метро/читав адски транспорт оправия нема да има :idea:

Както каза колегата WASP, ако всички спазват елементарни правила на движение, няма да се получават такива задръствания. Колко пъти се е случвало да чакате в лентата за направо и някой оптимист от най-дясна прави ляв завой (и обратно) и оттам всички скачат на спирачките? Колко пъти сте виждали жена (да не се обиждат дамите във форума) да се гримира, шофирайки? Колко пъти някой си говори по телефона, рови в жабката и едновременно превключва скоростите с лявата ръка, примерно на Цариградско? Страшна картинка! Ами ако изгуби управление и се метне върху някоя спирка? Не че не се е случвало вече, при това не само веднъж...
Малко повече разум на пътя няма да навреди на никого!

lyuli
29-08-2006, 15:36
Като бях навън карах с ограниченията, стриктно ги спазвах, никъде не превиших скоростта. Единствения тип който ме изпревари (на място забранено за изпреварване) и се мушеше между колите много здраво, превиши поне с 30-40 ограничението, беше със софийска регистрация :!: Друго няма да казвам. Не помня каква беше колата като точен модел, но беше VW някакъв по-нов. Някъде из Австрия (мисля) беше това, на връщане.

И между другото - ако всички спазват ограничението нямаш си и на идея колко по-спокойно се шофира, въобще се отпускаш и ти е приятно. Не като в София - спазваш/не спазваш знаците - все ще се намери някой да ти опъне нервите, и да ти скапе деня.

абсолютно е така, като бях в Германия ми беше толкова гот да си карам и въобще НЕ СЪМ ИЗПИТВАЛА НЕОБХОДИМИСТ ДА ПРАВЯ НАРУШЕНИЯ. Но там хората освен, че са дисциплинирани са също много бързи, не заспиват по светофарите, не кесят по половин час на десен завой и т.н. Обаче тука някои дедек или девица като застанат на някое кръстовище и започнат да си чакат и просто нямам време и нерви да ги чакам :twisted: и ги режа, от ляво, от дясно от където може...... или пък колоните по светофарите. И толкова лошо да се пласират тия хора - не мога да ги разбера, дясната лента празна, а в средната колона от 50 коли :!: :?: но това е то България..........

slav40
29-08-2006, 15:37
Да ,но ако всички се движеха поправилата задръстванията ще са още по-"грандиозни".А забелязал ли си ,колко от шофьорите карат по релсите ........ в насрещното,завиват и минават на червено.

Kuku
29-08-2006, 15:45
...А забелязал ли си ,колко от шофьорите карам по релсите .......Нормално е, при положение, че има две ленти в едната посока, но в едната са паркирали коли, които никой не глобява/заскобва/премества и шофьорите търсят начин да се изтеглят, а няма от къде другаде освен по релсите, просто защото има нужда от две свободни ленти за движение :roll:

santo_traficante
29-08-2006, 15:46
.... и ги режа, от ляво, от дясно от където може...... големо резгане пада :wink: :wink:

търтей
29-08-2006, 15:46
да зема да си самоцитирам мнението? :tongue:
мноо коли има и тва е

lyuli
29-08-2006, 15:49
...А забелязал ли си ,колко от шофьорите карам по релсите .......Нормално е, при положение, че има две ленти в едната посока, но в едната са паркирали коли, които никой не глобява/заскобва/премества и шофьорите търсят начин да се изтеглят, а няма от къде другаде освен по релсите, просто защото има нужда от две свободни ленти за движение :roll:
и това е най-брутално пред 1-во РПУ (Шипченски проход), където куките паркират коли къде ли не, скоро и на трамвайните линии.............

Kuku
29-08-2006, 15:49
да зема да си самоцитирам мнението? :tongue: Типично е за класиците :lol: 8)

търтей
29-08-2006, 15:50
да зема да си самоцитирам мнението? :tongue: Типично е за класиците :lol: 8)

аре бе класик
ни сам толко дърт еле пък умрял :lol: :lol: :lol:

Roberta
29-08-2006, 15:50
абсолютно е така, като бях в Германия ми беше толкова гот да си карам и въобще НЕ СЪМ ИЗПИТВАЛА НЕОБХОДИМИСТ ДА ПРАВЯ НАРУШЕНИЯ. Но там хората освен, че са дисциплинирани са също много бързи, не заспиват по светофарите, не кесят по половин час на десен завой и т.н. Обаче тука някои дедек или девица като застанат на някое кръстовище и започнат да си чакат и просто нямам време и нерви да ги чакам :twisted: и ги режа, от ляво, от дясно от където може...... или пък колоните по светофарите. И толкова лошо да се пласират тия хора - не мога да ги разбера, дясната лента празна, а в средната колона от 50 коли :!: :?: но това е то България..........
Не знам, но моите впечатления от цивилизованите държави са доста различи. Там доста по-често може да срещеш някой заблял се на светофар, но хората са спокойни и се изчакват. Точно това се казва КУЛТУРА на шофиране.
Трябва първо да променим начина си на мислене и тогава всичко останало!!!

Kuku
29-08-2006, 15:52
[quote="търтей":19yho8wq]да зема да си самоцитирам мнението? :tongue: Типично е за класиците :lol: 8)

аре бе класик
ни сам толко дърт еле пък умрял :lol: :lol: :lol:[/quote:19yho8wq]Те класиците живи-умрели се самоцитират приживе, бре :lol:
Как да се самоцитират от централните... :roll: :D :lol: :lol: :lol: 8)

П.П.
А иначе, в този ред на мисли, си по-дРът от гъската, дето са откъснали перото от гЪзо й, за да напишат с него Стария Завет :lol: :lol: :lol:

търтей
29-08-2006, 15:55
[quote="търтей":3mmzg57s]да зема да си самоцитирам мнението? :tongue: Типично е за класиците :lol: 8)

аре бе класик
ни сам толко дърт еле пък умрял :lol: :lol: :lol:Те класиците живи-умрели се самоцитират приживе, бре :lol:
Как да се самоцитират от централните... :roll: :D :lol: :lol: :lol: 8)[/quote:3mmzg57s]

ни са знае дали пък да не можи и от централните - призраци нещо - спиритични сеанси али бали :lol: :lol: :lol:

а по-темата - ми що у варна да речем нема такива задръствания? нали пак сме същите "простаци" ;) - та не е само до културата един вид

MONI
29-08-2006, 15:58

Аз също много се дразня на тези дето не мислят къде застават на светофар и другите дето си бъркат в носа, ухото или говорят по телефон......Да не говоря, че обикновено като има три ленти и в трите един до друг карат с една скорост....защо? Ако малко повече бързаш без превишаваш разрешената скорост с повече от 10км. няма шанс да минеш

kris11
29-08-2006, 21:47
моите набл'дения са следните и по патя виждам 4е най-големите комплексари са голф 2.
Хайде сега .За Голф 2 -само хубави неща - желязна кола, няма гниене .Голф 3 - пълен боклук -гние на поразия -като първите Алфи 33
Имал съм и 2 та модела Голф и за съжаление все още Голф 3 :(

trustworthy
29-08-2006, 22:21
...а по-темата - ми що у варна да речем нема такива задръствания? нали пак сме същите "простаци" ;) - та не е само до културата един вид

А-а-а. Тук, във Варна, са само дисциплинирани шофьори :super: 8) През лятото малко суматоха всяват туристите от селски и горски произход, дето сфетофар виждат за пръв път наживо, ама свиква се и с това :?

...Имал съм и 2 та модела Голф и за съжаление все още Голф 3 :(
Ми ела с него на някоя среща :D

75 2.0 turbo
29-08-2006, 23:13
е по логиката на пове4ето пишман "алфисти" аз като си имам и голф ГТД зна4и съм турбо селянин а :?: понякога се чудя дали от скука или просто еи така се пускат подобни теми :evil: наи интересното е че са със завиден реитинг :frown:
п.с. ако бях админ на секундата бих изтрил тая насрана тема :!:

pent
30-08-2006, 03:25
ми да, я да изтрием целия форум.... да остане само техническата информация с по 2 мнения на седмица :screwy:

и да само има теми от рода, или хубаво или нищо!!! :screwy:

wasp
30-08-2006, 07:27
е по логиката на пове4ето пишман "алфисти" аз като си имам и голф ГТД зна4и съм турбо селянин а :?: понякога се чудя дали от скука или просто еи така се пускат подобни теми :evil: наи интересното е че са със завиден реитинг :frown:

Ти въобще не четеш темата май ... не става дума за _всеки_, става дума за _най-често_ - тоест, винаги има изключения. Аз например имам приятел, който е много умен, кадърен, добър е по душа, караше голф 3, сега кара BMW, но това не го прави "турбо селянин" ... тук идеята беше че "турбо-селяците" _най-често_ купуват такива коли. Така че не се обиждай въобще.

Аз например не смея да кажа че съм расист, че мразя негрите. Има негри които не ме дразнят. Дразнят ме негрите които викат "Йо" с 3 кг злато по тях и се правят на нещо повече от останалите, а дори не могат да пеят.

Мисля че схвана разликата ;)

pent
30-08-2006, 08:47
:offtopic:
@wasp :) а само ако знаеш те(негрите с ланците и тн) как ни мразят :)

virusalfa
30-08-2006, 09:16
п.с. ако бях админ на секундата бих изтрил тая насрана тема :!:Тук става въпрос за селяци :idea:

slav40
30-08-2006, 09:55
и това е най-брутално пред 1-во РПУ (Шипченски проход), където куките паркират коли къде ли не, скоро и на трамвайните линии.............
Еми явно шофьора няма възможност да ходи пеш от люлин или младост до центъра и затва си ползва колата(така и така я има),или няма намерение да се блъска 1 час в градския транспорт.....Просто София е пренаселена и затова така се получава - като няма места за паркиране естествено,че ще спират където намерят.
И от тая гледна точка ,по-добре ,че няма кой да прилага законите иначе си е еб...ло ма...та.Само тези дето живеят по центъра не им е приятна цялата тая дандания ,щото нямат изгода от цялата тая работа и естествено ,че те ще надигат най-много глас....Други коментари просто са излишни.КРЪЦ ...........

KGB
30-08-2006, 12:23

Чаках някой да го каже.....

Темата за сега я заключвам само....при пускането на следваща подобна тема ще има БАН на потребителя направил го....както и на този написал подобно мнение. Приемете, че темата не подлежи на обсъждане!!!

От след малко този раздел на форума си има нов модератор.