View Full Version : НОВАК!!!!!!
pikopoko
29-08-2006, 00:39
Искам да запитам на кой двигател да се спра от на ALFA 146?
Добре дошъл във форума, колега! :)
Алфа 145/146 се предлага с : бензинови двигатели - 1.3, 1.6, 1.7 боксер, както и 2.0 туин спарк, монтирани до 97 година. От 97 145/146 се предлагат с 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 туин спарк мотори. За препоръчване е да се търсят версии с двигатели 1.8 или 2.0 (146 TI), разходът е сходен с този на по-малките двигатели, но разликата във вървежа е осезаема, особено при 2.0. Дизелите са два варианта 1.9 ТД (някъде и като 2.0 ТД го пишат), който е слаган до 2000 година ако не бъркам и 1.9 JTD. И тук показателите са в полза на по-новия двигател, но версиите 1.9 JTD са сравнително редки на нашия пазар и поддържат висока цена.
Вече на каква версия ще се спреш е въпрос както на разполагаеми средства, така и на състояние на колата, която гледаш, а и на лично предпочитание. Успех в покупката!
trustworthy
29-08-2006, 09:21
...Дизелите са два варианта 1.9 ТД (някъде и като 2.0 ТД го пишат), който е слаган до 2000 година ако не бъркам...
1.9 JTD започват да слагат малко след началото на 1999. В момента се продава една във форума. Иначе по мои скромни наблюдения, 1.8 и особено 2.0 ТС са по-редки от 1.9 JTD поне на нашия пазар, а и цените и са също сравнително високи, предполагам поради същата причина. 1.4 и 1.6 са най-често срещани май :roll: Те са по 104 и 120 коня респективно.
боксер 1.7 16v 129 коня или там някъде е също хубав - звук, динамика, много евтин за поддръжка ... макар че доколкото знам се монтира в коли до '95 което пък значи и по-ниска цена.
...Дизелите са два варианта 1.9 ТД (някъде и като 2.0 ТД го пишат), който е слаган до 2000 година ако не бъркам...
1.9 JTD започват да слагат малко след началото на 1999. В момента се продава една във форума. Иначе по мои скромни наблюдения, 1.8 и особено 2.0 ТС са по-редки от 1.9 JTD поне на нашия пазар, а и цените и са също сравнително високи, предполагам поради същата причина. 1.4 и 1.6 са най-често срещани май :roll: Те са по 104 и 120 коня респективно.
ми вече май не - в мобилето гледах едно 5-6 обяви имаше за ТИ.
pikopoko
29-08-2006, 11:54
е маи 6те се спра на 1,7 16V BOXER !!!
Стружа ми се добре идея ,но пък жие сте профитата ,така 4е какво 6те кажете за този мотор 6те държи ли правата :)
е маи 6те се спра на 1,7 16V BOXER !!!
Стружа ми се добре идея ,но пък жие сте профитата ,така 4е какво 6те кажете за този мотор 6те държи ли правата :)
ми не знам за другите, ама аз много го харесвам като двигател.
виж не знам за останалата част от колата ... примерно скоростната кутия е друга и май по-лоша от на ТС... нека и колегите с боксери да се изкажат ...
от друга страна клуб "Картер" е само за ТС :) така че плюсове и минуси бол.
georgievst
29-08-2006, 18:48
Най вече зависи от това какъв по характер шофьор си ако търсиш динамика 1.8 или 2.0 Туин спарк. Ако искаш да бъде по-икономичен JTD. Да не се обиждат колегите ама боксерите са вече история за Алфа Ромео.
Най вече зависи от това какъв по характер шофьор си ако търсиш динамика 1.8 или 2.0 Туин спарк. Ако искаш да бъде по-икономичен JTD. Да не се обиждат колегите ама боксерите са вече история за Алфа Ромео.
Всичко си зависи с какви пари разполагаш. Аз например следващата ми кола смятам да е за към 10-15 хил. (ест. че няма да е боксер, но ако ги произвеждаха, ЩЕШЕ да е боксер).
Ако нямаш пари за нова - защо да не е боксер вместо по-стар ТС?
Всичко си зависи с какви пари разполагаш. Аз например следващата ми кола смятам да е за към 10-15 хил. (ест. че няма да е боксер, но ако ги произвеждаха, ЩЕШЕ да е боксер).
имаш шанс друже - субару са живи :) :wink:
trustworthy
29-08-2006, 21:03
Най-добре кажи какви стотинки си заделил и то ще си покаже :)
boxer 1.6 е перфектният, двигател, да ме извиняват колегите с twin. 1,7 16v са много зле, много се развалят, като ида при моите хора от сервиза на алфа викат" казах му аз да не купува 1,7 16в, е на сега - тва е наи-развалящия се двигател"
Нямам шанс :D
alfa != subaru
а както казах май друго освен алфа няма да карам (е айде, поне друго няма да си купя, така става ли)
pikopoko
30-08-2006, 00:27
Е зна4и стигнахме до АЛФА 1,6 16 ВИНТ. !!!!
А аз разполагам с 5000 хилки и съм се сприал на алфа ,не съм юрка4 ,но от време на време ми ска4а не6то и требе да стъпя,нали се се6тате за каккво говоря!!!
Така 4е за 5000 лв. кое е най-най на алфа? :roll: :roll: :roll:
за тия пари или взимаш от изпипан джамбазин алфа тип таралясник... 1.4 двигател
или от приятел/познат/ взмиаш читава алфа ТС :lol:
ПС.
ако извадиш още 1к отгоре, е сега вече си говорим за кола :)
+ смятай си още 1к отгоре за да влезеш в нея и да караш, разбирай консумативи и някоя екстра
Е зна4и стигнахме до АЛФА 1,6 16 ВИНТ. !!!!
А аз разполагам с 5000 хилки и съм се сприал на алфа ,не съм юрка4 ,но от време на време ми ска4а не6то и требе да стъпя,нали се се6тате за каккво говоря!!
Един съвет от мен : не копуваи от авто къща,причината е
+ смятай си още 1к отгоре за да влезеш в нея и да караш, разбирай консумативи и някоя екстра
Купи си колата от алфист,защото се предполага,че човека си е поддържал колата и няма да имаш главоболия :wink:
Те такова животно нема! Ше объркате човека бре! При 146 боксерите ВИНАГИ са по-стари!
Те такова животно нема! Ше объркате човека бре! При 146 боксерите ВИНАГИ са по-стари!
пцолютну - отделно къв е тоя 16в 1.6 ?!?!
аз си мислех че само 1.7 има 16в
trustworthy
30-08-2006, 15:08
Колегата може да е имал предвид да се вземе някой от последните боксери, вместо първите ТС. Годините са почти същите, а цените се различават малко
Единствения ТС преди боксьора е 2.0! Нема боксер, който да си заслужава пред 2.0ТС!
Единствения ТС преди боксьора е 2.0! Нема боксер, който да си заслужава пред 2.0ТС!
e тея ТС 8в в 155 не са ли стари?
за тия пари или взимаш от изпипан джамбазин алфа тип таралясник... 1.4 двигател
или от приятел/познат/ взмиаш читава алфа ТС :lol:
ПС.
ако извадиш още 1к отгоре, е сега вече си говорим за кола :)
+ смятай си още 1к отгоре за да влезеш в нея и да караш, разбирай консумативи и някоя екстрадобре го е казал колегата, аз като си пуснах обява, че е продавам моита за 6к, стегната и обслужена в обявите всички(почти) се изказаха че цената е надута много. ама които кара знае как стоят нещата. искаш хубаво- плащаш
Mind_Control
31-08-2006, 13:39
Да не забравяме и Порше...
Да не забравяме и Порше...
те па кво? боксер и бокстер ли бъркаме?
Не бе Порше имат боксери 6 цилиндрови и В8 на кайена.
не съм ги знаил ... да ме извинява колегата по-горе
не съм ги знаил ... да ме извинява колегата по-горе
е как бреее :hmm:
Jeremy Clarkson: a Ferrari is a downgrade of God while the Porsche is an upgrade from a VW Beetle.
8) :lol: 8)
пък и Boxster-а е с боксер :go:
boxer 1.6 е перфектният, двигател, да ме извиняват колегите с twin. 1,7 16v са много зле, много се развалят, като ида при моите хора от сервиза на алфа викат" казах му аз да не купува 1,7 16в, е на сега - тва е наи-развалящия се двигател"
Не съм навит.Имам 1.7 16V от март месец и до сега имам един ремонт на вътрешното каре (скъсаха се болтовете от ръчкане) и един сменен датчик.Ако на това му викаш яко чупене...
forza_italia
02-09-2006, 14:26
Абе братлета той младежа хептен ще се обърка от вашите съвети май.Човека има 5 бона и иска алфа и това е.Що го плашите че хубава няма за тези пари,аз моята я взех от автокъща,за 5 хилки,точно преди година,ама никакви ядове нямам само консумативи и един термостат съм сменил.Според мен всичко е въпрос на късмет,а никой не знае той на каква кола ще попадне ! На мен ми е ясно че всеки има право на мнение,затова изказвам моето,а на братлето пожелавам да намери хубава колица и да си я кара сас здраве.
Не съм навит.Имам 1.7 16V от март месец и до сега имам един ремонт на вътрешното каре (скъсаха се болтовете от ръчкане) и един сменен датчик.Ако на това му викаш яко чупене... ами радвай се , и дано да нямаш други проблеми ( имах предвид че двигателите за калпави, не е мое мнение) иначе за ходовата част ( веки е чувал , че на италианките предниците са ломат кат невидели, като за световно)не са ни виновни колиците , а пътищата
Не съм навит.Имам 1.7 16V от март месец и до сега имам един ремонт на вътрешното каре (скъсаха се болтовете от ръчкане) и един сменен датчик.Ако на това му викаш яко чупене... ами радвай се , и дано да нямаш други проблеми ( имах предвид че двигателите за калпави, не е мое мнение) иначе за ходовата част ( веки е чувал , че на италианките предниците са ломат кат невидели, като за световно)не са ни виновни колиците , а пътищата
Човек ше каже, че италианска кола караш реиши. Нито моторите съм забелезал, да са калпави, нито окачването се ломи ?? Ти да не би да ни бъркаш с немсите каски ?
стига де...... аз си обичам италианката. ама така се говори. и моита са я обиждали, ама тя е мъжко момиче. :lol: вкарах един фиат темпра 1.9тди, да го продавам. само като кажа че продавам фиат и около мен всички викат италианска кола- не. сега не сам се впускал в спорове с клиентите. ако иска - иска като не- здраве да е :wink:
пс. аиде стига че пак ще ми се карат че разводнявам темата :oops:
forza_italia
03-09-2006, 13:41
Колегата Насо е съвсем прав,тва кво говорят хората мен лично не ме вълнува.А колко глупости изслушах преди да си купя първата Алфа не е истина.Италианското е боклук,развалят се всеки ден,слаби са им предниците и т.н Пълни простотии са това,такива мнения се насаждат най вече от "горди" собственици на голф 3,вектри и други немски кафези. Те горките осъзнали че са направили грешка в избора,избиват комплекси,говорят злобно за итал.коли, а може би така им става по-леко,а може би тайно харесват "жабарските"марки,но не биха си купили щото робуват на едно крайно погрешно мислене,толкова разпространено в нашата смотана държава.Един казал и хайде после 100 повтарят същото като папагали,че и "съвети"дават умниците.Аз моите коли по най- разбитите улици на града ги карам всеки ден говоря за зверско каране през дупки,ж.п прелези и остатъци от асфалт и досега не ми се е разбила "слабичката"предница",нито пък "калпавия"двигател ме е оставил като куче на пътя.Това мога да кажа аз,а пък който слуша хората да си купува немски карети и жив и здрав.
georgievst
03-09-2006, 23:51
Подкрепям напълно горното. Единствено ме смущава високият разход на градско ама то и Бургас един град. През зимата и тук се заледи и една колежка на жена ми и казала, че мерцедесите не излизали като е заснежено и т.н. Улиците през зимата се опразниха и какво да гледам само алфи се движат. Може да ви се струва пресилено но такива впечатления имам. Проблемите на някои колеги според мен идват от това, че не са случили на правилните майстори или не експлоатират колите с качествени горива, масла и т н. А окачването е здраво - вЕрвайте ми ! JTD едно много добро решение . Желая успешен избор на колегата.