PDA

View Full Version : спирачен път

sonchev
09-04-2011, 21:27
здравеите колеги алфисти и тн. от 4 мисеца си карам колицата 166,24 жтд,136 кончета с чипната. супер е нема спор, варви много деже мисля че повече набира от колкото да спира когато трябва, незнам при вас,но моята кола спирачня път и е много голям. това ме притеснява, като се налага да спирам реско с по висока скорост примерно от 120 км е доста спирачния път,:big_whoops: гумите завличат а колата не спира, завличат защотото по някога абс ми исклучва и то до като ускорявам ели от дупка. гумите са ми гудиер и 4-те. преди 10 дни минавах колата и на преглед, качихме я на валовете и предни и задни колела работат перфектно. но на мен пак ми се струва че нещто не е както трябва, от 12 години сам по патищата шофьор на леки коли и камиони,но тази кола ми прави впечетление че и е трудно спирането. и вашите колици са така? ели само при мен е този проблем

Pepko-Bepko
09-04-2011, 21:50
166 има доста добри спирачки.Най-вероятно накладките или са ниско качествени или са изгорели.А проблема със светването на АБС-а се открива след компютърна диагностика.Дори и с неработещ АБС колата трябва пак да спира.Поздрави!

sonchev
09-04-2011, 22:13
мерси колега за инфото. ще сменям гуми наклатки :handshake:8-) а това какво ще рече: вапрос кам компетентните колеги ? излезна ми като грешка от абс. : 0D-Read LH speed sensor in O.C.

голямата риба
09-04-2011, 23:02
заден ляв датчик, "отворен кръг"
един вид не си намира датчика

sonchev
09-04-2011, 23:11
БЛАГОДАРЯ ЗА БАРЗИА ОТГОВОР! ЗАДНО ЛЕВО КОЛЕЛО МИ СКАРЦА ДО КАТО КАРАМ А МОЖЕ И ДА ЗАДАРЖА И ЗА ТОВА ДА ДАВА ГРЕШКА ДАТЧИКА. ХМММ, УТРЕ ЩЕ ГО РАЗГЛОБА, МЕРСИ ЗА ИНФОТО КОЛЕГИ. ИСКА МИ СЕ ДА ВИ САБЕРА ЦЕЛИЯ ФОРУМ И ДА ЧЕРПА ПО КАСА :cheers:

Pepko-Bepko
10-04-2011, 01:11
Щом точно там и скърца също обезателно погледни дали ти е стегната главината!

danchev63
10-04-2011, 15:49
Щом точно там и скърца също обезателно погледни дали ти е стегната главината!
провери и жилата на ръчната. Моите бяха със скъсана оплетка и са блокирали. За това имаше едно присвирване и прискърцване. Явно са задържали. Сега ги махнах и ще слагам нови, присвирването и прискърцването изчезнаха. А усещам, че колата върви и по свободно.
А датчика първо механично го почисти с кърпа и спрей - включително леглото където влиза.След почистването може още около ден да показва грешка - покарай и ако не се оправи сменяй.

sonchev
10-04-2011, 16:32
бравилно предполагате колеги, до сега бех под колата и чак ми писна, свалих парво задно лево колело, там имасхе скарцане и задарйаше, кожуха на рачната е раскасан клеасал раждасал и тн, свалих датчика и видимо беше леко поодраскан, сигорно опира някаде в главината ели там кадето чете импулсите, но това не е всичко, свалих и задно десно колело, а там беше по зле и от предишното, кожуха на рачната бешее пален :pain: раждаа раждаа, за смяна е. ще покарам 2-3 дена с този датчик ако даде пак гешка ще го сменям, иначе без абс не е много хубаво.

ACEHOB
12-04-2011, 16:35
Малко трудно датчика да опира в главината... По вероятно е да е замърсено мястото или да има по едри песъчинки които да го надират. Ако е така - надирането по датчика е специфично - успоредни 2 или 3 надирания. Самият датчик се оправя - зависи колко е надран естествено.

sonchev
13-04-2011, 15:20
нова грешка : 11-control unit faulty, ново дваисе, побарка се таяа алфетка!!! това пак сега какво означава ?

VIHHRONNY
13-04-2011, 22:14
нова грешка : 11-control unit faulty, ново дваисе, побарка се таяа алфетка!!! това пак сега какво означава ?
за това не знам, ще ти кажа само че на мен колата ми се струва тежка и първите няколко пъти натискане на спирачката щеше да има птп, после й свикнах. спирачките й са добри, но нещо малко като чели не им достига. провери си сходимостта, ако не е добре е нормално да не иска да спира. и без абс трябва да спира добре. поздрави, успех.

code
13-04-2011, 23:15
Колата въобще не е толкова тежка, ако 1420кг кола не може да спре, как спира дизеловата Ланча Капа, която е 2 тона? :busted_cop:Явно спирачките не са в ред, моята си спира перфектно.

gigi
14-04-2011, 12:23
Колата въобще не е толкова тежка, ако 1420кг кола не може да спре, как спира дизеловата Ланча Капа, която е 2 тона? :busted_cop:Явно спирачките не са в ред, моята си спира перфектно.
166 2.4 тежи тамън 1520 мерено на кантар, капата е 20-30 кила по лека.
А малките спирачки не са за тая кола, спирането с брембото е съвсем различно, та хич не е супер на спирачки особено във високите скорости. 145 Qv-то ми беше със същите спирачки 284 и спираше супер, на 156-цата пак 284 горе долу ставаха, ама на 166 вече е слабоооо.....

code
14-04-2011, 19:35
166 2.4 тежи тамън 1520 мерено на кантар, капата е 20-30 кила по лека.
А малките спирачки не са за тая кола, спирането с брембото е съвсем различно, та хич не е супер на спирачки особено във високите скорости. 145 Qv-то ми беше със същите спирачки 284 и спираше супер, на 156-цата пак 284 горе долу ставаха, ама на 166 вече е слабоооо.....
За Капата ме подведе собственик на такава, явно и той не си знае колата, сега проверих и наистина я дават 1450, а 1420 е моята, дизелите ясно, че са по-тежки.